- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #11991 üzenetére
A Burda 2018-at írt. Meg a Phoronix is akkora ígérte. Meg a HUP is akkora írta. Persze lehet mind téved, vagy megint nem olvastam értően. Vagy nem is számít az egész, mert mind meghalunk az indexes csóka által előrejelzett megemelkedett háttérsugárzás miatt, vagy a észak-koreai atom és annak a falloutja hull le reánk és az EMP söpör végig, akkor a 18.04-es Uborka supportidőszaka is lerövidül.
A legjobb persze, ha nincs verziószám. Arch Linux. Gentoo. Nincsenek verziók, nincsenek idióta kódnevek, nincs LTS, nincs feature freeze, nincs bullshit. Legfeljebb csak szívás, és bugos frissítések, de a kemény cowboyok veszélyesen élnek, full rollingot használnak, ropogós kernel, system, mesa trióval és modesetting driverekkel. Mert az az orrunkatis tisztíccsa az edző szerint és különben is megérdemeljük, mint a L'Oréalt. Plusz a Xorg nélküli Wayland-protokollt használó felület, GPT partíciók, és az UEFI systemd boot is befigyel, de az csak azért, hogy Júbájgönt idegesítsük és lemaradizhassuk
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #11985 üzenetére
A 18.04-ről legalább tudni lehet, hogy 2018. áprilisában jött ki, és a támogatási időt is könnyű rajta kiszámolni, mivel 5 év minden páros verzió.04 esetében, így 2023 áprilisa. Így még 2029-ben is azonnal le lehet róla vágni, hogy milyen régi verzió, meddig volt támogatva. Az, hogy Bionic Beaver, Pathetic Pussycat, meg Yolanda, rohadtul nem mond már most sem semmit.
De épp így utálom, mikor mondogatják a Debianosok, hogy ilyen Lenny meg olyan Jessie. Aztán vágjad fejből, hogy akkor az most hányas verzió volt, mennyire régi.
Persze nem csak Linuxnál van ilyen, már a Windows is elkezdte, hogy a 10-es főverzió az utolsó, így azzal senki nem foglalkozik, mivel az ígéret szerint nem lesz Win11, meg 12, stb. Helyette ilyen kamu 4 jegyű verziók vannak, 1709, 1803, persze még erről is lehetne tudni, hogy 2017. szeptemberi, meg 2018. márciusi nagy frissítéssel jöttek ki (ezek lényegében olyanok, mintha Win10 SP3, SP5-ről beszélnénk, vagy Win10.3 és Win10.5-ről), de még ezen is csavarnak egyet, milyen Anniversary Winter Bullshit Update, Norbi Update, meg hasonló neveket aggatnak rá, meg 5 jegyű build numbereket emlegetnek (16299, 17134), aztán erről tudjad, hogy akkor ez most melyik verzió. Az régen nem volt jó, mikor NT4 SP6a-ról, 2k SP4-ről, meg XP SP3-ről tudtunk beszélni, akkor még lehetett követni miről van szó. Bár már akkor is voltak ilyen barom kódnevek, mint a Chicago, Longhorn, csak ezeket nem kapta fel a közvélemény, és nem volt trendi őket így emlegetni, legfeljebb belső MS-os aktákon emlegethették így. Most meg ezt a kódneves hülyeséget kell majmolni, mert az menő. Nem mintha az MacOS 10.franctudjami jobb lenne, az is variálva, hogy egyszer MacOS X, aztán megint MacOS, és mindeni tartsa észben, hogy mindenféle Leopard, meg Mountain, meg Captain baromság az most melyik.
-
Apollyon
Korrektor
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #11949 üzenetére
Semmilyen szalmabábozás nincs, a cikk komplett ‘sság. Próbálja menteni a mundér becsületét az utolsó két bekezdésben, amivel még nevetségesebbé válik. Kicsit olyan, hogy rájött valamire, de beszedte a felírt gyógyszereket, ezért már elmúlt, mert időközben jöttek a tények, de egy jó kis clickbait címet csak sikerült összehoznia belőle, ami legalább össze is zavarja a teljesen laikusokat.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #11947 üzenetére
Ezen nincs mit értően olvasni, a cikk kijelenti, hogy már csak úgy jutsz megfelelő acélhoz, hogy 1945 előtt elsüllyedt hajóroncsokból csencselsz (persze utána meg írja, hogy nem, mert már széthordták a készleteket, meg eleve gazdaságtalan ma már). Meg ilyen 0,15 millisievert/fő/évvel riogat (jó, 1963-ban), de ezt sem helyezi kontextusba szakszerű határértékkel, ami ma elfogadott. Az egész ahogy van komplett baromság, clickbait trollkodás. Akit érdekel a téma, olvasson el róla egy szakkönyvet. Csomó ilyet írtak a témában, sugárzás élettana, határértékei, kísérleti atomrobbantások története és hatása a légkörre.
Mielőtt belekötnél, értően elolvastam, elpazarolva a saját időmet, és pl. teljesen nevetségesnek tartom, hogy az utolsó két bekezdéssel tökön lőtte magát a szerző, mert beismeri, hogy az egésznek nincs jelentősége a modern acélgyártási technológiák fényében, meg ez az egész sugárzásmentes acél csak olyan extrém esetekben fontos, ha valaki alacsony-hátterű mérőkamrát épít, ami megint Mari néninek szokott lenni a mindennapos elfoglaltsága. Max. csak sz@rpofozásra jó az egész cikk.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #11918 üzenetére
De ember, pont az a lényeg, hogy kellő magasságban pukkantott bomba nem ér el a felszínre, csak az EMP.
(#11916) Frawly: Elvileg 3 bomba elegendő lenne usákia elektronyos hálózatainak komplett kiütésére, és még mexikó is kapna belőle.
(#11921) bambano: évek óta nem használok semmilyen DE-t.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #11913 üzenetére
Már mint annál, akik előtte voltak természetesen. Bár ez állítólag nem az ő érdeme, hanem nyugatibb szellemben nevelték, Svájcban taníttatták. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy jóléti állam lesznek, meg demokrácia lesz, stb., mert épp úgy bullshitdikatúra marad, ahol vezér személyét kultikusan kell imádni, különben mész a halálsorra, csak nem egy olyan bezárt, infrastruktúra nélküli, gazdaságilag padlón lévő ország akarnak lenni, mint most. Legalábbis úgy néz ki, hogy törekszik erre. Valahogy észrevette, hogy nem az atomprogram fogja a hatalmát stabilizálni.
Egyébként meg azon szoktam röhögni, mikor a Red Star OS-ről látok review-kat. Nyilván hekkelt szar az egész, amivel megfigyelnek, meg nem engednek nethez férni, de a videók alapján jobban össze van rakva nem csak sok jelenlegi disztrónál, de a Win10-nél is
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #11819 üzenetére
Mosakodni, lol... .D
Ha tudnád egy nap engem mennyi inger ér...
Olyan munkahelyem van, ahol több a nő, mint nem, és nagy részük atomnő, a 21-28 éves intervallumban. Nagy részük hajadon
Aztán megyek terembe, ahol szintén egymással versengenek a kis fitness lady-k, minél falatkább, de legalább feszülős ruhákban, hogy még véletlenül se tudjak koncentrálni az edzésre. ;D mindez hetente többször, tizenéve...
Elég megnézni random motivációs videót a tecsőn, az tényleg a valóság, sajnos (vagy nem?) nálunk is ez van.
...szóval egy ilyen túlöltözött hdr-es "főzős" videó már nem hat meg. ;p -
válasz
bambano #11821 üzenetére
Akkor megnyugodtam, azt hittem tematikusan bújsz x típusú csatornákat. Néha én is beragadok a YT-on mindenféle marhaságot megnézek. Soxor csak pislogok, mik vannak a nagyvilágban.....sok minden érdekes akad, de úgy globálisan inkább aggasztó.
Az tuti, hogy nem tervezek saját csatornát indítani. -
-
válasz
bambano #11816 üzenetére
Mit kell itt nézni amúgy?
Sajnos azt nem kérdezném szívesen, mit kell hallani, mert a hangtól kiegyenesedtek a hajszálaim. Miért kell bizonyoson magánhangzókat ennyire modorosan hülyén artikulálni?
Az már egy másik kérdés, hogy ma már mindenki gasztróangyalnak képzeli magát. Bundáskenyeret viszont imádjuk, de miért nem lehet rendes sertésű disznó zsírjában sütni, nem trendi már ez, csak az olivaolaj, de abból is csak az extra hyperszűz, meg vajacska is még bele. Agyam eldobom. Az az arc volt még érdekes, amikor 18 éves kiscsajnak mondta az anyja, hogy gyerekkorunkban zsíroskenyeret ettünk! Szerintem nem hiszi a mai napig..... -
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #11816 üzenetére
Ez egy számtech fórum, vagy nem?
Amúgy hasonló Gizike nekem is van otthon, aki hasonló szendvicseket csinál (csak max. az abszolút fitness way).
Gondoltam amúgy egyértelmű, de ha nem, azért megjegyzem, hogy megéheztem a videó láttán, de még azok a szendvicsek sem tűntek rossznak. -
Penty
aktív tag
válasz
bambano #11730 üzenetére
Tudom, süllyedjek el szégyenemben, de én ebből az egész sztárvarsz izéből csak az eredeti 1977-es Csillagok Háborúját láttam. Az is valamikor a 80-as évek közepe környékén, mikor az akkori MTV1 karácsonykor leadta.
Az Alien újabb részeit ugyan láttam, de az eredeti 1979-es Alien és a második 1985-ös Aliens-t nem tudta egyik sem megközelíteni. Valami tényleg elgurulhatott ott hálivúdban, ha ennyire képesek elcseszni egy jó történetet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #11730 üzenetére
Te erre gondolsz:
Amúgy kb. ennyit ért a film. Volt benne pár látványos jelenet meg az elején nagyot üt a poén, de aztán ennyi. Ezek a filmek arra kellenek, hogy az eredeti trilógia után felnőtt fiatalok új hősöket kapjanak, őket már nem hatja meg különösebben Solo, Leia meg a többiek.
Azt mondjuk megnézném, hogy Luke mekkora lóvét kapott az előző film végén mutatott hihetetlen színészi munkájáért és arcmimikájáért.
-
-
válasz
bambano #11611 üzenetére
Nem pont ilyen a zsanérom, de azért tetszik. Ez most hiánypótlás lett volna, kollégánk ugyanis elmaradt a beigért kockahasas képekkel.
(#11612) Penty
hanem hogy saját maga rakatta oda azt az ocsmányságot. Ezt tette, naná, hogy saját maga, az ő teste. Vagy te is a feudális királyságunk véleményén vagy a nőkről? Őket csak azért tartjuk, hogy gyereket szüljenek?
Én sem vagyok oda a tetkókért, de ha valakinek ez teszik.....
Akinek meg ez a jó régi szolgasors meg jobbágysors hiányzik.... Most ilyen a világ, persze mesterséges visszabutítással sem lehet ezen a részén változtatni, de bemagyarázva, hogy a régi világ volt ám a jó.....köszi, nekem ez már inkább nem tetszik. Utálom a tömeges agyműtétet ebben az országban. -
Penty
aktív tag
válasz
bambano #11549 üzenetére
Igen, igen, de itt az a kérdés, mi számít eltorzításnak? Az, ha valaki egy héten 4-5 alkalommal 1-2 órára lemegy edzeni, futni stb, és egy kicsit sportosabb testalkattal rendelkezik, mint az átlag, vagy inkább az, ha valaki 100+ kilóval elpunnyadva, löttyedt testtel lézeng a mindennapokban. Nekem pl. az utóbbi torzabbnak számít, mint a két fenti teljesen kulturált kinézetű kislány, még akkor is, ha a punnyadtból több van, mint a sportosból.
Szerk.: Persze én sem leszek soha Brad Pitt dulőre, sem Schwarzeneggeré...@ (#11550) ubyegon2
50 feletti? A 20-as csajokat is shoppolják a magazinokban!(Látom, közben te is hasonlóan fogalmaztad meg, mint én.)
-
válasz
bambano #11549 üzenetére
Aki eltorzítja, azt már én sem bírom, de mint a Penty kolléga is említette imént, egy ilyen test még tök normálisan néz ki, ha nincs a szálka időszakban. A túlzás nem jó persze, de ha valaki meg csak ül és plötty, mert nem mozog csak eszik, az mennyivel rosszabb.
Nekem amúgy a jó alakú szertornász csajok tetszettek. Meg még most is persze.(#11548) Penty Hát kicsit shoppolnak néha a művésznőkön is, mert az 50 feletti nénik is kicsit túl finomra vannak alakítva a magazinokban.
-
válasz
bambano #11517 üzenetére
Ja, bocs, mi a nyekergés kifejezést barátságos értelemben használjuk, nem csak öreg bácsik morgását jelenti, mint az általánosabb definíciójában. Így ezért a formuláért bocsi!
(beírom a jegyzeteimhez, cívis meg a civil kifejezés mellé, mint inkább nem használandó)
Egyébként amikor Haladó témákat hasonlóan tárgyaltok itt, az rendben van gondolom. Kicsit zavar benneteket, ha a hülye kezdők idepofátlankodnak, értem én. Kár, hogy nem a Haladó Linuxosok off topikjának indult, úgy egyszerűbb lenne.
Logikailag akkor is egyértelmű, ha annak szóltok be, aki elindítja a dolgot. szerintem
-
válasz
bambano #11511 üzenetére
Értelek én, de én csinálom ezt? Milyen alapon hajtanék át bárkit a Kezdőbe? Az a Te privilégiumod.
Legyél itt Topikgazda és akkor rendet tudsz tartani, így viszont csak nyekeregsz mindig. Ez van.Tessék, az én részemet elintéztem.
https://logout.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_59317-59317.html#msg59317
Ha szükséges, kérem a hsz-em törlését is innen, de a többi attól még itt marad.
-
válasz
bambano #11509 üzenetére
Nem. Én csak válaszoltam másodikként, bocsi.
Oda akartam amúgy megírni a választ és belinkelni, de pár napja úgy csináltam, abba is bele tudtak kötni, így aztán. Ne nekem mondd, annyi közöm van a Kezdő topikhoz, mint bárki másnak.
(#11508) colomb2
- mintha egy alap arch ezt nem tudna.
Pontosan ezt tudja, legfeljebb a kérdező definiálásával nem könnyen összeegyeztethető. Ezzel azért egyet tudnál érteni, ha nagyon megerőltetnéd magad?
Olyan kellene ami jobban támogatott a community révén, illetve kevésbé "belenyúlós", tehát inkább "szájbarágós".
-
válasz
bambano #11427 üzenetére
Igaz, tényleg blogolni szoktál, de kevesen emelkedtek ezidáig oly magaslatokba, hogy csak kinyilatkoztatásokkal kommunikáljanak!
Amúgy senkit nem zavar, addig, amíg mindenkit el nem küldesz hasonlókért a búsba. Most azt azért nyugodtan elfelejthetnénk, hogy Te sajátosan alkalmazod magadra az off hozzászólások íratlan dolgait.
Különben egész jó blogokat is írsz, minek bloggerkedsz akkor ide is?
-
válasz
bambano #11425 üzenetére
Dehogy, ez csak apró kis app, amiatt nem érdemes a Kezdőbe átmenni.
(jut eszembe, ha már szakmázás....Te egyedül annyit szakmázol itt az off-ban, mint az összes többi topiklakó, nem durva, ha mégis mindig beszólsz mindenkinek, ha véletlenül erre vetemedik?)
(#11424) zoltanz OK. akkor ezt nélkülöznöd kell. Amúgy Buster már teljesen stabil régóta.
On end.
-
lazajnd
tag
válasz
bambano #11362 üzenetére
Remélem azért úgy sikerült megutálni hogy használtad is előtte valamennyit. A kérdés pedig nem feltétlenül hozzád szólt, lehet itt más is aki válaszolhat rá. És nem is windows only kérdés volt, nyugodtan megnézheted még egyszer. De ha Linux alatt tényleg minden killelhető, akkor a kérdés Linux fele valóban lezártnak tekinthető.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #11299 üzenetére
van binhost, eleg volna egy gepre leforditani csak... viszont nem eroltetem ha nem akarod.
Alpine-n viszont erdemes az busybox-s udhcpcd-t lecserelni a sima dhcpcd-re...
tehatapk add dhcpcd
, majd eltavolitod a runscriptbol :rc-update del udhcpcd
majd utannarc-update add dhcpcd
Jah es nem art hash
-t csereledbash
-ra -
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #11286 üzenetére
Akkor a "kuka" 100% ertelmet nyert
(#11288) BoB
van most egy a topikban, ne akard mar elzavarni
#netneutrality
(#11289) bambano
hhmmmm, attol fugg.. milyen oldalrol biztonsagosabb? jellemzoen mindegyikben van sebezhetoseg tobb oldalrol is. viszont alpine-t pl mindenhova nem tudsz hasznalni, es egy nagyon komplex feladathoz pl mar nem alkalmaznam. (sem desktopnak). Gentoo-nal az van amit te mondasz (meg a developerek
) bar forditgatni, kulonbozo USE flagekkel, meg tobb hibalehetoseg, es ismerve te ezzel nem fogsz bajlodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest