Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csapos2

addikt

válasz durkonorbi #22 üzenetére

Üdv!

Köszönöm a biztató szavakat, most rám is fér. Úgy néz ki egy kicsit meg fog ülni a projekt, mert a monitoromat elintéztem, míg rendbe nem teszem a dolgokat, addig nem tudok előre lépni.

Kicsit később akartam kitérni az árakra, de ha már felmerült, akkor elmondom.

A fényforrás: 9500HUF
    Folytótekercs: 3700HUF
    Gyújtó: 1050HUF
    A kondi még nincs meg, de kb: 1000-1500HUF lesz

A fresnel lencse az egy kényes kérdés, mert be lehet szerezni az első post-ban szereplő linkekről, vagy kutató munkával. Nekem egy fórumtárstól sikerült beszerezni. 400HUF/db áron. Érdemes iskolákban, művelődési házakban érdeklődni, nem e selejteznek ki írásvetítőket, mert abból ki lehet operálni.

Az optikáim már meg voltak régről, de vannak olyanok, akik az ebay-ről szerztek, 7000-10000HUF-ért. Az első post-ban erről is vannak források.

domi007:

Ezzel nekem a képminőség a bajom, jómagam ragaszkodtam az 1280X1024-es felbontáshoz, viszonylag gyors, 8ms-es válaszidőhöz, és a minél kissebb pixelmérethez.

A hő. Bizony ezek a lámpák hőerőművek, így komoly hűtést igényelnek, és a dobozt is úgy kell tervezni, hogy tűzvédelmi szempontból megfelelő legyen.

A panel védelmére a következőket gondoltam ki:
    A lámpa előtt egy fémlemez közepén egy hőálló üveggel, ami elméletileg valamennyire az infravörös sugárzást is szűri. Ezután egy kétrétegű hőszigetelő üveglap következik, amelyből az egyiken UV szűrő fólia található.
    Így kapok 3 réteget, köztük légréssel. A lápa házat pedig ventivel szellőztetem.

Nagyon fontos, hogy a működő fémhalogén lámpába soha nem szabad belenézni, közvetlen közelről, mert látáskárosodást okoz.

Később majd rakok fel képeket a monitorom kivégzéséről. :(

Új hozzászólás Aktív témák