- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
_Dumber_ #24357 üzenetére
Nem látok okot az idézőjelre, de kipróbáltam így is, így sem sikerült sajna hozzáadni a repót.
Lehetséges, hogy a probléma oka az, hogy túl régi a LinuxMint-em? 9-es verzió, ami azt hiszem 2009-ben lett kiadva.
Sajnos a gépem kapacitása és teljesítménye nem elég a biztonságos, és belátható időn belül történő oprendszer firssítéhez.
Tehát el se férne a merevlemezen... így is hely szűkében vagyok, folyton "radíroznom kell" file-okat a pici vinyóról.De persze csak tippeltem, hogy netán a régi linuxverzióm miatt nem tudom felvenni a repót.
Van ötlete vkinek, mi lehet az oka?
-
válasz
_Dumber_ #24363 üzenetére
Muszájból jelöltem be én is az AUR- t és persze kíváncsiságból, mert először használtam Manjarot, de kifejezetten a Qbittorrent- re volt szükségem- így bejelöltem lesz ami lesz alapon. Kezdő Linuxosok mondjuk sok dolgot lesz ami lesz alapon csinálnak.
Köszi, ezt a yaourt- ot majd megnézem ,de belepiszkálni még jó darabig nem fogok a telepítésbe.
Emiatt egyébként most hanyagolom a Manjarot. -
BoB
veterán
válasz
_Dumber_ #24111 üzenetére
Nekem teljesen jól megy az Arch, dolgozni is szoktam rajta - kivéve amikor olyan dolog van amihez kell a win, ez miatt van dual boot.
Minden működik ahogy akarom. Problémám eddig egyszer volt, vlc nem működött frissítés után. Mivel a downgrade pofon egyszerű (az előző helyreállítása), ennek elhárítása 2 perc sem volt.
Én nem tudom elviselni a régi cuccokat, képtelen vagyok a "használd a az évekkel ezelőtti-t mert stabil" mentalitásra.
-
BoB
veterán
válasz
_Dumber_ #24108 üzenetére
Arch-on jelenleg 3.12 a "normál", 3.10 az LTS kernel. előbbi az alap.
Manjaro-n alapból a 3.10 LTS kernel kerül fel, de választható a 3.4, 3.8, 3.11, 3.12, 3.13.
Jól tudod Manjaro-ra kicsit később jönnek az update-ek.
(#24109) Iscariah: LFS: kvázi csinálj magadnak egy linux disztrót a semmiből. Nincs apt vagy pacman vagy bármi csomagkezelő. Semmi. Ha akarsz old meg hogy működjön.
-
wopi
aktív tag
válasz
_Dumber_ #24010 üzenetére
1.5 Mb?!
Ja hogy Gb
Oké! Na igen, laptopról van szó, valószínűleg időszerű lenne 4 Gb-ot belepakolni. Tehát így ne is nagyon próbálkozzak? Próbáltam már telepíteni Virtualbox alá Win7-t, de igencsak akadozott. Tény, hogy a virtuális gép RAM beállítását hagytam alapértéken, ami elég kevéske... Csak annyi a kérdést, hogy mennyit érdemes adni neki.
Köszi a választ!
-
válasz
_Dumber_ #22938 üzenetére
Valami ilyesmi megoldása lesz a dolognak, de az sda06-on van még 200 Gb adat ntfs- en. Emiatt tovább tart a dolog, de segítettetek a megoldásban, az azért még mindíg aggaszt, hogy a /home -ot közösen használta a MINT és a Debian. Ez nem okozhat gubancot? Furcsállottam például, hogy a MINT- ben beállítottam egy hátteret és utána a Debian- ben is az jelent meg az asztalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Minecraft
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- EA Sports WRC '23
- Hardcore pizza és kenyér topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest