- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #289036 üzenetére
Fiat 1.3 Multijet:
Akinek ilyen motorral szerelt autója van, a kocsi leparkolásakor mindenképpen a rögzítőféket használja. Ugyanis sokakkal előfordult már, hogy a még hibátlan autót este leállították, és szokás szerint sebességben hagyták, hogy ne guruljon el. Ilyenkor, ha az autó kicsit hátragurul, a főtengely forgásiránnyal ellentétes irányú mozgása simán át tudja ugrasztani az enyhén megnyúlt láncot. A reggeli indításnál pedig reccs...máris görbülnek a szelepek, törnek a himbák.
Persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, nekem nem derogál a kézit használni, garázsban még a fagyveszély sem fenyeget.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
radi8tor #288837 üzenetére
Megnézetem a héten de első körben holnap telefont mert ez kimeríti szerintem a rejtett témát..
Ilyenkor miért kell lobbizni? Csere vagy javíttatás? D14Z és D16Z blokkoknál ugye tudni illik ha nem 0-ás vagy 5-ös olajjal volt tekerve akkor letapad a lehúzó és elkezdi enni. Most a kérdés, hogy tényleg eszi vagy csak a kati adta meg magát.
Elmentem olajért legalább legyen már itthon.
Ált egy órát érdekes most szinten van az olaj ami kora este kb alsó negyeden volt szintén egy bő ~45p-el leállítás után nézve.
edit.: szóval nem tudom ha esetleg ki is cserélik az alapjárati motort (de szép neve van az angol idle air control valve-nek magyarul.
) nem lesz-e még mindig ott belül mélyen az eredő ok.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
radi8tor #288827 üzenetére
Egy katalizátor nem 250km alatt kotlik meg az olajevéstőp ugye?
Ahogy a 7dl olaj/320km sem felel meg a motorikusan jó állapotnak.[link] ezeket nem a cica fújta össze, ezek törölve voltak csak… direkt néztük anno, hazafele szép volt a héten is csak szép lassan kezdte a dadogást de nem lepett meg mert a Jazz is csinálta míg Imi nem nézett rá.
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #288817 üzenetére
Nekünk most azt kellene kimatekolni, hogy megérné-e mondjuk apumra íratni üzembentartóival a MiTót, és akkor az Ypsilon anyum nevére kerülhetne, amennyiben a WagonR megy a háztól. Vagy hagyjuk a francba az átírást, és A0-val kezd az Ypsilon, amelyikünknél legolcsóbb.
-
-
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #288443 üzenetére
Ja nem, Dobogókőn voltam, be akartam menni a sípálya fele, hogy majd a hütténél leparkolok és sétálok kicsit. A hütteparkoló lezárva, nem baj, akkor megfordulok később (jöttek mögöttem). Sípálya tetejénél az út mellett volt hely, épp fordulok meg (közben nézem hova jött a mögöttem jövő), és lassan mennék fel az útra, de nem volt elég a lendület és szépen beült az első két kerék az út szélén lévő kis mélyedésbe, ami le volt fagyva. Próbálkozok egy pár másodpercet, már szállnak ki a másik autóból lelkes srácok, hogy segítenek (nagyon tetszett nekik az autó).
Mondtam nekik, hogy megpróbálom kijátszani, picit próbálkoztam még, de aztán kitoltak ők.
Valószínűleg ki tudtam volna hozni kis idővel, de így gyorsabb volt, és a srácok szerintem örültek a dolognak.
Én pedig egy E osztályt próbáltam meg felhúzni az egyik kis utcában, polgárőr is ott volt, de az FWD Kodiak nem boldogult, így megkértek engem is. Sima egyszerű vontatókötél volt, úgyhogy lendületből nem akartuk megrántani, de végül ez lett a megoldás, egy arra járó terepjárós mondta hogy ő megpróbálkozna azzal is, ha nem baj hogy esetleg elszakad a kötél, és végül úgy kijött.
-
macilaci78
nagyúr
-
rbalint88
addikt
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #287959 üzenetére
Hát szerintem lefele torzítja az adatokat, hogy a sima hibrid jellemzően Toyota/Lexus odaát, azok a rendszerek meg elég megbízhatóak. PHEV meg statisztikailag hátrányosabb, hordozza mind az EV-k, mind pedig a belsőégésűek hibalehetőségeit. Az is jó kérdés ott mi a PHEV kínálat, és miket vettek főleg.
-
válasz
radi8tor #287940 üzenetére
Az remek.
- majd füstjelzek ha lesz következménye.
Mondjuk az is mennyire legalja a Királyhágós... és indokolatlan is igazán, nem érzem azt ott túlságosan veszélyesnek, vagy bármilyennek... mondjuk nem is értem miért menne így arra valaki. Maternitybe "szültünk" az is ismerős rész az állandó parkoló hiánnyal, kb mint a Csörsz környéke. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
radi8tor #287919 üzenetére
az még a régi fajta, én is úgy tudom. HF35-ről láttam (C-Max Energi PHEV csoportban), hogy olajzás eltűnt és a semmiből kellett feltámasztani a váltót meg egyedileg gyártatni szivattyút, de ez régen volt, egy évtized alatt volt idő kigyomlálni a hibákat abból is, igazából kb csak 2013-2014 évjáratokban voltak komolyabb gondok ahogy olvastam... Széria eleje.
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #287903 üzenetére
Mondjuk a Fiskars SnowXpert, amim van, annak is az éle vízlehúzó elvileg.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
radi8tor #287880 üzenetére
Szélvédőt sajnos nem lehet csiszolni. Ha durván karcos, az sajnos csere. Kocsi ápolószerek is ami szélvédő "polírozás", az csak egy mélytisztítás igazából, semmi több.
Jeges szélvédő:
Vödör hideg- vagy vastag jég esetén langyos vízet rá! Kaparjon jeget az, akinek két anyja van! -
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #287696 üzenetére
Amúgy kíváncsi lennék a valóságtartalmára az első videónak. Valószínűleg egy manuális Carrera T-t hasonlít az AWD eletromoshoz, de a legnagyobb teljesítményű Cybertruckot üresen 11 secre mérték 1/4 mérföldön, 911 gyári adata 12.7, de manuális, tehát erősen függ a usertől. Valószínűleg nem véletlen nem a valódi base modellt választotta.
-
válasz
radi8tor #287716 üzenetére
Tény, hogy a "szokásos" kölcsönzőnél (Goldcar) is hasonlóan 1-2 nap alatt visszajött a kaució a Revolut betéti kártyára. Míg korábban magyar hitelkártyát (BB) használtam erre a célra, ott nagyságrendileg egy hetet vártam rá.
(A Revolutot a csomagban foglalt bérautó önrészbiztosítás miatt használom.) -
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #287669 üzenetére
This.
Én meg arra lettem figyelmes a mostani nagyon nedves időben, hogy ütközésig tekert kormánnyal, lassú manőverezés közben nyikorog a gumi halkan, ahogy éppen csak hozzáér a dobbetéthez. Hát persze, 205 helyett 215-ös gummancs van fent, ami ugyan szintén gyári méret, de a -35 mm-es rugó nem az, nyilván közelebb kerültek egymáshoz.
Szárazon viszont nem hallom, pedig biztosan egymáshoz érnek akkor is. -
Teasüti
nagyúr
válasz
radi8tor #287660 üzenetére
Logika szerint annak szakaszos zajnak kéne lennie, nem? Ez inkább mint mikor egy vonat behúzza a féket. Nem olyan érdes a hangja. Nem tudom mihez hasonlítani. Furulyához talán.
Már egészen enyhe fékezésre is nekikezd lassan gurulva, ahol szinte minden erő statikus.Másrészt meg 16-os felni és katalógus szerint 15-ös is mehetne a kocsira. Ezért eszembe se jutna a keréksúly.
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #287586 üzenetére
Pont az ellenkezoje, azt vartam, hogy a technologiai folenye miatt nyer.
(nekem nincs spoiler gomb
)
#287585 Qru: xDrive remek volt, kommunikativ, jatekos, de ha meg kellett indulni akkor megindult (1 eves Pilot Alpin 5). Ujabb generacios xDrive-okat nagyon eltalaltak szerintem, erezheto a fejlodes mar az F szeriahoz kepest is.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Opel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest