Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alvarezlopez

    tag

    Vagyon néhány kérdésem! Help!

    1. Létrehozás Dátuma
    Egyes fájlok létrehozásának dátumát szeretném megjeleníteni a Nautilus explorerben (Gnome3). Van rá valamilyen mód? Egy másik fórumon olvastam egy olyan hozzászólást, hogy a linux nem tárolja a fájlok létrehozási dátumát. Ez tényleg igaz?

    2. A /home rejtelmei
    Tegnap megjelent egy /home/root mappa. Ez mi célt szolgál általánosságban?
    Belenéztem amúgy és egy /.dropbox-dist mappa van csak benne. Valószínű a dropbox app használja valamire. Nálatok is van ilyen? Csak azért kérdezem ezt, mert emlékeim szerint ez csak tegnap este került oda. Nem értem mi szükség van rá. Kitörölném szivesen :)

    3. Sudócédét akarok :(
    "sudo cd" nem működik ugye mert a cd nem egy app - hanem egy elavult adathordozó! Hahahaha!. Ehelyett mit kell használni, ha "permission denied" -ot kapok egyes mappák megnyitására? Oké sudo -i vel én leszek a császár de utána meg nem tudom használni a "dir" "ls" parancsokat. Legalábbis nálam nem listáz ki semmit.

    szerk.:
    +1
    Ha a /home/root -ból, /home/.root/ -ot csinálok, az appok akik használni szeretnék a /home/root -ot, generálnak a .root mellé egy sima root -ot, vagy készségesen használják a rejtett .root -ot?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák