Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Tsebacsi #15497 üzenetére
A lenovo esetében ami igazán zavaró, hogy ott a baleset biztosítás már az első 3 évre is.
Szóval tegyük fel, eltörik a zsanér ragasztás az első 3 évben, és bármi mütyürök a környezetében vannak - mit tudom én mik - valami elektronikai roncsolódás is történhet. A cuccra csak a 3 év alap gari van, nem vásároltam semmi kiegészítőt. Mit fog mondani a szervíz?
Hogy kijavítjuk, mert ez még garanciális, vagy ha nincsen kimondottan baleset biztosításom külön, akkor nem javítjuk ki, mert ez nem rendeltetés szerű használat következménye?
Látsz annyit a szervíz gyakorlatból, hogy ebben tippet tudj adni nekem?
[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
Én itt szoktam megnézni:
Intel Core i3-1315U
AMD Ryzen 7 5700U
Összehasonlítás
RAM: 4+4, 4+8, 4+16 vagy 4+32 is lehet - még ha a gyári adatlapon nincs is kiírva. -
coco2
őstag
válasz
Tsebacsi #15492 üzenetére
Hmm, itt azt találtam, hogy vásárlás után 30 napig még vásárolhatok hozzá kiterjesztett garanciát. De csak törés / villám / folyadék kár van benne. Jól láttam, hogy a 3 év mellé 4. évnyi szervíz alap garit nem láttam?
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15490 üzenetére
Annak a cpu-nak az amd site-on nincsenek kint a részletes adatai, ami nem jó omen. És nem kívánok az amd meg az intel hitvitáiba belefolyni. Ha nem windows-t terveznék használni a gépen, hanem alapból linuxot, szerintem amd-t választanék. Így viszont maradok az intelnél. És ahhoz a cpu teljesítményhez képest egyébként nevetségesen kevés a max 12 gb alaplapi ram. 16 gb alatt már most nem veszek meg semmit, még ehhez a gyenge cpu-hoz sem, és csak megalkuvás miatt nem akarok inkább 32-t.
-
Ezt az eladó adja lehetőségnek és az Union biztosító adja a hátteret, ennek semmi köze nincs a gyári garanciához. Ha itt baleset történik akkor a biztosító által adott telefonszámot kell felhívni és aztán lehet mi javítjuk (sőt szinte biztos) csak fizetősben és a biztosító vagy az általuk megbízott szerviz nevére. Így elviekben ha garis a géped nem veszted el az alap gyártói garanciát sem.
Létezik gyártói ADP garancia is, de ez sajnos nem az.[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15489 üzenetére
A példát köszönöm.
Azt mind értem, hogy papíron nemes a szándék. A kérdés inkább burkoltan arra vonatkozott, hogy van a tervez, van a végez, meg kettő között a különbség, ami a mai világban alanyi alapon éppen valamekkora. És hogy jelen esetben mekkora a különbség várható mérete?
-
cs.zs.
veterán
Azt a V15-öt meg hagyd már a manóba. Az már tényleg egy annyira alapgép, hogy kb csak word-olvasásra lesz elég. Harmatgyenge proci, aprócska 38Wh akku, még billentyűzet világítása sincs.
További 25.000 Ft-ot rászánnál erre, kapsz egy normális 8-magos procit, kicsivel nagyobb 45Wh akkut, billentyűzet világítással. Kapható sokhelyen. -
cs.zs.
veterán
Semmi köze a gyári garanciához, ez egy pluszban megvehető biztosítási szerződés. Jó dolog, volt már ilyenem is több dologra, illetve az A54 telefonunkon most is fut hasonló.
Benne van a törés is, illetve egy 3 év gyári garancián túli termék esetén pl a 4. évben az elromlás is.
Felmondás: legyen összehasonlítási alapod: autó kötelező bizti. 1 évre szerződsz, és mondjuk 1 évet egyben kifizetsz. Félévnél eladod az autót, jelzed a biztosítónak, ezzel a szerződés félévnél megszűnik, visszakapod a maradék félévi díjat.
Ezeknél a műszaki cikkes szerződéseknél viszont nem kapsz vissza díjat. Ez a lényeg.
Eladhatod a dolgot 2 évesen, a szerződés élni fog rajta az előre lefixált dátumig. Ennyi. A vevőnek jó. -
coco2
őstag
válasz
Tsebacsi #15473 üzenetére
Ha ti vagytok a szervíz, akkor had kérdezzem meg, hogyan kell érteni a garancia fajtákat?
Például itt egy olcsóbb lenovo v15-ös. Garanciára azt írja, 36 hónap. Aztán lentebb "Kiegészítők"-nél ott van "Plusz védelem":
Premium Garancia Baleset (1-2 év).
Premium Garancia Standard (4 év)
Premium Garancia Extra (4 év)Amit azok jelentenek, ezen az oldalon félig magyarázva találtam meg. A félig magyarázást úgy értem, hogy itt van a leírás róla, és nincsen definiálva a "baleset" és nem baleset közötti különbség. Például szeleskedtek a gyerekek, és földre esik a laptop, amitől eltörik benne valami, bekapcsoláskor meg zárlat intézi el a maradékot. Az mi? "Normál baleset", vagy "súlyos gondatlanság" ?
Aztán olvasom:
A 36 hónapot meg nem haladó időtartamra létrejött biztosítási szerződés nem mondható fel. A 36 hónapnál hosszabb időtartamra létrejött biztosítási szerződés annak első három évében nem mondható fel, ezt követően a bármely fél részéről a biztosítási időszak végére, 30 napos felmondási idővel írásban felmondható.
Szóval a 4 éves szerződést a 3. év után a szolgáltató simán csak felmondhatja, és úgy jártam
(A díjat előre kell kifizetni.)
Laptopok esetében amivel én eddig hibákkal találkoztam:
(1)-Akku taccsra megy.
(2)-Alaplap taccsra megy. Általában a mobil cpu-ban a gpu rész zárlatos lesz, és utána már be sem kapcsol az eszköz, "nem indul" - mondaná az egyszeri ember.
(3)-Billentyűzet kikopik. 1-2 gomb bizony el tud amortizálódni idővel.
(4)-Monitor zsanér megy tönkre. Letörik a ragasztás, vagy eltörik a műanyag csavar.
(5)-Monitor maga megy tönkre. Mármint nem 1-2 pixel, hanem maga a monitor nem kapcsol be - ha akármitől.
(6)-Csatlakozók mechanikája kilazul. Pld egy usb csatlakozó annyira laza lesz, hogy utána már lifeg benne a dugó, és amiatt kontakt hibásan csatlakozik a eszköz.A fentiek közül melyikben kaphatok extra segítséget a 3 év lejárta után a 4 évben?
Összességében azon gondolkodok, érdemes-e bármelyik garanciát megvásárolni, vagy csak céltalanul dobnám ki még azt a pár ezer forintot is, mert amikor tényleg baj történik, csak tojni fognak rám. Ha ott vagy a szervízben, reményeim szerint látod a gyakorlatot. Bármilyen felvilágosításnak örülni fogok. Előre is köszönöm
-
cs.zs.
veterán
válasz
Tsebacsi #15482 üzenetére
Akik nem vették fel, lelkük rajta, de így is happyend lett a vége. Délelőtt 9:52-kor elküldtem az emailt (benne minden fontos adattal), itt van belőle egy részlet [kép] ,
és délután már hívtak is Németországból, [kép] magyarul, és megnyugtattak hogy nem futár fog jönni, hanem szerelő, és azonnal meg is csinálja. Úgy is lett. -
cs.zs.
veterán
válasz
cs.zs. #15480 üzenetére
Fiúk!
(más)
Ugyebár nekem most épp ez a laptopom van. Ebben ez a 4 nanométeres CPU van. Bitang kis szerkezet, dedikált GPU nélkül 120 fps-sel nyomja fullHD-ban a játékot, játék nélkül a gép fogyasztásaa 75Wh akkuból 10% töltöttség/óra. Szuper. Szeretem.
Ma jelzett a gép, hogy frissítés miatt újra kellene indítani. Ránéztem, 2 db "Lenovo System", különböző verziószámokkal. Nosza rajta. Megcsinálta, újraindult, oké.
Most az előbb egy kis játék, szokás szerint nagy monitor főképernyő, laptop monitoron feladatkezelő.
És akkor jött a meglepi: mostantól van a gépemben NPU. Merthogy eddig nem volt. Hogyan került be egy frissítéssel egy hardware?(hardware?)
(nem csinál semmit)
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
cs.zs.
veterán
válasz
Tsebacsi #15477 üzenetére
Saját tapasztalat, azokat a számokat nem veszi fel senki. Legalábbis most nyáron nem vette fel. Felhívtam a boltot hogy így miamanót csináljak, ők mondták hogy nem is kell telefonálni, emailt kell írnom a premcare_hu@lenovo.com címre.
Elküldtem az emailt (leírtam a hibát, billentyűzeten néhány gomb nem működött, meg ugye minden saját adat), és már aznap délután hívtak telefonon Frankfurtból (!!) (magyarul !), és mondták hogy ma el is indul a billentyűzet Hollandiából (!), a magyar partner pedig keresni fog ha megérkezett hozzá a cucc.
Így is lett, következő héten összehoztuk a talit, és az orrom előtt megcsinálta az emberke.
-
teptep
senior tag
válasz
cs.zs. #15472 üzenetére
"Hulladék mind, arra vagyunk kárhoztatva hogy vásároljuk a következőt..."
Én már azt csinálom az új laptopoknál is, hogy akár műanyag, akár ragasztott, fogom a 3-as fúrót oszt adj neki! Ezt követően már biztosan nem fog soha kiszakadni -
válasz
cs.zs. #15475 üzenetére
Így van de prémium gari esetén telefonon tudod bejelenteni a gyártó által megadott telefonszámon. Ha közvetlenül a szervizt hívod (minket) akkor mi sajnos nem tudunk házhoz menni csak futárral behozatni és itt javítani. Plusz telefonon könnyebb elfogadtatni egyes hibákat.
-
cs.zs.
veterán
Lenovo laptop kiválasztásánál
(amihez mindenképp lapozgatni kell a psref.lenovo.com-ot is)
egyik legfontosabb, hogy lehetőleg Prémium-garanciás termék legyen. [kép] [kép]
Prémium garancia esetén a hibás készülékedet nem kell küldened sehová, nem kell adatot mentened, stb, hanem a szerviz házhoz jön, és ott előtted szétszedik-összerakják, kicserélik a hibás alkatrészt, és viszlát. Magyarországon ezt a 4iG, és annak szervizpartnerei csinálják. Működik. -
osonte
őstag
válasz
Tsebacsi #15473 üzenetére
Köszönöm az infót, az jó hír! Szerintem több embernek van negatív tapasztalata a TMX-el. Nekem már lejárt a 2 évem, de akkor legközelebb még könnyebben választok Lenovo-t. Amúgy nem látszik, maga a szerelés, lehet nagyon szépen szerelni (Laptopszalonba dolgoztam régen, ott is bővítettünk "pár" laptopot), de nyilván ha más a gép tartalma, akkor egyértelmű a bővítés, de akkor ezekszerint akár ez sem gond.
-
cs.zs.
veterán
A műanyag házba fröccsöntött "csavarházak" törnek ki. Általános jelenség, mindennél. Tökmindegy hogy Dell vagy Acer, vagy bármi. A nagy megváltást most az alu házas gépektől várjuk, de ez sem sokkal jobb, mert itt a kijelző fedlapjára ragasztva van a zsanér, ott meg a ragasztó enged el. Hulladék mind, arra vagyunk kárhoztatva hogy vásároljuk a következőt...
-
osonte
őstag
Szerintem rosszul fogalmaztam, még reggel volt.
Az alsó burkolat tört darabokra a múanyag része (nem a csavar), ahol vannak a csavarok a zsanér mellett. Ezért nyekereg, ropog ahogy előre-hátra mozgatom a kijelzőt (az alsó-felső burkolat elmozdul minimálisan egymáson).
Garancia szinte új kora óta nem érvényes, mert SSD-t, memóriát, Wifi kártyát cseréltem... Illetve ha jól tudom a TMX a szervize, oda nem is küldeném soha, inkább fizetősen vagy én csinálnám. Egyedül az alaplap lenne "gazdasági totálkár". Nekem amúgy is talán 2 évet adott csak az eMAG. -
coco2
őstag
válasz
osonte #15469 üzenetére
Őőőő.. mitől tudnak csavarok eltörni?
Valami spec környezetben használtad, mint hűtőház, és állandó hőváltozás terhelésének volt kitéve, vagy olyasmi? Esetleg folyamatos rezonancia környezetében használtad, mint építkezés? Mondjuk még akkor is furcsa.
Webshopokban azt találom, 3 év garanciával adják. Nem küldted még vissza, hogy cudar gyenge csavarok jutottak neked?
-
osonte
őstag
Jól írja a forumtárs, nálam például a V15 két és fél éves lehet, még jók a zsanérok (talán 80%-os), de a tartó burkolat csavarjainál, jobb oldalon fél éve eltörtek a csavarok, pedig én is középen fogom meg a kijelzőt, nem a sarkánál (vagyis próbáltam kímélni), mondjuk sok nyitáson van túl. Én a por miatt csukom le, meg jobban is mutat nálam összecsukva. Ott a fórumtársnál meg kinyitva kifejezetten jól néz ki, a plusz monitor mellett. Majd ha kiszakad az alsó burkolat, akkor kell vennem, mert amúgy hibátlan és nagyon szeretem a Ryzen procival a gépet.
-
cs.zs.
veterán
Ez nem Lenovo-tartóssági kérdés, hanem úgy általánosan egy laptop. 4 év után bármilyen zsanér eltörhet, ebben semmi rendkívüli nincs. Meg lehet javítani, vagy ugyebár csodálatos fogyasztói társadalom: lehet venni a következőt.
A kérdés inkább az, hogy ha a gép ki sem mozdul a szobából, akkor miért fingatja valaki a zsanért nyitással-zárással.
Kikapcsolja és csók...
[kép] -
cs.zs.
veterán
14" alatti laptopokon soha nem is volt numpad. 15" felett van numpad. Ez egy 14" Lenovo Ideapad 5 Pro 14APH8, 83AM000WHV. Ryzen5-7640HS, 16GB DDR5-6400 RAM, 75Wh akku, 2880x1800 IPS kijelző, 400 nit fényerő, 100%srgb színek, 120Hz.
Hozni-vinni a kisebbet jobb, itthon meg úgyis 27" 165Hz-en csinálok mindent.
[kép][ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Általános lenovo laptop tartóssági kérdés mechanikára. Olyanok véleménye érdekelne, akik régebb óta használnak lenovo laptopot. A garancia ahogy nézem, átlag 2+1 év. Az egy dolog. De mennyit bír a laptop attól függetlenül? Letelik a gyári garancia, és abban a pillanatban történik vele valami, esetleg még az előtt, vagy elketyeg még az után is jó pár évet?
Hogy mire gondolok. Itt van nálam egy laptop - ez mondjuk acer - ami ki sem mozdult a szobából, hímes tojásként volt kezelve, és 4 év után monitor zsanér egyik oldalon reccs. Ha számolom napi átlag 2 lecsukás/kinyitással, az a zsanér mondjuk 3 ezer műveletet bírt ki. Egy előző acer 5 évig bírta, és végül billentyűzet probléma akadt vele. Bár a zsanér olyan 3 év után azon elkezdett gyengülni (mondjuk törni legalább nem tört).
Ha valaki törzsgyökeres lenovo laptop használó, érdekelne olyan meglátás is, hogy ha hosszabb távon valami széria probléma változott vele.
És külön bocsi a noob kérdésekért
-
cs.zs.
veterán
válasz
Gedeon31 #15451 üzenetére
Bizonyos windows rendszerfrissítéseknél előfordul, másnapra/harmadnapra megjavul.
Asus Zenbookkal tapasztaltam ilyet. Egyik este wifi nem volt, másnap visszajött, aztán pont ez ami neked, fényerőállítás.
De minden helyreállt.
(az Asuson gyári win 11 volt)
ha esetleg töltőn van, húzd le róla és nélküle indítsd újra
No Panic!
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
Sziasztok!
Van egy IdeaPad Pro 5 laptopom. Nem tudom a fényerőt szabályozni rajta. Mi lehet a probléma?
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15444 üzenetére
Külön észrevétel a mysoft oldaláról. Lekeresem a Lenovo laptopokat 15" monitor, no OS, 16gb ram, konkrét cpu: core i3-1315u, és dob 3 találatot:
LENOVO V15 G4 IRU (Business Black)
Intel Core i3-1315U | 16GB DDR4 | 512GB SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | INTEL UHD Graphics | NO OS
139 990 FtLENOVO V15 G4 IRU (Business Black)
Intel Core i3-1315U | 16GB DDR4 | 512GB SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | INTEL UHD Graphics | NO OS
152 990 FtLENOVO V15 G4 IRU (Business Black)
Intel Core i3-1315U | 16GB DDR4 | 500GB SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | INTEL UHD Graphics | NO OS
182 990 FtAmikor rámegyek egy találatra, ott az oldalon lehet olyasmit változtatni, mint memória beszerelés, ssd csere, oprendszer - és azoktól függően változik az ár. De akkor is, ugyan az a konfig elég eltérő árakon van, és kb alapos a gyanú, hogy az oldal hibás. Nem könnyű megbízni abban, amit éppen ír. A többit tényleg jól csinálja a mysoft, de ezt az egyet nagyon nem.
-
cs.zs.
veterán
Az Acer és a Lenovo entere gyakorlatilag megegyezik. UK vs US : [kép]
A "másik" megoldás amire gondolhatsz: amit az ASUS csinál, hosszú vízszintes enter, és az Ű-t teszik fölé. (UK vs US-variációk) Ezeken kár rugóznod, pikkpakk megszokod. Én épp Asusról váltottam Lenovora, hozzá voltam szokva a hosszú asus-enterhez, ez után az új Lenovon gépelve egy ideig sok mondat végén ott volt egy ű is. [kép]
De pikkpakk átszokik az ember.A billentyűzet világítást a Lenovo sajna túltolja. Sokkal erősebb mint az Asusé, de szükségtelenül. Este amikor sötét van, valamelyest levesszük a kijelző fényerőt is, a Lenovo bill világítása túl erős, ragyogó. A kisebb fényerőre véve is (2 fokozatú).
Az Asus sokkal-sokkal haloványabb, én pl a 3 fokozatból a középsőn használtam.Árukeresőn bal oldalt a szűrések között legalul a "tulajdonságok"-ban bepipálható a billentyűzet világítás is, és akkor már csak olyan gépeket találsz. Érdemes használni ezt a keresőt.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Köszönöm a linket mindkettőtöknek. Cukorfalatok vagytok
Amire kíváncsi voltam, az a vastagított enter. Vékonyabb enternél folyton rácsúszik az ujjam a mellette lévő gombra, amikor fél-vakon gépelek. Nem tudom, miért. De kényelmesebb, ha szélesebb az enter.
Van esetleg valamelyik lenovo laptopnak olyasmi vastagított enter-e, mint az acer-eknek? (Példa link acer laptopra a mysoft oldalán.) Persze nézem a mysoft oldalait sorban, de ha véletlenül valakinek rémlik, mit kellene megnéznem (és talán pont nem árul olyat a mysoft), jelzésnek örülnék.
Caps és numlock led-ek. Külön örülök nekik, hogy van a lenovo billentyűzeteken olyan. Adalék kérdés gyanánt milyen árkategóriában kezdődik a lenovo laptopokon a háttérvilágított billentyűzet? Késő este ritka kényelmes olyat használni.
-
cs.zs.
veterán
Szia,
nagyon sok olyan laptopbolt létezik, ahol kérhetsz bővítést, több rammal, nagyobb ssd-vel, stb, és a bolt kibontja a gyári csomagot, és megcsinálja neked, és akkor már eleve így veszed át. Ilyen bolt pl a digiprime.hu, a foramax, a mysoft, és még ki tudja mennyi.
A nagyáruházak (mediamarkt, emag, stb) pedig nem bontják ki, nem bővítik kérésre sem - mert nincs erre sem idejük, sem emberük.
Na mindegy, a lényeg az, hogy a "bővítős boltok" közül a mysoft.hu nagyon okosan csinálja: ha már ki kellett bontani azt a gépet, akkor bizony körbe is fényképezik, és ezt a termékoldalakra feltöltik.
Így a mysoft oldalán minden olyan gépről találsz igazi magyar képeket, amit ők vevői igény miatt már kibontottak. Ügyesek, na.
Lenovo V15 G4 AMN képek a mysoft oldalán. -
-=RelakS=-
veterán
Jófogásról Ideapad V15 G4 megteszi?
Erre kerestem: ideapad v15 hungarian
Hogy miért hungarian, miért nem magyar, azt ne kérdezd -
coco2
őstag
Sziasztok!
Lenovo ideapad v15-ös magyar billentyűzetéről szeretnék fényképet. YT videókon csak angol billentyűzettel találom mindenütt
Ha valakinek van v15-öse, egy jelzést had kérjek.
Előre is köszönöm.
-
Orlin
addikt
-
junior11
veterán
Sziasztok, beszereltem az új ventit a Z500-as laptopban, amirő, feljebb írtam, minden ok, kivéve hogy max fordulaton működik, elég hangos. Nem lehet ennek a szabályozását állítani valahogy? Mert nem melegszik a gép, nem indokolja semmi, hogy így menjen... Köszi minden tanácsot.
-
junior11
veterán
Na megrendelve a venti, 12,86€ szállítással, kíváncsi leszek, megszűnnek-e a lefagyások is... Kb jövőhét közepén okosabb leszek. Szerintetek addig így lehet használni a laptopot, mert rettentően zúg, kerreg, de nem melegszik jobban egyáltalán. Alaplapban vagy másban nem okozhat kárt? Bocs, ha hülyeséget kérdeztem.
-
junior11
veterán
Köszi srácok, felvidéki vagyok, már találtam itthon is hozzá, de most megint netezés közben csontra fagyott. Csak hang volt továbbra is, a videa.hu oldalon a film ami ment, ki és bekapcs segített. Nem tudom mi baja lehet, már régóta játsza ezt... Az eseménynaplóban semmi hiba nincs csak hogy nem volt a gép megfelelően kikapcsolva. Venti most is zúg, kerreg, mint mikor bekapcsolja az ember a generátort, olyan hangot ad ki kb.
[ Szerkesztve ]
-
cs.zs.
veterán
válasz
junior11 #15423 üzenetére
hát lehet, persze, (ezt én innen nem tudom)
de amikor szét van szedve, ott van előtted, akkor látod majd hogy milyen alakú kell, hova esnek a kis lefogató fülei, merre kanyarodik a vezetéke, milyen csati van rajta, stb, és majd akkor keresed/rendeled meg.
Majd akkor guglizol ezerrel, lehet hogy van idehaza is, nem kell heteket várni rá -
cs.zs.
veterán
-
junior11
veterán
Sziasztok, adott egy kb 11 éves Lenovo IdeaPad Z500-as laptop, az utóbbi időben túlságosan melegedett, néha videónézéskor böngészőből lefagyott, csak hang volt, így ki lett belülről takarítva, proci újrapasztázva, venti is kipucolva. Azóta nem melegszik, rendben van (néha azért még lefagy), viszont a venti sokszor rettentő hangos kerregést ad ki, zúg az egész, van vmi infó, hogy ki lehet cserélni egy ilyen laptopban magát a ventilátort? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
-
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Jött egy frissítés az AMD Adrenalin Editionon és azóta mindig feldobálja az Adrenalin Edition ablakot amikor nem vagyok a gép mellett és utána megint használom és a képernyő megint visszakapcsol én meg zárogathatom be mindig.
Ezt hol lehetne kikapcsolni hogy nem csinálja?
Köszi. -
rene85
aktív tag
válasz
Tsebacsi #15413 üzenetére
Hát persze, hogy nem garis
De adtál egy ötletet, van 4gb ram az alaplapon alapból (nem cserélhető), a plusz slotból (amiben cseréltem) kiveszem a memóriát és akkor legalább az kiderülne, hogy az alaplapon levő mem hibás-e.
Most már 1 napja nem hibázott, a lenovo boot utáni tesztprogramja fagyott tegnap este utoljára. Azóta lefutott egy 3 órás memtest, meg most reggel óta fut az OCCT kombinált tesztje megint hiba nélkül. Ez k idegesítő. -
-
rene85
aktív tag
Sziasztok, adott egy ideapad 3 15ada05, vega grafikával.
Az összes hajamat kitéptem már.
Nem az én gépem, csak segítséget kértek a helyrerakásban, úgyhogy a történelemről nincsenek megbízható infóim. Elkezdett kék halált és újraindulásokat produkálni windows 11 telepítés után. A biosba való belépés nem működött (olyan volt, mintha letörölték volna a biost konkrétan). Uccu neki, frissítettem biost, feltettem a windows 10-et (ami eredetileg volt rajta a 11 előtt). A kék halálok és újraindulások megvoltak 1-2x telepítés közben is. Azóta bármilyen ramot érintő tesztet futtatok, vagy megakad, vagy nem, vagy újraindul, vagy nem, nincs benne semmilyen rendszer.
A windows vadiúj iso a microsofttól töltve.
A bios a lenovo oldaláról a legújabb, 2024-es.
Memóriát cseréltem, az sem oldja meg, csak csökkenti a lefagyások / újraindulások számát.
Nincs túlmelegedés, occt 3 órás kombinált teszt után se ment 70 fok fölé se a proci, se más mutató.
M.2 ssd-van benne, azzal is patent minden.
Újabb windows telepítés után sem javult semmi.
Kipróbáltam másik töltővel, az se segített.
Van valakinek bármi ötlete? -
-=RelakS=-
veterán
Regisztráltam végül a lenovo oldalon a FAQ alapján.
Aszongya:
A vásárlás dátumát és számláját el kell küldeni ellenőrzésre. Elnézést kérünk a kellemetlenségért.Kellemetlenségért? Értem én, hogy udvarias, de ez talán már túlzás!
-
válasz
-=RelakS=- #15408 üzenetére
fenti linken az update purchase date-et választod, beírod a serialt, majd angolul leírod, hogy kéred a garancia/vásárlási idő frissítését a csatolt számla alapján, csatolod a számlát, megadod a neved, email címed és 24 órán belül frissítik.
Nem alza szokás, gyártói, akkortól számítja, amikor a nagyker megrendeli vagy eladja a kiskernek, és onnantól a kisker vagy jelzi ha eladta, vagy a Te feladatod.
[ Szerkesztve ]
-
cs.zs.
veterán
válasz
-=RelakS=- #15408 üzenetére
A Lenovo ügyfélszolgálathoz emailben beküldöd a vásárlás számláját, és hozzá illesztik a dátumokat, onnantól ketyeg majd a 36 hó.
-
-=RelakS=-
veterán
Az vajon csak alzás szokás, vagy máshol is úgy van, hogy a gép gyártásától számít a garancia?
Ez alapján a lenovo premium care-ből 17 hónap már eltelt2023 februári gyártás a laptop.
cs.zs.
Ez a mobil internet megosztás működött egy olyan kábellel is, amire azt mondtam volna, hogy kizárt. Valahogy akármennyire is rühellem a nem helyi fiókot, lehet, hogy így megtartom.[ Szerkesztve ]
-
cs.zs.
veterán
válasz
-=RelakS=- #15406 üzenetére
annál nem kell ilyen módszer...
-
cs.zs.
veterán
válasz
-=RelakS=- #15404 üzenetére
2022-től a 12.gen inteltől így kell telepíteni.
Semmilyen driver keresgélésére/letöltésére nincs szükség. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
cs.zs. #15403 üzenetére
No, ilyet sem hallottam még, ki fogom próbálni.
De ez ugye a telepítőben működik, és nem a user létrehozása után kell csinálni?
Mert ha ehhez már a Windowsban kell lenni, akkor tök kényelmes lesz hagyni, hogy feldobálja a drivereket, de az alap probléma még mindig a user létrehozásig eljutás volt.
[ Szerkesztve ]
-
cs.zs.
veterán
válasz
-=RelakS=- #15399 üzenetére
Lécciiii,
a megoldás ott van a kezedben, csak nem látod a fától az erdőt.
Telefonoddal rajta vagy a saját wifiden. Telefont usb kábellel bedugod laptopba, és a telefonban internet megosztás USB-n.
A laptop kijelzőjén jobb alul megjelenik a kis monitor, azaz a laptop onnantól vezetékes neten van, és feldrivereli saját magát (akkor is, ha be sem lépsz a windows update-be).Szívesen...
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
teptep #15400 üzenetére
Én a win11 Media Creation Tool-lal írtam ki a telepítőt egy memóriakártyára. "nincs interentem" opció nem is volt a BYPASSNRO-s megoldásig.
Dauerstage
Amikor már be lehetett jelentkezni a windowsba, akkor én is az asztali gépen letöltöttem a drivert, és feltelepítettem pendrive-ról. Csak ugye addig el is kell jutni, hogy engedjen létrehozni egy felhasználót, és bejelentkezz[ Szerkesztve ]
-
Dauerstage
tag
válasz
-=RelakS=- #15399 üzenetére
Ami javításra nálam helyet foglaló Ideapad 3-ra letöltöttem másik gépről a drivert. Annál sem volt elérhető hálózat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Ukrajnai háború
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ZBook 15u G6 15.6" 4K IPS i7-8665U Radeon Pro WX 3200 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 512GB Magyar billentyű garancia 1 hónap Deak t
- G15 5520 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2100M I Cam I W10 I Gari!
- 13" MacBook Air (M1, 2020) 16GB RAM, 256GB SSD (magyar)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300HQ I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 2-in-1 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest