Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• td

senior tag

válasz #65675776 #2192 üzenetére

Ultra DMA-ban megy (automatikusan amúgy), és a write cache sincs letiltva.

Egyébként nem tudom, mennyiben lehet köze a dologhoz, azaz mennyire figyeli a szoftver az ilyeneket, mivel csak bizonyos verzióknál lesz feldolgozhatatlan a felvétel a kimaradó frame-ek miatt. Az a tavalyi DTV, amit most használok, mint már említettem, ilyen esetekben egy már meglévő képkockát ismétel be a felvételbe néhányszor egymás után, és így a képkockaszám (a névleges 25 fps mellett) pont kijön az audio hosszára.

Azt is néztem, hogy minden 18. kocka I-frame (mpeg2), van közte 17 P-frame, és így néz ki gyakorlatilag az egész felvétel (kettőt néztem, az egyik full ilyen, a másikban előfordult 1-2 B a legelején). Korábban ilyet nem tapasztaltam, vegyesen volt P és B is. Persze most a minőség is láthatóan jobb. De alapvetően nem ezzel van a baj, hisz a korábban használt PVR is rossz (egyébként az a DTV annyiből is intelligensebb, hogy az élő képre nem fordít annyi energiát: ott sokkal jobban akadozik a kép, mint a felvételen ténylegesen, és van, hogy le is marad a hanghoz képest - a PVR-nél mindig egyformán történt).

Új hozzászólás Aktív témák