- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- iGO Primo
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kormi76
aktív tag
válasz
DeusHun #3177 üzenetére
No, feltettem az UBUNTUt, és egy kezdő számára téyleg egyértelműbb, mint a SUSE, könnyebb kezelni, több hardveremet felismerte és mindemellett kapásból tele van vakító effektekkel, nem gondoltam volna, h ekkora különbség lesz. Kb. felannyi idő alatt fent volt, mint a suse. A suse-szal sem volt nagy baj, de az ubuntut barátságosabb, jobban hajaz a windows-ra sztem. Könnyebben érthető első látásra. Ráadásul itt még a betűkkel sincs gond.
Na csak ennyi észrevétel így elsőre 5perc után
Üdv: Kormi
Bár lehet, ha SUSE alatt nem KDE-t, hanem Gnome-ot használok, mint ami az ubuntuban van, akkor nem lett volna gondom, és ugyan ez lett volna a benyomásom a suseról is...kitudja.
[Szerkesztve] -
Kormi76
aktív tag
válasz
DeusHun #3173 üzenetére
Felpakolom az ubuntut is, na...
Tudtam, hogy be kell állítgatnom, meg ilyesmi, de magmatól nem megy. A betűk tör tosszak, netezés közben, alig lehet olvasni, a betűközök néhol pcik, néhol nagyok,...szóval tök rossz, élvezhetetlen nekem LCD-n, pedig látom, hogy mintha el lenne simítva, meg igyekeztek szépet csinálni, mert nem sima szögeltesek, de valahogy mégsem az igazi, nem egyenletes és nem ideáli szögből nézve katasztrófa. Az ATI drivert letöltöttem a honlapról és *.run kiterjesztés, amit szövegfájlként nyit meg... na ezzel nem tudtam mit kezdeni. KDE-t használok (arról többet halllotam), de nemtom melyik a jobb, eddig ilyesmit tudtam beállítani, higy animáéltan jöjjön elő a starmenü, meg ugráljon az ikon, ha megnyitok valamit....de engem az olyasmi érdeklne, mint amit az aeorban látni, szép áttünések, kacsalábonforgó palota, mert azért több, mint 3gigában csak vban ilyen nem?
Meg hallottam is róla: [link] Amúgy főként az előbbi lcikk hozta meg újra a kedvem a linuxozáshoz 3 év után, csak közben szinte mindent elfelejtettem, meg újabb verziók...én régen suse 9.0-át használtam egy rövid ideig, de aztán letettem róla...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
DeusHun #3166 üzenetére
nálam se ment bekapcsoláskor a wlan. de megvan a megoldás:
sudo /etc/init.d/networking stop
sudo iwconfig eszköz essid=[ami_ide_kell]
sudo /etc/init.d/networking start
és nekem ezután ment. az eszközt az iwconfig-gal lehet megtudni. ha megvan az eszköznév, de nem tudni, mi az essid, akkor iwlist eszköz scan.
az essid általában benne van a /etc/network/interfaces file-ban. -
Kormi76
aktív tag
válasz
DeusHun #3166 üzenetére
Köszi, sztem akkor felrakom a suse-t elsőre, aztán ha nemjön be, vagy nem bírja gép a csodaszépséget, akkor feltolom az Ubuntut mellé vagy helyette. Bár úgy hallottam, hogy a SUSE effektjei még így is kevésbé fogják vissza a gépet, mint a Vista Aero, az Aero meg futott nekem szépen.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
DeusHun #3145 üzenetére
Szerintem amíg az elején van a tanulásnak, nem érdemes emulátorokkal bajlódnia.
Egyszer indúljon el neki, aztán már lehet haladni.
Azt hogy érted, hogy: ''Nyomtam tab-ot(a boot kepernyon) de nemcsinalt semmit.''
Nem jelenik meg alul a kernel száma, és után néhány opció (pl: ro, splash stb..)?
Mert utána kell beírni a boot opciót. Ezt a rendszerbetöltő (gurb) továbbítja majd a kernelnek.
Tehát egészen részletesen:
Boot menüben választasz egyet az első kettő közül, majd nyomsz egy tabot. Alul megjelennek a feliratok, majd szabadon írhatsz a végére bármit, vagy törölhetsz.
(Kezdek má én is összezavarodni. Akkor most a hibaüzi helytálló? Tehát APIC)
-
.Ches7er.
csendes tag
válasz
DeusHun #3130 üzenetére
Nekem igazából mindegy melyik, semmi tapasztalatom nincs benne, csak abszúlút lámaként is tudjak valamit kezdeni vele és majd fokozatosan ráhangolni magam
Letöltöttem, kiirtam és nem bootol róla.. simán átlép rajta és tölti az XP-t.
Lehet csak én vagyok ennyire láma, de nemigazan akar ez működni
Megpróbálok letölteni valami más ''verziót'' hátha az jó lesz. Vagy ha megkérnélek tudnál adni pontos linket(pl. arról amit Te is használsz és müködik neked)? Köszönöm
[Szerkesztve] -
.Ches7er.
csendes tag
válasz
DeusHun #3128 üzenetére
Hát amit olvastam róla, elvileg már minden támogatja a 64 bitet vagy ha nem, akkor figyelmenkívül 32bit-esként kezeli.
Köszi a linket már töltöm SUSE-t(mivel ezt sikerült magyarul megtalálnom) innen:
ftp://ftp.novell.hu/pub/mirrors/ftp.opensuse.org/opensuse/distribution/10.2/iso/cd/openSUSE-10.2-GM-Addon-Lang-x86_64.iso
Remélem jót töltök(ha nem, javíts ki lécci) és aztis hogy mostmár működni fog.
Köszi a segítséget -
.Ches7er.
csendes tag
válasz
DeusHun #3125 üzenetére
AMD X2 3800+ 64bit, 2x512 L2
ASUS M2N-SLI DELUXE
2x512 DDR2800 SAMSUNG
2DB 7600GS SLI-ben
SAMSUNG 160GB SATA2-es HDD
PIONEER DVD-RW+/- (gondolom ez is fontos lehet)
Mást is kerestem, például Mandrake-et, meg SuSe-t(azt láttam, hogy ajánlják még itt kezdőknek), de sehol nem találtam linket hozzá(juk). -
.Ches7er.
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest