Hirdetés
- iPhone topik
 - Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
 - Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - One mobilszolgáltatások
 - Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Yettel topik
 - Szakított a OnePlus és a Hasselblad
 - iOS alkalmazások

Új hozzászólás Aktív témák
- 

ZimmerZoom
csendes tag
válasz

polszki26

üzenetére
						Elmentettem a linket amit adtál, de akkor nem tudom, hogy miért raknak a webre rossz adatokkal számoló váltót... (ha tényleg az)
A lap szerint, amit adtál 255000 mcd és 30 fokos szögből ez kiszámol 54.594 lument.
Kérdésem a köv: ez 54ezer594 vagy 54egész594? Mert nem mind1. Különben amit nagyon nem vágok az az, hogy a lument miért befolyásolja a fénynek a terjedési szöge. Mert ha beírok hasamra csapva 20 fokot ugyanezzel az mcd-vel, akkor már fullon más jön ki. Ez marhaság. Fényerő csak a fényben mérhető. Ha nagyobb a szöge elvileg többfelé oszlana a fény, tehát gyengülne, erre a 30 fokos szöggel számolt lumen mégis csak nagyobb. Nem tudom nem tanultam én ilyen dolgokról, ezt csak a puszta paraszti logika mondatja velem. De ha valaki elmagyarázza, szívesen figyelnék rá.Teszemazt 20 db lednél meg az előtétellenállás ha mindegyik fogyaszt 2 w-ot is az 40w az még mindig nevetséges... Valaki itt azon filózott nemrég hogy csak 150w-os fémhalogént szeretne a diy-ébe rakni, villanyszámlára hivatkozva... Ezen asszem Ödönünk ki is akadt, meg én is, hiszen ne az a 100won múljon már. Valakinél egész nyáron megy a 3,5 kw-os klíma meg egy hajszárító is 1800w és akkor még nem beszéltünk a hűtőkről, a sima villanykörtékről, stb... Szóval 100w-okon nem múlik semmi, így szerintem ilyen kicsi mennyiségben az előtétellenállásokon sem fog múlni semmi, főleg hogy nem a nap 24 órájában filmezik az ember, meg nem is minden nap...

Új hozzászólás Aktív témák
- Thermaltake TOUGHLIQUID Ultra LCD Kijelzős vízhűtés!
 - Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők SZÁMLÁVAL! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!!!
 - be quiet! Dark Power 12 1000W TITANIUM - Garancia 2032.08.31
 - Chieftec CTG-450-80P 450W teljesítményű, 80+ minősítésű ATX tápegység
 - NZXT Kraken Z63 280mm RGB WHITE (RL-KRZ63-RW) - Garancia

- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3714, 100% AKKUMULÁTOR
 - BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
 - Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
 - Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő