Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
addikt
válasz
mAtech
üzenetére
Előszőr Win11 mellé akartam Ubuntu desktopot, de képtelen volt multi bootot létrehozni. Szénné olvastam a netet, itt is volt sokféle tanács, de semmi. Belenyugodtam, hogy tök vagyok ehhez. Megpróbáltam a Zorint és lássak csodát tökéletes multiboot menürendszerrel működik.
-
Zó
aktív tag
válasz
mAtech
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy Nvidiával érezhetőbb a teljesítményvesztés Windowshoz képest cutting edge Arch-alapon is, míg AMD-vel szinte nincs "öreg" Minten sincs. Működni működik mindkettő, csak erre érdemes számítani. Nvidián lehetnek egyes játékok problémásabbak, de ez nálam kimerült abban, hogy eddig egyetlen esetben egy .lua fájlba bekerült két sort, hogy elinduljon, míg Radeonnal nem volt ilyesmire szükség. Ugyanakkor pont a radeonos Mintemmel furák voltak alapból a színprofilok, újra kellett kalibrálnom a kijelzőt, illetve néhány alkalmazásban is kellett külön beállításokhoz nyúlnom emiatt (nyílt forráskódú driverrel), Nvidiával viszont nem tapasztaltam ilyesmit.
Az említett játékok közül a Strayt használtam benchmarknak, az nálam pont gyengébben teljesít bármilyen kártyán, mint Windowson, de amúgy nincs gond vele, bár ez talán nem általános mindenkinél.
A ProtonDB hasznos információforrás, ha bármi megoldandó felmerül, de a gyakorlatban igazán szükségem ritkán van rá, mert nagyon jó arányban működnek helyből jól a játékok már.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
mAtech
üzenetére
A Zorin -nak utána is olvastam,sokan azt modják is el róla is hogy nem göbölyű,direkt ezt a szót használom,eggyik distrot-sem degradálom - mert mindegyik jó rendszer és a felhasználónak a dőntése a fontós is ha neked is jó a rendszer,sok sikereket kivánok,tömören ennyit a zorinról.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- Update 11.06. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkBook 16 G6 Ryzen 7 7730U 16GB 768GB SSD FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i3-6G I 8GB I 128SSD I DVDRW I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
CPT.Pirk