-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petya XT #12049 üzenetére
A Google valamiért nem fordít erőforrást rá.
Igazából nem csak a YT-ról van szó, hanem a Chromium VAAPI támogatásáról - ez kell a dekódoláshoz.
Van elvileg valami közösség által fejlesztett vonal e téren, de rég olvastam róla, nem tudom hol tart - legutóbb bugos volt és csak régebbi chromiummal ment.
Firefox vonalon még ennyiről sem tudok.Amúgy a videók dekódolását simán megoldják a mai (a 7-8 évesek is) procik gond nélkül, a dekódolt képkockák megjelenítése viszont műxik hardver gyorsítottan sok éve. Ez utóbbi felel pl. a tear-free lejátszásért is.
Nálam egy 8 éves Bulldozer alapú kétmagos AMD A6 procin sima ügy a fullHD video lejátszás linuxon. -
Frawly
veterán
válasz
Petya XT #10738 üzenetére
Ez így, ahogy leírtad működik. Beteszed a gépbe mindkét meghajtót, a linuxosat és windowsosat is, működniük kéne. Esetleg a Windowst lehet újra kell aktiválni, ha nagyon megváltozott alatt a konfig.
Még GRUB-bal sem kell őket összekötni, megcsinálod, hogy alapból az általad kívánt OS induljon, ezt a BIOS-ban állítod. Ha meg nem arról akarsz bootolni, akkor F12-re vagy F8-ra, vagy ami nálad kell, arra rányomva előhozod bootkor a BIOS bootmenüt, és a másik rendszert választod ki.
-
törölt tag
válasz
Elvileg semmit nem kell csinálnod. Összepakolod az új konfigba a lemezeket. A linuxos legyen az elsődlegesen bootoló lemez. Egy grub update felveszi a grubba a Wines rendszerindítót.
Nekem is így van a notimban 2 külön ssd, ráadásul uefi módban. Mindkét rendszernek van a saját meghajtóján efi/boot partíció. Bár nem direkt akartam így csinálni, hogy a grubból válasszam a Win10-et ha kell, hanem a noti boot választó menüjéből. Automatikusan bekerült a grubba a Win10 indító, amikor rendszerfrissítés után lefutott a grub update. -
válasz
Szia!
Szerintem ha a Linux alól kiadod a sudo grub-install /dev/sda parancsot a terminalban, akkor be fogja tenni a másik meghajtón lévő oprendszert és utána már boot-kor az is ott lesz a GRUB választó menüjében.
Az sda-t nézd meg, hogy nálad is az-e a Linuxos SSD betűjele. Ha nem vagy biztos a dolgodban, a
sudo fdisk -l
parancs kimenetét nézd meg. Vagy azinxi -d
kimenet még egyszerűbb. -
válasz
Petya XT #9108 üzenetére
Szia!
Ha később nincs baj az eléréssel, akkor lehet netelérés késleltetés is akár. Próbáld növelni a delay szintet.
Nézd meg az auto induló programokat, nincs-e túl sok berakva ugyanazon időre.
Gondolom a meghajtóval nincs gond, de időnként azt sem árt ellenőrizni, ha ilyesmi van.A boot késleltetésről is csinálhatnál egy terminal kimenetet:
systemd-analyze blame
parancs kell hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest