Új hozzászólás Aktív témák
-
arfer
senior tag
válasz
MADKING #8534 üzenetére
Thanx, ott a pont
! Bár ahogy leírtam, a hiba nem ilyenkor jött elő... Mellesleg kíváncsi lennék, ezt hányan tartják be. Pl. ha a nagyinak meg akarják mutatni a legújabb kamera felvételt, előtte kihúzzák a falból a TV-t, rádugják a kamerát a TV oldalán levő csatlakozóba (ami pont azért van az oldalán, hogy könnyen bele lehessen dugni akármikor a kábelt), majd vissza a konnektorba, bekapcsolják a TV-t, a végén meg ezt eljátsszák újra visszafelé a szétkapcsoláshoz... Életszerű...
-
mgabi
senior tag
válasz
MADKING #8432 üzenetére
Remek, erre már autodidakta módon én is rájöttem, még a kommentolvasás előtt
mert miután összeszereltem, szinte teljesen elhalgatott mindenfajta csavarszorítás, csere vagy alátét nélkül. Gondolom a mozgatás miatt már nem vibrál úgy... de veszem a csavaralátétet és cserélem majd.
-
Kernel
nagyúr
válasz
MADKING #7596 üzenetére
Találkoztál már ilyen reléhibával egyáltalán? De konkrétan ilyen kétrelés plazmatápokra gondolok.
Amikor azért van két relé, hogy ne is tudjon beégni, pontosabban a bekapcsolási áramlökést mérsékelje, ami persze más szempontból is lényeges, nem csak a relé egészsége szempontjából. Először egy ellenálláson keresztül kapcsol be az egyik, utána kis késleltetéssel a másik áthidalja az ellenállást is.
Egyáltalán miből gondoljuk, hogy a beégett relé nem kattan? (Itt nem az összeragadt esetre gondolok, amikor ki sem kapcsol.)
-
Surii
csendes tag
válasz
MADKING #7084 üzenetére
Üdv újra!
Nem találtam ilyen kézikönyvet, szóval nagyon köszönöm a linket, meg is próbáltam. Enyhült a probléma, azzal ,hogy a használatlan pixelek tartománya kisebb lett, vagyis most már kb. 1 centi van még, ami nem okés, de ugye ez így még mindig nem az igazi..
Lehet tenni még érte valamit esetleg? -
liderces
csendes tag
válasz
MADKING #4687 üzenetére
Konkrétan melyik kis feszkóra gondolsz? Ami a tápról jön kimeneti feszültségek azok megvannak sikerült mindent lemérni rendben vannak. A panelon még hol lehet mérni feszt egyéb feliratot nem találtam. Bekapcsolásnál egy pillanatra bevillan a hangyás kép mivel nincs csatlakoztatva antenna sem semmi egyéb müsor forrás. Elvileg akkor a hangyás kép kéne legyen de rögtön el is tünik valami miatt, megáll vagy a main vagy a t-con és ujraindul. T-con panelon van három led egymás mellett plusz egy külön. Azok közül melyiknek kellene világítani?
-
Pola0520
csendes tag
válasz
MADKING #3493 üzenetére
Ez minden forumon divat hogy ha a kerdezo elfelejt valami infot leirni a targyrol akkor le oltsak meg kiokositjak a hulyesegeikkel?! Miert nem lehet normalisan megkerdezni hogy mi a tipusa, hol van a forrasztas stb?!?!
Viszont mint mondtam nem ezen az egy forumon tettem fel a kerdesemet es igy sokadjara leirva a problemam ugy erzem elnezheto hogy kihagyom a tipus szamot... De ez is tipikus emberi viselkedes te is abba belefekteted az energiat hogy leird ezt a sok mondatot hogy leolts, de az eszedbe nem jutna hogy megkerdezd mi a tipus szama vagy esetleg a panelszama es megprobalj segiteni. Ja es kepzeld el mar napok ota orakat nezem a forumokat olvasgatok utana de nem talalok semmit, plane nem a tipus szamaval.... ja es igen bocs hogy turelmetlenul varom a valaszt mivel mint mondtam ez az egy tv-m van es mikor napjaban 1x talan kapok valami valaszt hogy merjek ra erre vagy merjek ra arra akkor nekem lekell szedni a falrol szetkell szedni, majd vissza.... de mindegy is nem kell ilyen emberek segitsege vedd ugy hogy felsem tettem a kerdesemet. -
Buvarkund
csendes tag
válasz
MADKING #3271 üzenetére
Hát barátom első megérzésed tökéletesnek bizonyult.Üresjáratban 14.08V-ot, míg terhelés alatt csak 1,45V-ot tudtam mérni.
A terhelés 3x21 Watt -os 12 Voltos autó izzó párhuzamosan kötve.
A tápegység szétbontása után látható egy púpos elektrolit kondi.
Kicserélem a kondikat és újra mérek és jelentkezek. -
Baraczat
csendes tag
válasz
MADKING #3173 üzenetére
A multimétert elvileg tudom használni, csak azt nem tudom, hogy melyik lábhoz viszonyítva mit kell mérni
Vagy a föld potenciálom lévőhöz képest mennyit kell mutatni a többi lábnak.
Ha haza érek, teszek fel képet a PCB-ről
Köszi az eddigi segítséget :-)
Tudom macerás vagyok
-
Baraczat
csendes tag
válasz
MADKING #3153 üzenetére
Van egy sok oldalas service manual-om, de abban nincs kapcsolási rajz. Azt hol találok? Tudsz ebben segíteni?
Azt nem tette tönkre az IC-t hogy bekapcsoltam az ellenállás, kondi csere nélkül?
Egyébként STK392-040 volt benne, ezt tette bele a szerelő amikor cserélte?
Ez miben különbözik az STK392-010-től? -
Carti85
újonc
válasz
MADKING #3149 üzenetére
Vezérlő panelre tippelnék, mert amikor a menüpontokban lépked, nyomhatok bármit a tv-n vagy a távirányón gombot, semmire sem reagál...amikor abbahagyja akkor engedelmeskedik...
Köszönöm a segítséget, megnézetem szerelővel, bár ha cserés a panel lehet inkább veszek egy új tv-t ezt meg eladom nagyon pici pénzért... -
Carti85
újonc
-
Carti85
újonc
válasz
MADKING #3144 üzenetére
Reset megvolt, de csatornakeresés közben megint elkezdett ugrálni. Kikapcsoltam, csak tápkábel maradt bedugva, megint reset és így sikerült is, nem ugrál...kikapcsoltam és megvárom, hátha megint bekapcsol magától.
Elképzelhető hogy a HDMI kábel miatt őrült meg a tv?
Köszi -
taaz
tag
válasz
MADKING #3119 üzenetére
Szia.
Tegnapi nap folyamán át ment füstgépbe a samu tv-m .
Most elkok miatt kellet volna szétszedni a kép zavar miatt, de most a vízszintes STK halt ki belőle, persze nem a gyári teljesítményű ellenállást tettem bele anno hanem erősebet " 2w"-ost , így elég büdöset csinált. Reménykedek hogy a nyák nem éget fel. Ahogy elnézegetem a szerkezetett szeretne végleg megpihenni, DE még adok neki esélyt.
A poén az egészben h most olyan piros-kék 3d-s a tv. -
-
-
taaz
tag
válasz
MADKING #3058 üzenetére
Szia. Tanács kellene . Samu sp43t8 tévém van. Kezdi feladni a harcot. Kb 2 hete kezdte csinálni h a hang elhalkul utána vissza jön. Most már többet van kussban. Ha hangosítom akkor erősen torzul. Olyan mint ha nem lenne elég neki a fesz a végfokozatnak. Esetleg tanács h hol és mibe keresem a hibát. Én mint amatőr vagy inkább kontár a kapcsrajzból kitotóztam h 29V hajtja a végfokot. Esetleg ha az gyenge akkor a táprészben mi lehet a probléma?
-
buga83
újonc
válasz
MADKING #3012 üzenetére
SZIA! KÜLDÖM AMIT TALÁLTAM A TV-N. MODEL CODE: SAMSUNG LE40A536T1FXXC, SERIAL NO: AT4F3SKS100193L, VERSION: CN01, VAN MÉG EGY ÍRÁS: BN68-01530A-01.
A MAINB. NEM JAVÍTHATÓ CSAK CSERÉLHETŐ? NEM TUDOM, HOGY EGY HELYEN VANNAK-E DE A KÁBEL TV BEMENETNÉL EL VAN FERDÜLVE A "BEMENET DUGÓ" NEM E ESETLEG AZ KAVAR BE , ZÁRLATOS VAGY VALAMI, ESETLEG A DTV BEMENETTEL NEM LEHET BAJ? SENZORRAL MIRE GONDOLSZ? ELŐL VESZI A JELET VILLOG A TÁVIRÁNYÍTÓRA MINDIG.
MOST ÚGY HASZNÁLOM A TV-T HOGY ELSŐ GOMB BEKAPCS, OLDALT MENÜ GOMBBAL (EZ AZ EGY MŰKÖDIK) BEMENET KIVÁLASZTÁS, (ELSŐNEK A DTV-T ADJA BE MINDIG) MAJD 1. KÜLSŐ = UPC MÉDIABOX BEKAPCS. ÉS MÁR NEM IS KELL A TV TÁVIRÁNYÍTÓJA, MIVEL A UPC MÉDIABOXOT KELL CSAK IRÁNYÍTANI. KÁR HOGY HÉBE-HÓBA A TV ÚGY GONDOLJA, HOGY SZÜKSÉGES NEKEM MEGNÉZNI A BEMENETEKET HOGY JÓL MŰKÖDNEK-E
2X 3X VÉGIG MEGY A BEMENETEKEN MAJD ISMÉT JÓ A TV, MELLESLEG ILYENKOR SZOKOTT MŰKÖDNI A TÁVIRÁNYÍTÓ EGY DARABIG.
ELŐRE IS KÖSZI A SEGÍTSÉGET!
-
buga83
újonc
válasz
MADKING #3004 üzenetére
"Senzor illetve Main Board-ot kell venni hozza" este kb 2 órahosszáig működött a távirányítóval. Közben néha a tv ugrált a kimenetek között, külső 1, külső 2, dtv, hdmi. most megint nem reagál.
Tudsz esetleg segíteni, hogy milyen árba lehet ez a tv-hez, mennyi lehet a javítási költség? -
Fektelen
újonc
válasz
MADKING #2962 üzenetére
Szia!
Ha nekem írtad köszönöm szépen!
A szerviz menüt el érem távirányítóval,de ott sajnos nem látok ilyen beállítási lehetőséget!
a mute info együttes lenyomására dob ki 3 lehetőséget!
De ott nincs ilyen!
Nagyon jó lenne ha tudnám használni a csatikat!
Mert a 2 év 2 hónapos kisfiam ki hajt már a világból mert nem tudja nézni a kedvenc meséit!
előre is köszönöm a segítségedet!
A tévé sima menüjébe az be van kapcsolva! -
CzNorbi
csendes tag
válasz
MADKING #2971 üzenetére
Megpróbálok összehozni majd valami nagy felbontású képet,mert annyira picik a pontok és olyan rövid időkre villannak be,hogy szerintem 5mp kevés..A Tv egyébként 2005-ös, valami Német(Grundig)+Koreai (Lg) közös förmedvény..Egy 81 cm-es, 3 éves, Hd Samsungot adtam érte, a nagyobb képernyő reményében,ráadásul jó messzire kellett utaznom a cseréhez,így se "gari" se utólagos reklamáció.."Kipróbáltad nem??"
A Hupikék törpikékkel k..va jó kép volt rajta a kipróbáláskor,full fekete képernyővel,meg nem néztem.Láttam ugyan néha a pontokat,de mondom biztos valami retek Digi tv rosszul beállítva és azért pöttyözget néha..
Alig vártam,hogy haza érjek és átadjam magam a nekem még nem megszokott nagy képernyő "mozi-feeling"-jének és hatalmas csalódás...Maradt a remény, hogy talán javítható a dolog..
Amint szerzek valami jó fényképezőt megy a kép és remélem tud valaki valami támpontot adni, hogy egyáltalán kezdeményezzem e a készülék javításást,vagy..U-I: Mégegy észrevétel: Olyan,mint ha minél tovább van bekapcsolva a tv, annál kevésbé jönnének a pontok..(bekapcsoláskor rengeteg aztán, mint ha bemelegedés után nem lenne annyi)De azért pöttyözget még akkor is ..
-
Razor_alpha
tag
válasz
MADKING #2920 üzenetére
A 10V 2200mF-esekből az 16V-sre az összeset (abból az összes púpos volt), többi épnek tűnik, nincs kifolyt elektrolit vagy melegedés nyom, vagy deformáció, néhányat ki is mértem és nagyjából stimmel, ha jól értelmezem a multiméterem.
A tünet először bekapcsolás után 30-40 perccel szokott előfordulni, ha "hideg", csak az ezt követő gyors visszakapcsolásokkor csapódik le gyorsan, ebből arra következtetnék, hogy az inverterhez eljut az áram, csak az egyik lencse/disc fix 5pF 6kv-s kondija (vagy mindkettő) el van fáradva lehet a ludas.
Köszönöm a tippet, hogy ne mérjem ki a nagyfeszültséget, sose árt az emlékeztetés, meg úgy egyébként a választ is.
-
Attila1978as
újonc
válasz
MADKING #2900 üzenetére
Köszönöm.
A szünetmentest csak ilyen pillanatnyi kimaradások miatt gondoltam odatenni, nem akarok ezen "mozizni" amíg nincs áram.
A fő kérdés inkább az lenne, hogy ezek a tévék érzékenyek-e a szinuszos vagy kváziszinusos jelekre? Csak mert ezek a tápok elvileg olyan jelet adnak.. (erről csak itt olvastam valamit..)
Köszönöm -
easy1212
csendes tag
válasz
MADKING #2861 üzenetére
Köszönöm!Valószinüleg akkor inkább inverter lesz mivel most jól megnézve mindig vibrál csak egyes szineknél és filmek -képek játszása közbe nem lehet észrevenni.Fényképezni nem lehet sajnos mert csak folyamatos képmozgásnál látható a hiba pillanat képnél nem.Mostanába szétszedem átnézem a forrasztásokat kondikat cserélem.Ha nem javul meg itt a fórumon tőletek beszerezhető hozzá alkatrész? Üdvözlettel easy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest