- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #65547 üzenetére
Ő nem a programot/csomagot keresi(nem mellesleg van még transmission-daemon), hanem hogy kinek a nevében fut a daemon. Ez pedig jellemzően a transmission-daemon csomag telepítésekor létrehozott debian-transmission. (Legalábbis én eddig csak ezzel a névvel találkoztam, igaz debian alapú distro-k esetén)
kmisi:
Most akkor van írás joga az users-nek? Mert ugye a fotó alapján még nincs. -
cigam
titán
válasz
kmisi99 #65506 üzenetére
Az users csoport legyen a tulajdonos, és a debian-transmission(vagy éppen ahogy a rendszeredben hívják) user-t add hozzá az users csoporthoz. Vagy meg is fordíthatod. A torrent mappának a debian-transmission user a tulajdonosa, és az users csoport. Feltéve hogy kmisi94 tagja az users csoportnak, és a csoportnak is megvan a megfelelő (rwx) joga.
-
cigam
titán
válasz
lev258 #65465 üzenetére
Dehogyisnem. Pont a nyílt forráskódot hozzák fel egyik példának a biztonság zálogaként. "A nyíltnál belenézhetsz a kódba ha akarsz, mások is belenézhetnek, akár javasolhatsz is változtatásokat a fejlesztőknek" vagy pl "minél szélesebb kör számára hozzáférhető a forráskód nyilvános tesztelés, vizsgálat vagy kísérletezés céljából, annál gyorsabban fogják felfedezni a benne rejlő hibákat."
Aztán "gyakran olvasni, hogy a béna MS nem képes pár nap alatt fixálni a hibákat, bezzeg az opensource projektek akár még aznap".
Ha eddig kibírták(35év), mit számít az a pár hónap? -
cigam
titán
válasz
I02S3F #65458 üzenetére
A katedrális és a bazár Ugyanakkor megkérdőjelezi a dolgot, hogy gyakran 20, 30 éves hibák felfedezéséről olvas az ember. pl.
35 éves hiba, amit a felfedezése után 3 hónappal később javítottak. -
cigam
titán
válasz
NekoChan #65404 üzenetére
Nyitsz egy teminált, és beírod dmesg (+ENTER-t nyomsz a végén) A listában meg a hibára utaló hibára utaló bejegyzéseket kell keresni.
De egy pendrive-ra felrakott live rendszerrel egyből lesz összehasonlítási alap(sebesség). Esetleg a Lemezek alkalmazásban kukkantsd meg a SMART adatokat.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #65243 üzenetére
Nem fog, mert magamból indulok ki
Amúgy meg csak félig volt kötekedés, mert pl. az LVM-es kirándulásom után tudtam meg, hogy létezik a kezelésére Gnome-os program. Ebből kiindulva lehet NFS-re is van valami okosság.
Feltéve hogy előtte telepítettem az nfs-common(nfs-client) csomagot. Amit (szinte?) egyik disztribúció sem tesz fel alapból.
Na, közben találtam valami hasonlót: NFS GUI
-
cigam
titán
válasz
lev258 #65186 üzenetére
Ott van az első fotón amit küldött. Ha némítva lenne, akkor nem menne a ribizlisor, pedig a fotón jól látszik hogy működik, és írta is hogy látszik ahogy beszél. Vagyis nincs némítva a bemenet.
Tim82
Nem a verziószámot hajkurászom, csak ha nem röffen be alapból(vagy nem működnek funkciók)... Ezt a leírást követve pl. spéci(?) libusb modult is forgatnom kellett. Elképzelhető hogy nem volt rá szükség, de a gyárilag kínált csomagokkal nem akart működni. -
cigam
titán
Egyrészt nem egyszerű zöld ágra vergődni vele, másrészt ennek ellenére egyszerűbb másoknál. pl. az SDR rádió beüzemelése egy konfig fájl szerkesztés, és a program telepítése. Ubuntu alatt ez sokkal trükkösebb. Tipikus melyik ujjamat harapjam meg probléma. Az egyik ebben jó a másik abban, nekem meg egy "szumma" kellene belőle.
Nem ragaszkodom a Fedora-hoz, de nem találtam még egy olyan disztrót sem, amiben gyárilag benne van minden úgy ahogy én szeretem. Csak rákattintok és működik. Egy hete az XFCE (hiánya), most meg ez a codec dolog akasztott ki. Distro hopperkedés meg már fárasztó. pillanatak alatt találok olyan hibákat hogy a fal adja a másikat. -
cigam
titán
válasz
lev258 #65175 üzenetére
Persze, de Gnome már csak ilyen. Nem sok beleszólása van földi halandónak (ahogy a systemd-t is le kell nyelni mint azt a bizonyos békát). Amúgy tényleg igaza lehet Torvaldsnak, hogy miért nem jó desktop rendszernek a linux.
Hiába választ másik rendszert, előbb utóbb belefut egy olyan programba, ami az adott beállításokkal nem fog működni. Sőt! Most a Fedora 29 Gnome-os kiadásán hiába telepítem az RPMFusion-ból a gstreamer-non-free, és libav csomagokat, nem játssza le azokat a videókat amiket 26 alatt még nevetve megcsinált a fenti két csomag telepítése után. Most meg csak vakarom a fejem, hogy mi hiányozhat még.
-
cigam
titán
válasz
lev258 #65172 üzenetére
PL. minek? A Gnome az mindég ilyen "egyszerű" felülettel rendelkezik, függetlenül attól, hogy mint, ubuntu, vagy éppen fedora alatt fut.
Horbli
Állítólag ragaszkodni kell a default device-hoz skype alatt. Egy próbakört talán megér, ha futtatod az alsamixer-t, és ott a kamerát állítod be alapértelmezett forrásnak a felvételekhez. -
cigam
titán
válasz
jackal79 #65150 üzenetére
Hát ez valóban nem túl bőbeszédű. Csak egy tippem van: A programok automatikus frissítése, és maga a Szoftver áruház, is zárol bizonyos fájlokat (milyen csomagok vannak telepítve, mik elérhetők stb...) amiket a Synaptic is használna. Ez okozhat ütközést/problémát, de ennél bőbeszédűbb szokott lenni.
Próbál meg kicsit később, ill. Terminálban a dmesg paranccsal megnézni hátha naplózott valami hibát, ill. a terminálban indítsd a synaptic-ot, hátha oda ír valami részletesebbet is. -
cigam
titán
válasz
jackal79 #65148 üzenetére
Nm. Viszont a valami hibát dobott, ... csak 1 error-t ír. nem túl konkrét dolgok. Nem tudni melyik program pontosan minek a hatására, és mit írt.
Tudom, neked egyértelmű, mert te láttad, te kattintottál, de mi ezt nem tudjuk lekövetni, így nem tudunk tippet adni, hogyan tovább.
-
-
cigam
titán
válasz
jackal79 #65123 üzenetére
Akkor neked kell forgatnod egy, a kerneledhez illeszkedő "driver"t.
/usr/lib/virtualbox/vboxdrv.sh setup
Ehhez valószínű fel kell tenni pár plusz csomagot:
dnf install binutils gcc make patch libgomp glibc-headers glibc-devel kernel-headers kernel-devel dkms
... bővebben: [link]Vagy!
Eltávolítod a letöltött csomagból telepített virtualbox-ot, és felteszed rpmfusion-ból, ahonnan az aktuális kernelhez való modul is települ/frissül(kmod-VirtualBox). Merthogy ezt minden kernelfrissítés után újra le kell fordítani.
-
cigam
titán
válasz
stigma #65108 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy a NAS-könyvtár csoportját lecserélném az users-re.
sudo chown dietpi:users /mnt/NAS
A csoport tagjainak is teljes elérést adok.
sudo chmod 775 /mnt/NAS
Ezután az users csoprthoz hozzáadom a www-data usert, hogy ezen keresztül legyen ítás olvasás joga a NAS-hoz.
sudo useradd -m -G users www-dataEzek után már a www-data is írhat az /mnt/NAS könyvtárba. Mountoláskor lehet érdemes megadni az user/grup azonosítót. pl uid=dietpi,gid=users,rw
-
cigam
titán
válasz
stigma #65106 üzenetére
A hálózati megosztásnak nincs fájlrendszere, vagyis hálózati meghajtóként csatold fel.
Add ki az ls -lh /mnt/ parancsot. Így meglátjuk, hogy kinek milyen joga van a NAS mappához, amibe felcsatolod a NAS-t. Ezt kell úgy beállítani, hogy a www-data is hozzáférjen. Praktikusan atulajdonos csoporthoz kell hozzáadni a www-data-t, így elérhetővé(írhatóvá válik számára is a NAS mappa. -
cigam
titán
Van itt mentés optimalizáló topik? Gondolok itt arra, hogy évi 1-2TB-ot (ill. 6-800GB-ot)mivel lehetne könnyen gyorsan költséghatékonyan, de hosszútávon is megbízhatóan menteni? Van esetleg ezzel foglalkozó oldal? Ami pl. az adatmennyiség alapján, tippet ad, hogy melyik módszer/technológia a célravezető.
- A merevlemezre sokminden ráfér, de egy hiba esetén minden elveszik
- a DVD nem túl szapora, és 10évente(?) érdemes újraírni/lemásolni.
- BlueRay-el nincs tapasztalatom, de ha nem sikerül egy lemezt megírni az nem filléres tétel, és ezt is duplikálni(menteni) kell n+1 év után (bár olvastam a "nem rothadó" lemezekről is)
- LTO egy vagyon, és szerintem ott sem garantált, hogy nem eszi meg a szalagot (magát a meghajtót is rendszeresen karban kell tartani szakember által tisztítani, átvizsgálni?)
- mi van még? -
cigam
titán
válasz
Frawly #64888 üzenetére
Igaz, de azért írtam külső forrást, mert - ahogy írta is - a Fedora tárolójában nem találta ezeket a programokat. (Igaz, én sem néztem utána)
lugosi
Napi szinten használom az ElCapitan-t egy Early2008-as iMac-en, köszöni szépen semmi baja, és eszembe nem jutna linux-ot telepíteni rá. -
cigam
titán
válasz
jackal79 #64862 üzenetére
- Pcloud-ot le lehet tölteni a WEBoldalukról
- Viber szintén zenész, van Fedora-hoz készített csomag is.(Biztos kell ez Fedorához? Nem elég a titkosított LVM?)
- Veracrypt WEBoldala is tartalmaz linux-os csomagot
- CD íróból is annyi van mint csillag az égen. gnomebaker, SimpleBurn,..
- VirtualBox-ot is megtalálod a WEBoldalán, ahol van Fedora29-hez való csomag, de az RPMfuion-ban is megtalálhatod -
cigam
titán
NFS megosztással van tapasztalata valakinek? Linux kliensen stabil kapcsolat, néha elfelejti a könyvtár frissítését, de eldöcög. Windows 10-en fel tudtam csatolni, működik, bár itt is mintha lassú lenne a frissítés. Viszont az OS X-et nem szereti. Kapcsolódik, de nagyon lassú. Sokáig tart egy mappa kilistázása, és képes egy könyvtár készítésébe is belehalni. A kernel naplóban pedig sorra gyűlik a rá vonatkozó hiba:
lockd: cannot monitor Szekeres-iMac.lan -
cigam
titán
Ezt az upnproxy sebezhetőséget ki tudom tesztelni a saját rendszeremen?
-
cigam
titán
12 egy tucat. Mindenki a kedvencét fogja ajánlani, meg amit használ, ismer, és neki bevált. Debian, Fedora, Ubuntu LTS, Mint, ... Ahogy az ablakkezelőknél is egyéni ficamok kérdése, kinek mi jön be. Gnome, KDE, XFCE, LXDE,...
Pontosan milyen HW? A 16GB RAM-ból arra tippelek, hogy a többi komponensében is van kraft, szóval nem lesz korlát egyik sem. -
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #64331 üzenetére
Nem a YouTube reklámra gondoltam, hanem maga a srác reklámoz valami dobozos italt. Értem én hogy minden a pénzről szól, és 1,5M feliratkozóval akár meg is lehet élni(?) belőle, de akkor is. Most egy családi limonádét csinál, ahol a stáblista 2/3-át a támogatók listája teszi ki, vagy egy szakmai szösszenetet. Tudom a kettő nem zárja ki egymást, csak nekem ez nem fekszik. Savanyú a szőlő
-
cigam
titán
Találkozott valaki ezzel a Wlinux-al? Mi ez pontosan? Miben különbözik a többi WSL-től?
-
cigam
titán
HW-es megoldás is lehetséges, pl. Yubico. Igaz Windows-ra létezik az USB raptor, ami egy mezei pendrive-ból készít "kulcsot", de tuti van linux-os megfelelője is. Vagy a proximity. Igaz egy ideje nem fejlesztik, de képes rá hogy ha az adott bluetooth eszköz a közelben van, végrehajtson bizonyos parancsokat, ill., ha eltűnik futtasson mást. Ezzel megoldható a titkosítás automatikus feloldása, ha a telefonod a közelben van.
-
cigam
titán
válasz
ArthurShelby #64124 üzenetére
Réges rége, még az óperációs rendszeren is túl...
Az a lényege, hogy vagy van root, és akkor az első felhasználó _se_ kap jogot a sudo-zni, vagy nincs root(van csak disabled), és akkor van sudo az elsőnek létrehozott felhasználónak. Ami logikus is hiszen ha a root le van tiltva, csak kell legyen aki emelt szinten adhat ki parancsot.
Amúgy meg vihar a biliben, mert pár parancsal engedélyezhető a root, vagy adott user hozzácsapható a sudozni tudók táborához.
Na tessék beelőztek...
-
cigam
titán
válasz
Shyciii #64056 üzenetére
Az, hogy visszakapcsolható, vagy eleve ki sem kapcsolták, nem ok arra hogy ne legyen egy már működő alternatívája.
Miért ne? Az komoly hogy akárkitől elfogad IP címet?(sőt akár a dns beállításokat is) És ha elfogadta tőle, miért ne mutatkozhatna be?
Amúgy a dhcp(vagy valami más?) tudhat haonlót, hiszen a DHCP listában van gépnév mező is. Ezt honnan szedi?
-
cigam
titán
válasz
Shyciii #64049 üzenetére
Pedig engem meglep. Mitől portscan? Eddig úgy tudtam broadcast, master browser,...
Nem tegnap vezették ki az smb1-et, miért nem implementálták a ws-discovery-t, vagy más hasonló (multiplatform) alkalmatosságot?Nem mellesleg a DHCP-t miért nem ruházzák fel tallózást segítő funkciókkal? Hiszen adott a rácuppant gép mac címe, ip címe. Meddig tartana megkérdezni, hogy és mi a neved? Aztán ezt bejegyzi a dns-be, ha nincs, akkor a saját listájába. Ezt pedig csak le kell kérdezni és kész.
-
cigam
titán
Az smb1-el kiesett a helyi hálózatok tallózásának lehetősége. Mi van helyette? Ha jól tudom a WS-Discovery-t favorizálja az MS, de mi a helyzet linux vonalon? Ha jól tudom sem a samba, sem más program nem kezeli, egyedül a synology routereiben van valami implementáció.
Mit kell tennem, hogy működjön a belső hálózat tallózása? -
cigam
titán
válasz
Victor Súgó #63963 üzenetére
Köszi! Nem győzött meg. Miért nem hagyta, hogy a közösség megvitassa, újragondolja, netán egy visszafelé kompatibilis szabvány írja le, hogy melyik sorszámot kapja (eth0, eth2,...)
Ahogy az alaplapi eszközök kanpak elöbb sorszámot(example: eno1) -»eth0
Ahogy a PCI Express hotplug slot index numbers-el sorbaállítja, jöhet az eth2,eth3,... nem kell külön kitalálni neki új nevet (example: ens1)
Azt meg végképp nem értem, hogy miért jó, hogy Amerikában más nevet kap, mint Timbuktuban. Egy laptop esetén nagyon "hasznos", vagy ha egy eszközt ha pl. amerikában felkonfigolják, és kilövik az űrbe, vagy exportra megy Szudánba.(physical/geographical location of the connector of the hardware (example: enp2s0)
stb...Persze a hiányos(vagy inkább nem létező angol) tudásom is ludas lehet a dologban, hogy nem esik le miért olyan jó ez.
-
cigam
titán
válasz
Doky586 #63772 üzenetére
Két malomban örlünk. Amikor elindul a gép, egy indító menü jön fel, és ott kiválasztani a failsafe menüt:
boot menuDe lehet hogy az extra-ban van, nem néztem meg. Itt szokott lenni egy 800x600-as, vagy VESA kompatibilis móddal indító üzemmód ami pont az ilyen VGA hibákat küszöböli ki.
-
cigam
titán
Próbáltam grafikus programmal, de nem hagyta, vagy nem sikerült. Próbáltam parancssorban is, de nem sikerül:
dvd+rw-format -force /dev/sr0
* BD/DVD±RW/-RAM format utility by <appro@fy.chalmers.se>, version 7.1.
:-( mounted media doesn't appear to be DVD±RW, DVD-RAM or Blu-rayHogyan lehet törölni egy DVD+RW lemezt?
-
cigam
titán
válasz
ontheground #63737 üzenetére
Az ext2fsd-re gondolsz? Írja, olvassa az ext2, ext3 fájlrendszert, de vannak még hiányosságai. Talán jobb megoldás lenne az exFAT fájlrendszer használata, ezt mindenik rendszer natívan kezeli.
-
cigam
titán
válasz
Keef_Lee #63573 üzenetére
Jogosultsági probléma magán a könyvtáron? Ha kiadod az ls -lh /mnt/ parancsot, láthatod, hogy milyen jogosultságai vannak az adott könyvtárnak. Ezt másold be ide, hogy tudjuk, kinek milyen joga van a könyvtáradhoz.
A felcsatolás opcióniál (uid=1000,gid=1000) raspbian alatt a pi usert, és a pi csoportot jelenti, nemtudom osmc alatt ez melyik user/csoport. Vagyis a /mnt/nas_public/ könyvtárhoz hozzá kell férni a pi user-nek, vagy a csoportnak.
Nem kell újraindítani. A sudo mount -a lefuttatja az fstab-ban felsorol csatolásokat. Vagyis, ha hiba nélkül lefut, akkor a /mnt/nas_public/-ba fel van csatolva a samba megosztás. Biztos, hogy írásra is meg van osztva mindenkinek?
-
cigam
titán
válasz
Keef_Lee #63556 üzenetére
Csatold fel minden induláskor.
Hozz létre egy könyvtárat, ahova felcsatolod a megosztást.
sudo mkdir /mnt/xmltv
Szerkeszd át az fstab-ot. (Ettől lesz statikus, vagyis minden induláskor fel fog csatolódni)
sudo nano /etc/fstab
Egy új sorba írj bele valami hasonlót
//sambaszerver/megosztas/ /mnt/xmltv/ cifs noauto,x-systemd.automount,username=felhasználónév,password=jelszó,uid=1000,gid=1000,iocharset=utf8 0 0 -
cigam
titán
válasz
lev258 #63352 üzenetére
Ezért kellene a kérdező konfigja, és akkor látnánk, hogy kell-e hozzá zárt driver, jó a nyílt is, és merre induljon el zárt driver-t kereni.
Pl. Fedora-n már elég egyszerű zárt driver telepítése, és ha Gnome-ot (Workstation verziót) használ, amit ajánlottam, akkor a Szoftverek első indulásakor fel is ajánlja: -
cigam
titán
válasz
lev258 #63350 üzenetére
Túlmisztifikálod a disztrók közötti diferenciát. A linux az linux. A mount az ls mindenhol ugyanazt csinálja. A grafikus felület (Gnome, KDE, XFCE) mindegyiken ugyanúgy néz ki, ugyanazokat a programokat használja. Nüansznyi eltérések vannak, amik elsősorban a pimpelésben nyilvánulnak meg, és 1-2 saját fejlesztésű programban. De a Firefox mindegyiken ugyanaz (na jó pár, verzió eltérés lehet az LTS/ESP kiadásokat használóknál), de a magyar nyelvű felület, az azon megnézett WEBoldalak, és a plugin-ek ugyanúgy működnek. A kezdő úgy is a disztubúció által biztosított áruházban keresi, és jó esetben szerzi be a programjait. Aztán vagy megelégszik ennyivel, vagy elkezdi jobban megismerni a rendszert. Nem kell (és nem is akar) mindenki mélyebbre ásni. Boldog, hogy megtalálja a böngészőt, és ott már mindent meg tud oldani.
Az meg más kérdés, hogy milyen a fejlesztési ciklusa, hogy 10 éven át a tavalyelőtti verziókat használja, vagy fé évente, netán hetente frissít új verzióra.
A Fedora-n mi működik annyira másképpen? Most tényleg az a baj, hogy nem Mint-et javasoltam, hoztam fel példának?
+ Ha elárulta volna a pontos konfigját, laptop/PC, mennyi/mekkora HDD/SSD, RAM, stb... Pontosabb segítséget is kapott volna.
-
cigam
titán
válasz
Aksomatic #63345 üzenetére
Nem lesz semmi baja(ha nem bántod
). PL. letöltesz egy Fedora 29 Workstation lemezképet. Az ISO fájlt Rufus-al kiírod egy pendrive-ra, és arról indítod a gépedet. Így ki tudod próbálni anélkül, hogy egy bitet is módosítanál a jelenlegi rendszereden.
Ha tetszik, akkor jöhet a telepítés. Még Windows alatt, a lemezkezelővel csípj le a C:-ből egy "kevés" helyet. Hogy maradjon is hely a Windows-os programoknak, adatoknak, és a Linux is kényelmesen elférjen. Mondjuk 60GB-on már el lehet férni. Így biztosan nem törölsz bele telepítés közben a Windows-os rendszerbe, egyszerűen azt mondod neki, hogy a Windows mellé települjön, az üres helyre. Pl. a Fedora 26 cikkben elég részletesen elmesélem mi hogyan működik. (Már a 29-nél tartanak, de a használata, és a telepítés menete nem változott)Ha nagyon parázol, hogy a rendszerbetöltő felülírja a Windows-ét, és nincs visszaút, mentsd le az MBR-t, pl. a HDHacker-el (a Boot sectort-t, és az MBR-t is). Persze ha UEFI-s a telepítés, akkor kicsit más a leányzó fekvése. Ezt pl. az msinfo32 futtatásával ellenőrizheted:
-
cigam
titán
válasz
lev258 #63344 üzenetére
Csak próbálgattam, hogy mitől függ, hogy nem csatolja fel. Pont exfat-ra volt formázva, mikor kipróbáltam, hogy az /mnt-be felcsatolja-e. És felcsatolta. Aztán elkezdtem kísérletezni, hogy a /media/wd jó-e, és láss csodát oda is felcsatolta. A /media/WD megint jó, /media/WDMy még mindég jó, a /media/WDMyBook, már nem jó. Elkezdtem csonkolni, és elég volt egy karaktert törölni, hogy jó legyen.
-
cigam
titán
Megvan a hiba, de szerintem ez inkább bug:
~ $ sudo mount -t exfat /dev/sda1 /media/WDMyBook/
FUSE exfat 1.2.5
~ $ lsblk
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 1,8T 0 disk
└─sda1 8:1 0 1,8T 0 part
mmcblk0 179:0 0 29G 0 disk
├─mmcblk0p1 179:1 0 43,8M 0 part /boot
└─mmcblk0p2 179:2 0 28,9G 0 part /
~ $ sudo mv /media/WDMyBook /media/WDMyBoo
~ $ sudo mount -t exfat /dev/sda1 /media/WDMyBoo/
FUSE exfat 1.2.5
~ $ lsblk
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 1,8T 0 disk
└─sda1 8:1 0 1,8T 0 part /media/WDMyBoo
mmcblk0 179:0 0 29G 0 disk
├─mmcblk0p1 179:1 0 43,8M 0 part /boot
└─mmcblk0p2 179:2 0 28,9G 0 part /
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen monitort vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Robogó, kismotor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Asztalos klub
- BMW topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest