- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyébként miért törölték a hozzászólását? Nem volt benne semmi.
Szerintem elég, hogy én írtam.
Persze, ha anno megemlítettem, hogy enyhe megkülönböztetést érzek irányomban, akkor azért kaptam.
(#11266) colomb2
Uby kezdő topicbol kimoderáltak? Akkor csak jár arra nagybetűs
Azt senki nem mondta, hogy nem jár.....
Nagybetűsöknek szúrja a szemét Uby jelenléte
Na de ennyire?
A mostani aláírásom is elég vad lesz talán nekik......
-
Az a baj hogy az írást nem lehet annyira árnyalni mint a beszédet.
De. Csak éppen nehezebb. Nézz be egyszer egy könyvtárba, ott találni erre számtalan bizonyítékot!
Minap csak egy ilyen rövidkét olvastak nekem, de láttam magam előtt mindent, pedig nem bonyolult a szóhasználat. Sőt. Ez e:
Sánta Ferenc: Sokan voltunk
(itt az e betű egy virtuális mutatószó, nem kérdőszó)Jó kedved van még?
Fened még/már a lapátnyelet?
-
Apollyon
Korrektor
Tökre örülök, hogy téged ennyire érdekel, hogy a magánéletemben hogy utazok, vagy sem (lexarom
), de igazából nem értem, hogy az én konkrét személyem miért is releváns a téma szempontjából.
Azt már megfigyeltem pár éve is, hogy nem bírod a búrámat, és ha valami neked nem tetszőt írok, akkor lekezelően megszólítasz, de lepereg. -
Apollyon
Korrektor
Persze ki lehet forgatni a dolgot, nyilván. Viszont akkor melyik a nagyobb probléma:
Ha járókelőként zenét hallgatsz, és úgy közlekedsz a járdán, és még a külvilágra is tudsz figyelni, vagy a telefonodat simogatod a forgalomban, ahol vezetsz egy legalább 1 tonnás gépjárművet?Az pedig, hogy be van dugva-e a fülem, vagy sem, egy hasamra ütök feltételezés, vagy valami burkolt rosszindulat?
-
Dögkeselyű madár. Szerintem szép.
bambano
Értettem én amúgy! Most, hogy levették rólam a rontást, már az agyam is kezd működni lassan.
Ilyen nyavalya szerintem nekem is volt már, de túléltem.Sokan talán azt sem tudják, mi az a köjál. Azért amit ott kell kezelni, az már nem túl szimpi, még jó, hogy nem prosectura-t említettél.
-
0xmilan
addikt
Tudom, hogy a correcthorsebatterystaple-nek nagyobb az entrópiája, mint a Tr0ub4dor&3-nak.
Én általában a kettő ötvözetét használom. 20+ karakter, de nem csak simán 4 szótári szó összefűzve, hanem vannak benne az említett speciális karakterek is.
Ami a screenshoton van, az csak egy példa, de egyáltalán nem nehéz megjegyezni. A @#$%^& az angol kiosztáson a Shift + 234567. Ezt persze lehet variálni, hogy ne legyen ilyen egyszerű. Például belerakni egy születési dátumot kétszer shiftesen, kétszer meg shift nélkül: !(*(1989!(*(1989. Ez a rész már önmagában 16 karakter. Aztán lehet generálni két szótári szót pl. az adott domain első 2 karaktere alapján. PH-hoz pl. PredatorHydra, amiből a végére lesz PredatorHydra!(*(1989!(*(1989. Így könnyű megjegyezni, elég hosszú is és minden oldalhoz különböző lesz.(#10989) colomb2 Szégyellem, de ez nem generálva van. Illetve "generálva", de nagyjából a fenti "algoritmus" alapján csináltam.
-
cami][us
senior tag
Látom volt újévi trollkodás is.
Van még hova fejlődnie.
-
tvamos
nagyúr
Ma is vagta ram az it-s a telefont, ketszer. Ertem en, hogy masik csoport. Adja meg annak a szamat, aki felelos ezert a sz@rert, es azt az embert fogom zaklatni. (Persze, azt sem akarjak, mert nalunk az van, hogy munkaidoben kell zaklatni az it-t, az meg nekem 9-17:30-ig van, na ha en itteni ido szerint 17:29-kor felhivom az indiait...
)
Megjegyzem, bejelentettem a dolgot, 2017-07-12, es meg nincs megoldva. Es nekem mondja, hogy turelmetlen vagyok. Lof@szt vagyok turelmetlen. Meg, hogy zaklatom. Ennek kesz kellett volna lenni 72 oran belul, (mert ugye nem surgos, ertem en,) akkor most nem hivogatnam.
-
bambano
titán
nem az a baj, hogy fontos, meg nem az a baj, hogy meg kell oldani.
az a baj, hogy hiába mondom, hogy nem értek hozzá, ez az infó nem megy át. engem hiába zaklat telefonon, honnan tudnám megmondani, hogy a tőlem 40 kilométerre levő, nem távmenedzselhető, nem linuxos gépének mi a baja?hogy felnőtt emberek 10 év alatt ne értsék meg azt az egyszerű infót, hogy nem értek hozzá, ez, számomra, felfoghatatlan.
-
bambano
titán
jaja, szerintem is rakasd fel a téligumit.
még húsvét előttnekem nem annyira jött be a crossclimate. mondjuk az alpin a5 se. nem mondom, hogy a cs rossz, egy lakás-iskola-bót háromszögben mozgó családi csapatszállítóra jó, csak engem nem visel el.
nekem meg ma lett kész három hét gyalogkakukkság után az autóm. szombaton légópince javasolt
-
bambano
titán
-
bambano
titán
igen.
az enyémen meg alpin a5 van.
(#10521) ubyegon2 "Egyébként tetszik ez a mai elnevezése a téliguminak: nyárigumi télre is certifikálva": ez nem a téli gumi elnevezése, ez egy új gumitípus. A téligumi az téligumi, a nyári meg nyári. A crossclimate meg egy olyan nyárigumi, aminek az anyaga alkalmas téli használatra is.
-
törölt tag
Az én voltam, miután Debrecenbe kerültem.
Volt egy akkutöltő műhelyem, ha ott nem volt meló akkor irány a Hírműhely, persze mindez tik-tak AEÜ eleje mellett.
Sokat játszottam olyat, hogy az akku műhelyen kinyitottam az ablakot, kivűlről rányomtam a pecsétemet az ajtóra, bemásztam a nyitott ablakon, és senki nem zavart napközben. -
törölt tag
Majdnem, a helikopáterek üzemanyag töltése volt a feladatunk, de mivel a konyhások voltak a másik szakasz, azért nem panaszkodtunk... Egy erre a célra rendszeresített kukában csempésztük a kaját a szállásra, egyszer egy hétvégén az üti még meg is dicsért minket, hogy milyen rendesek vagyunk, hogy még ilyenkor is levisszük a szemetet, szerencsére nem nézett bele, így nem látta a fél disznót meg a több kiló kenyeret, amit cipeltünk benne...
-
apt upgrade ugyanaz mint apt-get upgrade, csak senki sem használja mert nem tűnt fel hogy fejlődött az apt.
Ez nem így van! Ha érdekel, megkeresem, ahogyan kipróbáltam 3-féle frissítési módszert cli-ben és az apt kicsit más metodika alapján frissített volna!
Annyi fejlődés van, hogy az apt alul húz egy progress csíkot.sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
libegl1-mesa libgbm1 libgl1-mesa-dri libgl1-mesa-glx libglapi-mesa
libgles2-mesa libinput10 libmirclient9 libwayland-egl1-mesa libxatracker2150 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 10 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 121 MB.
A művelet után 351 kB lemezterület kerül felhasználásra.
------------------------------------------------------------------------------------------------sudo apt update && sudo apt upgrade
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
libgl1-mesa-glx libglapi-mesa libgles2-mesa157 frissített, 5 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 3 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 140 MB.
A művelet után 59,9 MB lemezterület kerül felhasználásra.
(az aptitude-os frissítést nem raktam ide, ugyanaz, mint az apt)Már akartam is kérdezni ezt tőletek, guruktól, hogy ennek mi az oka?
-
Apollyon
Korrektor
Na, most nagy nehezen találtál egy nagyon ritkán használt parancsot, ami bonyolultabb két aposztróffal a pacmanesnél
Amikor meg volt változás korábban, hogy apt is lehet apt-get helyett, frissítéskor jött egy prompt. Én mondjuk megszokásból -gettel írom, de igazából mindegy. Amúgy meg kevesebbet kell gépelni mint eddig, és a régi verzió is ugyanúgy működik, szóval én nem érzem ezt olyan nagy problémának, mint ahogy ezt te próbálod beállítani.
-
Apollyon
Korrektor
Nope, a legjobb a gentoo-féle portage system.
Egyébként nincs sok baj a pacmannel, mert gyors, jóval gyorsabban lefut egy frissítés mint az apt-get update és upgrade parancsokkal. Azonban itt ki is merült az előnye az apt-vel szemben, amit kiütnek a szétbonyolított commandok.
Pl. ami debian-bézd rendszeren egy egyszerű apt-get autoremove, az a pacmanben pacman -R $(pacman -Qdtq)
Oké, lehet jönni, hogy akkor aliasozzá', csak ha épp nem a saját géped használod, a saját aliasaiddal, akkor szevasz, kénytelen vagyi ilyen káromkodásokat megjegyezni.
-
Talán kicsit túl sok is volt belőlük....bár az biztos, hogy vízfejből volt csak igazán sok és sok helyen!
Olvasva bambano blogját, nem túlzottan sajnálom, hogy nem voltam sorkatona. Eddig is ez volt a meglátásom persze. De akkoriban, aki nem volt katona, hááát...
No de a mostani díszmajmok, akikről jobb esetbe kitalálod, hogy vagy lányok vagy nem fiúk! De mik akkor?
-
cami][us
senior tag
Ebin fail. :--D
(#9718)
wannacry-szerű
Közel sem.
más
Az MS research egy egyetemi tanártól kért egy tanulmányt, hogy mennyire fenntartható a fejlesztése a Linux kernelnek (tecsőn fenn van). Végül kód sor/bug és hasonlókból levezette, hogy lehet hogy nem. Most hogy kikerült a W10 kódjának egy része azért erősen kérdéses, hogy ezzel a logikával a Windows mennyire fenntartható a jelenlegi feature creep formájában, pláne ha meg akarják tartani a profit rátát, ami valószínű a részvényesek miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest