- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nem lesz iPhone 19
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
MaBaker #4000 üzenetére
Helló Mindenki,
üdv az új építőknek! Tényleg rég jártam itt, a heli projekt sok időt elvett, meg volt egy kis füstölés - törés is
De sebaj. Szóval én rendeltem korábban a cuccokat, de még mindig nem tervezek újat leadni. A projektorom most hétvégén kerül be a dobozba a végleges formájába, nem építek másikat, majd télen, ha nem lehet repülni
Addig is ha valakinek kell:
http://optolife.en.ecplaza.net/
Brenda He a kapcsolattartó, PayPal is okés nekik:
sales@optolife.comkérjetek friss árlistát. Nekem DHL volt, elég gyorsan jött.
Ha kérdésetek van, igyekszem válaszolni, az én cuccomat lefényképezem hétvégén, a dobozt, stb, plusz a képet is.
Üdv, JdM
-
nónéjm
tag
válasz
MaBaker #3976 üzenetére
Köszönöm a választ, így érthető.
Úgy meg lehetne odlani, hogy magam elé és trapézosítást alkalmazni? Vagy magam mögé oldalasan?Ezt nem is tudom, hogy kéne elképzelni.
Az ideális felállás ugye az, hogy a 2 fresnel és triplet fókuszpontja egyezzen? Na én most rendeltem egy 1.2/15-ös optikát. Ezt ki szeretném próbálni majd. Gondolom itt a 15, 15 mm-t jelent, akkor meg lehetne úgy oldani a dolgot, hogy egy olyan lencsét beiktatni elé, aminek a fókuszpontja megegyezik a fresnelével, és akkor ez a lencse párhuzamosítaná a fény-képet. Nyílván akkor a lencse akkor kell legyen, mint a triplet/objektív/optika, már magam se tudom.
Ezt így meg lehetne oldani? Bár igen, akkor nagyon közel kéne a vászonhoz tenni a projectort, meg ugye a trapézosítás.
A trapézosítást, hogy lehet megoldani?
Milyen lencse kéne a triplet elé, domború?
Az a 1.2 gondolom a fényáteresztő képességét jelenti, ez elég jónak tűnik, ki kéne használni. Ja 15"-ös monitorra gondoltam. De még formálódik ez a dolog, még kuszaság van a fejemben.
Előre is köszi.
-
Grabovsky2
tag
válasz
MaBaker #3911 üzenetére
Optika tisztítás:
Minden külsö és belső lencsének van egy fészke, ha úgy tetszik foglalata. Minden ilyen foglalat szélén az utolsó pár miniméterén található egy menet. (Írdatlan finom, úgyhogy vigyázva minden művelet elvégésével) A menetbe be van tekerve egy feszítő gyűrű, aminek akét átellenes oldalán van egy-egy bemetszés.
-A feszítő gyűrű eltávolítása: Fogsz egy nem rajtolódó rongydarabot és belefeszíted a gyűrű belső falához, hogy a bemetszésekbe bele akadjon a szövet, majd szorítva kitekered a gyűrűt.
(ez általában 80%-ban mükszik)
Másik és egyben veszélyesebb módszer: Fogsz egy csavarhúzót, ami beleillik a vájatba és lassú kocogtatással kioldod a gyűrűt úgy hogy valamilyen tárgyal ütögeted a csavarnyúzót.
DE ÜGYELJ, HOGY MEG NE SÉRTSD A LENCSÉT!!!!!
Ha kilazult a folytatás az első módszerrel.Most jön a röhely: szinte mindegyik lencse elött találsz egy ilyen gyűrűt. Nekem a Zeis optikában 8db lencse volt és 9db feszítő gyűrű. Szanaszét oboáztam megam, mire szétkaptam...
Ha meg vannak a piszkos lencséid:
Gyógyszertári tiszta alkoholt kell venned.
Egy nem rojtolódó és foszló anyagot.Sorrrend:
-Mosogatószeres langyos vízben kézzel elmosogatod a lencsét.
-A rongyal áttörlöd
-Tiszta alkoholba mártod.
-Egy másik rongyra fekteted száradni.
-Addig ismétled a 2. és 3. valamint a 4. pontot ameddig nem éred el a kívánt hatást.Lehetőleg szintén a gyógyzertárban beszerezhető gumikesztyűben végezd ezeket a műveleteket, hogy a bőröd zsírtartalma ne kerüljön a lencsére. Ügyelve csak a szélét fogd!
Ez a módszer csak üveg lencse esetén működik!!!!!! (alkohol)
Összeszerelés:
-Fordított sorrendben, gumikesztyűvel. Ügyelve hogy se szösz se por ne kerüljön a lencsére és az objektív testébe se.
Kb ennyi.Esetleg kérdezz meg egy optikust, hogy vállalná e. Nekem nem volt ilyen szerencsém....
Sok sikert az építéshez, és a mosogatáshoz! -
Tomitosz
aktív tag
válasz
MaBaker #3911 üzenetére
Az ára mindenképpen kecsegtetőbb. Nem igényem a DVD lejátszó, csak ezzel találtam. Egyedül a felbontás az ami kicsi, a mostanimnak több. 1280x1024.
Még egy olcsóbb alternatíva is felötlött bennem. [link] Sajna most nem forgalmazzák nálunk de remélem megint lesz valamikor mert ez csak 13000Ft-ba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Parfüm topik
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest