- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigristank
csendes tag
válasz
szabonagyur #18914 üzenetére
Szerintem az nem kizáró ok, legfeljebb a te lakcímbejelentésedhez a feleséged hozzájáruló nyilatkozatát csatolod, az övéhez pedig a tiédet.
Egyébként közös tulajdon esetén a jogszabály azt írja elő, hogy a szállásadó nyilatkozatát kell csatolni a tulajdonostársak hozzájárulásáról.
Tehát osztatlan közös tulajdon esetén sem kell az összes szomszéddal aláíratni a bejelentőt, mert elég, ha a szállasadó nyilatkozik a tulajdonostársak hozzájárulásáról.A járási hivatal a szállásadó nyilatkozattételi jogosultságának fennállását az ingatlan-nyilvántartásba történő betekintéssel ellenőrzi.
-
Tigristank
csendes tag
válasz
szabonagyur #18903 üzenetére
Teljesen fölösleges a lakcímbejelentést személyesen intézni, mikor már online is meg lehet oldani, otthonról, sorban állás nélkül.
Ha rendelkezel ügyfélkapuval, akkor a magyarorszag.hu oldalon be kell jelentkezni, és online tudsz intézkedni a Lakcímváltozás bejelentése menüponton keresztül.
Elektronikus úton a lakcímbejelentés akkor teljesíthető, ha a
- kérelmező a lakás kizárólagos tulajdonosa vagy egyedüli haszonélvezője, vagy
- olyan érvényes teljes bizonyító erejű magánokirattal vagy közokirattal rendelkezik, amely a lakás használatára feljogosítja (pl. bérleti szerződés), vagy
- szállásadóként a lakás tulajdonosa, haszonélvezője a lakcímbejelentéshez jogszabályban meghatározott módon hozzájárult.Amennyiben a bejelentésre nem szállásadóként (pl.: tulajdonosként vagy haszonélvezőként) kerül sor, úgy az egyéb módon fennálló jogosultság igazolására alkalmas nyilatkozatot, vagy okiratot a kérelemhez csatolni szükséges. Elektronikus úton történő lakcímbejelentés esetén csatolmányként kizárólag AVDH (Azonosításra visszavezetett dokumentum hitelesítés) szolgáltatás igénybevételével hitelesített 1 darab PDF kiterjesztésű fájl (max. 2 MB) adható meg, amely szükség esetén tartalmazhatja több tulajdonostárs, vagy haszonélvező hozzájárulását is.
Az új lakcímadatokat tartalmazó személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímigazolvány) választás szerint személyesen vagy postai úton lehet átvenni.
Én így csináltam 2 hete, vasárnap jelentettem be a lakcímváltozást, csatoltam az AVDH-val hitelesített hozzájáruló nyilatkozatot, majd kedden már vehettem is át az új lakcímkártyámat.
-
skristof
tag
válasz
szabonagyur #18903 üzenetére
kedvencem, hogy a bal szelso kis cetlit nem kell kitolteni, mert kidobjak
cserebe a jobb oldali reszen mashogy vannak tagolva az input fieldek -
válasz
szabonagyur #17164 üzenetére
Én is így csináltam mint ők és mivel előttem a cél ezért nem fáj ilyenkor a " kenyér és víz"
Jó oké az elmúlt években volt pár külföldi itthoni nyaralás wellness.
De már nincs nő plusz covid így nem megyek
Számomra is motiváló hogy láttom a fizetésem nagyrészet félre rakom és így ki tudom fizetni az ami még hiányzott a lakáshoz.
Sakál nekem is 30-35% fog menni törlesztő plusz rezsire én is néha agyalok nem sok e .
-
challo
csendes tag
válasz
szabonagyur #17162 üzenetére
Nem, csak attól tartok, hogy a lakás állapota miatt nagyon alálőnének esetleg a vételárnak.
-
whYz
őstag
válasz
szabonagyur #17164 üzenetére
Csak nem kell lenézni azt akinek albérlet megfelel
Nem kell lenezni azt sem, aki "kenyeren es vizen" el ahhoz, hogy elerje a celjait. Sokan minket is hulyenek neztek, hogy minek sporolunk, de a vegen lett egy hitelmentes uj epitesu hazunk, csok nelkul.
-
Brandynew
őstag
válasz
szabonagyur #17159 üzenetére
A kenyér és víz valóban elég durva fogalmazás, úgy gondolom, sokkal jobban és egészségesebben táplálkozunk, mint az, aki étterembe jár. A kulcs a magadnak főzés.
Ha bármi beütne, akkor van annyi tartalékunk, hogy ~ fél évig kihúzzuk, addig csak találunk átmeneti jelleggel másodállást. Ha meg akkora a baj (mindketten lebénulunk), akkor valószínűleg a hitel lesz a legkisebb gondunk, vigye a bank a házat.
-
whYz
őstag
válasz
szabonagyur #17156 üzenetére
99% jobban éli le az életet albérletben, mert elutazik, megveszi ami kell.
Szoval hulye aki sporol, es inkabb befektet minthogy elverje a penzet. Mi ketten IT fizuval 10 evig sporoltunk es befektettunk ahhoz, hogy meglegyen a jelenlegi hazunk, egy videki varosban. Kb 50 millioert epitettuk, 30 eves koromra keszult el, most kb 100+ milliot er mar.
Nem lehetetlen, barhogyan is magyarazzatok. Ez mellett persze masokkal eltunk, vagy volt, hogy peneszes garzonban, pedig megtehettuk volna, hogy kiberlunk egy teljes hazat magunknak...
-
Brandynew
őstag
válasz
szabonagyur #17156 üzenetére
Ez is egy járható út, tény. De akkor nem értem a "nincs pénzem lakásra"/"nincs pénzem házra" hozzászólásokat. Nyilván nem lehet tervezés nélkül a fenekére verni a jövedelmednek, közben meg saját ingatlant is vásárolni. Prioritások.
Én a házvásárlásra befektetésként gondolok. Egyébként ez a lakáshitel/lakásvásárlás topik, szóval szerintem teljesen jogos, hogy a lakásvásárlásról beszélünk, nem az albérletről és annak pozitívumairól.
-
Brandynew
őstag
válasz
szabonagyur #17154 üzenetére
Nem éljük meg vegetálásként, teljesen jól elvagyunk, valószínűleg jobban, mint az, aki elveri a pénzét és 50 évesen is albérletben él a telepen. Ahogy haladunk előre, egyre többet keresünk és egyre kevésbé kell "vegetálni". Addig is megalapozzuk az életünket.
-
sakal83
addikt
válasz
szabonagyur #17098 üzenetére
Meg most sem valaszolsz az utolso kérdésemre illetve senki nem gondolatolvaso.
Konstruktivitas: vegyed fel a hitelt jovore.
-
sakal83
addikt
válasz
szabonagyur #17094 üzenetére
Huh. Bocs de ezen nem tudok atugrani. Tehat "az oledbe" pottyan 20% es a szerodesmodositason rugozol. De nekem8. Komolyan mindent is de azonnal...
Szerk:
Bocs de ez allat. Tehat hitelt veszel fel lakasra mert jo esellyel nincs ra pénzed. Kapsz ra 20% kedvezményt a semmiből es Te 60e fton szenvedsz hogy mind a kettőt mefkapd? De megforditom: mit segitene rajtad ha megjelent volna a kozlony hogy 5% az afa januar 1tol?
-
sakal83
addikt
válasz
szabonagyur #17092 üzenetére
Biztos drágább a szerződésmódosítás, mint akár a 0%-os ÁFA, de maximum az 5%...
Hagyjad a fenébe az egészet
csak le akarnak húzni a kötsög bankok a szerződésmódosítással
-
Ezekiell
veterán
válasz
szabonagyur #17090 üzenetére
Január 1től lesz elvileg, még csak ígéret van rá.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szabonagyur #16947 üzenetére
A válaszait és kérdéseit olvasva az illető megerősítést vár, hogy jól dönt (és csak azt "hallja meg" ami ezt támasztja alá) tehát: Igen, ilyenkor az elsődleges a törvényi/jogszabályi helyzet tisztázása.
Az, hogy nálatok ettől pozitív irányban bizonyos dolgokban eltérés van lehet pl. egy tervezett belterületté nyilvánítás egyik lépése, de nem ez az altalanos
pl. van ahol 20 éve várják a csatornázást, de az önkormányzat nem tervez ilyet, tehát hiú remény.
-
Csabroncka
addikt
válasz
szabonagyur #16947 üzenetére
Szakmai fórum, gondolom nem a madárcsicsergésre, vagy a busz menetrendre kíváncsi! A külterület ilyen fogalmat nem ismer, hogy családiházas övezet! Ennél sokkal fontosabb nagyon tisztában lenni a településrendezési tervvel!
-
Csabroncka
addikt
válasz
szabonagyur #16940 üzenetére
Gyerekek most komolyan és ésszerűen tényleg ezek a legfontosabban?
1. legfontosabb: beépíthetőség 1% vagy 3 % vagy be sem építhető esetleg csak mezőgazdasági épület helyezhető el.
2. közmű: villany remélhetőleg van, víz talán van. Gáz és csatorna szinte biztos nincs.
3. A bank összközműves belterületi lakóingatlanra ad lakáshitelt, minden egyéb másra csak lényegesen rosszabb kamatozásút "jelzálog" hitelt ad!
Minden szép és jó egy külterületi ingatlanban, de:
-hóeltakarítás
-szemétszállítás
-mentő
-tűzoltóSzevam: szabad felhasználású jelzálog hitelt tudsz felvenni rá, legjobban akkor jársz, ha egy normál belterületi ingatlan lesz a fedezet!
-
válasz
szabonagyur #16942 üzenetére
Értem, köszönöm!
Postás néni/bácsi kihozta a leveleket, csomagokat a kapuig, vagy be kellett menni a postához (esetleg postafiók szolgáltatást kellett-e igénybe venni?)
-
válasz
szabonagyur #16940 üzenetére
Szia!
Köszönöm, ez az ami csábít
Én olyanra gondoltam, hogy esetleg az infrastruktúra nem jut el odáig pl. csatorna, szemétszállítás, postaszolgálat, közvilágítás, utak. Nálatok ezek rendben voltak? Hogyan oldottátok meg? Közben én is olvasgatok róla, azt írják hogy 10%-os az illeték illetve hitel nem igazán játszik. -
Ezekiell
veterán
válasz
szabonagyur #16893 üzenetére
Ez így jónak tűnik nekem - de nem vagyok ügyvéd.
-
Ezekiell
veterán
válasz
szabonagyur #16890 üzenetére
Úgy írjátok alá, hogy nettó ár + ÁFA, és akkor az ÁFA az a teljesítés pillanatában érvényes ÁFA-t jelenti (és a teljesítés legyen így jan 1 után). Legalábbis elvileg így van, ügyvédet kérdezz azért
-
sakal83
addikt
válasz
szabonagyur #16799 üzenetére
Jol érted.
-
A Zéé
addikt
válasz
szabonagyur #13821 üzenetére
ha volt építési engedélye 2018 nov. 1 előtt, akkor 2024-ig van 5% áfa.
Ha nem volt, akkor valóban szívás. Viszont ha még több mint 1 év van vissza a kivitelezésből, akkor nagyon-nagyon-nagy bizalom kell a beruházó felé, hogy már most kifizesd a teljes vételárat. Én csak nagyon sok csillag együttállása esetén merném meglépni.
Nem tudom merre keresgélsz, de olyan lakás esetleg nem jöhet szóba, aminél tovább él az 5%, esetleg hamarabb kész lesz? -
A Zéé
addikt
válasz
szabonagyur #13819 üzenetére
miért nem lehet sima lakáshitelt?
Elzárkózik tőle az építtető?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest