- Magisk
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Yettel topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Necronom #104041 üzenetére
GEOS istenem.... <3 <3 <3
C64 rulz.Pár hete néztem pont a Commodore OS 3.0-át (Debian bookworm alap, saját BASIC, stb). hát marha jó
Lassan már rip-elni sem kell a 120-130 floppy-m, mert minden megvan netről... durva, hol járunk technikában, anno meg csak úgy égettük a haverokkal 2 floppy-val is a Disk Copy-t, hihetetlen tetűlassú volt a legturbóbb módban is bármit megosztani egymás között
-
IstvánLászló
őstag
válasz
https://distrowatch.com/table.php?distribution=commodore
https://www.commodoreos.net/CommodoreOS.aspx A Direct File Download: Commodore OS 3 Zip File (36Gb) ezt kell használnód a témám erről szól.
A letőltének a sebessége gondplom a nagy fájl-miatt lassab,de érdemes ténylegesen megvárni mig leér a gépűnklre.Azt olvastam nagy amigas-vagy és azt gongolom vagy,dettó mint én is.
A disztro-nak az érdekessége,főleg a 32Gb-os iso-ját ajánlom a fígyelmedbe probára megéri én láttam és probáltamki.
Ítram egy témát amiga Hdd-knek a kapcsán.
Ezt a Commodore-rét móst délútán 14 órától 18 óráig csak is hírtelen és gyórsan átfutóttam és így is fúttában is tudtam én átnézni.Az Mx Debián alapokon fut lájvban a teszt gépemen.
A látványa a hátterének kellemes kék árnyalatú,azt tapasztaltam is meg hírtelen ránézésel, egy jó gamer-gamer céllal készűlt jó ,és ténylegesen is nagyon nagyon gyórs a rendszer és ami a legfóntósabb móst jőnn.
A lényeg vólt régen;C64 és 500-as és útána jőtt az Amiga1200 AGA-s gépem plusz Hdd-vel; Cf 4Gb-al és móst jőnn a hab a tórtánkra.
A legfóntósabbat is mondom: WinUAE-emut bele-íntegrálták a rendszerbe és ez az ami engemet ténylegesen is érdekel és ezért a Hdd-nek a particíónálására is itt gondolok ami símán jól műkődik és természetesen is nekem is fóntós és plúsz is még az amiga rendszernek a boot-ja,ezt egy disztron sem tudtam mególdani én ídáig,de móst mára úgyérzem 2025-ben ez mególdódótt-teljes a síker és hardveresen is nekem és minden: Commodor Amiga+C64 -et ímerőknek nagyón fóntós és hasznós ez a disztro.
Az űres 1 Terrás Hdd-met,csak is lájvban is ígaz csak: WinUAE-emuval a boot-íg próbáltam is ki mintha Ő az Amiga-ban lenne hardveresen,a legfóntósabbat mondom zárás képpen.
Ezt fóntós is még mondanom: Direct File Download: Commodore OS 3 Zip File (36Gb) az iso és én őt is kípróbáltam síkerrel,mert tartalmazza a WinUAE-emut,szrintem sók Amigat ímerőknek nagy nagy őrőmteli píllanat és nekem is az.Itt az oldalon minden ami fóntós infó: https://www.commodoreos.net/CommodoreOS.aspx Sok Sok Síkereket kívánók mindenkinek:C64-eket és Amigat ímerőknek és azóknak is akik,még fíatalabbaknak és megszeretnék ísmerni a mí gépenínket is hogy míre is képesek.
A jelszavam mint régen is mára is ígasság:Commodorok élnek és élni is fógnak és amigáink legyenek is velűnk őrőkké Forewer. Azt remélem hasznós hasznós a témám,tóvábbi sok szépeket kívánók,most lépek installáni ezt a disztrot és reboot útán; WinUAE-emut futtatóm és boot amiga Os.Továvábbi sok szépeket kívánok és sok síkert.
-
válasz
De az en ket mondtom sem zarja ki egymast, meg ha egymas melle teszed sem
Tényleg nem, de gondolom észrevetted, hogy aki helperkedett a threadben, egyértelműen arra asszociált, hogy nem vagy konzol/terminal-barát.Jomagam annak orulok (mar ha ez orom), hogy jo szamtech korszakban szulettem
Azért a jó korban születés csak egy dolog, bár mindenképpen hasznos, viszont az abban a korban születettek igen kis része ment végig azon a számtech fejlődésen, amint pár szerencsés!
Nekem első gépem '98 körül lett meg, gondolom 386-os PC, az öcsém már kapott C64 meg Amiga ketyeréket, így valamelyest ismertem azokat is. Így aztán szerintem a tesóm született jó időben.Az viszont jó dolog, hogy aki jó régen született, nyomon követhette a fejlődés szakaszait, így vagy úgy. Talán az is jó részben, hogy iskolákban még semmilyen IT okítás nem volt, így autodidakta módszer maradt, márpedig amit az ember nulláról saját maga megtanul, az elég erősen megmarad és lehet rá építeni többnyire.
Egyáltalán nem baj szerintem, hogy leírtad a folyamatokat, hardvereket az őskortól kezdve, hiszen egyrészt érdekessség, nosztalgia is, másrészt ez az út vezetett sokaknak a home user Linuxozáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest