Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz billencs #76421 üzenetére

Rolling rendszer és grafikusan minden elérhető,ezért kezdőknek is bátran ajánlható, a saját tárolója bőséges. Korábban Linux Mintet használtam, de annál nem kicsivel jobb a Manjaro, szerintem.

Ezt írtad és ha valaki ismeretlenül fog bele, kapásból azt hiheti, hogy a Mint-nél nem érhető el minden grafikusan, így a megfogalmazás nem korrekt. Az, hogy kezdőknek mi ajánlható, megint nem kérdés, mert igazán kezdőknek alapból mindenki Mint-et ajánl. A csomagok felrakásánál kb annyi kérdés volt Mint-re, mint Manjarora. Szóval ez konkrétan marhaság: A Linux Mintnél szegényes a programválaszték, gyakran kell elavult flatpakokkból vagy innen onnan összeollózva programokat telepíteni.

Érvek mentén szívesen beszélgetek vagy vitázom, másképp nincs is sok értelme.

Jó is lenne, de jelenleg olyanokat állítottál eddig, amik vagy nem igazak vagy félrevezetően fogalmaztál. Nem az a baj, ha véleményed van, de az baj, ha félrevezető azok számára, akik nem ismerik az általad említett rendszereket!

Ubuntu alapú rendszerekhez sok csomag PPA-ban van, de van sok, aminek minden változata nem érhető el GUI-san, de az sem igaz, hogy a Manjaro telepítése után nem kéne használni az AUR-t. Semmivel sem könnyebb vagy jobb egyik rendszer a másiknál, hibák viszont jóval gyakoribbak a Manjaronál.

Egyébként célzol rá, hogy én csak belevauzom, nem is ismerem/használom a rendszert. Nem lenne rossza, ha az ilyen rutinos Manjarosok előkerülnének akkor is, mikor másoknak gondja van és nem nekem kéne leírnom a megoldást Mint-esként. ;) Szóval meglepő, ha valaki egyszer nem írt még, ha segíteni kellett volna, de amúgy jobban össze tud hasonlítani rendszereket azoknál, akik már próbáltak itt párszor segíteni is. Így kb annyit számít a véleményed, amennyit letettél az asztalra. Szerinted? :K

törölt tag

válasz billencs #76421 üzenetére

Arch-on is elérhető minden grafikusan is. Csak Manjaro-n már ott van. Arch-ra meg fel kell pakolni.
    A frissesség és csomagválaszték meg magáért beszél, nem véletlen ekkora az érdeklődés a Manjaro iránt.

Új hozzászólás Aktív témák