Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android 16-ra nyitott az egyik legmenőbb csukható
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csgabee
üzenetére
Nekem is fura, hogy nem használod a 4db normál Sata csatlakozót, ha épp annyi HDD-d van. Mit jelent az, hogy nagy merevlemez? A gépházban biztosan elfér.
MVME berakáskor nekem is említették,hogy egy slot ilyenkor ugrik.
Ez az említették is érdekes dolog, ezeket el kéne felejteni, megnézed a hivatalos forrást, ami az alaplap weboldala és ha ott valami nem egyértelmű, akkor rákérdezel max...minden egyes alaplap Specifikációjában leírják, ha érint valamit valamilyen korlátozás!A lapodon nincs Sata-t érintő korlát...
Storage Interface
1 x M.2 connector (M2A_CPU), integrated in the CPU, supporting Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SSDs:
- AMD Ryzen™ 5000 Series/3000 Series Processors support SATA and PCIe 4.0 x4/x2 SSDs
- AMD Ryzen™ 5000 G-Series/4000 G-Series/3000 G-Series Processors support SATA and PCIe 3.0 x4/x2 SSDs 1 x M.2 connector (M2B_SB), integrated in the Chipset, supporting Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SSDs:
- Supporting SATA and PCIe 3.0 x4/x2 SSDs 4 x SATA 6Gb/s connectors, integrated in the Chipset:
- Support for RAID 0, RAID 1, and RAID 10
A Linux particióját remélem már nem NTFS-sel csináltad meg!
-
shadow1901
aktív tag
válasz
csgabee
üzenetére
-Az 5 sata eszköz. 4 hely van a lapodon. Író nem kell 0-24, hagyd a francba a dolgok vásárlását. Feldugod ha kell valamelyik nem kellő HDD helyére. Vagy 1Tb és 2Tb lemezt lecseréled 1db 3Tb-ra. De inkább kell a fájdalom és veszel egy másik kétes vezérlőt...
-Húzz le mindent.... "A merevlemez rajta maradt. "
-Nem volt gondod win alatt? "Igaz DVD író néha se megy."
-Win nem sikított érte? "...netes források szerint az Asmedia ASM chipjei okoznak ilyet..." Nem derült ki de nyilván linuxon problémás. Elég sokminden hajlamos linuxon problémásnak lenni. Nem törvényszerű, de furcsán kezeled az utasításokat, furcsán adod vissza a látottakat így rosszat sejtek.
- "Online próbád" pedig LIVE-nak hívják. Van valóban online próbára lehetőség de az más! Distrosea
- Mivel ugyan azt a forrást írod a lemezre mint amit gépről hallgatnál így valahol a láncban van a vélt/valós torzulás. Az lehet egy lejátszóprogram/codec, kábel, vagy a hifi bemenete. Mindenképp tegyél még egy próbát a kábeles összekötésre. Ha javul akkor megoldódik a csatlakozó probléma is az író kiesésével. M.2 SSD használatával nem törvényszerű a sata port kihullása, nagy az esély rá, de a kézikönyv tud többet mondani. De ha valóban pótolhatatlan adataid vannak, akkor esetleg egy HDD-re kimásol és fiókba elrak szintén megoldódik a csati probléma.
- RAM felhasználás függő. Majd meglátod. Egyelőre biztos mással lesz bajod. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csgabee
üzenetére
A Linux Mint Cinnamont [link] javaslom úgy elsőre. Magyarul mindegyik asztali disztró tud, az viszont nagyon kezdő barát, a dolgok ott vannak benne, ahol keresnéd. A terminal egyébként nem az ördögtől való, de napi szinten mi sem használjuk, az csak egy eszköz, ami segít.
Picit kitérve a gépre, egy lehetőség a külső USB-s dokkoló hdd-k számára.
Nekem régebben volt 3 darab 1TB-os hdd-m, helyettük vettem egy 4TB-os külső hdd-t, szintén USB-s. Ez így nekem jó, mert ha több hdd volt a gépben, az eredő vibrációkkal mindig küzdeni kellett, én meg szeretem, ha a gép csaknem hangtalan.
DVD íróm már nincs egy ideje, oda meg Temu-n vettem egy külső írót, az is USB-s, ráadásul van benne kártyaolvasó és egy komplett USB hub is.Most, hogy a ramjaid a megfelelő slotokban vannak, akkor akár az XMP profiljaikat is használhatod ami egy Ryzennek sokat számít, de az már egy másik topic témája.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hobby rádiós topik
- BestBuy topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Futás, futópályák
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
CPT.Pirk