Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tibbike01 #15728 üzenetére
Most poénból beléptem egy-két ilyen csoportba.
Semmi másból nem állnak, mint hogy 17M-ig keresnek családi házat pest megyében, meg 30M-ig kétgenerációsakat budapesten. Kommentekben ugyan az a pár ember ajánlgatja a tóalmási, szigetmonostori, délegyházai putriját, ahonnan természetesen fél óra alatt vagy a váci úton még úgy is ha kompozol.. Tragikomédia. -
Mauzes
addikt
válasz
tibbike01 #14873 üzenetére
Helyzettől függően én 10%-ot normál piaci helyzetben is simán megpróbálnék, az szerintem nem "túl" pofátlan. Mondjuk ha nagyon kell az adott ingatlan, akkor csak 5-öt. Én nem gondolom, hogy bárki hirdet úgy, hogy nincs benn semmi alku (persze alapetően egy friss hirdető nem biztos, hogy engedne, de a jelenlegi környezetben szerintem ez is változik).
-
Stanlee
őstag
válasz
tibbike01 #14670 üzenetére
Ahogy Axioma is irta, en varnek a vasarlassal, amig rendezodnek a dolgok a kozeletben. Szerintem lehetetlen lesz banki hitelt intezni, a hitelfelvetelhez szukseges papirokat beszerezni sem lesz egyszeru. LTP eseten (nem tudom melyiknel vagytok), de ha bankfiokban is intezheto, a dolog akkor sem lesz egyszeru.
Olyan banalis dolgokrol, mint pl. energetikai felmeres, de a meroora atiratasrol ne is beszeljunk, az szerintem most mission imposible.
-
Csabroncka
addikt
válasz
A koronába befele megyünk, azért NEM! Nem feltétlen azért, mert később olcsóbb lehet az ingatlan, de tessék már eljátszani azzal a gondolattal, hogy mi van ha 2-3 hét múlva bezáratnak mindent ami nem egészségügy/gyógyszertár/élelmiszer bolt. Minden beleáll a földbe. Nem tudom itt néhány embernek olyan természetes, hogy munkahelye van, vagy nem küldik(hetik) fizetés nélküli szabadságra, hogy az eszem megáll. Ráadásul amit mostantól vennél fel, arra a moratórium nem vonatkozik!
Nyugi van! El fog múlni az a bizarr világ, szerintem 1 éven belül visszatérhettek rá, addig gyűjtsétek a pénzt.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Kerdes, mik a szempontok az "erdemes"-hez.
En ma csak ket esetben vennek meg lakast: 1. nyomott aron 2. nagyon pont minden stimmel, nem tudok jobbat elkepzelni lakni. Az elso a gazdasagi "erdemes", a masik meg az eletviteli.
En a veszhelyzet vegeig varnek, egyreszt addigra az eladok kivereznek, masreszt addig baromi nehez lesz barmi banki dolgot (sot szerintem ugyvedet is) intezni.
Szigoruan szvsz! -
sakal83
addikt
válasz
tibbike01 #14480 üzenetére
Egy jó lakás megtalálása jó áron minimum 6 hónap folyamatos keresés. Illetve javaslom kiterjeszteni ekkora összeggel a keresett helyet is a 4. illetve a 22. kerületre. A 4. a metró hosszabbításával egy kimondottan álhető környék lesz, és felfelé fognak menni az árak. A Homoktövis lakópark (bár elég drága) egy jó kis hely illetve a kápmegyeri környék is jó, ha újszerűt nézel. Jó levegő, közel a belváros, ha lesz metró! illetve jó infrastruktúra.
Ja, és alkudj rendesen
el ne hidd, hogy annyira pörög a piac
szerintem min 10% sok lakásban benne van, ami valóban eladó, nem csak balekfogó
-
Drizzt
nagyúr
válasz
tibbike01 #14480 üzenetére
Hat akkor ne vedd meg a garazst, ha nem kell. Ha kell, nezd meg a kornyeken tudsz-e olcsobban, s vegyel mastol.
Nekem a Gellerthegyen van beallitva par ertesito, ott a heten ket lakasnak csokkent a hirdetesi ara ezek kozul, de nagyon jelentektelen mertekben. 1, illetve 3 millioval. Mondjuk erre talan meg jellemzobb, hogy szar allapotuak a lakasok amiket arulnak. Na mindegy, nekem nem surgos a vasarlas. Az se baj, ha alberletben maradok evekig. Bar jo penne ugyanabban, mert koltozni utalok.
-
axioma
Topikgazda
válasz
tibbike01 #14469 üzenetére
Annyit er, amennyiert megveszik. Se tobbet, se kevesebbet... szerintem valid az a hozzaallas eladoi reszrol, hogy ha amugy nem feltetlen adna el, de kint tartja a piacon mert hatha valakinek valamiert pont az a legjobb, akkor magasabb aron rakja ki mint amit adott korulmenyek kozott, ha zaros hataridon belul el szeretne adni, megerne. Persze ilyenkor erdemes a hirdetesben szerepeltetni a negativumokat es a magas arat, hogy feleslegesen ne zaklassak a megtekintessel.
-
Sempronius89
tag
válasz
tibbike01 #14454 üzenetére
Nézd ez magánvélemény.
Venni akkor kell amikor van pénzed rá. A van pénzed rá pedig azt jelenti, hogy egy kereset 3-4 hónapos kiesése esetén sem jelent gondot a kezdő törlesztő mondjuk másfélszeresének a fizetése.
Tudom sokan Gordon Gekkonak képzelik magukat aki egy valamikor már aztán tényleg eljövő válság idején fillérekért bevásárol, majd konjunktúra idején elad, de ez nem ilyen egyszerű.
A grafikon meg valós, de számodra aki a 13,11,14-ben akar venni pont lényegtelen.
-
válasz
tibbike01 #14454 üzenetére
Ha lesz valami hasonló visszaesés, akkor kell majd bevásárolni, ha van befektetni való pénzed. Ha nincs, akkor úgyis mindegy, ugyanolyan nehezen fogsz tudni saját lakást venni, csak még a melóhelyen is retteghetsz a leépítések, megvágott juttatások, kimaradó bónuszok miatt... már ha globális válságról, recesszióról beszélünk. Szvsz.
A grafikonról mondjuk az jön le nekem, hogy a visszaesés sem volt egy villámcsapás, 8 évig tartott, mire elérte az 50%-os szintet 2006 és 2014 között.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
tibbike01 #14443 üzenetére
Szerintem egészen biztosan, a legnagyobb kérdés az, hogy mikor, illetve hogy nominál, vagy reál értéken.
Nagyon sokan nem gondolják így, de ez az én véleményem. A koronavírusnak is, meg a tőzsdepániknak is biztosan lesz nagy kihatása az ingatlanpiacra, de ezeket még nem látni milyen komolyak lesznek. Egyelőre elég komolynak tűnnek.
-
axioma
Topikgazda
válasz
tibbike01 #14410 üzenetére
Az akkor mar 30 napra felmondhato es a teljes betet nalad van a 31. napon. A lenyeg hogy alltam fenntartassal mondd fel, es a vasarlas meg kell tortenjen 3 honapon belul. (Elviekben a felmondasban jo mar beleirni az ingatlan azonositojat is, de nem kotelezo.)
Ha a 6M az nem a beteted hanem a betet + lakaskolcson, akkor az a masik szopas a'g, es 99% hogy jobban jarsz ha felmondod, felmarkolod a meglevo betetet, es normal banki kolcsont kersz. Van par kivetel de nem sok.
ltp modosithato ugyan elvben, de "kedves partunk" ugye modositott szerzodesre kulon szankciokat vezetett be, ezzel en most nem probalkoznek (pl. roviditeni 6 evesre es ugy lezarni lakaskolcsonnel). -
albiosz
őstag
válasz
tibbike01 #14408 üzenetére
Fő kérdés, hogy lejárt-é a szerződés. Ha igen, akkor nem igaz a felvetés. A mi vevőnknek is lejárt szerződése volt, bement az OTP-hez és másnap a számlánkon volt a zseton.
Ha nem járt le, akkor viszont valós a 3 hónap. Komoly felárért 1 hónapra lehet csökkenteni esetleg.
-
sakal83
addikt
-
sapizee
csendes tag
válasz
tibbike01 #14391 üzenetére
Értem, nappali+2 félszobás 50 nm körüli (nem panel) lakást azért nem lehetetlen találni ezekben a kerületekben, ahogy nézem az ingatlan.com kínálatát. De készüljetek fel rá, hogy valamilyen szempontból kompromisszumot kell kötni ebben az árkategóriában (utcára néző/nem liftes/földszinti/rosszabb tömegközlekedésű/felújítandó stb.)
Esetleg még Újpestet nézném meg, a metró közeli részeken (bár most megint felkapták a metró hosszabbítását Káposztásmegyerig)
Amúgy szerintem egyáltalán nem rosszak az utolsó generációs 3-4 szintes cseréptetősek (90-es évek elején épültek), mi most ilyeneket keresünk. Van pl. Zuglóban is (Adria sétány), de Káposztásmegyer egy része is ilyen.
-
sapizee
csendes tag
válasz
tibbike01 #14389 üzenetére
Szia!
Mekkora ingatlanban gondolkodtok? Szóba jöhet panel is?
XIII. és XIV.-ben nagyobb lakást ebben az árkategóriában inkább a panelek között fogtok találni.
Fontos továbbá, hogy jól megközelíthető legyen a munkahelyetek, ha nem akartok órákat tölteni ingázással. Illetve nem hátrány, ha családbarát a környék (gondolom babaváró mellett hamarosan baba is lesz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest