Új hozzászólás Aktív témák
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #8636 üzenetére
Én is erre a kettőre gondoltam (T7700, T7800), csak nem voltam 100%-ig biztos.
A hűtésre visszatérve: gondolom, ha gyakrabban pörög fel a venti, akkor az csökkenti valamennyire az élettartamát. már egyszer így is cserélnem kellett, mert elcsapágyasodott.
Egy hűtővel tudok rajta segíteni, vagy igazából ennél már mindegy? Tudnék valami extra hűtést elővarázsolni, hogy ne a venti menjen idő előtt tönkre?
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #8605 üzenetére
Akkor már csak egy kérdésem lenne.
Igazából számít valamit az, hogy egy proci tokozása 45nm, vagy 65nm? Mert azt hiszem, hogy hőmérsékletileg van különbség, meg több tranzisztort tartalmaz, ami nyilván több feladatot tud ellátni, de hogy másban van-e azt nem tudom.
Valamint a gyorsítótár mérete befolyásol valamit? Azt honnan tudom, hogy melyek azok, amelyeket még támogat a gépem?
Szerinted melyik lenne a legideálisabb választás? így hogy nagyjából képben vagy a lehetőségeket illetően. -
Dell XPS
veterán
válasz
Dell XPS #8604 üzenetére
Szóval ezt inkább néha tapasztalni kell, mert ha a specifikációra hagyatkoznánk, akkor nem érne ilyen meglepetés: [link]
Nyilván ennél a gépnél nehezen lehet hozzájutni nagy bővítéses tapasztalatokhoz, mert az ára bekorlátozza a lehetőségeket - inkább eladják, elcserélik.
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #8595 üzenetére
Jókat ajánlottál, csak az a baj, hogy max FSB800 Mhz a határ, a P8xxx-ek pedig már 1066Mhz-esek, ami szerintem nem passzolna. Ne tudom számít-e a tokozás, de a mostani az 65nm, míg ezek 45 nm-esek. Ezekkel lehet játszani? A fogyasztás jobb lenne, de szerintem nem támogatná.
-
Gaben92
őstag
válasz
Dell XPS #8591 üzenetére
Tudom, hogy nem kevés anyagilag, de sajnos most nem tehetem meg azt, hogy alapból egy 200k körüli i7-el szerelt notit vegyek. Viszont egy G580 vagy G585-el ellennék egy darabig, és csak a felébe kerül, ha meg nagyon kell majd veszek bele egy Ivy Bridge proccot később. Annak meg majd utánajárok, hogy melyik típusokat szereti egész pontosan. Mégegyszer köszönöm a felvilágosítást.
-
Maarki
aktív tag
-
Maarki
aktív tag
-
Brave_86
aktív tag
válasz
Dell XPS #7456 üzenetére
A fél alaplap pluszban még le is van fóliázva, szóval amit küldtem képet, azon van egy réteg átlátszó fólia(nem tudom mennyire volt látható).
Fogalmam sincs hogyan tovább.Azért fordultam hozzátok, hátha valaki tud tanácsolni.
Amúgy biztos ez a gondja, hogy az óra elállítódik? -
Brave_86
aktív tag
válasz
Dell XPS #7421 üzenetére
Igen itt találtam a képet róla. Bár a típust vagy valami azonosítót most sem tudok róla, mert az akkus boltban ahol először rákérdeztem ugye olcsóbb is lenne elvileg. Meg azt sem tudom pontosan, hogyan tudom kicserélni, mert a leírásban minden szerepel csak ez nem.(azt sem tudom pontosan merre található, mert képen nem láttam. (a gép meg ugye ahogy mondtam nincs nálam most, hugomé)
-
Brave_86
aktív tag
válasz
Dell XPS #7413 üzenetére
Szia
Köszönöm a segítséged! Én is erre gondoltam először.
Viszont ma bementem egy akkumulátorokra szakosodott boltba és az eladótól kértem ilyen elemet, mert egy normál asztali alaplapba is ilyen kell úgy tudom. Ott azt mondták, hogy a laptopba nekem nem ilyenre lesz szükségem. Valami kék aksira célzott, és nem ilyen 'egyszerű' elem van benne. Ára pedig azt mondta olyan 2eft-ból kijön, de kell a pontos típus. Viszont a gép most nincs nálam, meg sem tudom nézni. Így ezek után teljesen elbizonytalanodtam. -
Rayyy
senior tag
válasz
Dell XPS #7379 üzenetére
Nem, nagyon durván hülye voltam, az okozta a zavart, de minden megoldódott.
Szóval: miután letöltöd a Lenovo drivereket, indíthatod a setup-ot. Még az ablak neve is ez, a folyamatra is ezt írja ki, de valójában az nem maga az install, csak kicsomagolás a rendszer meghajtójára! Ezért nem történt semmi a látszólagos install után. Szóval berak egy drivers mappát a C gyökerébe és ott vannak az install fájlok... csak ezt nem vettem észre, mert figyelmetlen voltam.
Amúgy a recovery partíciót tényleg nem tudtam használni, szerintem az úgy működik, hogy felrakod a Lenovo Care programot és az használja. De már lényegtelen.
-
Rayyy
senior tag
válasz
Dell XPS #7376 üzenetére
Tegnap már kissé fáradt voltam...
Szóval valóban úgy van, hogy ha indításkor nyomok egy F11-et, felajánlja az említett 4 lehetőséget. Ott van system recovery lehetőség, ha megint megnyomom az F11-et, de nekem erre nem történik semmi, csak simán elindítja az XP-t.
Azt nem tudom, hogy ha meg is van a helyreállító partíció, hogy tudom azt használni, ha ő automatikusan nem teszi...Meg azt sem tudom, hogy az valójában mit állít helyre... ugyanis most minden szuper, csak a hangkártyát kéne felinstallálnom egyedül, ahhoz meg nem hiszem, hogy rendszer-helyreállítás kéne... de lehet, hogy rosszul gondolom.
Mindenesetre köszi az eddigi segítséget is!
Esküszöm, veszek már egy ilyen mobil gépet, hogy legyen egy kis tapasztalatom a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged