Aktív témák
-
Alex91
félisten
Ja, inkabb Suse menu az a k :)!
-
Alex91
félisten
Suse9.1-ben a KDE k-menu-jeben hogyan tudom allitani az ikonok meretet? Kisebbre szeretnem venni, de az istennek se talalom, hogy hol lehet?
-
vtechun
veterán
akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de szerintem xp-vel vagy 98-al is elmegy a film, csak használj ffdshow-t, meg mplayer classic-ot, vagy a linuxos mplayert winre fordítva : [L]http://deje.uw.hu[/L]
-
Fairplay
csendes tag
válasz
steveetm #303 üzenetére
Azt hiszem rosszul fogalmaztam.. Tehát, ha vennék egy laptopot, mi a minimum konfig, hogy divx/xvid filmek menjenek rajt' ? A p3/500/512 + 192mb ram / 4mb s3 egy régebbi munkahelyi desktop gép, ezen a filmek gond nélkül mennek. Kell a p3-as gép ( xp alá mindenképp, de mi a helyzet a linuxal? ) , vagy megúszhatom p2-vel is? Van valakinek ezirányú tapasztalata?
-
DragonR+
aktív tag
Ismét én vagyok! :D
Feltettem egy SUSE Linux 9.1-t.
Már látom a modemet.
De hogyan tudok kábelmodemet telepíteni? :F
Kérlek, bocsássátok meg a bénázásomat, de kezdő vagyok. -
DragonR+
aktív tag
Sziasztok!
Össze szeretnék hozni egy linuxos masinát internetezésre plusz irodai feladatok ellátására.
Ezért hát leporoltam a SuSE Linux 7.2. disztribúciómat és feltettem a gépemre.
De sajnos nem ismeri fel az Motorola SB4200E modememet USB-n.
Üzemelt már be valaki ilyen modemet ezzel a disztribúcióval?
Létezik ilyen meghajtó ehhez a verzióhoz?
Ha létezik, akkor egy linket is szeretnék. :)
Vagy mindenképpen újabb Linux kell?
Egy kezdő linuxos. -
Fairplay
csendes tag
válasz
meoindil #291 üzenetére
Üdv! Javaslat? A gondom az, hogy van 1db asztali gépem (+p1-166mmx laptop), ami mellé nem akarok kacat gépet beszerezni, helyhiány miatt. Viszont a videókártya ( gf4 ti4200 ) win alatt felpakolja magának a dx8-at, innentől kezdve nem tudnak futni a régi dx6-dx7-es játékok (p.l starship troopers, episode1 race, ufo-enemy unknown-ról nem is beszélve ). Tehát beszereznék egy +hdd-t, és linux alapról futattnám, ha menne. Ha kell, wines ablakban :DD . Főleg az ufo-t szeretném megoldani, mert ahhoz nem kell 3d, és egy kisebb laptopnak is illene elvinnie. Viszont nem használja a kiterjesztett memóriát, ezért mindig kidob not enough memory-val. Gondoltam a linux kevesebbet foglal, nem szivat dx-el, van mellette usb-felismerés(digit. géphez), divx-lejátszás, szövegszerk. ( a laptopot is túl lassúnak találom win98 alatt, ha a linux gyorsabb lenne, kezelné az usb-t, és elvinné a ufo-t.. nos igen boldoggá tenne.)
-
Fairplay
csendes tag
válasz
dr_strange #290 üzenetére
Kösz!
-
dr_strange
senior tag
válasz
Fairplay #289 üzenetére
Szia,
a legtöbb disztribúciót ingyen letöltheted a netről, és kiírhatod CD-re. Az általad írt feladatokra megfelelhet a SuSE is, de az ilyen magazinmellékletek általában eléggé csökentett verziók. Nézd meg a Mandrake és UHU linuxokat is (ez utóbbi teljesen magyar nyelvű). -
Fairplay
csendes tag
Üdv mindenkinek! Egy pc-magazin mellékleteként láttam a SUSE linux 9.0 vagy 9.2 verziót. Érdekelne, hogy aktív frissítgetés nélkül felismeri-e a mostani videókártyákat, valamint egy laptop ( p3, IBM ) komponenseit. Én csak arra használnám - most még -, hogy olyan régi játékokat futtassak, amiket xp alól az istennek se bírok elindítani ( pl. Ufo ) , valamint divx filmeket nézzek. Tehát alkalmas erre, vagy van más, jobb disztribúció ( amit szintén megkapok 1500 ft-ért )?
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #287 üzenetére
Senki nem tud segíteni? Nyomtatóügyben sem?
-
Adrian Mole
senior tag
Naná!
Ha ugyanerről a gépről, de a windózt indítom, simán megy minden.
Ahogyan írtam, a másik gépen (amin a megosztott könyvtár van) szintén windózos (xp) oprendszer van, az enyémen win+linux. Az előzővel elérem a másikat, a linuxxal csak olvasni tudok néha (fentebb látható a topicban a fstab beállítás). Illetve most éppen írni is, pedig semmin nem változtattam. :F -
zfarkas
senior tag
válasz
Adrian Mole #284 üzenetére
A másik gépen írásra is meg van osztva a könyvtár?
-
zfarkas
senior tag
Az IP-Masquerade-HOWTO-ban benne van minden.
A teljes HOWTO: [L]http://www.tldp.org/HOWTO/IP-Masquerade-HOWTO/index.html[/L].
A script, ami berakható a /etc/init.d-be: [L]http://www.tldp.org/HOWTO/IP-Masquerade-HOWTO/firewall-examples.html#RC.FIREWALL-2.4.X[/L],
Instrukciók 2.4-es és 2.6-os kernel konfigurálásához: [L]http://www.tldp.org/HOWTO/IP-Masquerade-HOWTO/ipmasq-compiling3.1.html#IPMASQ-COMPILING3.1.1[/L]
Vagy: tegyél fel egy proxy szervert. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
steveetm #263 üzenetére
Van egy kis gondom smbfs dologgal. Gyönyörűen látom a másik gépen lévő megosztott windóz partíciót, de nem tudok írni rája. Az auto lenne tényleg a jó beállítás, vagy van valami kapcsoló hozzája még? Vagy olyan jzert kellene kreálni, akit ismer a másik windóz? De akkor miért látom ugyanerről a gépről windóz alól? Kicsit misztikus nekem a win-lin promiszkuitás... :)
-
MUŁĐER
addikt
helló
van itt egy kis letöltőgép amit netmegosztónak is akarok használni,van rajta már net,de a többit nem tudom...hogy kell leosztani a netet?A krosszlink kábel már megvan:) -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #280 üzenetére
A második kérdésre megvan a válasz: VESA módban 16 biten megy 75Hz-en a moncsi 1024x768-ban.
Printer valaki? -
Adrian Mole
senior tag
Hali!
Továbbra is UHU 1.1
- nyomtató belövése:
Van egy ethernetes HP LJ 4Si Mx nyomító. Elvileg a vezérlőpultban beállítom az ip-t, fajtát, stb, mégsem megy. Mit lehet még tenni? (fej felett megpörget,messzire hajít?)
- 2 Mb-os ATi videókártyával reménytelen 800x600-as felbontásnál nagyobbat kicsiholni? Win alatt megy 1024x738,használható frissítéssel,nem lehetne itt is? -
eddie303
őstag
ja, s bocs, hogy wines megoldást tudtam csak adni, lehet, hogy valami linuxos grabberrel is ki lehetne, még a cdparanoia-t se tartom lehetetlennek :)
-
eddie303
őstag
Szerintem Win alatt ISO Busterrel simán ki lehet kandászni a DVD-bõl a Knoppix ISO-t csak elõtte kéne tesztelni vmware-el vagy rw-n, hogy jó-e
-
Carline
őstag
Köszi a gyors válaszokat.
Hát letölteni nem fogok semmit, mivel a vodanet (200MB/hó) nem erre való.
Persze ha kábelnet vagy ADSL lenne, akkor egy kávészünetet megérne.
Egy 10GB-os vinyóra fel is installáltam a Knoppixot, de mivel nagyon lama vagyok ezen op.rendszerben, azt sem tudom mi-az-a script.
Várakozok, hátha valaki megmondja a frankót.
Carline -
zLegolas
őstag
Carline:
Próbicold meg HD-re telepíteni, ha annyira bejött, ehhez tuti van valami script a DVD-n. Sajna a cuccot nem láttam, de:
Egyébként meg tudsz minden ilysmit postán is rendelni az interneten keresztül ingyért+200ft/cd+postaköltség. Ha ketten öszeálltok fejenként kábé 500-ból egy héten belül megvan. Annyit meg megér.
Mellesleg én is vevő lennék egy olyan infóra, hogy hogyan kéne a kérdéses DVD részletet CD-re tenni bootolható formában, de majd kísérletezek... -
WN31RD
addikt
A Knoppix tényleg nagyon jó. :C
Nem tudom pontosan, hogy azon a magazinos DVD-n mi van, ezért azt sem tudom, hogy hogyan lehetne abból CD-t csinálni, de a Knoppix hivatalos oldaláról (http://knoppix.org/ [L]http://knoppix.org/[/L]) letöltheted a CD image-et. Persze nem vodás neten érdemes nekikezdeni, de ha van lehetőséged valahol gyorsan lerántani egy CD-nyi anyagot, akkor ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
Szerk.: Lassú vagyok, la...ss...ú... v...a...gy...o...k... :DDD
[Szerkesztve] -
warn!ng
tag
Persze!
De ehhez le kellene tölteni a [L]http://knoppix.org/[/L] az image-et.
Vagy mivel gondolom, hogy vodanettel nem lenne túl 1xü a letöltés, valszeg a DVD-n van egy sáv, ami az imag-et tartalmazza, ezt legrabbeled, ha betudod mountoloni deamon tools-szal akkor ez az image és kivésed CD-re, mert valszeg nem az egész DVD a knoppix.
Üdv,
warning -
Carline
őstag
Nos nem vagyok egy nagy linuxos, de a pcmagazin dvd-n lévő knoppix linux megtetszett.
Főleg azért, mert alapból lekezelte a bluetooth donglet és GPRS netkapcsolatot tudtam létrehozni pár kattintással. (vodanet van)
A dvd úgy van megcsinálva, hogy bootolható legyen.
De!
A havernál is szertnénk használni a netet ugyanígy.
Neki viszont nincs dvd olvasója.
Megoldható valahogy, hogy cdre kiírjam a linuxot bootolhatóan és onnan is működjön livecd-ként?
Ha igen, akkor ha lehet lépésről lépésre írjátok már le a teendőket.
Előre is thx!
Carline -
warn!ng
tag
Sziasztok!
Adott egy Slackware 9.1, gyári 2.4.22-es kernellel és egy broadcom eth-val felszerelt laptop. Nos a driver lefordult szépen, ha adok neki egy insmod -ot, akkor betölti szépen és mutatja, hogy van kártya, de még nincs IP. Mivel kell ip-t kérni?
próbáltam ifup eth0 ... semmi, azaz nincs ilyen parancs
próbáltam dhclient eth0 ... semmi, azaz nincs eth0 device
és ekkor megnézem az ifconfigot és télleg csak a lo szerepel.
Why? -
Dilikutya
félisten
A gondom a következő: Suse 8.2 Live
elvileg minden be van állitva az ADSL-hez, hálókarihoz dhcp, jelszó, usernév a nethez, kinternet, stb, de semmi. a kinternet fut, de csak inditás/leállitás-t enged, ami őrá vonatkozik, kapcsolódást nem
adsl-setup, adsl-start parancsok itt nem működnek
UHU 1.1 Live simán vitte a netet, csak az meg a CD-ket nem akarta nekem beolvasni.
mi a teendő? -
zfarkas
senior tag
Van kimenete annak a script-nek, amit futtatni akarsz?
Ha nincs, akkor pl:
caller.sh:
#!/bin/bash
`/bin/called.sh`
-VEGE-
called.sh:
#!bin/bash
export LD_LIBRARY_PATH=....
echo export $LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH
Tahát a hívó script-ben a hívott script kimenetét futtatod.
Fincsi mi? -
hoyuka
csendes tag
Hali!
Szerintem mukodnie kene. env|grep LD_LIBRARY_PATH-al sem megy. Azt hallottam nemreg, hogy nem lehet olyat csinalni, amit akarok:
''Variables will not be exported to parrent processes of the current process.''
Ugy oldottam meg, hogy a .bashrc-be irtam egy function-t, ami beallitja. Azt a function-t hivom meg a script helyett, ugy nez ki mukodik. :) -
WhiteRabbit
csendes tag
Hali
Tudna nekem valaki segíteni?
MPPE patch kéne egy UHU kernelhez.Mert már leszedtem egyett,de az hibás.
Ha tud valaki egy ilyet küldje el erre az e-mail címre: keyke@freemail.hu
THX
:F -
hoyuka
csendes tag
Hali!
Hogy lehet olyat csinalni, hogy egy shell scriptben a beallitott kornyezeti valtozok a scriptet hivo shell szamara is ervenyesek legyenek?
pl.: setldpath.sh:
#-------------------------
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:/usr/$1/lib
env|grep LD_LIBRARY_PATH
#-------------------------
~>./setldpath.sh ubul8
LD_LIBRARY_PATH=:/usr/ubul8/lib
~>echo $LD_LIBRARY_PATH
<- na itt a gond, mert ennek a shell-nek a kornyezeti valtozoja nem valtozott meg...
~> -
steveetm
őstag
válasz
Adrian Mole #262 üzenetére
//ip/megosztas /ahovamountolod smbfs auto,username=nev,password=kod 0 1
elsőnek a /-re akartam, az picit gázos:)
Üdv.: steveetm -
Out
addikt
válasz
Adrian Mole #260 üzenetére
az auto utan vesszo jon :) a 0 elott es a 0 utan is space van
[Szerkesztve] -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #259 üzenetére
Hm, mégsem megy. Valamiért azt írja butuláskor, hogy bad line in fstab, vagy valami hasonló :( Lehet, hogy itt nem lehet használni a több tagbólálló nevekre a Vala Ki formulát?
Illetve lehet, hogy a tabbal szerkesztett szöveg nem volt pontos. Az auto és a többi között ugye nincs semmi (még space sem)? 0 és 1 között nem tab, hanem space van, gondolom.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
Adrian Mole #257 üzenetére
de, azért van.
tabokat össze fogja vonni sztem...
//ip/megosztas / smbfs auto,username=nev,password=kod 0 1
ne felejtsd el az üres sort a végére.
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #256 üzenetére
Esetleg az /etc/fstab-ba kellene értelemszerűen (vagy éppen nem úgy) beleszerkeszteni a fentieket?
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #255 üzenetére
Siker, de azért még van egy kis gond. :)
Szóval: minegyik felhasználónak (rootnak) is van .smb könyvtára, ebben egy smb.conf file. Ebbe kellene írnom? De akkor hogyan unmountolok? Van az UHUban valami automount, nemde? Hogyan lehet meggyőzni az automoun-ot, hogy az indításkor root és mezei felhasználó lássa ezt a megosztott, másik gépen lévő könyvtárat, de ne kelljen mount paraccsal p@cs@lni? Ugyanakkor kijelentkezéskor rendesen le legyen választva a hálózati könyvtár, ne legyen belőle gond? -
steveetm
őstag
válasz
Adrian Mole #250 üzenetére
mount -t smbfs -o username=login neved,password=kodod //ipvagynetbiosnev/megosztasnev /ahovacsatolniakarod
a lényeg login neved ha szünet van benne akkor tegyél elé egy -t.
eddie303
őstag
Rossz helyen indultál neki, a mandrakelinux.com-on lehetett volna letölteni :) Az ISO-k itt vannak: [L]ftp://gd.tuwien.ac.at/pub/linux/Mandrakelinux/official/iso/10.0/i586/[/L] a .iso kiterjesztésũ fájlokat kell letöltened. A menü miatt ne fájjon a fejed, megcsinálja magától az install során.
-
Sultan
tag
Valaki segíthetne!
Eldöntöttem hogy a Mandrake-et töltöm le DE nemtudom hogy itt melyik iso kell nekem???
[L]http://www.mandrakesoft.com/products/10[/L] én itt a ''középsőt néztem ki''
Az ftp serveren meg nemtudom hogy melyik az!!
[L]ftp://spirit.profinet.sk/[/L]
Segítsetek!! Hogy lehet azt megcsinálni hogy a windows és a linux op. rendszer közűl választhatok iduláskor??
[Szerkesztve] -
Sultan
tag
Van egy 120 GB-os vinyom amit két 60 GB-osra ''bontottam'' (NTFS mind kettő) a ''C'' windows Xp csücsül a ''D'' -re mentegetek.
Kérdés 1: Ha a ''D''-ből készítek 2 30 GB-osat és az eggyik 30 GB-osra linuxot teszek fől akkor mi történik a windowsal?? Az lenne a legjobb ha a gép bootolás után megkérdezné hogy melyik oprendszert válaszom.
Kérdés 2: Milyen Linuxot?? Nekem olyan kellene ami grafikus felülettel indúl el! Nem vagyok otthon annyira a linuxban ezért szeretnék vele jobban megismerkedni. Ezért nem valamilyen ''butitott'' linux kellene, hanem mondjuk ami ''mindenre jó'', de nem kell valamilyen bonyolúlt nehéz. Tehát valamilyen haladó, közép szintű linux kellene nekem. (Ha van ilyen)
Előre is köszönök minden segítséget! -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #249 üzenetére
man samba van, illetve man smbmount (man smbmnt nincs, bár jelölik az előzőekban), nem lettem sokkal okosabb. Viszont észrevettem, hogy van a home könyvtáramban .smb/smb.conf file. De most lépenem kell. Folyt köv szerdán.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Adrian Mole #247 üzenetére
Böngészgesd a man smbmount-ot.
A usernévnél a két szóból álló login bekavarhat. Próbáld idézőjelben esetleg... :F
Futtatáshoz, lehet, hogy a dmask/fmask-ot kéne belőni. Nem tudom mi a default.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Adrian Mole #243 üzenetére
Pl a profile-odba beleírhatod ezt a parancsot, akkor bejelentkezéskor berántja...
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #244 üzenetére
Meg az is van, hogy pl doc filet nem tudok megnyitni onnan a másik gépről, csak másolni tudom a saját gépemre, és onnan megnyitni. Macera.
Hajrá linux guruk, itt az irodai linux felhasználás a tét! :) -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #243 üzenetére
Na, illetve az van, hogy Nautilusban tudom böngészni a hálót, smb://MEGOSZTOTT név alatt, csak mindenhez usert és psw-t kér (egy sima user névvel tovább tudok menni). Ez meg így roppant macerás (meglepő módom még a Nautilus is kihal néha :F )
-
Adrian Mole
senior tag
Hali, kérdésem lenne :P
Hogyan tudom rávenni a frissen telepített UHU 1.1-emet, hogy felismerje itten a melóhelyen a többi gép (konkrétan egy gép lenne fontos) megosztott könyvtárait, netán még dolgozni is tudjak ezekben a könyvtárakban (dokumentumok olvasása, szerkesztése). A többi gép XP, megosztott mappákkal.
Ezt próbáltam, de nem megy:
mount -t smbfs -o username=Adrian Mole //workgroup/MEGOSZTOTT /mnt/IDENEKEM
Hogyan tudom rávenni a Bubót, hogy automatikusan tegye ezt meg az induláskor, és beépítse a filerszbe egyből ezt a mappát? -
MUŁĐER
addikt
válasz
dr_strange #240 üzenetére
cd képfájl.
izé,van itt még valami,van egy kis gondom a DC-vel,amióta megvan ez a legújabb verzió,nem megy.Persze szebb mint a régi volt,meg minden,de az legalább működött elsőre.
itt ezt vágja a fejemhez:
hublist, dctc and dctc_master are not found in the path,fix and restart the program -
dr_strange
senior tag
de tvábbra sem tudjuk, ez milyen bin
ha pl. videocd, az mplayer szó nélkül lejátssza
ha sima cue/bin image, akkor cdrdao írni tudja
ha más, akkor... -
MUŁĐER
addikt
válasz
dr_strange #237 üzenetére
más módszer nincs?Szegmentálási hibával elszáll a bin2iso :(
-
MUŁĐER
addikt
helló
*.BIN fájlt mivel/hogyan tudok beolvasni? -
eddie303
őstag
Lenne 1 kérdésem:
Hogy lehetne Linux alatt tömegesen átnevezni fájlokat, úgy, hogy a fájlnevek eredetileg nagybetükkel vannak, nekem meg az összes kisbetüvel legyen? -
twollah
nagyúr
Valaki adjon mar tippet, hogy honnan tudok leszedni egy Telnet klienst ami tamogatja a kulonbozo filetransfer protokollokat, es megy UHU linux alatt.
-
eddie303
őstag
Nagyjából. Tehát:
Ha 2.2.8-as verzió, akkor fordításkor kell megadni, hogy használjon-e ldap-ot, illetve sajátmagától észreveszi, ha openldap fel van installálva.
De ha a Samba-devel (3.0.0b2) (S ide megjegyzem, hogy szerintem minden újabb verzió), akkor a viselkedését a passdb smb-conf beállítással.
Esélyek: hogyha a verzió 2.2.8a akkor újra KELL fordítanod, ha NEM akarsz ldap-ot használni.
Most bõgjetek le, ha nem jól fordítottam :) S elég vakon csináltam, eddig nem konfigoltam sambát.
Mod.
Kösz a linket. Linuxfórumon tényleg nincs, egyet próbálkozok a Linux 2.6+nvidia problémámmal a hup.hu-n, hátha kerül valaki, akinek volt hasonló gondja :)
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Bár nem egészen idevág, de érdekelne olyan webhely, ami leportscannel s megmondja a nyitott portjaimat. valami www.gordonmittudoménmi.com volt asszem, s már azt se nagyon tudom, hogy hol láttam....
-
eddie303
őstag
Keresgéltem kicsit, és ezt találtam, bár freebbsd-re szólt, de ua.:
[L]http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-questions/2003-August/015160.html[/L]
Well. If it's 2.2.8a then it's defined at compile time (i.e., you
specify you want it, or it autodetects if openldap is installed). Otoh,
if it's samba-devel (3.0.0b2) then you can modify the behaviour with the
passdb backend smb.conf setting.
Chances are it's 2.2.8a and you'll need to recompile, unless you
/want/ to use LDAP.
Remélem, megérted, ha nem szólj, próbálom lefordítani. -
vtechun
veterán
UP! Az utolsó kérdéseimre keresem a választ...
-
vtechun
veterán
hello! meg akarom változtatni az smbpasswd-vel a jelszót ez a kimenet:
smbpasswd fauszt
New SMB password:
Retype new SMB password:
LDAPS option set...!
fetch_ldap_pw: no ldap secret retrieved!
ldap_connect_system: Failed to retrieve password for from secrets.tdb
Failed to find entry for user fauszt.
Failed to modify password entry for user fauszt
ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? UHU-Szerver a rendszer amúgy... -
vtechun
veterán
egyébként, ha az adsl-start nevü ''progival'' kapcsolódok a NET-re akkor hogy lehet azt beállítani, hogy ha megszakad a kapcsolat (pl. 24 óránként) akkor automatikusan újracsatlakozzon...
-
MUŁĐER
addikt
van valakinek tapasztalata a matrox kártyákkal linux alatt?működnek? főleg a G200-ra lennék kíváncsi
-
PWR
aktív tag
Hello, a következö dillemmám van: a leveleket fetchmail-el szedem le több különbözö accountról. Arra vagyok kiváncsi, hogy egy f-prot vagy más virusirtó ki tudja-e szürni az $home/mail alól az igy lekérdezett mailek közül azt, amelyik virusos, mielött egy MUA-al lehivo,m azokat, legyen az akár Outlook Expressz vagy Evolution, vagy ez igy nem megy. Ha nem, akkor milyen megoldás jöhet szóba? Amit a google-n találtam, az mind a sendmail-el vagy vmi más MTA-val müxik együtt, nekem meg a fetchmailhez kellene valami. Hasonló megoldást keresek spamszürésre, bejövö levelek tartalomszürésére.
Van valami ötletetek? -
Skylark
tag
Suse 9.1-ben nem találom a VI.editort, holnap du. meg abból vizsgázom. :D
Segítsetek, mert gáz lesz...:)) -
eddie303
őstag
Picit valóban más, mert pl. gyökérben az ntldr az inkább a boot-ért felelõs, nincs benne DOS kernel :) S a partícióbootsector rámutat az ntldr-re, s szerintem annak elég ha azt odamásolod, nem kell sys-elni, mint pl. DOS-ban. Aztán a valódi boot folyamat valahol a windows kt-n belül kezdõdik, a ntldr a boot.ini után tudja, hogy hol kell folytassa.... Javítsatok ki, ha tévedek.
-
Torry
addikt
UP!
fontos! -
Torry
addikt
Help me!
Felraktam a SUSE-t a RACK-emre, de mostmár nincsen szükségem rá, szóval le szeretném törölni.
Van ugye az a GRUB, és amikor kiveszem a RACK-et akkor kiírja, hogy GRUB error.
Ezt az MNT visszaállításával lehet kiszedni, de már elfelejtettem azt a parancsot, amivel ezt vissza lehet csinálni.
Valaki mondja meg pls!
Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest