- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Viszont egy androidos telóhoz használható épkézláb uUSB tuner még mindig érdekelne.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9405 üzenetére
Hát, nekem az alaplapi van, azzal nincs problémám. Viszont NFS4 telepíthető, Grid 1-2 nem fut W7-en, szóval csak a 8 marad, azzal az idegesítő hibával, hogy egy rakás rezidens progit nem indít, hiába vannak bejegyezve. W8 topicban persze semmit nem tudnak mondani a megoldásról, ez legalább nem lep meg.
Azért gáz, mert W7-en végre megoldották, hogy működjön, de nem tudom, melyik patch, 1x csak elkezdett működni. Talán mire lesz W9, és a w8-on nem működik pár játékom, addigra ez a MC is elindul. -
katt777
félisten
Okostelefonhoz való tunerekhez linket, v. róluk valamit tudtok? Oksitelsi topicban senki.
-
katt777
félisten
MC-re valaki megoldást? Vagy várjam a frissítéseket, hátha 1x működni fog?
-
katt777
félisten
Említettem anno, hogy a Media Center hibával leáll, amikor megpróbálom megkeresni a csatornákat. Valamelyik Windows frissítéssel ez megoldódott, azóta működik. Viszont feltettem Win 8.1-et, és azon MEGINT ugyanaz a hiba!!!
MOst akkor javították vagy nem, vagy wtf???
XtremLor: Nekem volt anno, de külső hangkábel kellett hozzá, belső nem működött már XP-n sem. Azon kívül hangforrásokkal lehet kísérletezni.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9125 üzenetére
Az ilyen "service"-eket ki szoktam kapcsolni, kézi indításra téve vagy letiltva, attól függően, szükség van-e rá. De meg is nézem most, hogy nem működik a WMC, mi a helyzet PVR2-vel.
Lehet, hogy PVR/codec frissítés miatt nem megy egyébként a WMC? Mert az elég szép "szolgáltatása" a windowsnak, hogy sosem közli azonosíthatóan, mi a hiba, és ha valamit megközelítőleg mégis, az sosem. -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9118 üzenetére
Nekem sincs hackelve a gépem, egyik konfig sem volt, amelyben megfordult a kártya, sem XP-n, sem W7-en, ráadásul BÁRMILYEN hiba esetén az első dolgom szűz rendszeren tesztelni. Ha tudsz működő verziót, amely nem akad ki, ha visszatekerem (vagy előre) TV2 és RTLK .ts fájlnál, megköszönöm, de nekem a PxDVR3200 létezésétől fogva mindegyik driverrel és szofttal fennállt az említett hiba. Lehet hardveres probléma a kártyával? Csak akkor WMC meg miért (volt) normális?
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Csak el kellett volna olvasni, amit írtam.
daa-raa: Képtelen normálisan visszajátszani, amit felveszek, mindig elakad, fagy, stb. (ts). Szerintem ez úgy szar, ahogy van. WMC-nél soha ilyen probléma nem volt, ráadásul a wtv fájlok szerkesztésénél nem dobál ki a szerkesztő progi, mint .ts esetében (TV2, RTLK).
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9106 üzenetére
Mondjuk semmit, csak, ha külön fölveszem (wmc aut rögzít). CSakhogy a .ts fájlok visszajátszását illetően a PVR2 is hulladék, WMC-felvétellel meg nincs ilyen probléma, és mondjuk az sem mindegy, hogy a PVR2 .ts felvételekkel kilóra kidobál a videó szerkesztő (TV2, RTLK) , a wmv fájlokat meg simán megkajálja.
Miért lenne hulladék a WMC? Eddig rendben működött, amúgy meg külön kértem, hogy az ilyen jellegű válaszokat mellőzzétek. -
katt777
félisten
Megint szarakodik a tunerem (PxDVR3200H). Eddig minden rendben volt, de, mert el kellett mennem, Media Centert indítottam, mert a f.sz PVR2-ben nem lehet visszatekerni a műsort (egyéb hiányosságokról nem is szólva). Hát, megint nem indult el, nem tudta megjeleníteni a képet, nem látta a tunert. Ami érdekesség, hogy minden mindegy alapon feltettem a K-Lite Codec csomagot, amitől minden adás láthatóvá vált, a tuner viszont még mindig nem, műsorújságot sem látott. Szokás szerint visszatettem a tiszta, install utáni partíciót, ahol eddig mindig működött, ám ugyanez a hibajelenség fogadott!
Ezt kicsit furának találtam, de, gondoltam megnézem egy win reinstall után. Megint ugyanaz a hiba, miközben a hardver még mindig ugyanaz, amelyen eddig működött!
Ilyenkor WTF van?
Próbálom beállítani akár a digitális, akár az análóg vételt, a keresésnél mindig ugyanaz a hibaüzenet fogad (osztrák régióval is próbálkoztam): "A beállítás nem sikerült, indítsa újra a MC-t vagy a PC-t." Természetesen restartok után sem működik. Hogy a tuner aktív, az látszik abból, hogy az élő adást egyébként lehetne választani, mert amikor süket és vak volt rá, akkor semmiféle TV-s lehetőség nem jelent meg. Ja, nemcsak a hardver, hanem a driver és a PVR verzió is ugyanaz, utóbbi persze lényegtelen, mert az nem kell a MC-nek. Ilyenkor mit lehet tenni, mi okozhatja a hibát? Windowsba direkt nem pucoltam bele semmivel. Megpróbáltam netről frissíteni a telepítésnél, de negyed óráig állt az 1. pöttynél, szóval az sem működik.
A kábeltévé UPC análóg, a digitális felszíni, szabad MindigTV, kétlem, hogy ezek egyszerre változtak volna úgy, hogy megakadályozzák a MC-s vételt, bár ebben az országban persze semmit nem szabad kizárni.
Bármilyen hasznos tippnek örülnék a megoldáshoz, hogy kinek miért nem megy, az kevésbé érdekel.
Ha lenne megoldás, hogy PVR2-ben működjön a visszatekerés, illetve MINDIG és MINDEN CSATORNÁN (ahol elérhető) megjelenjenek a feliratok, amint elnémítom őket, még az is megfelelne.
+1 kérdés: Análóg módban hogy tudok időzített felvételt készíteni?
-
katt777
félisten
Hát nekem ilyenek vannak: 172520000, v. hasonlovak, de majd próbálom. én ilyen formátumban írtam be, de akkor175.2520000-t kellett volna?
Az után, hogy ide írtam, a kb. 10. keresésre, gondolt egyet, és behozott minden csatornát. Nem értem, de most működik.Gyorsan el is mentettem.
-
katt777
félisten
Én kipróbálom, mert hardver módban a királyi adók nálam is garantáltan fagynak 9 percenként, és csak az el-visszakapcsolás segít rajtuk, VMR9-ben meg akadások vannak, EVR-ben csak kockásodik néha a kép.
Van viszont más problémám is:
UPC-t (análóg) rákötöttem a tunerre. Bármit választok is ki csatornakeresésre, sosem találja meg az összes (28) csatornát, csak kb. 18-at. Ált. mindig mást, és attól függően is változik, hogy ua. bemenetet antennára v. kábelre teszem. (Egyébként a szobaantennába megy a kábel.
) Még ez a probléma is áthidalható lenne, hiszen le tudom menteni a frekvenciákat, de kézzel az istennek se hagyja beírni!
A csatornalista fájl meg valami kódolt szar, nem tudom, mivel lehetne összefűzni.
Aki tud, kérem, segítsen, mert kissé macerás a nézni kívánt műsorhoz mindig más listát betölteni.Ja, MC talált vagy 5 csatornát, bár azzal csak 1x néztem, és PVR-nek is volt ilyen "üzemmódja".
-
katt777
félisten
Tök mindegy, tudod-e, mert én akkor néztem, amikor MC-ben bizonyosan volt.
ENews-t most megnéztem, azzal tényleg működik. Már csak a többinél kérdés, hogy miért nem. Na mindegy, annyira nem gerjedek erre, csak nem szeretem, ha valami nem működik úgy, ahogy kéne, főleg, ha fizettem is érte. Szóval nem mindenért lehet szidni a windowst. -
katt777
félisten
Csakhogy az S-re nem csinál semmit (kapcsol, és marad az eredeti hang), a feliratozás pedig állandóan "ezen a csatornán nem támogatott". MC-nek nincs ilyen problémája (bár a más hangot mostanában nem néztem). Pl. M1-et elnémítom MC-ben, megjelenik a felirat (beállítható, de van), PVR-ben viszont semmi, ha akarom (F4) sincs felirat, ugyanazon a műsoron.
-
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9027 üzenetére
Akkor nem tudom nézni a műsort.
De akkor ez milyen néma mód? Ha elnémítom, van kép.
Most az az érzésem, valami nagyon elkerülte a figyelmemet az elmúlt pár évben.
Ja, hardveres módban használom a karit, hogy az és a VGA dolgozzon, de a CPU a (nagyon) gyenge pont a rendszeremben. -
katt777
félisten
A hang- és képtovábbításnak megvan az a tulajdonsága, hogy mono-ban és szteróban is lehetséges, a sztereó módnak meg az, hogy a monót is viszi. Alap mono mód mellett sztereo választásának lehetőségét beépíteni tehát marhaság.
Miért vennék föl néma módban? Egyébként nem a hang lassítja a gépet, hanem a HD felbontás kezelése.
-
katt777
félisten
Valahonnan végül is letölthető a .52-es PVR 2 normálisan? Értsd: rákattintok, lejön, nem kell letöltő szoftver meg hasonló szarságok.
-
katt777
félisten
A .48-as is alapból rossz volt, hiába irtottam ki a .46-os maradványait, csak friss rendszerrel működött jól. Most viszont nincs nagyon miért újratennem a rendszert, ha meg rendszermentést rakok vissza, úgyis rajta lesz a .48.
qwertly: Win reinst? Csak mert amúgy semmi baja a drivernek és a programnak sem (már az ismerteket leszámítva).
-
katt777
félisten
RTLK és TV2, mint írtam. Video szerkesztőben van hang-kép szinkron javítás, sajnos az sem mindig segített, igaz, a probléma elvétve fordult elő, és nem volt jelentős. Lehet persze, hogy eleve csúszással adták, de nem néztem az adást, mert rühellem a reklámblokkokat kivárni.
A digitális adásuk még rosszabb, reklámoknál a hang simán több kockányit csúszik bele a filmbe, vagy reklámok végén elindul a film a hanggal, bele néhány reklámlogó kocka, aztán ismét a film, ha durván belevágják, még javítani sem lehet, kimarad pár kép és szótag. No de ez már tényleg a digitális világ, csak a kereskedelmi adók adásait jellemzendő írtam (arról nem is szólva, hogy akár negyed órát kivágnak a legártatlanabb filmből is). A tv-néző az utolsó, akivel törődnek.
Ja, erősítős szobaantennám van, de a magyar kereskedelmi adókon kívül no problemo. -
katt777
félisten
Hát én hardveres felvételnél is tapasztaltam elcsúszást. RTL-ről és TV2-ről már nem is beszélve, néha egyszerűen használhatatlan a felvétel (van hogy külön konvertáló programmal az egészet át kell konvertálnom, hogy egyáltalán szerkeszteni tudjam), miközben az osztrák adókról hibamentesen tudok mindent felvenni.
M1-ről pl. remek felvételt lehet készíteni analóg módban szoftveresen is, RTLK meg hardveresen is esélytelen (legalábbis erre).
Értem a kérdést, elsőre értettem félre.daa-raa: LEadstek oldalán még mindig a .48-as van fent a 3200H-hoz.
-
katt777
félisten
Félreértettem a rohanásban, és gyorsan végigzongoráztam csak a beállításokat.
Bocs, hogy segíteni akartam. Ha szoftveresen rendben van, akkor mi a baj vele?
Egy jó video-szerkesztő szoftver amúgy simán eltünteti azokat a csíkokat egy finom szűréssel, ha ezúttal jól értem a probléma lényegét. Nekem még szemcsés felvételt is sikerült használhatóvá tennem.
-
katt777
félisten
HIába adod meg a 10k-t. Néztem most 10k-val, 5k lett a sebesség hardveres módban, szoftveresen lehet állítani a minőséget, de ott is csak 7k-ig megy fel, mert a maxi minőség csúszka állíthatatlan. Egyedül DVD módban lehet módosítani, de ott is 7 a max minőség, és nem megy 7k fölé a sebesség állandó sávszélességgel. 1000k-ra sehol nem esett le. Mondjuk, ha eleve 1000-re állítod, miért menne feljebb?
Az egyedüli megoldás a DVD-t változó sávszélességgel maxi minőségben használni, akkor végig 10k fölött lesz a bitráta.
Verziók: PVR2 2.0346, driver: 6.0.1012.7007 x64 (2010.03.23.)
Nem hiszem egyébként, hogy szükség lenne ilyen magas bitrátára, ha csak nem HD adás jön analóg módban.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #8925 üzenetére
Skype-ot nem használom, amióta azon át jön(né)nek a vírusok ellenőrizetlenül a gépemre. Amúgy sem tartom túl felhasználóbarátnak, hogy 2 csatlakozás között elfelejti a jelszavamat, és vagy 30 tagú kódot kell fél óráig variálnom, mire hajlandó elfogadni. ANno viszont nem emléxem, hogy gondot okozott volna, amikor még régebben használtam.
murphy27: Nálam is volt probléma anno újabb verziókkal és a "kompatibilitással". Nem tudom, hol és milyen beállításokat tárol a PVR2, de hiába irtottam ki mindent, az újabb verzió kizárólag akkor működött, amikor tiszta rendszerre telepítettem.
qwertly: Nem csináltál valami rendszerpucolást? Ez különösen akkor tud hibát okozni, ha újra kell indítani a gépet egy telepítéshez, közben meg aut. lefut, vagy a user futtatja rutinból. Nekem is van pár progim, amelyeket mindenféle pucolásból ki kell zárni, de az általam használt pucolók a tunerrel nem okoztak gondot. Ha telepítés után egyébként OK, én a fentire v. win hibára gyanakodnék.
-
katt777
félisten
válasz
qwertly #8923 üzenetére
Nem a tuner hibája (nekem is ilyen van). Akkor fordul elő, ha egy másik folyamat aktív maradt a háttérben, amely foglalja az eszközt, tipikusan Media Center-rel szokott előjönni és vice versa (restart önmagában meg szokta oldani). Nem telepítettél esetleg valamilyen más szoftvert, amely használja a tunert? Lehet az video rögzítő (Nero Video pl), másik tuner progi, stb.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #8921 üzenetére
Kösz az infót.
ASUS-t ismerem, minden lapjánál lehet állítani, hogy a 2-3. PCI-EX16 slot milyen sebességen menjen (pl. ha leszabályozod az egyiket, vagy éppen a 4X slotot, ha van olyan, használható lesz egy PCI-EX1 mert osztoznak a sávokon, szóval azzal nem lesz gondom, ha ilyen lap lesz.
iPonból gondoltam géphez valókat rendelni, de eltűnt a DTV Pro HD, és Árgép sem találta másutt.
Jó nekem a gépre mentve, azért van benne vinyó. -
katt777
félisten
Vevő vagyok minden külsős (USB-s) tippre (nem is feltétlenül Leadtek-re, bár a hülyeségeit már viszonylag megszoktam), de a bemenetek nem akarnának, és HD-s tunerről lenne szó. PxDVR3200H van, de irritáló, hogy a legtöbb lapban nem tudom/tudnám használni, mert a gyártók többségének nincs annyi esze, hogy ne a VGA alá tegye a PCI-EX1 slotot, ha csak 1 van a lapon. FM2-es lapokat nézegetek, és ez jellemző. PCI-EX16/4 slotba meg nem nagyon akarom tenni, mert nem tudom, miféle galibákat okozna, még ha a lap nem is váltana át 8+8 üzemmódba, A mostani gépembe is azért voltam kénytelen ezt a szar VGA-t beszerezni (ráadásul drágán), mert egyszerűen nem volt más 1 slotos a piacon, és akkor még mindig egymás mellett van 2 forró pont.
-
katt777
félisten
Erre valaki tud választ? A másik otpic nem nagyon működik.
-
katt777
félisten
Arra van valami tipped, hogy ha a tévirányítót (nyilván az) beállítom egyéb programokra, miért kapcsolja ki pl. az AIMP-et, ha át akarok rá váltani (tévirányítóval, nem rcconfigban), de főleg miért lövi ki az Aida64-et, de még az audió átkódoló programom is elszállt.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #7740 üzenetére
Értem. Azt hittem, hogy ha a hang kintről van átkötve, akkor felvételnél a hangot az alaplapi, vagy a dedikált hangkari rögzíti hardveresen (már ha olyan), amennyiben azt adjuk meg forrásként. Ennyire nem vagyok benne a hardveres rögzítésben, ki is esik az érdeklődési körömből.
Nekem elég, ha jó a felvétel.
Mi a PCIa?PCIe-t tudom, most az működik tökéletesen.
Nem maga az átkötés, hanem a hova. A kábelen ugyanis mini csati volt, a tuneren meg nem az adta ki a hangot.Jut eszembe, tegnap megint kezelhetetlen volt az RTLK adása WMV5-tel, akár hagyományos, akár Intel, akár CUDA kódolást választottam (TV2-vel a CUDA még jó, de lekopogom). Egyre erősebb a gyanúm, hogy egyszerűen ilyen szarok a magyar kereskedelmi adások (többször volt rövid akadás, ami vsz. valami hibát okoz a kódban, a progi meg annyira hülye, hogy nem bírja figyelmen kívül hagyni). Este osztrákról megint simán fölvettem a filmet, és gond nélkül divXizáltam.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #7737 üzenetére
Ilyen alapon minden felvétel szoftveres, a hardver ugyanis nem képes semmire magától.
Arra emléxem, hogy semmiféle megoldást nem tudtál anno a hangcsúszásra, én pedig a belső átkábelezéssel oldottam meg. Lehet egyébként, hogy az X58-as cuccokkal volt baja (ASUS és ASRock egy kutya). -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #7730 üzenetére
Ja, támogatja, én is próbáltam anno, futott is, csak éppen szar volt, ha jól emléxem, nálam is a hang csúszott el (de lehet, hogy az már a mostanival volt
).
Audio kimenete mindegyiknek van. Ha a hangkártyára köti, elméletileg azon keresztül rögzítheti AZT a hangot hardveresen (ezt megjelölve felvételi forrásként). Bár nem tudom, hogy az adott karin ez és így működhet-e.Atomantiii: Utóbbit javaslom, nálam is bevált. Sajna TV2000XP-m csak x86-os rendszerekkel működött, így terméktámogatás híján (persze, vegyek másikat) mennie kellett.
X58-as lapjaimmal voltak hangproblémák, ami miatt belső kábelezni kellett a karit, de a mostanival semmi, simán működik minden PCI-E sloton keresztül. -
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #7727 üzenetére
Hangrögzítés szoftveres v. hardveres? Nálam hasonló konfigban külső kábellel volt hangkártyára kötve a tuner, és nem volt gondja, igaz, nem is volt még .39-es szoftver. Egyáltalán támogatja a kari, vagy PVR1-gyel menne gyárilag. Mi van a supporton? (Nincs időm megnézni.) Célszerű az ottani drivert/szoftvert és verziót használni.
-
katt777
félisten
válasz
Core2duo6600 #7717 üzenetére
Törekedni kell 30 napon belüli javításra, ha nem teszik, már panaszt tehetsz, de max figyelmeztetik őket, büntetni nem lehet. Anno a HD4870 3 hónapig járt garban...
-
katt777
félisten
válasz
Core2duo6600 #7709 üzenetére
Hát, ebben bizony tévedsz. VMW5-ben nagyon fájintos (maximálisan testre szabható) zajszűrők és egyebek vannak, nekem nem egy kopott/szemcsés/stb. analóg felvételt sikerült kijavítanom velük, olyat is, amely még videóról is szinte nézhetetlen volt.
-
katt777
félisten
válasz
Core2duo6600 #7707 üzenetére
VMW5 simán kezeli a wmc formátumot! Azaz nyugodtan használhatod digitális rögzítésre a Media Centert. Movie Maker is, de akkor vagy 640x480-ba tudod kódolni, vagy HD-be kell, ami meg qrwa sokáig tart, mert nem ismeri a CUDA-t, de még az AMD utánzatát sem.
Valami akkor is beletojt a dologba. Ilyen esetben én feltenném a szűzen elmentett rendszerpartíciót, aztán egyesével, minden video/audio progi telepítése után megnézném, fellép-e a probléma. Persze, ez macerás. -
katt777
félisten
válasz
Core2duo6600 #7705 üzenetére
Minden digitális adáshoz van EPG. Analóg meg miért állna le? Media Center beállításokat abszolút nem veszi figyelembe? Van valami codec a gépeden, amely belerondíthatott?
Letöltöttem az XMedia recodert. Korán örültem, amikor volt benne hangjuk a retek felvételeknek is. Vágni nem lehet, de ezzel tudnék élni, ha mpeg-be működne a konvertálás, de ez meg csak a hangot viszi ki! (Egyébként AVI-ba is.) Ha próbálok akármilyen formátumban bármit állítani, videó formátum hibával nem csinál semmit.
-
katt777
félisten
válasz
Core2duo6600 #7703 üzenetére
Sztem akkor csinálja, én legalábbis akkor vettem észre ilyet, amikor a csatorna (illetve az EPG) ad valami műsor-vége jelet. Nálam talán 3X fordult elő, azóta kizárólag a PVR2-t használom.
-
katt777
félisten
válasz
Core2duo6600 #7687 üzenetére
+30p-et lehet adni, az az esti filmekig jó, ott már t2 és trlk is többet csúszik némelykor.
Tegnapelőtt CUDA is kiakadt, eszerint az rtlk adása a legszarabb. Minden vágás után fagyott, de szerencsére lépésenként mentve lassan elkészült a film.
Nem tudok töltögetni. Powerdirector-t nem ismerem. Az tudja a hun ker. .ts-eket hanggal, vagy wmc fájlból tud PAL felbontású (esetleg HD) videót készíteni?
-
katt777
félisten
válasz
Core2duo6600 #7684 üzenetére
Ezt tudja a PVR2 is.
A többit már mind írtam. Rögzítés PVR2, esetleg WMC, de utóbbi csak 640x480-ba kódolható Movie Editorral (VMW5 meg ugyanúgy elszáll, mintha .ts lenne), ráadásul WMC-nek van egy "remek" tulajdonsága: ha késik az adás, akkor is lekapcsolja a felvételt, ha a film még megy. Volt, hogy 30p+ fölött volt az adás késése, de mivel annál többet nem lehet megadni, ott szépen levágta az egészet.
Egyelőre PVR2 felvétel VMW5 szerkesztés (kizárólag CUDA mód) működik, csak így nincs Virtum, mert azzal nem kompatibilis a VMW5. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Leszedtem ezt, ezek szerint regsvr32-rel kell aktiválnom? Kipróbálom.
Aut. bekapcsolásról volt szó, én azt próbáltam, és nem ment. Kikapcsolni viszont lehet, csak meg kell adni a feladat beállításainál.Virtu nélkül működik a VMW5 CUDA funkciója (Virtuval hiába volt beállítva), amivel (encoder-eket és decoderecet + szűrőket CUDA-ra állítva) eddig nem produkált megszakadást, igaz, nem is vettem fel 2+ órányi anyagot, szóval még semmi nem biztos, mert anno CPU-s kódolásnál is előfordult, hogy rövidebb anyag esetén nem akadt ki. Hétvégén majd felveszek valami filmet, de addig is örülnék vmi használható tippnek (a fentit természetesen kipróbálom, de nem sok reményt fűzök hozzá).
Még egy alaplapom sem volt (az elmúlt évtizedben), amelyben ne lett volna wake-on PCI(E)/RTC/LAN funkció.
daa-raa: Akkor már 1xűbb, amit írtam.
brd: A WfS fut a gépen a háttérben, ezért s. to RAM esetén elmentődik a beállítása, így a gép fölébred. Amit írtál, az is a szoftveres megoldás mellett szól.
-
katt777
félisten
Senkinél nem fogható az rtlk + a tv2?
De gyorsan lekaptam valamit 2-ről, ide feltettem.
Egyébként ezt az .ax fájlt, amit leszedtem, semmiféle videószerkesztő nem képes még csak felismerni sem, szóval ennek a használatára is nagyon megköszönnék egy tippet.A str funkció elmenti a beállításokat, illetve a PVR azt is kezeli, de ha kikapcsolod a gépet, akkor kuka lesz. Ha PCI(E) kártyáról akarod ébreszteni, akkor azt a biosban kell beállítani a wake-up beállításoknál. Nálam mindenesetre nem működött (beállította a PCI-E-re bekapcsot), gondolom azért, mert szoftveresen dolgozik a WfS. Esetleg kompromisszumként beállíthatod, hogy mondjuk, ha 23.00-kor fel akarsz venni valamit, akkor biosban időzíted a gépet 22.55-re, és ON lesz a rendszer, amikor a Winfast Schedule indítaná a felvételt, kikapcsolást meg úgyis kezeli. Egyébként ha jelszót kérsz ébresztéskor, szintén nem fog felvenni semmit, szóval erre is figyelj, ill. boot-olásnál a rendszer se kérjen.
A lényeg a felhasználóbarát technológia.
-
katt777
félisten
Erre gondolsz? Most leszedem, aztán megpróbálom használni valamivel. Vajon miért kellett ilyen szar formátumot használni?
Egyékbént az sem semmi, hogy ha MC-rel veszek föl valamit, annak a formátumában, hiába tudja a TMPG WMV5 kezelni, azzal is folyton lefagy, nemcsak a .ts-szel.
Van 9.6 is, de ez meg csak .bin. Végül is mi kell hozzá?
Esetleg egy ezt biztosan használni képes szerkesztőre megköszönnék egy tippet.
-
katt777
félisten
Én vagyok a hülye.
Több mint 2 napi adatforgalmat lqrtam Sony Vegas letöltésére (meg +1-et egyéb video szerkesztőkre), de az sem kezeli rtlk és tv2 felvételek hangját. Asszem feladom. Vagy Media Center, de csak 640x480 felbontás, vagy TMPGenc kombó, és eldobás, ha nem működik éppen a VMW5. K.baszott "fejlesztés" megint ez a digitális adás.
-
katt777
félisten
A keresőkön már rég túl vagyok, és a free/shw oldalakat is végigpróbálgattam. Az a baj, hogy legalább tucatnyi progit kipróbáltam, de a retek és a csiga adások hang nélkül importálódnak MINDENBE, kivéve a TMPGenc progikat. A konverterekkel ugyanez a helyzet, ha konvertálják is, hang nélkül. Ezért kellene valami tapasztalat a biztos működésről, mert mobilnettel nagyon nem szívesen töltögetek fölöslegesen bármit.
Lényegében 2-3 programot KELL használnom 1 video normális elkészítéséhez.Ez nem kicsit idegesítő, főleg, ha az XP-vel megvágott anyagot a VMW5 kifagyással fogadja, és hiába vettem föl valami ritkaságot, eldobhatom, vagy 0.5-2 perces képakadásokkal tudom csak elkészíteni. Már megint az derül ki, hogy a technológiai fejlődés visszafelé halad, még ha az ellenkezőjét próbálják velünk elhitetni.
Videókazira felvettem valamit, reklámnál leállítottam, és a végén kész volt a film minden egyéb macera, és főleg erre egy külön számítógép nélkül.
-
katt777
félisten
Most, hogy megint van netem, egy régi kérdés újra:
Van-e már valami normális videoszerkesztő program, amely képes kezelni a retekclb és a tv2 .ts fájljait?
TMPGenc XP szaggatott végeredményt produkál, TMPGenc VMW5 pedig fagyásokat. Egyelőre XP-vel szerkesztek, és WMV5-tel kódolok, közben a vágásokat újraszerkesztve, mert VMW5-ben legtöbbször nem ott van a vágás, de már rohadtul unom ezt a macerát.Mindemellett VMW5 néha nem is képes végigkódolni az importált XP fájlokat, és akkor dobhatom el a felvételt.
Királyi tv-kben és osztrák adókkal no problemo. -
katt777
félisten
Az RTLK egy nagy kalap szar. Beharangozták, hogy mennyivel nő a képméret, erre majdnem ugyanannyival csökkentették. Jobb helyeken ez fogyasztók megtévesztése. Most hiába a széles vásznú monitor, jószerivel egy pici thumbnail-t nézhetek a közepén, vagy Win nagyító, de az vagy nem húzza ki a széléig, vagy túlnagyítja (Vagy persze WMC). Vajon a TV2 miért tud rendes széles adást produkálni? Talán nem szarnak ugyanolyan magasról a nézőre... (analóg adáson is látható, mennyivel szarabb az RTLK, meg a filmekből is többet kivágnak).
skylaner: De, lehet Zoomolni (lásd fent).
fradi81: Teljesen jó a WMC, kapod a winnel,kiírja a teljes ismertetőket, programon belül zoomolhatsz.
-
katt777
félisten
Van már valami megoldás arra, hogy PVR2 lássa az osztrák adók műsorleírását, ill. többet a magyarokéból?
Windows Media Centernek valahogy semmi gondot nem okoz a dolog...
-
katt777
félisten
Érdekes jelenséget vettem észre: Z68-as lapba betéve a tunert nem ment el a hang a magyar adókról a .39-es PVR2-vel sem.
-
katt777
félisten
Ezek a "védelmek" csak a felhasználó b.sztatására jók, akár DVD-ről, akár játékokról van szó. Naná, hogy azt szívatják, aki megveszi a cuccot. Évtizedek óta nem jönnek rá a gyártók, hogy ők maguk terelik a felhasználókat a feketepiacra. Persze, úgy aztán lehet hivatkozni olyan károkra, amelyeket sosem okozott nekik senki, és a sok maflától jogdíjat szedni mindenféle üres adathordozó után.
-
katt777
félisten
.33-at próbáltad? Van már .39 is, de az nálam XP-n nem OK-s.
Daa-Raa: Alighanem a szoft. EVR a ludas a hibás időzített felvételekben, mert az éjjel megint 0kB-os lett a felvételem, és úgy rémlik, a múltkor is kikapcsoltam a hardveres megjelenítést a szar magy. kir. tv. miatt, és megint úgy maradt. VMR-t meg nem használhatok, annyival rosszabb a képe.
-
katt777
félisten
Volt itt a topicban, a hardveres hang aktiválásra kellett beírni a registry-be egy 1-est. Azt most nem tudom, hogy eleve ott van a bejegyzés, csak aktiválni kell a dolgot, vagy magát a kulcsot is be kell írni, mert nem ez az egyetlen eszköz, amelyet efféle módszerrel kell működésre bírni, de lehet, hogy a beírós az i7 mag-hibernálásának a kikapcsolása volt - vagy fordítva.
Én meg 1x csak azt vettem észre, hogy a Media Centerem nem látja a tunert (nem W7 alól netezem). Nem jó a driver, vagy kodek hiba - írja, pedig semmit nem csinálok azon a gépen (max teszteltem az nV-s tuningprogikat). Leadtek driverek és szoft le, reinstall, hiba dettó. .33-as PVR2 vissza, hiba marad. No de visszatettem a partíciót, és most minden jó, csak nem tudom, mi b.szódott el.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #7407 üzenetére
Akkor a legfrissebb tapasztalatom: HD4870-nel a Republic Commando kizárólag minimális grafikával futott (máskülönben kilépett), nVidia kártyán meg maxon, kényszerített módban is, nV-n sok játékban bugmentesen működik a kényszerítés, ellentétben AMD-vel (ahol esetleg nem is), OGL-tesztben nVidia nem hibázik, AMD pedig de (lásd: Heaven). Ennyit a hivatalos támogatásokról.
No de nagyon eloffolódtunk, bocsesz...
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #7396 üzenetére
Én SOHASEM állítottam, hogy nálam szinte mindennel probléma lenne, és azt sem, hogy ennek forrása biztosan az eszköz. PVR-problémát nyilvánvalóan a .39 build okozza XP-n, mert a drivereken kívül semmi nem volt a gépen, amikor teszteltem. A magyar adások, főképp TV2 és RTLK hülye kódolását meg már kitárgyaltuk.
Nero 10.5-tel nekem az említetten kívül semmi gondom. Régebbiek közül valamelyiknél volt az, hogy a videók thumbnail nézetét el tudta cseszni, ennek tök 1szerű megoldása volt: kikapcsolni a fájltársításokat telepítéskor.
szumo: Nem kell feltelepíteni a Nero Multimédia központot (én sem teszem), sőt, mást sem, ha pl. csak az író kell.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #7392 üzenetére
Attól, hogy nálad nincs hiba, másnál még lehet. XP-n csak netezem, semmi nincs fönt, mégis elnémulnak a magyar ker. adók .39-es PVR2-vel.
Codec-csomagokat illetően egyetértünk, nálam sincs fönt semmi (ill. persze amit Nero felpakol), vagy egy GOM Player-em, és mindenféle film/zene hibátlanul megy, TV-is. Ja, ez persze W7-en.
-
katt777
félisten
válasz
#93794560 #7387 üzenetére
Nálam semmi hiba vele az említetten kívül, ha nem kattintanék néha véletlenül egy gyökérkönyvtárra, ma is kikapcsolhatnám az indexelést.
daa-raa: No, akkor hajrá, hibakeresés!
AYEL: Hát én a Realtek driverekkel járok így már legalább az 5. alaplapommal: ha nem a CD-ről mellékeltet teszem föl, hanem vmi újabbat, garantáltan alig lesz hangerő.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #7384 üzenetére
Sosem követem el 2x ua. hibát.
OK, de az a te konfigod. Nem feltétlenül. Azt már rég megtanultam, hogy egy TV-tuner hibát távolról sem csupán a tuner, vagy annak szoftvere okozhat.
Amúgy az ORF megint megszívatott. Múltkor 0kb-os fájlt csinált időzített felvételnél, tegnap meg 440MB-nál elszállt az egész. Ennek spec. mi lehet az oka? Időzített felvétel volt hajnalban, amikor aztán nem sok minden zavarhatja a vételt. Mondjuk azt hallottam, mert felébredtem rá, hogy elkezd tekerni a vinyó, mint az állat, kb. 1 percig, de semmi nem futott a gépen, indexelés meg már rég megvolt. Azt ki szoktam kapcsolni, de akkor meghajtók gyökerében Nero mindig lefagy, ezért most megy. -
katt777
félisten
Az, hogy valami fent marad, akármilyen fájl, vagy csak beállítás valahol a rendszerben. Én a PVR meghajtóival voltam így. Hiába távolítottam el a progit, töröltem a fájljait, szedtem ki a registry-ből a maradék szemetet, a .33-at visszatéve továbbra sem volt magyar (de lehet, hogy csak TV2/RTLK) hang .39 után, holott eredetileg azzal van. Az az 1 tuti, hogy mint azt kezdő ATI VGA-s koromban megtanultam, készítsen az ember teljes rendszermentést, ha mindent feltelepített, beállított, és minden működik (ill. lépésenként). Ez a kisebb ráfordítás, mint utólag hibát keresgélni, reinstallni, miegyéb, az aktiválásról már nem is beszélve.
Az biztos, hogy a 2 keresk. adónak valami szar hangkódolása van, mert a .ts fájljaikat sem játssza le semmi a PVR-en kívül hanggal, szerkeszteni sem lehet mással, csak TMPGenc progival, királyi adók meg nálam EVR-módtól fagynak be pontosan 5p 30mp alatt. (XP-n mondjuk EVR nincs.) Szóval valahol ott lehet a gond, hogy nem szabványos kódolást használnak, mert van vagy 7 osztrák földi digitális adóm, és azokkal semmi probléma. -
katt777
félisten
válasz
joecontra #7363 üzenetére
Csak WMP-ben nem lehet. Mindegy, van GOM-om, tegnapelőtt pont valamelyik osztrák kereskedelmi adóról vettem fel, és 2,35:1-ben adták a filmet (16:9-re még azok is soxor levágják, vagy 1,85:1-re, de nem 4:3-ra, mint a magyarok), szépen, pixelre körül tudtam vágni. Bár azért egy kicsit sántít a dolog, formátumnál ugyanis 2 px-enként tudok lépni, kódolásnál 2-esével, szerkesztésnél megy csak 1-esével a levágás.
Traxx: A TV2/RTLK némulást nálam a .39-es verzió csinálja, .33 teljesen OK XP alatt. .33-at visszatéve is megmaradt a hiba, partíciót kellett visszaállítanom. AMD-drivereket idéz a dolog.
Nálam fent vannak a win frissítések naprakészen, és semmi hiba. Lapozófájlt használsz?
Nálam teljesen OK volt a TV-adás IGP-vel, 128MB RAM-mal.azbest: Egy antenna-hosszabbító egyszerűbb. Nálam pl. a videóhoz kapott koax kábellel soxor szaggatnak egyes adások, vagy be sem jönnek, egy vásárolt hosszabbítóval meg minden rendben. Pedig nem holmi aranyozott kábelről van szó!
AYEL: Pl. az enyém. Vagyis egy olyan, mint az enyém.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #7361 üzenetére
A sok említett progi még ennyire sem. Marad a macera, meg elcsesztem egy rakás adatforgalmat.
Egyébként a szerkesztőablakon van most egy filter fül (végül is csak ugyanakkora, mint a szerkesztő gombja, nyilván ezért nem vettem észre
), ott lehet levágni (és nyújtani, + egyebek), de trükkös, mert ha 16:9 képarányt adok meg, akkor vagy szétnyújtja, vagy fekete széleket csinál így is, tehát ha 4:3-as képarányból akarok 16:9-et csinálni, akkor 4:3 képarányon kell hagynom!
Hogy végeredményben a lejátszók majd 4:3-nak ismerik fel, vagy 16:9-nek, azt még letesztelem.
Azt sem értem, hogy lényegében ua. program, a Video MW meg miért alkalmas ugyanarra. Persze, arra sincs magyarázat, hogy annak meg miért a szerkesztője akad ki, amikor az meg XPress-ben OK. A legjobb az, hogy amiért fizettem, és kaptam VideoStudio-t, az végképp nem alkalmas .ts fájlok kezelésére.
Más. Tegnap jól beszopatott a PVR2. Elmentem füvet nyírni, amíg vettem fel a Star Trek-et ORF-ről (se reklám, se kivágás), és arra mentem vissza, hogy az XP lekapcsolt készenléti módba, mert neki a TV-nézés (illetve hát a PVR2) nem használati funkció!Persze az összes többi filmet megismételték éjjel, kizárólag ezt nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest