- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
myke01 #13243 üzenetére
Ez a típusú kapcsoló engem is megzavart a Lenovo beállító szoftvereknél. Szerintem az első képen van a bekapcsolt állapot. De szerintem kiderül, mert hallani lehet, ha energiatakarékos módban ki-be kapcsolgat a HDD. Bár nekem volt olyan merevlemezem, ami figyelmen kívül hagyta a rendszer beállításait, és mindig ki-be kapcsolgatott. Amióta SSD van, ez okafogyottá vált.
-
-
válasz
myke01 #12611 üzenetére
Csatlakozó kontaktos. Csoda, hogy még működik egy ilyen régi gépen. És ugye Lenovo nem arról híres, hogy minőségi gépeket épít G szériában.
Szerintem ez kell bele: [link], de ahogy a típust ismerem, szétszerelésnél az zsanért tartó csavarfészkek úgy fognak málani mint a lehugyozott hóember. -
DonMaster
addikt
válasz
myke01 #10974 üzenetére
igykell menni-e mivel ha átgondolod, van 2 kimeneted multinál, és nem lehet mind ketön eq-zni igy inkább egyiken sme megy, mert ha hangzsoron zenét de a fülesne filmet halagatsz más eq ezért nem lheet, én usb fülessel is ez vna levan titlva az eq, szerintem ez gyári, és normális jelenség ,
-
SFAkos
aktív tag
válasz
myke01 #10983 üzenetére
Enyémbe is 2010-es panel van. Én 2012 nyár végén vettem
Egyébként a képminőségre.... Egy alsó-közép árkategóriás laptoptól ne várj prémium képminőséget. Mondjuk nekem teljesen megfelel, sose éreztem még hogy hátrány lenne. Filmet meg TV-n nézek.. A betekintési szög egyedül ami talán zavaró lehet, nem oldalirányból hanem fel-le ( nemugrik be rá jó szó
) Érdekes amúgy, hogy pont az Acer-t hoztad fel, egyik ismerősöm most vett egyet nemrég, vettem rá neki windowst, na annak láthatóan gagyi képe volt. (gyenge színek, semmi kontraszt, nagy fényerő )
-
-
myke01
senior tag
-
myke01
senior tag
válasz
myke01 #10846 üzenetére
Ezt kicsit elbaltáztam
,nem ide szántam ebbe a topikba . Bocsánat a figyelmetlenségért !
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
myke01 #10157 üzenetére
Így van! A béta driver lett jó az AMD-ről letöltve! Amit gyári oldalról töltöttem nem volt jó, nem is ismerte el hogy ilyen kari van benne....aztán stabil driver AMD-ről az se volt jó hanem a legújabb béta nah az már jó lett! Különösebben nem élrdekel a váltás, úgy is mindig a amd lesz használva így fölösleg...
-
DonMaster
addikt
válasz
myke01 #10157 üzenetére
igen ez igy is van , elöbb is azt irtam hogy a lenovo-s driver kell, ha frissebet akarsz van egy unifty nevü oldal ahonna leleht tölteni a legfrisebet intel és amd-vel de az nem gyári hanem modoldt cucc de müködik jol, viszont az amd oldalárol letöltött amd8750m driver -nem lehet váltani
-
taip
senior tag
A Z510-nek is ez a kategóriás a kijelzője?
Csak mert én azt tapasztalom, hogy betekintési szöge kb. 5°, ha nem pont szemből nézed, már gázos. Illetve az is a baj, hogy tök mindegy honnan nézem, a fekete ilyen derengős szürke. A normál színes kép még oké, de a feketét nem ismeri.Hozzá van kapcsolva egy kb. 6 éves LG asztali monitor, szóval nem a mai csúcskategória, de ha egyszerre látom a kettőt, hát nem egy kategória. Az LG-n legalább van fekete, meg élénk színek, stb.
Vajon van esély arra, hogy be tudjam állítani a laptop kijelzőjét, vagy ez ilyen, ennyit tud? -
dave0825
őstag
Én azokat tettem föl, amik a cd-n voltak, amit a géphez kaptam.
Itt a lista, hogy nekem mik, és melyik verziók vannak fönt. Az utolsó program (Atomix mp3) után amik vannak, azok már saját programok, az elején vannak a driverek, amiket win7 telepítéskor tettem föl.Nem tudom, ezzel segítettem-e, de egyszerűbbnek láttam így, mint egyesével leírni te is, én is, hogy kinek melyikből melyik verzió van fönt
-
ferike36
tag
Jaja, valami nem kóser lehet, bár nekem amit mutat a win 8.1 csúszka, hogy ha max.-ra teszem vakít nagyon erős a fénye, ezért használom fél fényerőn eleve+jobban hátrahajtom mint ami kén e a kijelzőt kicsit, így éles nagyjából
+mobilcsúszkát hol nézzem meg neked, azt a 84 százalékot, hogy nekem is annyit ír e, mit értesz windows mobilcsúszkán hol van
-
ferike36
tag
A kijelzőt én pl. fél fényerőn használom, mert írtózatos nagy a fényereje a lenovo g580-nak, amúgy meg észre vettem, hogy igen, kicsit nem annyira éles, ezért minél jobban kihajtom a kijelzőt, kicsit jobban mint amire szükségem van, hátrébb hajtom még, és akkor élesen látok rajta mindent, ha felém van nagyjából, akkor fakó kicsikét talán igen. Amúgy jaja, a hdd és numlock led nagyon hiányzik...a többi totál felesleges led persze rajta van...
-
myke01
senior tag
Bocs ! lejárt a szerk. idő !
A lényeg kimaradt az előzőből : A fényerő !
Azért gondolok driver-hibára ,mert nálam mindig 100%-on kell legyen a fényerő . "Eggyel lejjebb húzva" még elmegy ,de "kettővel" már sötét a képernyő . G580 tulajdonosok ,nálatok ezzel kapcsolatban mi a helyzet ?
(azért érdekesek a "fentiek" ,mert van itt egy SAMU lapos ,de annak 60%-on is fényesebb a képernyője mint az enyém 100%-on!
Kb. hasonló kategória ,mint a G580AH . )
-
SFAkos
aktív tag
Nekem is ugyanezt csinálta anno w7-en. Nem tudsz vele mit tenni.
Egyébként nyugodtan használj pl VGA-hoz friss drivereket. Szvsz ez egy hülyeség hogy a lenovo nem szereti a gyári drivereket.. Egy ugyanolyan vga vagy processzor ugyanolyan egy lenovoban és egy dellben is. Sőt! Még egy toshibaban is
Az egy dolog hogy a lenovo ritkán frissíti az oldalát. Nekem pl az nvidia experience folyamatosan frissíti a driverét.
-
dave0825
őstag
Ugyan ez a gondom nekem is (ide írtam, de nem válaszolt rá senki), és én sem tudom a megoldást. Először nekem működött, 2-3 hónapja kezdte ezt el csinálni. Ha találsz megoldást, esetleg küldenél egy pm-et? Persze ha nekem megoldódik, akkor írok én
Egyébként hiába tettem újra az Energy management drivert, meg asszem van olyan is, hogy Battery management, de lehet, hogy ez ugyanaz mint a másik.
-
Huroq
senior tag
Chrome -ot használok és az is gondolkodik azért.
(#8997) Krisz79
Persze, hogy érdemes cserélni.Ég és föld a különbség.
BF3 low grafikán teljesen élvezhető, GW2 is játszható, de azért nem ártana még egy kis kraft. WoW és D3 tökéletesen fut.
Jelenleg teljesen elégedett vagyok.Még 4GB RAM és tökély arra amire én használom.
-
McSzaby
őstag
Konkrétan erre nem találtam SEMMIT. Tehát erre a laptopra, ezzel a kombóval semennyire, de még Lenovo feat. ez az Intel még úgy se nagyon... Broadcom és Atherosra találtam ugyan, de intelre semmit. Vagy nagoyn szereti az intelt és nem lesz gond, vagy nem...
Thinkpadekben ment rendesen...
-
Domike84
csendes tag
Szia!
2013.06.10-én vásároltam egy Z500-as gépet a laptopszalontól. 2 hét után a touchpad bal sarkánál a festék réteg elkezdett felpattogni úgy hogy egeret használok. (de ha még nem is használnék egeret akkor sem nyomkodnám azon a ponton.) Be is jelentettem a hibát call centernek. aztán jött nekem is a szokásos hogy én hívogattam őket hogy mizu. Soha nem jött válasz csak h folyamatban. Tegnap ismét felhívtam őket akkor azt mondták küldjem el nekik ők továbbítják a szervizbe ahol valószínű azt fogják mondani hogy én csináltam és fizessem ki a cserét. Kértem hogy ezt írásban küldjék el de azt mondták ők nem írhatnak hivatalosan ilyen levelet.. Aztán rákerestem a neten és ugyan ezt a gépet ugyanebben az időpontban vásárolta egy másik felhasználó akinek szintén ez a problémája. Olyan a touchpad mint egy "kaparós sorsjegy" .
Ja nem használok se gyűrűt se órát semmit. Magán a laptopon még a fóliák is rajta vannak úgy ahogy kaptam. idáig összesen 35 napot használtam azóta!
Csatolok róla képet is.
Esetleg vmi javaslat?
Üdv
D -
dirtrider
csendes tag
Nos, megprobaltam azokkal a driverekkel is es meg mindig semmi. A testelo progik nem irnak semmifele errort, mindent rendben talalnak. Csak azt nem ertem h amikor telepitettem a windowsot is magatol felrakta a drivert tehat erzekelte h benne van a kartya, de ha bele ugok valamit azt mar nem erzekeli, nem tudom mi baja lehet. Laptopokban szokott lan kartya meghalni??
-
skatebab
tag
Igen ah b960-as procival:
A következő instrukciók csak tájékoztatás jellegűek!
-Hátulját leveszed
-kiveszed a vinyót és a lemezmeghajtót mert alatta van rejtett csavar
-szedd ki a billentyű csavarjait is és a bill. tetjét kezd kipattintani
-miután kiszedted a bill-t. alatta van a lenovo matricával leragasztott utcsó csavar amit ha kiszedsz/gari ugrikde am. is észreveszik ha belenyúlsz a gépbe/ le tudod venni a fenti burkolatot
-kiszeded a kártyaolvasót és a maradék rögzítő csavart+ a kábeleket kihúzod
-kijön egyben az alaplap a procival
-innentől már csak leszeded a hűtőt és ott is van a drágaszágVideó:
[link]remélem jól linkeltem.
Impressa:
nos a pasztám tuti csökkentett vagy 5-7 fokot ill. a hűtőpad is levisz róla egy pöppet,neked/nektek mennyi a terhelés alatti cpu hőm kb?
-
Steve04
újonc
Igen megvolt de nem segít. Ami érdekesség, hogy fehér hátterű weboldalaknál a képernyő közepén viszonylag fehér a szín, azonban ha a weboldal fejléce sötét színű akkor felé görgetve a képernyő "fehér" háttere is sötétedik.
Ebből úgy tűnik mintha valami szoftveres ügy lenne a szem kímélésének szempontjából de nem tudom melyik szoftver okozhatja hiszen az energy management telepítése előtt is hasonló volt a helyzet.
Elképzelhető, hogy a Windows 8.1 lenne a gondja?
-
Impressa
őstag
-
myke01
senior tag
-
Impressa
őstag
Na ez mekkora
nekem most nincs az új rendszerem lejelszavazva
Mivel 2 SSD-m van, az egyiken a Lenovo féle win 7 jelszóval védve, a másik SSD-n, pedig MSDN win 7 jelszó nélkül - most ezt is használom - Este, ha lesz időm kipróbálom a másik SSD-t, hogy be kell-e külön kapcsolni, vagy nem.
-
myke01
senior tag
Csak nem akar összejönni ez a 'Num Lock' bekapcsolt állapotban tartása rendszerindításnál : akármit tiltok le az automatikusan induló programok közül (akár egyszerre az összeset) ,akkor sem "javul" meg ,és a rendszer bejelentkezés után mindjárt rá kell nyomni a Num Lock billentyűre a numerikus padon .
Érdekesség ,hogy a regedit-ben 'HKCU\Control Panel\Keyboard\InitialKeyboardIndicators' opció alatt "2" alapértelmezetten az érték ,tehát 'NUMLOCK is on'. Ha átállítom "0-ra" az értékét ,akkor is újraindítás után automatikusan "2" lesz az értéke (akárhányszor eljátszom vele ezt ,mindig visszaáll '2-re') . Ez mitől lehet ?! (tudom ,hogy a '2-es' érték a megfelelő ,de próbaképpen gondoltam átállítom '0-ra', de nem jegyzi meg ) Nincs erre valami hotfix javítás? -
Impressa
őstag
A tapipadra nem is reagáltam.
Az meg így tudod a legegyszerűbben:
1. Vezérlőpult --> egér --> Eszközbeállítások --> letilt gomra klikk, és kész is vagy. innentől kezdve nem működhet újraindulásnál sem az egér.(#8710) myke01 lehet érdemes lenne letiltanod a LEM programot, hátha ez okozza a problémát.
-
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
Na én pont fordítva értettem, amit írtál.
Sebaj, a lényeg, hogy megoldható, hogy bekapcsolva maradjon.
Aktív Num Lock rendszerindításnál:
1. Regeditbe belépsz
2. kiválasztod: HKEY_CURRENT_USER --> ezen belül Control Panel
3. kiválasztod a billentyűzetet, és itt az InitialKeyboardIndicators-nál értéknek 2-es szám kell, hogy legyen beírva. Ha 1 vagy 0 van, akkor ez a problémád forrása.'2' érték: ez az alapértelmezett beállítás
'1' érték: ilyenkor tiltva vagyon a num lock
'0' érték: a win bejelentkezését követően kapcsolja ki a num lockotRemélem ez, segíteni fog neked.
-
Impressa
őstag
Nekem pont fordítva volt, sokszor nem is működött a numerikus pad rész a gép indítását követően, és ez baromira zavart. Mostanra már "megjegyezte" szerencsére.
( mindig át kellett írnom a kulcsot a winben )
A regeditben le tudod tiltani, vagy ki tudod kapcsolni a Num lock szekciót, ha gondolod leírom neked. Így minden bekapcsolásnál ezzel a beállítással indul a géped. -
Impressa
őstag
Bocs, ezt jól elnéztem.
De egyébként ez SATA AHCI controller is fontos, mivel ebből olgozik a HD Sentinel is. Írja a Sentinel oldalai is, ha van frissebb verzió, akkor érdemes feltenni, mert abban vannak hibajavítások, ami jól jöhet egy lassan döglődő HDD-nél is.
Megnéztem, de most a jót, ez a verzió van fent: 9.3.0.1019 dátum: 2011.08.26. az intel oldala sem talált ennél frissebbet. Ezt már múltkor is néztem, mert újrahúztam a rendszert, nem a lenovo által kiadott winnel, és sokkal jobban meg vagyok elégedve most a gép működésével.
szerk.: közben itt olvasom, hogy jött ki újabb verzió: link azért át kell olvasni a biztonság kedvéért, mielőtt bármit is csinálnál
-
Impressa
őstag
Én sokat keresgéltem az intel oldalán, de sikerült frissítenem a drivert. Nekem ez a verzió van fent: 12.8.0.1016
A driver dátuma pedig: 2013.08.01. ( nekem ugyan y580-asom van )Szerk.: na megtaláltam, az oldalon. szerintem ez neked is jó kell, hogy legyen.
-
lacibacsi
addikt
Alapból ott volt. Őszintén megmondom, hogy nem néztem meg, hogy van-e rajta valami. Beraktam a telepítőlemezt és amikor a partícióválasztáshoz értem, akkor a jól bevált módon szerettem volna "gyalulni". Erre a partícióra kattintva engedte is a törlést, de hely nem szabadult fel, nem adódott hozzá a "nagy kalap"-hoz, hanem ott maradt magában "unallocated" jelöléssel. Újraparticionálni engedte magát, de csak 'logical' módban. A maradék résszel azt tudtam csinálni, amit csak akarok, de ezt a 75-öt nem tudtam felszabadítani, eltüntetni. Win7 telepítés után Easeus Partition Magic-kel kísérleteztem, de az ugye nem jött össze...
-
sch_a
addikt
Az UEFI igazából a BIOS-t hivatott felváltani. Nem akarok hülyeséget beszélni, de szerintem ha csak így átállítod, nem fog elindulni a Windows. De akár ki is próbálhatod, maximum utána visszaállítod.
Nem nagyon vagyok ebben a témában jártas, de ha jól tudom akkor lehet rá szükség, ha a háttértár kapacitása, amin a rendszer van, nagyobb mint 2,2 TB.
-
sch_a
addikt
PXE bootra nem hiszem, hogy szükséged lenne, hálózatról való bootolást engedélyeznéd vele. Nem érdemes bekapcsolni, mert DHCP-felderítést hajtana végre minden indításnál és lassabban indulna a rendszered. Win7-et használsz, igaz? Akkor az UEFI-t se engedélyezd. Power beep pedig sípoló hangot ad ki, ha lehúzod/csatlakoztatod a hálózati töltőt. Én ezt bekapcsoltam, hogy észre vegyem ha mondjuk szétcsúszik a kábel és az energiaséma váltás esetleg nem tűnne fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged