- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Magisk
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #287 üzenetére
Senki nem tud segíteni? Nyomtatóügyben sem?
-
zfarkas
senior tag
válasz
Adrian Mole #284 üzenetére
A másik gépen írásra is meg van osztva a könyvtár?
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #280 üzenetére
A második kérdésre megvan a válasz: VESA módban 16 biten megy 75Hz-en a moncsi 1024x768-ban.
Printer valaki? -
steveetm
őstag
válasz
Adrian Mole #262 üzenetére
//ip/megosztas /ahovamountolod smbfs auto,username=nev,password=kod 0 1
elsőnek a /-re akartam, az picit gázos:)
Üdv.: steveetm -
Out
addikt
válasz
Adrian Mole #260 üzenetére
az auto utan vesszo jon :) a 0 elott es a 0 utan is space van
[Szerkesztve] -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #259 üzenetére
Hm, mégsem megy. Valamiért azt írja butuláskor, hogy bad line in fstab, vagy valami hasonló :( Lehet, hogy itt nem lehet használni a több tagbólálló nevekre a Vala Ki formulát?
Illetve lehet, hogy a tabbal szerkesztett szöveg nem volt pontos. Az auto és a többi között ugye nincs semmi (még space sem)? 0 és 1 között nem tab, hanem space van, gondolom.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
Adrian Mole #257 üzenetére
de, azért van.
tabokat össze fogja vonni sztem...
//ip/megosztas / smbfs auto,username=nev,password=kod 0 1
ne felejtsd el az üres sort a végére.
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #256 üzenetére
Esetleg az /etc/fstab-ba kellene értelemszerűen (vagy éppen nem úgy) beleszerkeszteni a fentieket?
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #255 üzenetére
Siker, de azért még van egy kis gond. :)
Szóval: minegyik felhasználónak (rootnak) is van .smb könyvtára, ebben egy smb.conf file. Ebbe kellene írnom? De akkor hogyan unmountolok? Van az UHUban valami automount, nemde? Hogyan lehet meggyőzni az automoun-ot, hogy az indításkor root és mezei felhasználó lássa ezt a megosztott, másik gépen lévő könyvtárat, de ne kelljen mount paraccsal p@cs@lni? Ugyanakkor kijelentkezéskor rendesen le legyen választva a hálózati könyvtár, ne legyen belőle gond? -
steveetm
őstag
válasz
Adrian Mole #250 üzenetére
mount -t smbfs -o username=login neved,password=kodod //ipvagynetbiosnev/megosztasnev /ahovacsatolniakarod
a lényeg login neved ha szünet van benne akkor tegyél elé egy -t.
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #249 üzenetére
man samba van, illetve man smbmount (man smbmnt nincs, bár jelölik az előzőekban), nem lettem sokkal okosabb. Viszont észrevettem, hogy van a home könyvtáramban .smb/smb.conf file. De most lépenem kell. Folyt köv szerdán.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Adrian Mole #247 üzenetére
Böngészgesd a man smbmount-ot.
A usernévnél a két szóból álló login bekavarhat. Próbáld idézőjelben esetleg... :F
Futtatáshoz, lehet, hogy a dmask/fmask-ot kéne belőni. Nem tudom mi a default.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Adrian Mole #243 üzenetére
Pl a profile-odba beleírhatod ezt a parancsot, akkor bejelentkezéskor berántja...
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #244 üzenetére
Meg az is van, hogy pl doc filet nem tudok megnyitni onnan a másik gépről, csak másolni tudom a saját gépemre, és onnan megnyitni. Macera.
Hajrá linux guruk, itt az irodai linux felhasználás a tét! :) -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #243 üzenetére
Na, illetve az van, hogy Nautilusban tudom böngészni a hálót, smb://MEGOSZTOTT név alatt, csak mindenhez usert és psw-t kér (egy sima user névvel tovább tudok menni). Ez meg így roppant macerás (meglepő módom még a Nautilus is kihal néha :F )
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest