- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
regeniv
csendes tag
válasz
mrhero #17448 üzenetére
Szia!
Igen ez lesz az első, és terveink szerin még mindenképp szeretnénk egy másodikat is.Ez a felújítási támogatás szerintem is jó buli, egy kedvezőbb árú ingatlannal és a 3+3 millió forintból ha csodát nem is, de azért egy tisztes felújítást el lehet végezni, ahol utána le lehet húzni pár évet.
-
Ijk
nagyúr
válasz
mrhero #17409 üzenetére
Multkor nézegettem a helyi generalosokat cegjegyzekben. Idősebbek 4 évesek, persze 1-2 régi motorost leszamitva.
Sok sikert új ingatlanhoz ha mashol is ez a tendencia. Kiadsz 60-70 milliót is jó sok hitellel, aztán remenykedsz hogy nem lesznek komoly problémák pár éven belül. Nem olyan hogy radszakad a mennyezet de amiket nem vártnál fel eletre eladosodasert. -
-
Brandynew
őstag
válasz
mrhero #12517 üzenetére
Igen, ez lenne az ideális. Én viszont úgy vagyok vele, hogy a körülményekre nem tudok hatni, attól, hogy sokszor, sok helyen elmondom, hogy mindenki mennyire korrupt, kizsákmányoló, és mennyire nehéz a boldogulás, a helyzetem nem lesz jobb.
Tehát vagy beletörődök, és egy panelben öregszem meg, vagy teszek ellene, és sokkal többet dolgozok.
Egyébként azt is tegyük hozzá, hogy a saját ingatlan vágya magyar sajátosság, pont azokban az országokban nem népszerű, ahol jóval többet keresnek (pl. Ausztria). A rend kedvéért azzal sem árt tisztában lenni, hogy a nyugati országokban nálunk is nehezebben jutnak hozzá az emberek saját ingatlanhoz, mert annyival drágábbak, hogy több "nyugati bérből" jön csak ki a vételár, mint ahány hazai bérből itthon meg tudsz venni egy ingatlant.
Egy gyors adat: "Míg egy átlagos angol családnak 35 évnyi teljes nettó jövedelmét kell egy 50 négyzetméteres, bel-londoni, új építésű lakás megvásárlására fordítani, addig egy átlag magyar családnak csak 12 évnyi teljes nettó fizetése szükséges Budapest belső kerületeiben egy felső kategóriás, 50 négyzetméteres új építésű lakás megvételéhez.” - Otthon Centrum
-
Brandynew
őstag
válasz
mrhero #12510 üzenetére
Nagyon sok ember az áhított "egyel magasabb" életszínvonalat sem tudja elérni, és ez nem azért van, mert nem mindenkinek adatik meg ez vagy az. Azért van, mert nem tesz érte, csak szidja a körülményeket, a rendszert, a tehetősebb embereket. A világ legegyszerűbb dolga azt mondani, hogy azért nem tudok előrébb lépni, mert a kormány ellopja, meg Mészáros, meg felső 1%.
Bárki vállalhat másodállást, ha határozott célja az életszínvonalának emelése. A saját példámból indulok ki: amíg más panaszkodik, hogy ő mennyire ki van fáradva a napi 8 óra munka után, és otthon már semmire sincs ereje, én addig a második munkahelyemen vagyok, a legtöbb nap 12-13 órában dolgozom, és ezen felül is vannak pluszmunkák, amit elvállalok. Nekem nincs csak pihenéssel tölthető hétvégém, szabadságom, munkaszüneti napom.
Ezt addig fogom csinálni, amíg nincs meg a vágyott ház, autó, bútorok, megtakarítás.
-
Stanlee
őstag
válasz
mrhero #12498 üzenetére
Ha engem megkerdez egy (friss diplomas) gyakornokunk, akkor azt szoktam javasolni neki, hogy ne vegyen rogton maganak autot, ill. ne bereljen csak maganak meg egy kicsi lakast se. Helyette probaljon meg 2-3 evig azon a szinvonalon elni, amit az egyetemen/foiskolan megszokott. Probaljon baratokkal egy lakast kozosen berelni, osszpontositson a munkara, es ne kezdjen el ugy koltekezni, mintha nem lenne holnap es ma meg kell vennie mindent, amire eddig sovargott. Persze eddig senki se fogadta meg a tanacsom
Pedig ha legalabb 2-3 evet kibirnanak takareklangon, akkor tudnanak megtakaritani, es tobb lehetoseguk lenne, ill. az elet sem szaladt meg el mellettuk.
-
basaharc502
aktív tag
válasz
mrhero #12498 üzenetére
Kisebb városokban...ahol nincs egyetem, főiskola hol fogsz tudni egy szobát kibérelni egy egész lakás helyett?
Azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy mi reális és mi nem...jelenleg a lakásárak a átlagfizetésekhez képest (és nem az it szektorhoz képest) egyáltalán nem reálisak (persze tudom sosem voltak azok, csak az arányok mások most)...az, hogy egy közel 60 éves panel 40 nm-es "lyukáért" vidéki kisvárosban is simán 13-14-15 misit elkérnek bőven nem a reális árkategóriába tartozik, miközben ugyanezek a lakások 8 évvel ezelőtt 5-6 milla környékén sem kellettek a kutyának sem - ami persze most lényegtelen, de azt, hogy ugyan azért (se panelprogram, se nyílászáró csere stb) 2,5 - 3-szor annyit kiadj valahogy sehogy sem akar számomra reális lenni. Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy vidéken azért közelről sincs sorban állás a lakásokért, vannak olyanok, amiket 2-3 éve hirdetnek, már akkor is túlárazva de azért most megfejelték még 0,5-1 misivel az árat...nem is értem...
-
concret_hp
addikt
válasz
mrhero #11965 üzenetére
nem az a fo gond, hogy ki fizeti a kamatot, hanem hogy ki fut a fedezetlen hitel utan nem fizetes eseten.
borsod alson ahol 1M-ert barmelyik hazat megkapod az utcaban 2 szomszed azt mondja, hogy megveszik egymas hazat 10-10 millaert, elmulatjak a 10 millat, aztan kozlik h nem tudnak fizetni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest