- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102687 üzenetére
A linuxdisztroknak más a logikályúk,mint a W-é és mert másképpen is müködik.
A gépednek a tejesítménye,nagyon - fontos,mert minden játéknak lehet nagyobb vagy kissebb gépigénye,ennél többen nem tudok én mondani. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102663 üzenetére
A Lenovo ThinkPad-on a steamen nekem is ez a tapasztalatom,játék első indításom előtt a shadereket doldozza is fell,amit látok is hogy kiírja kisablakban és ez párpercet is igényelhet,ami nem híba kell a játékfuttatásához.
Az asztaligépemen ezt nem látom,mert dedikált a vga-m és cpum erőssebb mint a laptopomé.
A játék témádhoz ennyit is tudok mondani,igen várdki azt a párpercet.
-
válasz
Scarletiel #102663 üzenetére
Játékfuggő. Az ingyenes online CoD csinálja például.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Scarletiel #102655 üzenetére
A vicc az, hogy mindezt a proton kompatibilitási rétegen keresztül hozza össze, ami átfordítja a Windowsos rendszerhívásokat Linux alá. Már pedig ha van egy köztes réteg a programod és a hardver között, az jellemzően lassító hatással bír, aztán mégis simább az élmény.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102659 üzenetére
Nagyon szívesen mindent is.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102655 üzenetére
Ételek amit most mondasz,gratúlálók és igen a válaszóm a síkeredre,hát a játékok nálam a steamen a protonnal dettó nagyon jó teljesítménnyel-futnak,mint ahogyan ezt te is mondod,ajánlom a játákaid futtatása-előtt ezt a linket: https://www.protondb.com/ oldalát itt beírod a játékodnak a nevét és enter útán,láthatod hogy milyen proton beállításokkal és milyen géppel játszák a játékaidat.
További sok síkert kívánok.
-
Warton
őstag
válasz
Scarletiel #102641 üzenetére
Egyébként nekem is pont ilyen szarom van, nekem sem jön vele full kakaón a net. Az enyémben RTL88x2bu chip működik és ahhoz ezt a github oldalt találtam. Hát, én nem mertem megcsinálni az itt leírtakat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ezt így nehéz megmondani, mert a TP-Linkre főleg jellemző, hogy egy típusnév alatt több különféle belsővel is gyártja a cuccait, azért annyira olcsó... Nem mindegyik wifi IC támogatása 100% frankó Linux alatt, tulajdonképpen ki kellene próbálni (élni az elállás jogával ha nem jön be) többet, vagy megbízhatóbb márka termékét venni.
Hogy mi van konkrétan a cuccodban, azt mondjuk egy
inxi -Fxxx
parancs kimenetében láthatod, ha fel van rakva az inxi csomag.Lacpac: ha konzol elég akkor SSH, ha GUI is kell, akkor a RealVNC-t szokták mondani.
-
fekete.puma
tag
válasz
Ki lehet próbálni a Linuxot de nem biztos, hogy megéri vele (bohóckodni) 200K-s videókarival. Elég erős a géped, Windows alatt azért nagyobb a tér.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Scarletiel #102637 üzenetére
Mindegyik Linux disztróra igaz, hogy kevesebb erőforrást igényelnek mint a Windows 10 vagy 11. Nincs annyi háttér processz, nem használnak annyi ramot.
A disztrók között viszont nem fogsz túl sok különbséget látni, ami Bazitte alatt jól fut az a többin is jól fog futni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Scarletiel #102635 üzenetére
Feltennék egy Linux Mint Cinnamont, ott alapból minden ott van, ahol azt a Windows normálisabb korszakában megszoktátok. A te gépedhez ráadásul semmi drivert nem kell kézzel telepítened, minden egyből menni fog. Böngésző, LibreOffice természetesen vannak alapból.
Terminálozni jellemzően nem kell rajta, azért szoktuk használni mert van amit gyorsabb ott, mint a GUI-n kattintgatni. De ettől nem kell megijedni, Windows alatt aki csinált már valamit a CMD-ben, a regeditben vagy esetleg a powershellben, az itt sem fog megoldhatatlan dolgokkal találkozni.
Kb. egy dolog van amit kézzel kell egyszer megcsinálni, Steam-ben a beállításokban engedélyezni a "steamplay"-t minden játékhoz, ez a proton környezetet jelenti a Windowsos címekhez. Ha ez megvan, akkor egy kattintás indítani a játékot.
Ugye a Mint telepítőjét ha kiírod penre és arról bebootolsz, akkor még a telepítés előtt ki tudod próbálni, hogy egyáltalán milyen ez a disztró, tetszik-e neked. Bazzite KDE is megoldás lehet, de azt innen szerintem senki nem használta még, a Mint-et viszont sokan.
-
Warton
őstag
válasz
Scarletiel #102632 üzenetére
-terminál az most is kellhet, szerintem nem lehet anélkül ellavírozni hosszútávon, ha driverekkel kell szórakozni akkor az már régen rossz
-protondb.com -ot böngészgesd. push&play élmény most sincs minden játéknál, de előfordulhat. Olyan is van, hogy valami játék megy, aztán nem megy aztán két hónap múlva megint megy, ilyesmire azért fel kell készülni
Úgyhogy azért vannak kompromisszumok. -
válasz
Scarletiel #102632 üzenetére
Miért kéne Linux használatához programozói tudás?
Ez egy ősrégi FUD, amiből egy szó sem igaz.
Ettől függetlenül megeshet, hogy kell a terminál, de ezt előre senki nem fogja tudni megmondani. A terminál nem maga a patás ördög.
A többi kérdésedre is hasonló a válasz, amíg nem ismert, milyen hardvered van.
De egy jó tanács: a Linux nem Windows, ne is akard annak használni. Ha nem tudsz elszakadni a Windows-ban megtanultaktól, csak csalódás lesz a journey vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest