- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
anrab
addikt
válasz
blakey #21732 üzenetére
igazad van ez nem kampány beszéd. "de samu, sony, lg, sharp jobb választás". ez már philips ellenes
főleg ha még lg-d sincs. gondolom samud van.
valóban használ LG panelt a phili ami nagyon jó is. meg sharp-ot is. /egyébként a philips is benne volt az lg panelgyárában még annó közös volt./. csak kiszállt belőle.
a belső elektronika a lényeg.
nem megvédeni akarom a philit mert akkor több olyan hasonló hozzászólást látnál tőlem mint a tied.
Én inkább a hozzászólásodra reagáltam.bzoly:lutri. de a lényeg hogy ha megveszed csak azt fogod nézni és mindig olyan lesz mintha nőne pedig lehet hogy nem.
vagy mégis? -
válasz
blakey #21459 üzenetére
SBS-nél? mélységet? hol?
2D->3D konverziónál tényleg lehet, de azzal nem foglalkozom, mert elég gáz a hatás. Végignyálaztam a TV-m használatiját, de nem találtam SBS-re, OU-ra sem nézési távolság, sem mélység beállítást.Szeretem koptatni a billentyűzetem, az van
Jól elmagyaráztad, hogy a videotömörítés veszteséges. Köszönöm, ezt eddig is "sejtettem" valahogy, mintha információelméleten is tanították volna
Továbbra sem értem ez hol befolyásolja a 3D hatás mélységét. Maradjunk a példa okáért egy tisztességes bitrátával half OU mkv-nál polarizált 3D TV-n, hogy a felbontás csak feleződjön. -
válasz
blakey #21371 üzenetére
Látom elfogytak az érvek, már csak a szavak kiforgatása maradt.
Egy szóval nem mondtam, hogy az mp3 ugyanolyan jó mint a CD, és azt sem hogy az mkv ugyanolyan jó mint a bluray.
Mindennapi használatban az mp3 is megfelel, ugyanúgy ahogy az mkv is. Néztem már filmet blurayről, és mkv-ről is. Tudom mi a jobb, a nyilvánvalót nem vitatom.Ti itt egy technológiát szaroztok, aminek semmi köze ahhoz hogy milyen minőségű az anyag. Tökmindegy hogy SBS, OU, vagy frame packed az anyag, mindegyik lehet ugyanolyan szar, és ugyanolyan jó is. Ha bluray discen nem a frame packing lenne az alkalmazott tech, hanem full SBS-ben lenne akkor azt istenítenétek.
-
válasz
blakey #21367 üzenetére
Perszehogy butított, tömörítve van, ugyanaz a helyzet mint CD->mp3 esetén.
Ezt szerintem senki sem vitatja.
Azt már inkább vitatom, hogy tisztességes tömörítéstől, és csak azért mert valami OU, vagy SBS, attól romlana a képminőség.JoeYi:
Szlovákiában is csak 20% az áfa, onnan is jobban megéri behozni, rengeteg webáruházat láttam amik ingyen szállítanak Magyarországra is. Ettől függetlenül a gari miatt nem ertem onnan rendelni. -
válasz
blakey #21362 üzenetére
Szerinted mi a valódi 3D? csak kiváncsiságból.
SBS, és OU technikával készített videó ugyanúgy 3D, csak a felbontása csökken. Egyébként az sem feltétlenül, csak ez a megoldás az elterjedtebb MKV-nál, láttam én már full sbs-t is. Polarizált TV-n meg az OU 3D semmivel nem nyújt rosszabb élményt, mint egy "rendes" (nem jut eszembe a neve). A tömörítési hibák persze előjöhetnek, de az 2D MKV-ban is ott van, ennyi erővel csak bluray-t szabad nézni.
Ennek analógiájára egy 720p-s 3D film sem nyújthat igazi élményt, és használhatatlan. -
-
maxika2004
őstag
válasz
blakey #19875 üzenetére
" Plazma esetén talán ".... hát ott nem talán az tuti fix !
de a felsoroltakbol is az a nyerő..... olvass vissza,
én most akarok venni 2. tv nek egy lcd-t.... visszaolvastam 600 hszt ....
és biza..... de most meg nem keresem hol volt.....amugy szerintem kimaradt a sorból az lg620s----- én azt venném a sorból,
csak 10k val több ! -
törölt tag
válasz
blakey #19817 üzenetére
Valóban? Akkor biztos elbambultam, mert nekem is úgy rémlik, hogy kétszer posztoltam ezt a kérdést, de az elsőt nem találtam, ezek szerint rossz topikba ment elsőre azért nem találtam. (melyik a másik topik, megköszönöm akkor ott is, csak nem találom)
Amúgy a válaszom: de elég.
A többieknek pedig köszönöm! -
-
dh66e
veterán
válasz
blakey #19711 üzenetére
Így van. A Sharp 6xx és 7xx széria philips designal és szoftverrel van felszerelve.Sajnos a cég úgy gondolta hogy a komplett középkategóriát a philips fúzióval pótólja.
A designal még nincs is gond mert kellemes hatásúak,de a szoftver-és a kezelhetőség az botrányosan rossz számomra -régebben belinkeltem a távját aki látta emlékszik rá.Az is igaz hogy a sharp picit igényesebb volt a you tube és egyéb alkalmazások terén ott kifinomultabb szoftvert nyomtak mint a philipseknél tehát nem egy az egyben philips az a szoftver,de minimális a különbség.Képileg viszont ritka jó ez a széria nagyon durva kontraszttal és feketével vannak megáldva és fogyasztásban sem érik el egy 60 wattos izzó étvágyát(40").
-
nightshadow
veterán
válasz
blakey #19570 üzenetére
Lényegében ahol pl. 200Hz van írva, akkor az már nagy eséllyel valós 100Hz-et tud?
Gyártója válogatja, Samsungnál amit 200Hz-nek írnak, az már valódi 100Hz-es. Máshogy fogalmazva Samsungnál 6-os sorozattól van valódi 100Hz.
Az LG idén megkavarta rendesen a termékpalettáját, gyakorlatilag nem lehet megmondani, hogy náluk hol kezdődik a valós 100Hz, de valószínű a 400Hz-nél, de még ez se biztos, lásd LM620.
Watt25: Akkor azokkal nem lehet normális minőségű HD filmeket megnézni?
Nem lehet, ahhoz mindenképp külső mediaplayer kell.
-
betyarr
veterán
válasz
blakey #19332 üzenetére
próbáltam a kontrasztot is meg a fényerőt is,de akkor már a többi rovására megy (nem szeretem túlzásba vinni egyébként egyiket sem,nem úgy,mint a nagybótokba,ahol csalogatni akarják ezzel a vásárlókat,azt 1 hónap után meg bekrepál a cucc
)
1szómint100 ezért is lenne jó egy kalibrátor -
peggu
csendes tag
válasz
blakey #19110 üzenetére
Igazad van mert tényleg nem vészes,csak számomra fura.
Végül is ha már betöltötte a filmet akkor valóban 2 óráig csak nézem.
Elsőnek az ismerősömét dugtam rá a tévémre és nála láttam hogy milyen hamar betölt ezért tűnt fel hogy az enyémen milyen lassú,tehát volt viszonyítási alap a két tévé közt.És kértem kölcsön még hármat semmi változás tök mindegy mit és mennyi film van rajta.LG42LV4500 ez egy lassú tv,majd megszokom!!!
Köszönöm a segítségeteket.
-
peggu
csendes tag
válasz
blakey #19083 üzenetére
Köszi a válaszod a kérdésemre.
De sajnos az a probléma hogy mindegy mit és milyen sebességű eszközről olvas,ugyan ez a jelenség már a negyedik tárolót próbálom de semmi nem változik!Ezért kértem tanácsot tőletek,nem értem mi lehet a probléma talán a tv procija a lassú már tényleg nem tudom? -
nightshadow
veterán
válasz
blakey #19044 üzenetére
Amúgy hol a bizonyított, hogy 400Hz MCI=100Hz -el?
A 42LM660-nál ott van a speckók között, hogy 400Hz MCI: [link]. Idézet ennek a tévének a geeks.hu tesztjéből: "A 47LM660S-be természetesen az LG TruMotion névre keresztelt interpolációs megoldása is bekerült, ha ezt bekapcsoljuk, akkor az elektronika a meglévőkből másodpercenként 100 teljes képkockát számol ki. A tévé ezt kombinálja a háttérvilágítás villogtatásával – ez utóbbi funkció használata kötelező, semmilyen módon nem tudjuk kikapcsolni." forrás: [link]
A 42LV4500 ugye meg tavalyi , itt még rendesen megadták az adatokat, vagyis hogy TruMotion 100Hz és ott szerepel a speckók között, hogy 400Hz MCI [link].
Tehát van két tévé 400Hz MCI-val, ami valós 100Hz-es, gondolom a fent leírtakat nem vitatod, mert e két tévénél egyértelműen bebizonyosodott. Ha ezt elfogadjuk, akkor mást nem tehetünk, legalábbis szerintem, hogy akkor a 400Hz-es MCI-val a 42LM620 is valódi 100Hz-es.
Majd BBéci megkapja tesztelésre, és akkor majd kiderül, hogy mi az igazság.
-
blakey
titán
válasz
blakey #19044 üzenetére
AVForums-on is felmerült ugyanez a dolog, de senki sem bizonyította egyiket vagy másikat. Valaki azért vette, mert mindenhol a 400MCI szerepel és így valószínűsíthető a 100Hz, de mi van akkor ha nem 400Hz MCI? Akkor az LG adott ki téves infót. Azért várok még eredményeket, hátha mások is méricskélnek, tapasztalnak.
-
nightshadow
veterán
válasz
blakey #19031 üzenetére
szappanopera hatást a TM60 Hz-el is el lehet érni egy fekete kép beillesztésével (interpolációval).
Amikor fekete képkockát illeszt be, azt nem interpolációnak nevezik, hanem Black Frame Insertion-nak, azaz fekete képkocka beszúrásnak. Ezzel nem tudsz szappanopera hatást elérni, ennek a megoldásnak más a hátránya, mégpedig hogy a CRT-s tévékhez hasonló vibrációt lehet megfigyelni.
Interpolációnak azt nevezzük, amikor a meglévő képkockák közé újakat számol ki és illeszt be az elektronika, a két „szomszédos”, valóban meglévő képkocka alapján. forrás: [link]
Az MCI-nek nagyon nem hiszek, ez kb olyan mint a csilliárd az 1-hez kontraszt. Addig amíg nincs határozott, alátámasztott érv valamelyik mellett, addig, nem eldöntőtt.
Az MCI-nak nem hinni kell. Az tény kérdése, hogy két bizonyítottan 100Hz-es tévének 400Hz az MCI-a, akkor a harmadik, ugyanekkora MCI-val rendelkező tévének se lehet más.
Ha 100Hz-es akkor miért 300 a "motion resolution"? Ha 50Hz-es akkor miért 400Hz az MCI?
Az ügyfélszolgálatokat meg a "szakértőket" hagyjuk.Hagyjuk a "szakértőket", meg az ügyfélszolgálatot, de miért tekintünk egy tesztet szentírásnak. Hülyeséget még nem olvastál más tesztekben?
-
nightshadow
veterán
válasz
blakey #19024 üzenetére
A mérések alapján 50Hz
Mérés alapján, mert egy mérés van.
Semmi nem indokolja a 300 sort, mint az 50Hz-es panel.
Az észlelt szappanopera hatás meg 50Hz-nél nem jelentkezik. Ez a legnagyobb ellentmondása a tesztnek. De a legfontosabb érv a 100Hz mellett továbbra is az, hogy a tavalyi LV4500-as, meg az idei LM660-as, amelyek bizonyítottan 100Hz-sek, szintén 400Hz-es MCI-val rendelkeznek, ugyanúgy, mint az LM620-as. Számomra ez a tény zárja ki az 50Hz-et, mert az nem lehetséges, hogy egy 50Hz-es meg egy 100Hz-es tévé ugyanolyan MCI-val rendelkezzen, ez egyszerűen logikailag kizárt.
Egyébként érdemes az árakat is nézni. Pár éve már itt vagyok a fórumon, s ár szempontjából általánosságban a következő a sorrend: Sony a legdrágább, az LG a legolcsóbb, s közöttük helyezkedik el a Samsung. Idén a legolcsóbb 40"-es 100Hz-es Samsung kb. 160k, Sonyból pedig az EX650 kb. 180k. Mennyire hihető, hogy idén a legolcsóbb 100Hz-es LG kb. 235k?Ahogy tavaly is voltak kamu 100Hz-es samsungok úgy simán el tudom képzelni, hogy vannak kamu 100Hz-es lg-k is.
Persze, hogy van, mégpedig az MCI 100Hz-sek, mint pl. a 42LS5600. Ezt Bloodray is mondta az LG fórumon, ez nem új infó.
Nem minden szentírás amit egy ügyfélszolgálat mond, nem egyszer tapasztaltam.
Ha az ügyfélszolgálatos teljesen segg hülye lett volna, akkor a kérdésre, hogy 100Hz-es-e, akkor azt válaszolta volna, hogy nem, hanem 400Hz-es, ugyanis ez szerepel a hivatalos adatlapon.
-
korikmate
tag
-
nightshadow
veterán
válasz
blakey #18932 üzenetére
Nem a valós 100Hz-et hívják így, van 60Hz-es TruMotion is az LG-nél.
Tény, hogy idén az LG nagyon megkavarta a tévé speckókat , főleg ezzel az MCI-val, amíg ez nem volt, addig itthon a TruMotion az valós 100Hz-et jelentett. Különben, amit linkeltél, az kanadai oldal, azt nem nagyon lehet az európaihoz hasonlítani, mert a tengerentúlon mások a speckók.
BloodRay korábban ezt írta:
"LM660, LM669, LM671 valós 100Hz-esek, LM765 pedig valós 200Hz, maradjunk ennyiben."
ez alapján a 620-as nem valós 100Hz-es.Bloodray ezt is írta: LG topik #9176: „A 100Hz MCI-s modellek azok amikben csak scanning backlight van.
Tehát ebből következőleg már az LS570 valódi 100Hz-es, 6-os szériától pedig mind. Nem tipp, hanem tény amit tudok.
Scanning backlight egyébként nem rossz dolog, csak túl sokat sem ér.”Egyébként, korábban logikailag levezettem, hogy szerintem miért valódi 100Hz-es a 42LM620, én azt továbbra is fenntartom.
-
Watt25
veterán
válasz
blakey #18952 üzenetére
Én csak elméleti szinten foglalkozom a dologgal, nincsen 3D-s cuccom... De légyszíves magyarázd el, hogy hol bukna el a dolog, ha a következőt tenném:
Vennék két db full HD-s kamerát, egymás mellé szigszallagozom őket, felveszek így egy videót.
Fogok egy videóvágó programot, csinálok egy 3840x1080-as projektet, ebbe belerakom a két videót, logikusan egymás mellé helyezve. Lerenderelem MKV fájlba.Be tudod-e nekem valamilyen szabványleírással bizonyítani azt, hogy nem lehet a közforgalomban olyan mediaplayer-tv összeállítás, amely ezt a videót ne tudná lejátszani valóban full HD-s 3D-s videóként? (Tehát mutass egy szabványt arra vonatkozólag, hogy nem lehet átküldeni a TV-nek az ilyen videót full HD 3D-ben...)
Egy találat:
I've run it through DVDFab and outputted as a Full SBS MKV (3840x1080). -
nightshadow
veterán
válasz
blakey #18914 üzenetére
Őszintén megmondom, hogy nekem továbbra se tiszta, mert csak ismételni tudom magam, szerintem a 3D-hez kell a valódi 100Hz, ráadásul a szappanopera hatás csak ilyenkor jelentkezik. Megnéztem a 42LM660-at, az is 400Hz MCI, akkor szerinted az is 50Hz-es?
BBéci: kiváncsi vagyok a véleményedre a #18906-ban olvasottakról.
-
nightshadow
veterán
válasz
blakey #18912 üzenetére
Az 5-ös sorozat soha nem volt 3D-és, pont azért, mert nem voltak valódi 100Hz-sek. Én egyetlenegy 3D-és tévéről nem tudok, ami nem valódi 100Hz-es. A kérdésem továbbra is az, hogy ha nem számol ki köztes képkockát az LM620, akkor mi okozza a szappanopera hatást?
Látom, közben átszerkesztetted a hozzászólást, így nem sok értelme van a válaszomnak, aki olvassa.
-
nightshadow
veterán
válasz
blakey #18908 üzenetére
Tudtommal a Clear Motion Rate és a Motion Clarity Index az ugyanazt takarja, csak az egyik cég így hívja, a másik meg úgy. A CMR 400Hz pedig valódi 200Hz-nek felel meg. Másrészt, ha az az LG tévé tudja a valódi 100Hz-et, akkor hogy mértek 300 soros mozgóképfelbontást? Ennyit egy 50Hz-es tévé tud. Valami nagyon nem stimmel azzal a tesztel, pedig az egyik legmegbízhatóbb oldal.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
blakey #18736 üzenetére
Na,ha ennyi tévéd volt,milyet vennél kb. 100ért?
Tévézésre és kevés film (havi kb 3) nézésére használnám, egyetlen fontos dolog lenne, USB-ről tudjon lejátszani, nekem ez a legkényelmesebb.
2m-ről fogom nézni.
Kb. ennyi.
Se konzol nem lesz rákötve, se hiperszuper hangzás nem kell.
Minél olcsóbb,annál jobb
MOndjuk olvastam,hogy a 100hz jó sportoknál,szeretek focit nézni és jó hogy nagyon lapos.
Bármi konkrétat írsz megköszönöm! -
BBéci
legenda
válasz
blakey #18727 üzenetére
Már kétszer leírtam, lehet, hogy ebben a topikban is a villogásról tapasztaltakat.
A Sony HX850 az S590 lejátszóról ráküldött Avatarral zavaróan villogott. Na, mondom magamban, ez a tévé sem 3D-re született. Aztán váltottam Pioneer BDP-LX55 lejátszóra és láss csodát, egy apró rezdülés nem sok, annyit sem produkált a TV. Szóval erősen lejátszófüggő a villogás, vibrálás, valamint az is fontos, hogy semmilyen fényforrás ne legyen a látómeződben, csak a tévé.(#18728) neooen
Én magam is többször szidtam itt a topikban az LG tévéket amiatt, mert nem DTS kompatibilisek. Az idei termékbemutatójukon az első kérdésem erre vonatkozott.
Az ideiek ebben fejlődtek, de olyan messze vannak a külső lejátszók képességeitől (kép- és hangminőség, kezelhetőség, szolgáltatások, fájl-kompatibilitás, 24p lejátszás), mint Makó Jeruzsálemtől. -
BBéci
legenda
válasz
blakey #18724 üzenetére
A villogást az emberek 10-15 százaléka látja, én szerencsére nem tartozom közéjük.
70%-ban filmeket nézek a többiben tévéadásokat, ezért semmiféle tartós képvisszamaradás nem alakulhat ki, ami egyébként csak néhány csatornalogótól fordulhatna elő. A legtöbb áttetsző, plazmabarát.
Sokkal inkább okoz az LCD-k 3D-je fejfájást, szédülést a crosstalk miatt, ez megint a másik technológia felé billenti a mérleg nyelvét.
A lényegesen nagyobb natív kontraszt, az alacsonyabb feketeszint és a jobb mozgásmegjelenítés önmagukban elegendő indokot jelentenének. -
-
Cifu
félisten
válasz
blakey #18402 üzenetére
Ez nem meglepő, sőt, általában a kézikönyben is benne van. Már a vénséges vén Samu LE-40A659-esemnél is így volt. A bemenetet "PC"-re (újabban előfordul még a "Game" vagy "Console") átnevezve kikapcsol minden képjavító elektronika, ami a magasabb input lagért felel(ne).
-
-
törölt tag
válasz
blakey #18134 üzenetére
Nem igazán értelek
Miért ne lenne igaz, és ki mondta, hogy csak az mkv lehet 24p? A Samsung, mint mkv lejátszó lett említve, kit érdekel a mov és a többi? Bár annyiban érinti a témát, hogy minden 24p-s anyagot 50/60Hz-en fog lejátszani, azaz ricegve, ezáltal számomra élvezhetetlenül. Vagy a szorosan összefügg volt félreérthető. Lehet, hogy van rá jobb szó, de 100-ból 99 biztosan 24p. Már így is túl sokat szenteltünk a témának feleslegesen, lépjünk. Lényeg, hogy az említett 2 tévé kb 1 kategória, tök mindegy melyiket veszik. A Samu annyival jobb, hogy képes némileg mkv-t játszani.
-
törölt tag
válasz
blakey #18132 üzenetére
A BD-k jelentős többsége (és az ebből készült mkv is) 1080p/24 felbontású, amit a belső lejátszók nem képesek kadenciahelyesen megjeleníteni. Az említett Samsung tévé sem. Mivel a tévé médialejátszó képességéről volt szó, azon belül is mkv-ról, nem értem hogy jön ide a mov és a kamera. A Samsung lett előtérbe helyezve a Sony-val szemben, annak jobb mkv kezelésével (ha ez egyáltalán számít a vevőnek). Mint említettem a Samu belső lejátszója nem tud 24p-t kezelni, ezért lényegtelen, hogy mkv képes vagy sem, alkalmatlan annak lejátszására, legalábbis szerintem. Egy (akár 10k-s) külső médialejátszóval orvosolható a probléma, és megszűnik a sok macera.
-
Monyos
aktív tag
válasz
blakey #18118 üzenetére
Egy szünetmentes tápra /APC Back-UPS ES 700/ van kötve a gép, arról semmiképp sem szeretném lehúzni, ha már egyszer a gép miatt lett megvéve...
Pedig úgy tudom ,hogy az még az áramingadozásokat, egyebeket, mindent ,úgymond kiegyenlít...A beltéri box külön hálózatra is van kötve pont ,emiatt a földhurok miatt , de nem segített...
Szerk.:
Nekem igazából a lényeg, hogy ne tudjon visszafelé elmászni az egyik boxon keresztül a másik TV beltéri egységére ez a zavaró jel. Tehát ha jól gondolom a a box elé beteszem , van esély arra ,hogy nem engedi át ezt a jelet a leválasztó. -
Monyos
aktív tag
válasz
blakey #18085 üzenetére
üdv!
Nemrég kötötte be nálunk a T-home a SAT TV szolgáltatásukat és már akkor amikor a szerelő állította be a beltéri box-okat, akkor mondta, hogy lehetséges egy földhurok van az egyik szobában.
1 parabola van kinn a falon és arról jön be 2 kábel /COAX/ , 2 szobába.
A gond ott kezdődik ,hogy ha a számítógép rá van kötve a TV-re / akár HDMI, akár D-SUB kábellel/ , még kikapcsolt állapotban is, zavarja a másik szobában lévő TV adását és abból a TV-ből elég hangosan hallani azt a "zúgó" hangot amit előttem említettek. Ha a számítógépet lehúzom a TV-ről azonnal elhallgat ez a zúgó hang a másik TV-n és a képe sem csíkos utána.
Mindkét TV scart csatlakozóval van összekötve a beltéri box-xal.Ez a jelenség akkor is így van ,ha az adott TV amire a számítógép van kötve nincs áram alatt...
Ezért , mindig dugiszálhatom a csatlakozókat külön ha TV-adást szeretnék nézni vagy ha PC-ről akarok filmet nézni...
Nem tudom ,hogy megoldaná-e a problémát , ha számítógépes szobába a beltéri box elé bekötnék egy ilyen leválasztót, mint ami a képeden látható.Ha igen akkor hol tudnék ilyet beszerezni?
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest