- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
válasz
Antilhu #10262 üzenetére
eBay, eBay, eBay. Keresd ott a dolgokat, olcsóbban megúszod, mintha itthon vennéd. Illetve akksi felújításra/cserére esetleg érdemes őket megnézned (nincs velük tapasztalatom, egyszer Logout-on volt róluk egy kis írás/reklám)
A procit meg újra kell pasztázni, mert 6 év alatt igencsak kiszáradhatott/elöregedhetett a gyári paszta, ami rajta van. Valami jobb, nem noname pasztát vegyél (500Ft heyett 1-2-3e) és egy darabig megint jó lesz. -
djvoyager
tag
válasz
Antilhu #7290 üzenetére
> Lenovo 3000 N200 0769-B8G (TY2B8HV) laptopom 2008.03 óta
> 1. amennyire lehet szétszedem és portalanítom,Itt megtalálod a Hardware Maintenance Manualt. Egy lényeges dolog van, minden csavart oda tegyél vissza, ahonnan kiszedted. Nem vicc!
> 2. gondoltam arra is hogy erősebb procihűtővel lcserelném a gyárit
Nem tudod, nem érdemes. Valószínű a portalanítás egyébként is jót fog tenni neki.> 3. újrarakom a WIN-t
Itt vannak a driverek hozzá. -
-
McKane
senior tag
válasz
Antilhu #5403 üzenetére
hello!
nekem egy lenovo 3000n200 0769-EPG van.
kicsit más lehet mint a tied,de szerintem sokmindenben nem térhet el.
-nekem intel gma x3100 van a gépben VGA téren: alapból felismerte,drivert is adott,bár nem a legújabbat. ezért tanácsos az intel oldalát böngészni.
- ujjlenyomat-olvasóhoz a win7 topicban kértem segítséget,de a napokban szedett le uj drivert a windows update. (authentec cucc)
- hang, alap driver van, de a realtek (nekem legalábbis) oldalán érdemes meglátogatni.
-bluetooth, usb, -> alap driver amit ad a win7.
- memórikari olvasó -> az első windows update után tökéletes.
-tapipad: ps/2-es ismeri fel,használható , de nincs lapozás,ellenben van synaptics driver a synaptics oldalán,azzal már minden OK.tapasztalat a windows 7 -el:
-bár nem mérvadó,de 3,0-ás élményindex, a fifa 10 Vistán 800x600-ban legalapabb beállításokkal szaggatott, itt windows 7 -en, 1024x768, közepes grafikán szépen megy,fél óra után szaggat egy kicsit.
-tovább bírja akksiról mint vista alatt. ezért plusz egy pont a 7-nek.ha további kérdésed,van nyugodtan írj,akár privátot!
Üdvözlettel: McKaneUI.: ja és legális windows 7 home premium van..
-
footy
addikt
válasz
Antilhu #4101 üzenetére
Szia!
Érdemes Nlite-tal létrehozni egy saját telepítőlemezt.
Először is integrálni kell az SP3-at, valamint célszerű még a .Net 2.0-t is. (Nlite => hotfixek javítócsomagok)
Ahhoz hogy felismerje kell ezt kell letölteni az intel honlapjáról: 32-bit Floppy Configuration Utility
ezt pedig text módú driverként fésülöd be (Nlite => driverek) -
csokolade
tag
válasz
Antilhu #2701 üzenetére
én úgy tom, h a 800-asnak teljesen más csatlakozója van
nézd csak... -
Dufresne
addikt
válasz
Antilhu #2500 üzenetére
Én elég sűrűn kötök rá egy 20colos TFT-t és ugyan van egy kis mozgás, de ez nem vészes. Amúgy meg szvsz nem kell azt mozgatni, csak bedugod és ha kell, akkor kihúzod, de amúgy sincsen neki annyi mozgástere, hogy csak úgy letörjön belül a nyákról. Mellesleg azért ezek elég jól bírják az ilyen kis mozgolódást.
-
csokolade
tag
válasz
Antilhu #2500 üzenetére
Helló!
Megmondom őszintén én még csak 1* tettem rá monitort, nem sűrűn használom.
De ha kitörik, az sztem nem garanciális javítás lesz. Ha van időd inkább előzd meg a bajt és szánj rá néhány órát, hogy a szervizesekkel elbeszélgess róla (tapasztalatom nincs szerviz ügyben de ha visszaolvasol, asszem más már említett erről valamit). Mindenesetre csak óvatosan használni.Ha a Hardware Maintenance Manual-t megnézed csak 1 kis csavar tartja a VGA panelt, úgyhogy érdemes finoman kezelni.
http://kepfeltoltes.hu/view/080412/0689-0768_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/080412/0769-_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMég a 0769-es széria jobb ebből a szempontból, mert közelebb van a csavar a csatlakozóhoz, kisebb a mozgási lehetőség.
A PrDir-ből a 3.05-ös a legfrissebb sztem: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-67364
-
csokolade
tag
válasz
Antilhu #2498 üzenetére
3. Az nekem kézzel is mozgatható, inkább felfelé, mint lefelé, a csavarok jól a helyükön vannak, vszínű, hogy a nyák, amiben a csatlakozó van, nincs jól rögzítve a műa. házba, kicsit "alultervezett" v. "alulméretezett".
Az 1-re: Az újabb Intel drivert használod?? (nem a Lenovo oldaláról, hanem innen: http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2800&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21
-
csokolade
tag
válasz
Antilhu #2483 üzenetére
Az intel oldalán: http://downloadcenter.intel.com/detail_desc.aspx?strstate=live&productid=954&dwnldid=10853&agr=y&lang=eng&prdmap=954
vagy még itt találtam: http://rapidshare.com/files/105805224/fputil-xp-3.50.43.zip
talán segít... -
GeeF
csendes tag
válasz
Antilhu #2398 üzenetére
Üdv,
igen, vistával vettem a gépet.A vista alatt fe van rakva egy "password manager" (kis kerek piros ikon jobboldalt, lent). Ott jobb klikk után, az advanced beállításokban meg lehet adni,hogy az explorert, a mozillát is vagy csak a windowst figyelje.
Amúgy a vista alaphelyzetben megeszi az 1 gigás memória 70%-t és még programot sem indítottál .... :/ -
tpeter
aktív tag
válasz
Antilhu #2399 üzenetére
Nagyszerű!
Nem használom az ujjlenyomat olvasót, nem raktam fel a driver-ét. Amúgy igen, asszem meg vagyok vele elégedve, bár a kijelző képminősége lehetne jobb is. Egyébként mikor telepítettem a gépet előfordult 1-2 kékhalál, de az asszem valami driver gond volt, mert mikor aztán újraraktam, már nem volt semmi gond.
Jó kis gép ez, a billentyűzetét nagyon szeretem. Az egyetlen ami kicsit zavaró, hogy a "fedlap" elég gyengusnak tűnik. lehetne keményebb, merevebb műanyagból is. Úgy kb. ennyi.
-
tpeter
aktív tag
válasz
Antilhu #2312 üzenetére
Szia Antilhu!
Vidd vissza szépen. Nekem is ez volt, azt mondták sosem láttak még ilyet, ott hitetlenkedett a csávó, aztán futtatunk memtest-et is, és akkor is megcsinálta. Szó nélkül cserélték.
Amúgy én arra gyanakodtam, hogy biztos nem kötötték rá a procihűtőt, mert a gép bal oldalánál a bill. iszonyat meleg volt, az új gépemnek nagyságrendekkel kisebb a hőmérséklete. De ez csak tipp. A lényeg, hogy kár okoskodni
séta lesz...
ja, amúgy ilyen: LENOVO N200 TY228HV
és a Senorg-nél vettem. -
GeeF
csendes tag
válasz
Antilhu #2312 üzenetére
Nekem minden konfigban kikapcsolt.Hálózatról, akkuról egyaránt. Érdekes módon, most,hogy visszakaptam, sokkal halkabb a gép, nem pörgeti hangosan a ventit. Előtte akár egy weblapos scrollozásnál is hangosan zúgott. Valami nagyon nem volt ok vele.
Az akksi zárlata szerintem okozhat kikapcsolást.Én 1-2 hétig küzdöttem vele, mindenféle driverfrissítésekkel, de a hiba a hardverben volt. Neked még kikapcsolgat ?
A gyári drivert használtam az ujjlenyomatolvasóhoz (vista) de XP alatt is megvan erre a driver, a lenovo oldaláról letölthető. Be lehet állítani, hogy milyen alkalmazásokat figyeljen, firefoxhoz is jó. -
turbolali
csendes tag
válasz
Antilhu #2305 üzenetére
Nekem is csak töltöttséget jelez ki, de szerintem meg lehet szokni. Én miután megvettem a gépemet, a következőket csináltam:
-akksit bennehagyva, közben töltve telepítettem minden fontosnak ítélt alkalmazást, az oprendszerrel, driverekkel, meg minden alap dologgal
-azután megkerestem a gyárinál újabb meghajtókat, és amit szükségesnek tartottam,azt is felraktam
-természetesen újraindítottam, ahányszor igényelte
-ezekután egyesével minden dolgot beállítottam,konfiguráltam (energiagazdálkodás, képernyő,grafikus kártya, wifi és egyebek az eszközkezelőben,stb)
-amit nem használok, azt letiltogattam (modem,stb)Majd 100%-ról lemerítettem 5%-ra (nekem ennyire van állítva a kikapcsolás) és teljesen feltöltöttem az akkumulátort.
Azóta az előző hozzászólásomban leírt módon használom, nem volt még vele komolyabb gondom (egyszer valami vírus, régebben pedig valami hálózati beállítási nyűg).Lajos
-
csokolade
tag
válasz
Antilhu #2311 üzenetére
Sajna nem műxik, már próbáltam, de leáll azzal a hibával, hogy a program erre a rendszerre nem telepíthető.
A váltást ezer éve használják a gyártók. Gondolj bele, mennyivel jobban hangzik hogy 120gigás mint 111gigás.
Igazából a bináris és decimális rendszer összeeresztésének mellékterméke.
1 kilobit nem 1000 bit (pedig a "kilo" ugye ezerszeres jelentésű), hanem 1024 bit, stb...
A patch leírásában szó sincs az előző verzió törléséről, tehát nem kell uninstallálni.
Igazából én nem használom a FPR-t, csak arra tippeltem ez segíthet a megoldásban.
Szvsz hagyd úgy, és kész
Akkor túlságosan puha volt a touchpadÉn az energiaellátást "laptop" módra állítottam, a riasztás 3%-nál hibernálja magát.
Az ugye nem lehet, h azért kapcsol ki/hibernálja magát, mert úgy van beállítva az energiaellátás, hogy ha nem nyúlnak hozzá, 10 perc után lekapcsol
Szvsz konzultálj az eladókkal, úgy hogy ők is lássák mi a gond. -
turbolali
csendes tag
válasz
Antilhu #2303 üzenetére
Az akkumulátorral kapcsolatban:
Én otthon akku nélkül, hálózatról használom a gépet, az akksi meg feltöltve a táskában várakozik
Ha nem hordozom, akkor kb 15-20 naponta egyszer lemerítem és feltöltöm, majd életbelép az előző bekezdés.
Természetesen, ha utazok, vagy nem hálózatról használom, akkor töltöm, ahogy tudom.
Formázni nem kell,a csepptöltést meg kifejezetten nem szereti a Li-Ion akksi.Érdemes elolvasnni a következő cikket:
http://www.pdamania.hu/content/8494/?q=akkumul%E1tor
-
GeeF
csendes tag
válasz
Antilhu #2286 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de az én gépem ugyanezt csinálta.Telepítés közben 2x kapcsolt kiHa váratlan időpontokban ki fog kapcsolni, jobb ha viszed a szervízbe.Végülis alig 2-3 hónapba telt mire egy vadiúj gépből egy 2x szervízt megjárt gépet kaptam vissza....A 120Gbos vinyó sose fog 120-asként látszani, a filerendszer stb. adatok is megesznek jó helyet. Az ujjlenyomatot minden webes sitehoz be lehet állítani, akár levelezőkhöz is.
-
csokolade
tag
válasz
Antilhu #2286 üzenetére
1. az átszámolás kbyte gbyte között más.
Converting from Gbytes to Mbytes to Kbytes to bytes
1 Kbyte = 1024 bytes (210)
1 Mbyte = 1,048,576 bytes (220)
1 Gbyte = 1,073,741,824 bytes (230)
Examples
8.6 Gbytes = 8.6 x 1,073,741,824 = 9,234,179,686 bytes
2047 Mbytes = 2047 x 1,048,576 = 2,146,435,072 bytes
1024 Kbytes = 1024 x 1024 = 1,048,576 bytes
Akárhányszor formázod, mindig ennyi lesz
2. SATA-t is ugyanúgy lehet particionálni, mint PATA-t
3. A FPR-hez van még egy Patch v1.1.0.20
4. az olyan "puha"5. Esetleg a System Update progival leellenőrizheted, hogy minden driverből a legfrissebb van-e fenn.
-
csokolade
tag
válasz
Antilhu #2228 üzenetére
Sokkal lassabbnak nem mondanám, sztem igazából a sata2-es winyóknál lehet "jelentősebb" sebesség különbség (pl. az új wd 320gb-os sata2 hdd). valójában és mélyebben nem tudok szakmai info-t adni
. Sőt 64-bitből sem vagyok okosabb
.
Az XP simán felmegy, csak NEM AHCI módban. (nekem személy szerint még az intel boot floppy-s megoldással sem sikerült még AHCI-ben XP-t telepíteni, lehet hogy el*sztam valamit, de csak utólagos átállítással tudtam megcsinálni.)szerk: nyilván ha 32-bites XP-t telepítesz, akkor jó a driver. hiába tud a cpu 64bitet, ha az op.rendszer csak 32bites - talán így értetted a kérdést....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged