Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
A kérdésben benne volt, hogy valószínűleg el fogja adni 5-6 év múlva, akkor az 10 éven belül még valószínűbb. Ha nem fogja, akkor az nyilván más scenario.
Ettől függetlenül ez természetesen egyéni kockázati mérlegelés kell, hogy legyen. Én a saját választásomat írtam le válaszban.
-
w.miki
veterán
Köszönöm a tippeket.
Felújításba hogyan kezdetek bele?
Nem csináltam még ilyet, nem értek hozzá, ötletem sincs, lakberendezőt nem tudok megfizetni.
Van valami FB csoport, vagy fórum, ahova felteszem a mostani képeket, és megírják, hogy kell elkezdeni, mire kell figyelni, mit, hova érdemes tenni? -
Gabró
tag
Valamit félreértettél. Szerintem te pengén csináltad. Az eladót nem értem. Megjelenik egy fószer T+2 órán belül, alkuszik (nálam ebben a helyzetben ez önmagában komolytalan lenne), és azon melegében aláírok vele egy szándéknyilatkozatot. Ezt a tempót egy autónál fel tudom fogni, de egy lakásnál nekem érthetetlen. Főleg úgy, hogy ha nagyon félreárazok, akkor az az utolsó garas lehet egy jobb autó ára is.
-
TomMusic
őstag
Köszönöm szépen, jövök egy sörrel!
láttam hogy az elektromos hálózat teljesen új, kint 32A a biztositék, schneider elosztótábla
Ezt csak akkor látod, ha megnézed az elosztóban a vezetékek végét, és látod hogy nem a régi alu megy, hanem új réz (az alutól se kell félni, egyébként az is tökéletes, csak megfelelően kell azt is terhelni). Ezt szeretik hangsúlyozni az eladók, hogy új a biztosíték (kismegszakító), esetleg dugaljak/kapcsolók. Valójában azt a legolcsóbb/legegyszerűbb cserélni. Nem azt mondom hogy nincs értelme, de a lakás értékében kb +-30ezer Ft-ot jelent (szó szerint).
A lényeg, a vezetékek újrahúzása (akár részben, pl. nagyfogyasztóknak), ÁVK (ÁramVédő Kapcsoló, "Fi relé"), túlfeszültség-levezető (bár ez utóbbi panelban valószínűleg felesleges), beszerelése lenne. Na ezek viszont már jóval melósabbak/költségesebbek, így ritkábban vállalják be.
Na kicsit elkanyarodtam a témától bocsi. -
RI/OS
addikt
Persze ehhez résnél kell lenni, és jópár ingatlant megnézni előtte, hogy képben legyél mit kell nézni.
Mert simán lehazudják a csillagokat az égről az eladók.
Hirdetik hogy teljeskörüen felújitott odamész, azt a 30 éves kapcsolótábla fogad, hogy "eddig mindent elbirt", meg a 30 éves parketta, bútorok rátólva, biztos nem rohadt már szét alatta
De ezeket a kis stikliket a 10-15. megnézés után már tudni fogod.Impulzus vásárolni sosem szabad! Az hogy az elsőre odamész és megveszed úgy hogy csak felületesen tudod megnézni el kell felejteni.
Én az első 2 helyre ellenőrrel mentem, megtanultam miket kell nézni, onnan már sima ügy
Ezt a kérdezőnek is a figyelmébe ajánlanám, hogy ez nem egy kiló kenyér hogy bemész a lidl-be és megveszed.Én ide kimentem, láttam hogy az elektromos hálózat teljesen új, kint 32A a biztositék, schneider elosztótábla, felcimkézve minden (!) új fürdő ravak kád, minőségi csempe, még az erkély is fel volt újitva kb. ennyi elég volt. De ehhez azért kell tapasztalat, ha ez az első ingatlan amit megnéznél na azt felejtsd el hogy meg is veszed. Érdemes előtte jópárat megnézni. Aztán miután képbe kerültél hogy mit hogy utána lehet vadászni a jó vételeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest