- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
Pálinka fesztivál van a környéken, családot fuvaroztam, hát tucatnyi össze vissza világító lámpás autó már általánosnak mondható. Ezek a led-es csodák gondolom azért is jó, mert ha rosszul van beállítva is lát vele az ember, az előtte haladó meg vakuljon meg(én).
Kiégett lámpával közlekedők is képiseltették magukat és a ködlámpások is egy fővel.A kedvencem, gyorsforgalmin a külső sávban haladok 120-al, jön a belsőben valami önkori feliratos Transzporter vagy valami hasonló típus, bevág elém, fékezésre kényszerít azért, hogy 200 méter múlva a külön kanyaródósávban beforduljon a Csárdához.
-
grizlisandor
veterán
válasz
EQMontoya #210646 üzenetére
Nem tudom, talán szabálykövető magatartás megszokása miatt(normális időkben).
Én beleírnám a rendeletbe, hogy az okmány lejáratától számított 1 éven belül meg kell hosszabbítani a lejáró okmányokat; mivel 2 hullám között simán meg lehetne csináltatni!Az autóm műszakilag rendben van/volt, nem kellett semmit csináltatni rá a műszakira tavaly, mondjuk minden tavasszal a szezont a szerelőnél kezdi az autó; meg ha hallok valami problémát, viszem is a szerelőhöz, hogy nézzen rá.
-
grizlisandor
veterán
válasz
pècsimunkás #210482 üzenetére
Pollenszűrő, meg fékfolyadékot cserélni kellene valamikor szerintem.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Dluinet #209289 üzenetére
Talán ezt egy kicsit túl leegyszerűsítettem, igazad van, hibásan fogalmaztam meg.
(#209309) 6030D:
Spórol, mivel addig se kell megcsináltatni az autót.
Eddig legalább műszakira ki volt javítva eddig.
Múltkor beszélgettem az autószerelővel, tavalyi leállással kapcsolatban, de azóta folyamatosan van meló; a fényezőnél leállástól jelentős csappanás van ügyfelek tekintetében. Kasznis nem panaszkodott.
Nem reprezentatív minta.(#209336) MasterMark:
Igen, mert minden az útviszonyoknak nem megfelelő sebességválasztás miatt történnek. -
grizlisandor
veterán
válasz
Szada85 #209190 üzenetére
Itthon is így kellene, meg az indolotlanul lassan haladókkal is!
(#209236) bbubby00:
Érdekes story.(#209252) EQMontoya:
Ez rémít meg a fővárosi élettől, meg az albérletárak, pedig a fizetés jobb lenne ott.(#209282) stickermajom:
Kovács 2 tizedesék a kocsiban: Csak át kellene még érnünk, nem fogunk átérni; nincs kedvem magyarázkodni megint a parancsnoknak, hogy a civil rendőrautó a piroson hajtott át. Hagyjad csak felnyomom a megkülönböztetőt, így áthajthatunk; az előttünk haladók meg hadd izzadjanak, hogy megállítjuk/megbüntetjük. -
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
válasz
BigBlackDog #208353 üzenetére
Ennyi cuccal meg rossz lesz a hatótáv.
-
grizlisandor
veterán
válasz
racskobalazs #207774 üzenetére
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
válasz
focvis #206351 üzenetére
A cégnél a parkolóban(jobb-kézszabály végig), ráadásul a kijáratnál van még egy elsőbbség adás kötelező tábla is kihelyezve; de van pár kreszprofesszor kolléga, akik ezeket figyelmen kívül hagyják, én meg élve az elsőbbséggemmel, meg valaki száljon bele a sárvédő csere+fényezésbe, rendre toltam ki az orrát a kocsinak.
Nem igazán jött be a terv, hamarabb harapódzott el a rozsda, mint a terv.
Így önköltséges lett a csere, azóta engedékenyebb vagyok.
Lehet a Tesco parkolóban több sikerem lett volna, na ott őskáosz van.
Tényleg, mi a cég biztosításával? Nem akarja fizetni a javítást?
-
grizlisandor
veterán
válasz
gooool #206227 üzenetére
Renault motorját nem ismerem, az Audi-ban ezek a TFSI motorokkal bele lehet nyúlni a problémákba, a közvetlen befecskendezés miatt kokszolódik, így egy szívócsatorna és szeleptisztítás dióhéjszórással biztos ráférne. 2013-tól stabilabbak, meg változó befecskendezésük, elvileg kevésbé kokszolódnak.
Motorikus dolgok miatt a Renault-ra voksolok.
Eladási szempontból szerintem az Audi nyer. -
grizlisandor
veterán
válasz
AMD Power #204851 üzenetére
Én sem keverném 2 gyártó termékét, mint többen írták.
Múltkor mikor mentem valamiért az autó szerelőjéhez, valami ázsiai gépezett kapott új fékeket, néztem Japanparts vagy Nipparts márkájú ment fel. Rá is kérdeztem, hogy az meg milyen márka(?), az ázsiai autókra bevállt ez a márka.Mikor fel kellett fékezni a Pirost, akkor minimum TRW-, de az ATE fékszettet az ajánlott.
-
grizlisandor
veterán
válasz
F_Zolee #204553 üzenetére
Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetekbe néha beleolvasok, találkoztam már autószerelő ajánlással, kérdezz rá abban a topikban is.
-
grizlisandor
veterán
Fél percig esett az eső reggel, annyira jó volt, hogy por foltos lett az egész autó.
-
grizlisandor
veterán
Nem mondta senki, hogy kell.
Ismerősék mesélték, hogy volt egy srác megnyerte a Fehován a fődíjat még évekkel ezelőtt, egy új Swift-et. Ment is átvenni az autót, mondták neki, hogy az új ár 90%-ért hagyja itt és utalják neki a pénzt. Alkudozott, hogy legyen több, de nem mentek bele. Így hazavitte, használta, majd eladásra adta a fejét, hónapokig árulta, mert az új árán adta, végül az új ár 60%-ért tudta eladni.
-
grizlisandor
veterán
válasz
hacki87 #202734 üzenetére
Sajnos nincs a közelben. Ahogy elnézem nincs is sok az országban, BP-n 2 db, 1-1 db Pápán, Baján.
(#202735) Dluinet:
Szomorú.(#202736) Qru:
Nem nézted, hogy jövőhét hétfőtől a MOL-nál majd egy Ford Mustang-ra és napi 5 pénznyereményért lehet tankolni?Végső megoldásként tankolok bele puruttyát kétezetért, majd kiaprózom a kasszánál tesvíresen.
-
grizlisandor
veterán
válasz
szőröscica #202732 üzenetére
Sajnos itt felénk nincs Auchan kút, se Auchan, bezzeg a szomszéd megyeszékhelyeken mind van (Debrecen, Szolnok, Szeged).
Pedig egy régen parlagon hagyott területre bejelentették, hogy költözik valami élelmiszerlánc, mondtam is milyen jó lenne, a kút miatt. Hát inkább Élésker csinál oda egy központot, mikor 100 méterre van 1000 éve boltjuk.
-
grizlisandor
veterán
Tankolni kellene, de nem látok se MOL, se OMV aktuális nyereményjátékot.
06.14.-től lesz a MOL-nál, hétvégén nem tervezek sokat menni, simán ki fogja bírni addig.
Vagy küldjem tele OMV puruttya 95 benyával? Hadd szokja, mert ~470 Ft/literért még egyszer nem fogok tankolni 100 benyát, kivéve ha nyereményjáték van. -
grizlisandor
veterán
Akkumulátor feltöltve biztos, ami biztos, sokat állt szegény a heti váltásos otthoni munka miatt.
Más:
Varga Miklós Jazz god, csinált videókat a klímáról, ha érdekel valakit a téma:
Klímakompresszorok és nyűgjeik
Klíma 1x1 Mindent az autód klímájáról -
grizlisandor
veterán
válasz
BigBlackDog #200774 üzenetére
VAG-ot érdemes lenne szétbontani, mert mikor árajánlatot kértem az Altea-'mra 3 éve, ugyanarra az elvégzendő munkára a VW márkaszerviz bruttó 250k-s ajánlatot adott, míg a Seat márkaszerviz bruttó 160k-s ajánlatot küldött.
-
grizlisandor
veterán
válasz
stickermajom #199866 üzenetére
Mesélte ismerős is a tavalyi S-Cross-nál, hogy mit bimbammol az autó, mit bimbammol az autó, belenéz a tükörbe, hát a holttérből jött ki egy autó.
(#199876) bulikavagyok:
*4 betű 3 szám kombináció!Lesz lehetőség, főleg a H-t is felhasználja az ember.
-
grizlisandor
veterán
válasz
MC Pite #199647 üzenetére
Biztos, hogy vállalják.
Én most jöttem meg a mosóból, igaz acélfelni, meg idén nem futott sokat, így hamar végeztem.
Kapott egy adag samponos mosást, utána jöttem az ecsettel és a felnitisztítóval, végül öblítés.
Csodáltam, hogy a jó idő ellenére nem volt sor, és még anyázni se kellett, mint ősszel. -
grizlisandor
veterán
válasz
focvis #199106 üzenetére
Nem értek hozzá, de nekem is úgy tűnik, hogy mintha fényezés után elmaradt volna a polír. Mikor szólt a fényező, hogy mehetek a kocsiért, akkor polírozta át a fényezett részt és ha jól emlékszem, ez azért kell polírozni az fényezett részt, hogy ne üssön el ennyire a régi fényezéstől.
-
grizlisandor
veterán
Ha már jó idő volt, kiszedegettem a téli gumikból a kavicsokat. Mosás majd jövőhéten.
Más:
OMV-s gépi autómosós alvázmosásról van valakinek tapasztalata?
Érdemes foglalkozni vele vagy vigyem a kocsit a mosóba, ahol kifejezetten csinálják? -
grizlisandor
veterán
válasz
Snoop-y #198201 üzenetére
Itt is, de még előtte be kellett még iktatni egy nyomozást, hogy mitől ad ki olyan hangot a kocsi, mint ami szét akarna esni elinduláskor. Pedig olajcserekor a hó elején lett átnézve.
Felemeljük, semmi, felmegy a nyári szett, megyek egy karikát a szerelővel, megváltozott a hang, hogy jobb elől van valami. Kerék le, féket szétbont, hát egy kavics beszorulva megint. -
grizlisandor
veterán
válasz
BigBlackDog #198120 üzenetére
Igen, nekem is tetszik.
Bár ezt a kamukipufogót elfelejthetnék. -
grizlisandor
veterán
Vagy kellene egy "Régen minden jobb volt" topik.
Szombaton világított és sípolt is a szegénységjelző, így elmentem megitatni Pirost, OMV Maxxmotion 100+ 462.9 Ft/liter áron, hát a fogyi az nem lett jó, de tragikus se, 9.17. Szegényke, hogy otthoni munkán vagyok nem sokat megy, néha városban, bár múlt héten volt egy hosszabb utam, amin miután bemelegetedett, tapostam, mert sietni kellett.
-
grizlisandor
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #197957 üzenetére
Ennyi fusztráció maradt benned a magyarországi életből?
-
grizlisandor
veterán
Félsz hogy ellopják a katalizátorod? Ez segíthet
(youtubealert, antialert)
Ideje lenne már valami törvényi szabályozásnak kati témában. -
grizlisandor
veterán
Vezess youtubecsatornán most az Opel Amperáról van szó.
Szaki mondja, hogy fontos a benzines üzem helyes használata is, de gondolom ez általános az ilyen hibrid-eknél. -
grizlisandor
veterán
válasz
janakbacsi #197496 üzenetére
Sajnos nem ismerek, de hátha a többieknek lesz tippjük.
Qru (#197498) írt is, kikerestem, valami ilyesmire számíthatsz.
Menő hely, mert ott forgatják a Totalcar Erőmérőt.
-
grizlisandor
veterán
válasz
janakbacsi #197493 üzenetére
Már látom, a francia wikipedia ismeri.
Szerintem jót tenne neki egy kis optimalizálás, hamarabb lépne. -
grizlisandor
veterán
válasz
janakbacsi #197485 üzenetére
Milyen motor van benne?
Mert a Wikipedia csak a következő párosításokat ismeri: 1.6HDI 109 le, 2.0HDI 90 le.
Meg lehet rángatni a cica bajszát:
1.6HDI 109 le 240Nm -> 137le 290Nm
2.0HDI 90 le 205Nm -> 120le 275Nm -
grizlisandor
veterán
válasz
Snoop-y #197105 üzenetére
Japán + hátul hajt + V8, van ennél jobb?
(#197138) Qru:
Már amelyik üzemorvost el lehet érni, nálunk céges szinten felfüggesztették az időszakos alkalmassági vizsgálatokat, csak az új belépőknek van. Időszerű lenne engedni a dolgot, mert kellene csináltatni új szemüveget, de természetesen csak az ő engedélyével lehet, meg kellene kapnom ismétlő védőoltás(nemkorona) -
grizlisandor
veterán
A legjobb tuning: tegyél bele kétszer akkora motort! - Lexus IS200 V8(youtubealert, tcalert)
Használtautó link, ha valakinek megtetszett.
Focvis?
-
grizlisandor
veterán
Aki tudja, miért döglik a Prius-akkumulátor (Totalcar portré) (youtubealert)
Tök jó videó lett.
Anti nekem nagyon hiányzott belőle. -
grizlisandor
veterán
válasz
MasterMark #196499 üzenetére
Meg cserebogarat, kavicsokat és még ki tudja miket tankolunk, hívta fel a figyelmemet az autószerelő az üzemanyagszűrőcsere fontosságára.
-
grizlisandor
veterán
Nálam már befutott a súlyadó, ugye most már a NAV intézi, szép tértivevényes levél formájában küldték, mikor ott lenne az ügyfélkapu.
10,5k HUF van a papírra írva, az utaláshoz is, de 2x 5500 HUF-os csekk. Jó lesz az utalva, nem vagyok én szeretetszolgálat, hogy borravalót kapjon a NAV. -
grizlisandor
veterán
válasz
BigBlackDog #192239 üzenetére
Neki még nem dadogott(BP-i Autósok youtubealert), bár nem tudjuk mennyivel ment.
-
grizlisandor
veterán
válasz
stickermajom #191234 üzenetére
Ma reggel én is bevetettem, át kell öntenem valami másik flakonba, mert ha felfordítom a flakont, folyik ki belőle.
-
grizlisandor
veterán
válasz
MasterMark #188940 üzenetére
Én is azt kérdem.
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
válasz
molnarpeter #186138 üzenetére
Persze, de ugye volt már itt téma, arra jutott a vének tanácsa, hogy marad a műszaki érvényességének a fordulódátuma, így sok értelme nincs halogatni a műszaki vizsgát.
(#186142) apóka:
Szerintem sajnos lehet keveset mondasz.
Ezt te tudod.
Lehet az "ördögi terv" előtt megkérdezném a kormányhivatalt, hogy arra milyen szabályozás van. -
grizlisandor
veterán
válasz
apóka #186135 üzenetére
Szia!
Nekem a napokban kapott levélben ezt írta a Magyar Autóklub:
"Magyarország Kormányának veszélyhelyzeti intézkedései között szerepel, hogy a 2020 november 4-e után lejáró okmányok a jelenlegi veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek maradnak, ideértve azokat az okmányokat is, amelyek a tavaszi vészehelyzet idején, 2020 március 11. és július 3. között járnak el, de akkor meghosszabbította a kormány az érvényességüket.Ettől függetlenül a személyi felelősség továbbra is az üzemben tartóé. Elhanyagolt műszaki állapotú gépjárművel okozott baleset, károkozás esetén a tulajdonos adott esetben nem mentesül a felelősség alól. Kiemelénénk továbbá, hogy a fenti szabályozás kizárólag a Magyarország területéken hatályos okmányokra vonatkozik. A lejárt érvényességű hivatalos dokumentumokat külföldön nem fogadják el."
Én a helyedben nem húznám a műszaki vizsgát, nem nyersz semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest