Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZimmerZoom

csendes tag

válasz polszki26 #1402 üzenetére

Elmentettem a linket amit adtál, de akkor nem tudom, hogy miért raknak a webre rossz adatokkal számoló váltót... (ha tényleg az)

A lap szerint, amit adtál 255000 mcd és 30 fokos szögből ez kiszámol 54.594 lument.
    Kérdésem a köv: ez 54ezer594 vagy 54egész594? Mert nem mind1. Különben amit nagyon nem vágok az az, hogy a lument miért befolyásolja a fénynek a terjedési szöge. Mert ha beírok hasamra csapva 20 fokot ugyanezzel az mcd-vel, akkor már fullon más jön ki. Ez marhaság. Fényerő csak a fényben mérhető. Ha nagyobb a szöge elvileg többfelé oszlana a fény, tehát gyengülne, erre a 30 fokos szöggel számolt lumen mégis csak nagyobb. Nem tudom nem tanultam én ilyen dolgokról, ezt csak a puszta paraszti logika mondatja velem. De ha valaki elmagyarázza, szívesen figyelnék rá.

Teszemazt 20 db lednél meg az előtétellenállás ha mindegyik fogyaszt 2 w-ot is az 40w az még mindig nevetséges... Valaki itt azon filózott nemrég hogy csak 150w-os fémhalogént szeretne a diy-ébe rakni, villanyszámlára hivatkozva... Ezen asszem Ödönünk ki is akadt, meg én is, hiszen ne az a 100won múljon már. Valakinél egész nyáron megy a 3,5 kw-os klíma meg egy hajszárító is 1800w és akkor még nem beszéltünk a hűtőkről, a sima villanykörtékről, stb... Szóval 100w-okon nem múlik semmi, így szerintem ilyen kicsi mennyiségben az előtétellenállásokon sem fog múlni semmi, főleg hogy nem a nap 24 órájában filmezik az ember, meg nem is minden nap...

Új hozzászólás Aktív témák