Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Hasznos linkek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz
csipszikutya
üzenetére
Az a guide amit néztem, és ami alapján eddig buildeltem minden item build példába a Titánhidrát rakja bele elsőnek, hogy azzal van power spike-ja. Ezt éreztem is, így nem kérdőjeleztem meg eddig. Múltkor viszont láttam Dyrus streamben, hogy ő botrk-val kezd, így azt is megnéztem, és valóban elég ütős, valamint a lassítása miatt jobb a gank potenciál is benne. Jungel item pedig alap, hogy as-est veszem mindig, de akkor kipróbálom még majd a titánhidrát "mellőzve" is, S7-ben többet akarom használni. (S6-ban csak a 10 besorolót toltam le, és ott mellőztem shyvet, utolsó meccsen vettem csak elő, olyan mindegy alapon, erre ott voltam a legjobb szerintem, én hülye meg meta hősöket vittem addig, holott shyv is erős, és több tapasztalatom volt vele)
-
Dolby
senior tag
válasz
Kanczy
üzenetére
Snowdown - FAQ - Craftingból:
Where do Snowdown Sweets come from?
You can find Snowdown Sweets in Winter Chests and Snowdown Chests. You can also purchase them for 200 IP on the weekends that Snowdown Crafting is live (limit 2 per weekend day).
Lehet hogy nem minden hétvégén elérhető.
-
kentucky
őstag
Na végre elkapott a low elo hell. Bronz III 99 Lp -> egy lose egy win már sorozatosan. Utoljára ragequitelt a tristana és az így extrán fájt.
-
csipszikutya
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Shyv-nek hydrát sose vegyél earlyba, max uccso itemnek ha szét vagy feedelve, de akkor a ravenoust.
Vidd jungelba. AS jungle ite, botrk és full tank. Nem nagyon fognak megölni.
Persze ha nem követ a team, akkor alap, hogy meghalsz, de shyv lényege az, hogy fogod magad és hátra ultizol az enemy adc-re. Azt kiszeded és relative kész a dolgod. Erre shyv kb. a legjobb. A többi vagy elfut vagy rádmegy és ha nem retard a team akkor simán le kellene követnie téged, bár ez low elon nagyon nehéz... -
Dolby
senior tag
Ez IP-ből hogy lehet hétvégén ládát venni? Sehol nem látom, mindenhol csak RP-s van.
-
Sordoran
addikt
válasz
csipszikutya
üzenetére
Igen, én is így látom, pár sikeres gank után nagyobb tapasztalat és tudás nélkül nem érnék vele szinte semmit. Mondjuk ez a 30 perc után 4v6 még hagyján, eddigi meccseim alapján addigra már van egy fajta dominancia, vagy fel is adta egyik fél meccset. Ritka az ha elhúzódik, és főleg ha kiegyensúlyozott a meccs.
Lehet inkább Shyvana-t kéne erőltetnem, vele még egész jól megy, csak talán kicsit módosítani kéne tárgyválasztásom, jelenleg Titánhidra első, és ezzel van egy power spike-om, vagyis elég erős vagyok, és elhozok pár gyilkosságot, de utána ahogy tankra építem kevesebbet érek, ha nem követ a csapat. Ha esetleg Titánhirda után inkább egy Letaszított király kardját veszek, és csak utána tankosítok, lehet mid gameben is több killt szedek, és gyorsabban sikerül is elég tankosnak lennem. Tudom én, hogy előbbi build csapat szempontból jobb lenne, ha korán tankosodom, de lássuk be, amit guidok írnak nem silver ligára vonatkoznak, ott nem lehet a carrykre mindig számítani.
-
csipszikutya
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Elise erősen team comp champion... Earlybe nem sok ellenfele van és még egy xXx PRO PROJECT YASUO MAIN PL xXx is képes vele jókat gankelni, viszont lateban könnyebben elfogy mint egy lee. Tipikusan az a champ akivel max 30 perced van nyerni, mert utána 4v6 van sajnos. És ha nincs valami brutál tankotok és hyper late cary akkor felesleges hozni
-
Sordoran
addikt
válasz
Bowser
üzenetére
Logikus, lehet nem jó ötlet most megvennem még Elise-t. Az aggályaim alapja ide köthető, mert bár van pár bot meccsem vele (minden új hőst ott próbálok ki először), és holnap ki is próbálom egy vak draftban, de én is tudom, hogy ez kevés még. Kell több gyakorlás, hogy eredményes legyek vele, főleg több fős teamfightban. Akkor lehet maradok a jelenlegieknél (Zac, Shyvana és Olaf), és inkább Orianna-t veszem meg, benne látok még potenciált mid-re.
-
csipszikutya
senior tag
válasz
kentucky
üzenetére
Nyugi! Nekem tegnap a suppom mondta all chatbe, hogy "report this adc, stoling kills" és akkor megkérdeztem tőle, hogy miért, neki kell? "yes, you can farm minions".
Természetesen ez egy full ap soraka volt 0/10-be.
Utána mondja a mides ahri, hogy hozzam le nekik a meccset, mert én vagyok az ADC, értsd attack damage carry és benne van az, hogy carry.
Megkérdem tőle, hogy te meg nem APC vagy esetleg, mint ability power carry? " nope noob im mid laner"
Természetesen én voltam a szar.. nekem volt mf-el csak pozitív statom, nekem volt meg a 1/10-es farm arányom, nekem voltak értelmes itemeim... Szeretem ezt az elo-t
-
CraBByzzz
aktív tag
Nyugtasson meg valaki hogy nem csak én kaptam az utolsó 10 meccsből csak is feedert... Hihetetlen 1 vagy 2 lane elvesztése hogy elbassza az egész game-et...
-
Beni97
őstag
Szegény bjergsen.
Eléggé ciki lehetett neki
-
FoLey-v
addikt
Köszönöm a Seju-ról levő kérdéssel kapcsolatban akkor tényleg jót vettem,hogy ne legyen unalmas vettem hozzá poro skin-t is és nálam ennyi is volt a vásárlás.

-
kentucky
őstag
Srácok ma nagyon jó skineket lehet nyitni Ess neki ládával.
-
-=Vacsek=-
senior tag
limited availability skinek meddig lesznek még elérhetők?
-
Bowser
aktív tag
válasz
FoLey-v
üzenetére
WAT? Chuzzlee803 itt nincsenek privát beszélgetések
A privát az privátban van. Ide bárki beírhatja a véleményét. Amúgy Seju-val kapcsolatban pont azokat írták le amit én is leírtam volna. Early-midgame jó gankeket tud adni, viszont lategameben nem te fogsz "lepentázni" az is biztos egy Sejuval de(!) neked lesz a legtöbb közöd hozzá, hogy a Carry pentát csináljon 
-
Chuzzlee803
aktív tag
válasz
FoLey-v
üzenetére
Nem engem kérdeztél ugyan, de ő (és társai, a tank junglerek, sok cc-vel, kis AP vonallal, lásd Amumu, Gragas, Zac, stb.) szerintem kifejezetten erős. Az objective controlja egy picit gyenge (legalábbis szerintem, most egy Jaxhez/Xinhez mérem, akivel általában lvl6on lesolozom a dragont), mert szükséged van a botlanere, cserébe viszont jó ganker (pláne, hogy a Q csak championön akad meg, kicsit broken), és teamfighter. Én speciel nem játszom vele, mert balfék vagyok az ultival, de összegezve egy elég jó champ.
Bocsi a közbepofázásért.
-
Bowser
aktív tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Silverbe nem ajánlom. Silver pont az a divizíó ahol a játékosok 75%-a nem ismeri a champion képességeit vagy, hogy mit tud/azért mert soha nem játszott vele, de már látta 5-6x az kevés/. Tapasztalatból írom.
Hasonló mint Nidalee amúgy. Silverbe vihető (Nidalee is), de akkor nagyon GODLIKE-nak kell lenni vele. Tudni kell pontosan mit hogyan kell.

Én inkább a CC-s tank jungeleseket ajánlom /mondjuk nem META de Nautilus jó lehet/, mert ha a csapattársad egy birka lanen és nem segít akkor se fogsz jó eséllyel meghalni ha jön az enemy Jungelese is.
-
Sordoran
addikt
Tervezgetem Elise megvételét, mivel bejön, de lenne kis fenntartásom vele. Érzésre nagyon jó gank potenciál van benne, a gubó, a leereszkedés és pókformában a Q is (utóbbi csak kis mértékben igaz) jó távolság ledolgozásra, és ez jó, de end game-ben nem tudom mennyire hasznos. Ha nem off/full tankra megyek, akkor nem tudom mennyire állja meg helyét egy teamfightban, bár oldalról/hátulról ki lehet gondolom vele kapni adc-t, vagy más papír hőst, és utána esetleg a felemelkedéssel túlélni. Silver környékén mennyire hasznos hős? Vak draftban ki fogom még próbálni (mivel most ingyenes), de azért az nem ugyanaz, jó lenne tapasztaltabb véleményeket hallani róla, megéri-e megvenni rankedhez.
-
Bowser
aktív tag
válasz
Chuzzlee803
üzenetére
Köszönöm a kedves szavakat

Hát képzeld, én LOL-on kívül még egy játékkal játszom, egy olyannal ami már ki van halva gyakorlatilag csak a BOT-ok tartják össze (a Frag részét).
De ezen a játékon belül van egy szerver ami úgynevezett TJ (trickjump) módra épül. 2007 óta nyomom rajta és még mindig van mit tanulnom.(egyszerűnek látszik pedig nagyon nem az. Ha kicsit másképp mozogsz ugrás közben már kisebb lesz és nem éred el a következő rámpát)Na mindegy ezt azért is írtam le, mert ami maradt 2-3 ilyen szerver összesen van rajta 20 játékos(csúcsidőben) de tegnap nem megjelent itt is 2-3 LOL-os.. Mondom mivan? Ott írogatták egymásnak PL im ATM Illaoi (WTF?), Im Zed main 1 millió Masteryvel.
Úristen.
-
Sordoran
addikt
válasz
FoLey-v
üzenetére
Ne is mond, csorog a nyálam néhányra, de nincs annyi RP-m most feltöltve, és megígértem magamnak idén már nem költök a játékra. Báááár, ha ezek benn maradnak Snowdown-al január közepéig, technikailag megoldható.
Birodalmi Lux ami izgat, mivel Lux kedvenc, és minden skint szeretnék megvenni rá (na jó, a Kommandó Lux annyira nem bejövős, de ha már csak az marad ki, talán következő leárazásnál). -
FoLey-v
addikt
Aki nem tudná most lehet vásárolni régi limitált kinézeteket a boltban megtalálható.

-
-
Bowser
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Jó ötlet

De én minden hőssel jó vagyok
/csak viccelek/Főleg a mai supp pickem verte ki a biztosítékot a csapatomnál:
Nem hiszem el. Vayne már második percben megölte a Garent.
Az se ok, hogy a Dzsungeles mindenhová gankelt (mondtam ne jöjjön botra, csak egy kettős gyilkosság után értette meg /mi kaptuk a kettős gyilkosságot/).
A Chat már 10 percnél pörgött mindenki írta a másiknak, hogy WP meg hasonlók.
Próbálkoztam, hogy Feedelek kicsit de az AP YI állítólag kemény.
Nem lehetett nem nyerni f@szom.
A végeredmény:
-
Yodamest
veterán
Én tudok egy jó megoldást, ha már tényleg ez minden vágya:
Biztos van olyan champ, akivel így max egy-egy botmeccset játszott vagy már évek óta nem pickelte. Rakja sorba a hősöket hősismereti sorrendbe és ami a legalján lesz azokkal kezdjen el játszani. Így nem kell szándékosan rosszul játszania (én nem is tudnék.. szerintem az nem opció, valahogy ösztönösen rossz) és legalább gyakorol olyan hősökkel amikkel eddig soha.Olyan jól meg úgysem fog tudni ezekkel játszani, hogy lecarryzze a silveres és bronzos trollokat, noobokat szóval nyílván lassabban mintha direkt vesztene trollként a meccseken, de szép lassan vissza fog esni. Én tuti így csinálnám ha szándékosan akarnék visszaesni.
Persze ha minden hőssel perfektül játszik és nincs olyan akivel ne tudna carryzni akkor én kértem elnézést.
-
Yodamest
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Na látod beletrafáltam
+ amit írsz azért is jó Cho papa mivel neki nem igazán van countere, bárki ellen hozhatod nem fognak lealázni. -
Darko_addict
őstag
@Beni97 és @Yodamester
Ez nálam úgy néz ki srácok, hogy alapvetően jól kijövök Velkozzal és Malzahárral MID-en. Brand-et is szeretem, de a gyakran nem találok be a skillshotjaival. Malzával alapvetően közel kell menni és a Brand/Syndra-féle hősöket meg sem tudtam közelíteni eddig... Mocskosul lealáztak, viszont Katák és Yasuok ellen jobban érvényesülök vele, mint Velkozzal. Szóval úgy érzem, hogy alapvetően van pár alaptulajdonság a hősöknél, ami eldönti, hogy ki kinek a counterje lehet. Fizz-t biztos megveszem, irtó szórakoztató, brutál szorzói vannak, viszont Zed szétcincált, szóval ha valaki Zed-et hozza, nyilván nem pickelhetem magabiztosan Fizz-t. Remélem nem lett túl hosszú és sikerült rávilágítanom, hogy mit is akarok elérni. Olyan stábot akarok összeállítani, (3-4 MID-es), akiket bátran tudok választani attól függően, épp ki jön ellenem és lefedik a versenyképesség fogalmát. Főleg azóta izgat a téma, mióta Rankedeztem pár kört, mert normálon tök mindegy.
Köszi, ha elolvastad.U.i.: Chogath MID jó lehet, pláne, miután a RIOT-os elemzés is Chogath-ot ajánlotta a játékstílusomhoz.

-
Zotya21
senior tag
sziasztok
ma akartam játszani a lollal unalmamba
erre beléptem lefrissítette a maga gigáit 1 év kihagyás után
aztán nézem semmim nincs meg de még a feloldott champek se
ez normális ? egy idő után lenulláz mindent ha nem játszol ? -
Yodamest
veterán
A tárgykészletek visszahozásáról nincs valami infó? Tudom kevesen használták ezért is nem vitték át az új kliensbe, de én speciel sok olyan buildet használok, amihez keresgélni kell a tárgyakat és hasznos volt ez a funkció.
Nem hozzák vissza?

-
Yodamest
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ahogy mondják is, azzal kell menned ami nagyon megtetszik, ha van ilyen. Ha nincs kimondottan olyan, akkor marad a próbálgatás, lejátszol mindegyikkel pár meccset és úgy is kiderül, hogy mennyire adja.
Nálam mid main a: Chogath, Malza Swain, Ekko, Tahm
Őket akkor hozom, ha tutira akarok menni és nagyon kell a win, nagyon jól lehet carryzni velük.
Chogath-ot egyébként én nagyon tudom ajánlani kb minden rólra, mert iszonyat erős, amolyan hidden OP, mert kb senki nem játssza miközben az egyik legerősebb champ a játékban. Ráadásul ha megtanulsz vele játszani lesz minden pozícióra egy biztos champed, lehet hozni topra, midre, jungleba, adc-nek is simán bevállalom ha van elég ad a csapatban és suppnak is teljesen jó.Egyébként nem feltétlen kell a metánál maradni, játszottam már Illaoi midet is és nem is volt rossz. Pantheon is teljesen oké oda ha AD kell. A lehetőségek száma végtelen

-
Dolby
senior tag
válasz
csipszikutya
üzenetére
Mellékesen megjegyzem, hogy ezen a szinten sokszor nem is az a gond, hogy nem akarnak vagy nem jut eszükbe egymásnak segíteni (bár ez azért a gyakoribb), hanem hogy mást gondolnak segítségnek mind a ketten. Pl bot lane (leona - tristana) kapja a gank-et, tristana elkezdi ölni warwickot miközben leona elkezd futni, aztán leona látja hogy tristana öl ezért visszaflashel stunnolni de ebben a pillanatban tristana elugrik torony alá. Leona persze meghal és a vicc hogy mind a ketten jót akartak, tristana azért maradt mert tudta hogy tud ugrani és leonának legyen ideje elmenekülni (low hp-n volt), leona azért ment vissza mert segíteni akart és a végén egy jó kis veszekedés hogy ki mit miért csinál :-D
-
csipszikutya
senior tag
válasz
Enigma1945
üzenetére
Ott a gond, hogy solo q-ba teamworkot vársz low elo-n... Menj 5v5-öt haverokkal, ott lehet csapat munka, de bronz, silver és goldba ne várj teamworkot. Csak a kill...
-
Beni97
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ez nem lesz nagy segítség, de ne arra menj, hogy x counter y-nak, és hogy mennyire versenyképes egy champ. Keress egy champet pl az általad felsoroltak közül és nézz róluk videókat majd válaszd ki, hogy melyik szerinted a legjobb NEKED és gyakorolj vele. Oké most felsoroltál pár champet. De ne ebbe akadj el, hogy melyiket vedd meg először melyiket másodszor és így tovább. Mivel nem mennek sehova a champek így nem kell siettetned se a dolgot. Vedd meg vagy várd meg míg ingyenesek lesznek és próbálgasd.
-
Darko_addict
őstag
MID-re keresek versenyképes karaktereket. Vannak páran, de mindig találok olyan ellenfeleket, akikkel az adott hősöm nem bír el. Tudnátok mondani egy pár kedvelt és jellegzetes champet, aki counterje Syndra-nak? Igazából egy űrt kellene betöltsek, random nem akarok championt venni.
Köszi!UI: MID-esként ők vannak a listán, akiket hosszú távon meg akarok még venni:
Syndra, Swain, Galio, Fizz, Ahri. -
Beni97
őstag
Xerxe lesz az új jungle az UOL-nál. Nem rég osztotta meg Csacsi facebookon és egy elég menő képet raktak még oda.

-
laci12234
tag
sziasztok lenne egy kérdésem
én laptopon játszok és elvileg kéne mennie kb közepesen hogy ne 10-20 fpsel menyjen
egy toshiba satelite c50d-b120 és nem 4 gb rammal hanem 8gb 2x 1.35 ghz 1gb vidikari és erre azt irta a gépeigény hogymenne erre meg az elején megy 60-70 de utána lemegy 10-20 ra ez miért van ?? -
Bowser
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Megint elkezdődik a vita egy olyan dologgal kapcsolatban aminek tulajdonképpen az lenne a célja, hogy szórakoztassa/kikapcsolja/ egy kicsit az embert.
Enigma1945:Hidd el én is kapok trollokat:

Tessék egymást követő meccsek ugyan abban a ligában. Már az elején szét flamelték egymást a két vesztes meccsen. Senki meg se halt de már mondták a magukét. Na bumm nem történt baleset. Egyszer ilyen-egyszer olyan.
Tovább kell lépni. Jöhet a következő meccs. Te kikaptál trollok miatt és már jöttél ide, hogy elpanaszold a trollokat. Szinte biztos vagyok benne, hogy úgy üllsz neki a következő meccseknek, hogy tuti lesznek trollok, feederek 0 pozitivitással. Ezt se szabad.Most én is beírhattam volna azt ezután a meccsek után, hogy mindenki feedelt nem lehet kijutni silverből.
Ha jó vagy úgyis az lesz, hogy egyet vesztesz, kettőt nyersz. Vagy még jobb arány is. -
Yodamest
veterán
Na azt hiszem kenwood ismét fiatalodott 5 évet, sikerült minden csepp vérét kiszívnia Enigma1945-nek.
R.I.P. Enigma! -
Beni97
őstag
válasz
Enigma1945
üzenetére
De ilyenek mindig voltak/vannak/lesznek. Ez ellen nem nagyon lehet mit tenni. Ha van egy jó ötleted mit lehetne ellenük tenni akkor írj a riotnak és szerintem szívesen elolvassák. Örülj hogy nincs voice chat a játékban.
-
Enigma1945
őstag
válasz
kenwood
üzenetére
De érted.. Hát te is nehéz eset vagy mit mondjak! Nem azzal van a gond, hogy elrontja.. Én is elszoktam, és? Nem vagyok jó játékos, nem is mondtam magam annak! De ha valaki leül játszani, mint vegyük pl a lol-t... Ugye? Mi a cél, mint minden játéknál? A szórakozás! a sikerélmény! Na ugye nem is volt nehéz. Más játékokkal ellentétben itt ( is ) a csapatmunka a lényeg, hogy nyerjünk, vagy nem? Ha én pl tudom, hogy a lol csapatjáték, és ide más is kell, hogy nyerhessünk, és én nem akarom ezt akkor nem játszom vele, megyek csgo-zni, vagy cod, vagy akármi más mit tudom én. Egyszóval: Nem azzal van a gondom, hogy valaki nem játszik jól, mert én sem, de könyörgöm akkor legalább ne rontjuk el DIREKT más játékát azzal, hogy szándékosan megöltetjük magunkat, és még soroljam? Mindenkinek van rossz napja, nem lehet mindig úgy teljesíteni..Ez még a profiknak sem megy. De ha leülök játszani MINIMUM megtisztelem a társakat, hogy nem trollkodok direkt.. Nekem ebből kezd elegem lenni, Remélem úgy mondtam el, hogy te is megértetted, és a válaszod nem lesz ( Megint ) gúny.
Tiszteletem!
-
Kanczy
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Köszönöm szépen, ő Zoom a Flashből

A meccsre reagálva: hát igen, akkor idióta volt a csapatod. Előfordul sajnos

-
Yodamest
veterán
válasz
Kanczy
üzenetére
nagyon faxa lett az új képed, ez ilyen spawn vagy mi?

Igen, amit írsz arra gondoltam én is, csak jelen esetben ez nem állt fenn, mert amíg a lane fázis tartott, tehát volt tornya, addig nem ment sehová, mindketten miden tartottuk a tornyokat. Aztán már mindenki össze vissza roamolt, ott meg már egál volt megint csak, mert én is szedtem a killeket rendesen, még ha nem is annyit mint ő. Legtöbb killem, dmg-em nekem lett a csapatomból, szal ez ilyen midesek meccse volt
-
Kanczy
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Nem olyan egyszerű a dolog, hogy 3/3 vagy a lanen, akkor nem a te hibád, ha elfeedelik az ellenfeled. A többiekhez képest van 3 kill xp és goldelőny rajta. Persze nem lehet azt mondani, hogy te vagy a felelős a többi lanért, de ha ő megy le előbb a 3 killel botra, és beszed egy double-t, akkor bizony ő a hasznosabb akkor is, ha te egált hoztál vele lanen és félig jogosan mondják majd a többiek, hogy el van feedelve

-
Yodamest
veterán
válasz
csipszikutya
üzenetére
Biztos akkor is így gondolták, és a lengyel Yas földhözbaxott valamit hazatp-zés közben, de nyelt egy nagyot és beírta hogy np

-
csipszikutya
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ebben az eloban mindig Te leszel a hibás...

4 season alatt még pre-season alatt találkoztam eddig 1x azzal, hogy tényleg laggoltam tristanával, 0/4-be is voltam, beírtam a csapatnak, hogy random laggolok, elnézést, nem tudom mi lehet a baj, sajnálom. Erre nem kezdtek el hisztizni, meg afkolni, throwolni, hanem azt mondták, hogy mindenkivel előfordulhat. Aztán hagytak 3-4 killt és lehoztuk. Mondanom sem kell, hogy csodálkoztam és nem akartam hinni a szememnek amikor a lengyel yasuo ezt mondta, hogy nem baj...
Van már bennem jó pár game, de eddig sosem volt ilyen, mindig én voltam a szar a többi szerint
-
Yodamest
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
Áh én ilyeneken már fent se akadok, ne 0-15-öt csináljon, hanem kb öljön annyit amennyit halt, akkor részemről már béke van. Arról már rég letettem, hogy lesznek húzó emberek a csapataimban, de ez nem is baj, ha már hoznak egy tök átlag, de nem troll nem feedelős szintet simán lehozható a meccs.
-
Sordoran
addikt
válasz
kiki89
üzenetére
Ez nem kérdés, hogy ki lehet jutni silverből, viszont ne vegyük ezt általánosnak, hogy mindenkinek olyan könnyen mehet mint neked (feltéve, hogy neked könnyen ment). Egyrészt sok meccset kell lejátszani hozzá, és nem mindenkinek van rá ideje. Bár akinek nincs ideje rá, és gondolom napi átlag 2 meccsel is teljesíthető, ha nem az utolsó 2 hétre hagyja ember, annak ne is legyen fontos cél. A másik meg a skill, egyszerűen nem lehet mindenki egyformán jó, mert van aki bronze-ba vagy silverbe való, és kész.
És témához kapcsolódóan leírnám, hogy amit látok, az alapján sokan vannak, akik személyes véleményük szerint goldba, vagy platinába kéne legyenek, de a sok "noob", miatt nem jutnak ki silverből. És való igaz, hogy ezek egy részének egyéni teljesítménye tényleg jobb (jó kda, jó farm stb.), de nem csapatjátékosok, illetve toxic, flamer az illető (tisztelet a kivételnek, de nekik tényleg csak többet kell játszani és feljutnak). Igaz nem ez a szint, hanem platina és diamond játékosoknál látom néha, ha streamen belefutok, hogy bár ügyesek, de rendkívül toxic-ok gyakran (nevet nem írok inkább).
Csak egy tegnap látott meccs példaként, a streamer top-on játszik, ügyes, nincs vele gond. Utána mikor nem segít neki a mid-es, ránéz farmjára, és elkezd beszólogatni neki, nem durván, csak ilyen useless vagy szint. Utána a jungelest is észreveszi, hogy egy "OP" hőssel rossz a kda-ja, neki is odaszúr. A support szintén szóvá teszi a dolgot, ketten oltják a midest és a jungelest. Eredmény: a mides elkezd afk-olni, a jungeles visszaírogat, a csapatösszhang pedig béka segge alatt, és lose. Ha viszont csak szóvá tette volna, hogy legközelebb legyen szíves segíteni neki a mid-es ha pingel, és nem kezd flame-elni, nyerhettek volna. Biztos vagyok benne, hogy sok ilyen játékos van kisebb ligákban is, és szidják a csapatot, hogy miattuk nem jutnak előre, holott az ilyen gyengébb csapattársakkal való meccseket is többször megnyerhetnék, ha nem kezdenének flamelni, inkább 1-2 ötlet, tanács mit tegyen máshogy, hogy hasznos legyen adott meccsen. Én ebben látok nagy hibát, egyszerűen nem veszik észre, hogy többet ártanak ezzel. Jogos, nem jogos, de az biztos, hogy megnövelik vele a vereség esélyét.(#49334) Yodamest: Ignite-ot mid-re se vinnék Lux-nak, nem hogy supportként. Na meg semmi support item, látszik, hogy nem az adc-t akarta támogatni.

-
kenwood
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Jo dontes. Nezz valami single player,vagy 1v1 online jatekot. Ott nem tudja a csapatod elrontani a jatekodat.
-
Yodamest
veterán
Na tegnap megvolt első találkám kamillával, hát mit ne mondjak elég erős. Tankok ellen már valszeg nem annyira, de miden egy mágust igazából 3-4 ütésből kinyír, főleg ulti alatt. Elég vicc az az ulti is, hogy semmivel nem lehet kimenekülni belőle... végül megnyertük, sőt annak ellenére, hogy ilyen op mides ellenfelem volt utána carryztem is a gémet, egész meccsen kb csak a Cammille ölt meg senki más, ő is mindig egyenesen engem célzott az ultival és mindenáron engem akart eltüntetni. Volt, hogy 3-an ütötték, míg én megöltem az adc-t a Camille meg végig engem püfölt és jött utánam, aztán csak megtudott ölni úgy, hogy végig 3-an verték a hátsóját, iszonyat tankos.
Win lett nekünk, de a Camille valami 27-10-ben végzett.-Egy tipikus bronzos hozzáállást felvetett ez a meccs, ami elég tipik csak most a meccs apropóján megint előjött:
Mégpedig az, amikor a lane ellenfeled a lane fázist követően - hiába te nem feedelted el - megy és kinyír mindenkit és rajtuk szerzi meg az igazi feedet, majd jönnek a beírások, hogy mid feeded xy gg stb. Ezek tényleg ennyire vakok? Hihetetlen elfogult és vak emberek léteznek.
Most ebben a konkrét esetben, igen a Camille megölt kb 3X a lanen, viszont! én is megöltem 3X és farmban is legyőztem. Ez miért feed, ez teljesen egál játék volt. Arról már nem tehetek, hogy baromi erős volt és a többieket párszor 2v1-ben is megölte a tudtom nélkül. A 27 killjéből én voltam kb 5 vagy 6 mert a meccsen volt összesen 7 halálom, míg a többieknek 10 körül. Nem tudom a supp lux is mit gondolt, amikor a 10 halálával beírja, hogy mid feed amikor nekem meg volt 5 halálom... elég vicces és groteszk így az egész... Persze mindig másban kell keresni a hibát, na de ennyire átlátszóan? + A Camillet 80%-ban úgy tudtuk megölni, hogy Malza voltam és rátudtam ultizni, ha az nincs ezek az életben meg nem ölik.Ezt ne panaszkodásnak inkább tapasztalat megosztásként értelmezzétek, mert igencsak visszatérő mentalitási probléma, aminek semmi köze a kész tényekhez. Persze killt adni sose jó ellenfélnek, de ha nem tehetsz mást és legalább te is ugyanannyiszor megölöd szerintem az nem feedelés.
-
Bowser
aktív tag
válasz
kiki89
üzenetére
Bakker én meg nem tudok bejutni Silverbe
Najó már sikerült S3-ba eljutnom, cél a Bronz 5 
Amúgy a 10 besoroló alatt kétszer léptem ki és nem kaptam se büntit se loose-t. Ez azért nem volt alternatíva.
stefyY:
Bakker Morgana + Sivir? Nincs boton az az ellenfél páros ami molesztálni tudna titeket

-
Beni97
őstag
válasz
Bowser
üzenetére
Ha kilépsz hősválasztóból akkor azt lose-nak veszi be a rendszer lehet. Ha meg elkezdődik a meccs és kilépsz, hogy fel tudják adni korán veszteség nélkül akkor talán nem kapsz reportot. De ez csak magamból kiindulás mert én soha nem reportolom az afkot ha fel tudjuk adni a 3. percnél. Bár másnál ki tudja. Meg még ott van hogy kapsz szépen egy 5x20perces bant is. Furcsa ezt leírni, de valamit valamiért.
-
Sordoran
addikt
válasz
Bowser
üzenetére
Akkor esélytelen a dolog. Lerontani márpedig csak így lehet, rossz egyéni teljesítménnyel csökken az MMR-ed, és több LP-t buksz, mint amennyit nyersz, szóval elvileg 50% winrate-el is lassan lecsúszol, de neked kell megoldani a dolgot. Ha kimaradsz minden killből, farmból, nem wardolsz, nem vagy ott objektíveknél az segít, de ezzel is kicseszel a csapattal. Supportként legkönnyebb a dolog, mert szimplán nem segítesz nekik, de ez is ugyanúgy kicseszés, mivel nem akarsz győzni.
-
Sordoran
addikt
válasz
Enigma1945
üzenetére
Én ezért is várok még besorolókkal új évig, mert ki akarom hagyni a bronzból való feljutást lehetőleg. Most ünnepek alatt remélhetőleg sokan letudják besorolókat, rankedeznek, és utána már reálisabb helyre kerülök. Addig marad a gyakorlás. ARAM-ozok, meg most Porokirályt tolom, és itt (főleg utóbbiban, mivel magad választasz hőst) a teamfightokat tudom gyakorolni, és ebben érzek még hiányosságot magamnál. Nem tökéletes, de a semminél jobb. Ha nagyon felhúz pihentesd, de sajna ha már bronz5-be kerültél, akkor bronze alja csapattársakat kapsz (amíg nem javul MMR-ed). Abban bízhatsz, hogy enemynél is ugyan olyan szinten játszanak, és akkor le tudod carryzni esetleg.
GoodOldTimes: Játssz rosszul és kész.
Tudom nehéz, de egyszerű képlet, ne tryhardolj, a farmot csak pötyögtesd, esetleg direkt pushold be minionokat, menj bele olyan fightokba amik tuti bukók. Ha megfelelő embereket feedeled el, megy magától a dolog, csak ne legyen feltűnő. Például ne fuss előre, hogy majd meghalsz, hanem mintha csak figyelmetlen, béna lennél. 
-
Bowser
aktív tag
válasz
Enigma1945
üzenetére
Az egyik accal kökeményen nyomom a másikkal le akarok kerülni szándékosan Bronze 5-be. Plat 5 volt az account most tartok 1 Win 8 Loose-nál első meccsen nem lehetett remake, trollkodáshoz meg nem volt annyira kedvem és easy win lett..
Baromi nehéz ha az ember szándékosan akar veszteni
Rengeteg percet vártam már a remake vagy kilépések miatt.Aztán ha megy a meccs egyből lebukok ha kicsit is trollkodok, hogy loose legyen.
Tippeket várnék, hogy hogyan lehet lebutítani minél gyorsabban reportmentesen egy accot bronz 5-be.
/halálosan komoly/
-
Enigma1945
őstag
hát persze hogy megint -lp vagyok bronz 5-ben. azt hiszem itt az ideje pihentetni a játékot.
2 afk és nincs remake, jhin trollkodik ultit használ blue-ra, és még annyi, de annyi baromság van, hogy hihetetlen.
sok sikert mindenkinek!
én nem jelentkezem egy ideig
-
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Rankedes mókázásra keresek magam mellé support kollegát EUNE szerverre. Cél első sorban az önfeledt szórakozás. Jelenlegi div: Bronz 4.
Ign: rongycsomo
-
Sordoran
addikt
válasz
Enigma1945
üzenetére
Kill participation: gyilkosságokban való részvétel, vagyis a csapat által szerzett összes gyilkosság közül hánynál voltál ott. Kiszámolása: ( saját gyilkosságok + asszisztok ) osztva az összes csapat által szerzett gyilkossággal.
MMR: egy rejtett szám, ami a szintedet jelzi, pontos értéke és számításának módja nem nyilvános, ennek függvényében kapsz csapattársakat és ellenfeleket. Ha magasabb az MMR-ed mint a ligádban játszók átlagos MMR-je, akkor győzelem esetén több LP-t kapsz, vereségnél kevesebbet buksz, és fordítva, ha kisebb az MMR-ed győzelem esetén kevesebb LP-t kapsz, vereségnél többet buksz. -
kenwood
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Ha emelkedik az MMR-ed,az ellenfelnek is fog.
Ne innen kozelitsd meg.
Talalj ket rolet,amire van min. 2-2 olyan karaktered,akivel tudsz farmolni (kiveve jungle,supp), es megy a kill,teamfight,tuleles is.
Elonyos,ha olyan karaktereket valasztasz mainnek, akiket ritkan banolnak.
A Yasuo , Vayne, Fizz pl nem jo.Kell meg valami support,hogy autofillnel se legyen rogton free elo az ellenfelnek.
Nem kell rankeden kiserletezni, ha uj karaktert akarsz kiprobalni,vagy masik lanere mennel,mert unod ezt a kettot,akkor menj flexet (vagy normal draftot,ha van)
Ha ezt koveted,es nem vagy mindenkivel bronze 5 szintu jatekos,akkor 10 bol atlagosan 3 meccs biztosan buko,a masik hetet le lehet hozni.
A hetbol 3-4-nel eleg a kozepes jatek is,mert jobb a csapatotok,vagy valakit kozuletek durvan elfedeltek.
Lesz 3-4,amin a maximumodat kell nyujtani.
Az elorejutas nem azon a 3 meccsen megy el,ami biztosan buko,hanem az utolso kategorian.Azt is kezdd el szamolni,hogy hanyszor nyered meg a lanedet.
Amig nem sikerul min 6-7 alkalommal a 10bol,addig azzal a karakterrel nem vagy eleg jo az elorejutashoz.
A meccs a nexus elpusztitasaval er veget,10-29es hatranynal se add fel,ne kezdj el veszekedni,vagy rosszul jatszani,afkolni.
Sok hasonlo meccset nyertem meg,vagy buktam el 20 killes vezetesrol.
Kill participationre figyelj.
60% alatt nem az igazi,50% alatt kimondottan rossznak szamit. (lenyegeben lecaryzett teged a csapat)UI: van,hogy befut egy 5-7 veresegbol allo lehozhatatlan sorozat,de akkor nem 10,hanem 20, vagy 50 meccses mintat kell nezni.
-
Kanczy
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Egymás után négy meccsen kifejezetten jól játszottam, viszont vagy volt egy feeder / afk, vagy eldobtuk a végén. Ezért inkább pihentetem kicsit a játékot, és majd ránézek 1-2 hét múlva

-
csipszikutya
senior tag
válasz
Enigma1945
üzenetére
nyugi. s4-s5-s6-ot is B3-ban kezdtem, sikerült kijönni, csak várj még a rankeddal... mondjuk februáig, addigra redukálodnak a lengyel kiddok és lehet normálisan játszani és az mmr-ed sem bánja.
Most is így csinálom, 3/11-be vagyok S3-ba, majd tavasszal neki állok -
Kanczy
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Ez már csak ilyen, én most egyelőre pihentetem kicsit, mert a kuki rossz végén voltam egymás után négyszer úgy, hogy jól játszottam

-
Enigma1945
őstag
kezdek kijönni bronze 5-ből erre megint érthetetlen csapattársak..first with yasou on ranked, jax trollkodik, mert nem segítettem neki 5v1-ben és sorolhatnám..már 95 pontnál vagyok, de kezdődik minden elölről..

-
csipszikutya
senior tag
válasz
Kanczy
üzenetére
Ez személyes meglátásom volt és hibásan írtam, mert kihagytam belőle, hogy ha nem feltétlenül "carry champet" hozol. Persze igen, tudom.. Jó ha rajtam van, de én úgy vettem észre, hogyha oda adom a killt, akkor kevésbé ragel, fedként elvileg jobbnak kellene lennie én meg vagyok annyira nem hülye, hogy szétfarmolom magamat.
Mondjuk ha felidegesitem magamat és hozom a yi-t akkor természetesen "ks"-elek rendesen, mert tudom, hogy le tudom hozni nekik. Vagy az én kis Dianámmal.
De egy voli, sion, j4-nél már gondolkodom, hogy kinek jobb a kill, nekem vagy éppen a lane champnek.De erre a tegnapi 3 meccsem meccsem a legjobb példa... diana és wu jungeleztem, hoztam a killt, gankelgettem, split push, 1-2 carryt mindig kiszedtem és elbuktuk... utána a sionnal oda is adtam a killeket, el is hoztam... El is lett bukva, bár ott az xXx LOL PrObOy PL LOL xXx vayne boton ment el a játék.... több halálja volt mint killje a csapatomnak... 30 percnél 1/21/5-be volt és természetesen a farmja megütötte az 25cs/10 percet...
-
Darko_addict
őstag
válasz
Enigma1945
üzenetére
Haverom azonnal megvette, amint kiadtak. Nem egy pro liga jatekos, az o kezei kozott egyaltalan nem tunt OP-nek. Sokan nem ismerik es felnek tole, de nem kell. Eltelik par het/honap, kiismerik es szerintem kevesebb meglepetest okoz majd, mint sokan vartak volna. Malphite-tal voltam ellene egyszer, jo eros pancelom volt es a tolcser alaku rugasaval a passziv pajzsomat se tudta leszedni. Szerintem jo hos, de nem OP early-ben. Lateben vagy elfeedelve pedig szinte barki tud godlike lenni. Szvsz.
-
Sordoran
addikt
válasz
Enigma1945
üzenetére
6.24 mid-patch, főleg csak bug fix, és pár nerf meg buff. (Ivern, Shaco, Rengar és LeBlanc nerf például, Azir buff, Teemo bug fix, Smite nerf és így tovább) Teljes lista ITT.
Mivel a következő patch már a 7.1-es lesz jövőre, így ez jött most idő közben még be. -
Enigma1945
őstag
sziasztok! mi ez a 300 valamennyi megás patch? nekem tölt valamit
-
kenwood
veterán
De jo is az,amikor teged campel az enemy jungler,a tied pedig csak pusholni jon,amikor te nem vagy ott. Tobb meccsem is ezen ment el. Ha teljesen betolja,a ward se er semmit,mert tul messze a turreted. Egyebkent ez meg challengerben is megy, csacsi is rendszeresen pingeli a jungleret,hogy pusztuljon mar onnan
-
Sordoran
addikt
Meccs visszanézés jó ötlet, én ritkán szoktam visszanézni, de ilyenkor is látok dolgokat amiket máshogy élek meg, mint ahogy történt (szuper epikus, pro skilles menekülésnek érzett 1 perc visszanézve inkább egy kis kabarénak tűnik
, na meg persze a hibák, de ezt többnyire már magam is belátom amint meghaltam, mint rontottam el).
Lane farm tényleg jó kérdés, amennyiben sikeres gank (vagyis enemy meghalt/visszavonult, és a társad életben maradt) és ő farmol tovább, ilyenkor besegíthetsz neki betolni lane-t ha az a célja (ha nem akarja, úgyis pingel majd), illetve én ha flash, vagy ultit áldoztam érte, el is viszek pár miniont. Viszont ha egyedül maradsz ott gank után, mert társad (is) meghalt, akkor azért óvatosan, ha rátok van pusholva akkor szedd le amit torony is leszedne, de ha középen áll a wave, akkor én ilyenkor ott hagyom. Ha viszont be van amúgy is pusholva már lane, akkor leütheted enemy minionokat, hogy ellenfél bukjon farmot, és amikor visszatérnek a lanerek, újra gankelsz, és leszeditek tornyot pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest