- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
axod
tag
Én is ezt tudom megerősíteni. Mindenre IS fel kell készülni, az ügyintéző leginkább a papírokat sem tudja kitölteni hibátlanul a saját rendszerében. Én 4 dolgot javíttattam csak a befogadáskor, és még ügyletenként 3 hiánypótlás volt így is az ő hibájából (mivel ezeket 2 külön ügyletként kezeli a bank, legalábbis Erste így csinálta, így mindent 2x kellett javítani is, még több hibalehetőség...). A hiánypótlásnak 1.5-2 hét átfutási ideje volt. Hagyj elég időt rá a szerződésben.
-
updog
őstag
Mivel nem vagyok érintett ezen nem is akadtam fenn
A srác nagyon magabiztosnak tűnik, de igazán én is az ismerős hölgyek arcán/szemén láttam egy-egy beszélgetés közben, mekkora teher (volt) nekik ez
A férfiaknak ez még akár kaland, tanulság stb. is lehet, max káromkodva mesélik egy sör mellett hogy mekkora szívás volt.
Én egy kivétellel generálkivitelezős építkezéseket láttam ismerősi körben, azoknál is simán megvolt 2-3 év az üres telektől a beköltözésig (úgy hogy vasalás, zsaluzás, pakolás, vésés, kisebb kőművesmunkák, faanyag gyalulás, szemét pakolása, stb. saját erőből ment). Őrület.
Nekem ez a nagyon naiv kép van a fejemben, hogy a technológiai időket is betartva miért ne lehetne 1-1.5 év alatt felépíteni egy házat...
De mint mondtam, 1000% hogy nem fogok ilyenbe belevágni amíg nem lesz annyi pénzem hogy megfizetek mindent és mindenkit is, csak hogy minden rendben menjen. Rajta vagyok, de még kicsit várat magára a dolog
Kitartás!
-
Ijk
nagyúr
Mekkora nappali, mekkora háló?
Személy szerint egy szoba ne legyen kisebb 14nm2-nél. Két embernek, gardróbnak, franciaágynak, komódnak kell ennyi ha nincs külön gardrób szoba. Gyereknek is méreteznek egy 9nm2-es odút újabb házakban. Na most ott kisgyerekként nem fér el a játékaival, ergo a nappali lesz feláldozva. Ha meg ki is repül nem nagyon kell hazavárni alkalmanként ha van párja, mert egy franciaágy már nem fér be.
Ja és persze ma ilyen 9-12nm2-es lyukakkal, amerikai konyhás nappalival, mindez gipszkarton falakkal leválasztva, 40 millió kulcsrakészen telek, kert, kerítés, garázs nélkül, legolcsóbb burkolatokkal, szerelvényekkel. -
Mauzes
addikt
Azt azért ne modd már, hogy ez a normális mindenkinek, aki nem panelben nőtt fel. Akkor egy kétgyerekes családnak minimum 160+ négyzetméter kell, hogy ne érezzék magukat prolinak? Meg veszel százmillió felett egy házat, és akkor építs rá emeletet? Szerintem az országos átlag nem azt a képet mutatja, amit mondasz.
Brandynew: Hogy jön ide az USA? Akkor autókban is az USA-jelleg a "jó"? Amúgy a 25 m2/fő az szerintem is inkább az alja a kényelmesnek (ha családi házról beszélek), de a feleslegesen nagy vagy átlagostól nagyobb ingatlannak elég sok hátránya van: magasabb bekerülési költség, magasabb rezsi, jóval nagyobb felújítási költségek, ha az átlag felett nagyon kilóg, akkor eladni is nehezebb.
-
dugynok
senior tag
Hàt, sok éve fizetem az adókat, mindìg az àtlagbérre voltam bejelentve, azt tavaly is lófüttyöt kaptam az eü-be, magànba kellett mennem, sokpénzért... Most is àtlagbérre vagyok bejelentve, mégis azt hallom mindenhonnan, mire nyugdìjas leszek, nem lesz nyugdìjjam... Eü-ről ne is beszéljünk! Szóval, minek is fizetek be?? Pl. Többet adózok, mint a kata-sok, nekik mégis ugyanúgy, ugyanannyi jàr eü-be....
Szerintem engedjük el ezt a témàt, mert az, hogy hülye és igazsàgtalan törvények vannak és kiskapuk, sok embernek nem tetszik, mikor bizonyos körökre szabnak törvényeket. Tudod, példamutatàs a nagyoktól.... -
Kobe
veterán
magyarországon nincs középosztály. Klasszik értelemben sincs és ungarische unortodox értelemben sincs. Beszántották.
nem tudom, hogy azok közül akiket középosztálybelinek hiszünk, hányan vettek félkész konstrukcióban ingatlant (ugye ponthogy nem szorul rá, megoldja / megoldotta 1 beruházásból, vásárláskor)
illetve azt sem tudjuk, hogy a külön bejáratú, konyhával felszerelt dologgal mit akarnak, miért van ez az ordas baromság a javaslatban:
A, hamar önállóságra nevelni a gyereket és pelenkázást is csinálja magának a kis ovis + főzzön mosson magára miután megtanult járni
B, esetleg mama hotelt üzemeltetni, mert hát középosztálybeli gyereknek kb annyi az esélye a saját ingatlanra mint töröttszárnyú 1lábú gólyának a túlélésre az autópálya közepén
C, kiegészítő jövedelmet juttatni a csokból felújított tetőterek kiadásán keresztül a NER-kompatibilis családnak (csak akkor miért CSOK forma, ha nem családon belüli albérlő lesz a haszonélvezője?)
D, esetleg a kisnyuggerek tömeges bedőlésére számítanak a válsághelyzetben, így a gyerekre rótt eltartási kötelezettség után alapot akarnak teremteni a mammer / anyós kötelező hovaköltöztetésére is ?
E, szimplán pottyanjon némi a bútorasztalosoknak is, ne csak a kőműveseknek, melegburkolóknak ? (ez esetben várom előre a beépített szekrénybe kötelező jelleggel épített teakonyháktól hemzsegő házak ezreit)
az biztos hogy A-E variánsból valamelyik, csak épp nem kommunikálják ténylegesen melyik
-
Kobe
veterán
nyilván én sem azt mondtam, hogy egyáltalán nincs célrétege, de az, hogy megint ugyanazt a témát tudják csak bedobni, nagyon szegényes ismeretekről árulkodik.
Gyak úgy sikerült az éves GDP mérhető százalékát mentőcsomagként kiajánlani, hogy abból 0 intézkedésnek van bármilyen multiplikátor hatása, ennek sem lesz.Jó buli lesz annak igénybevenni, aki megfelel a kritériumoknak, de perpill úgy néz ki a gazdaság nagyobb szarban van mint eddig bármikor bevallottan, a bérek kb befagytak, és már a kormánypárti szakértők is beismerték hogy a béremelkedésnek, munkaerőhiány időszakának annyi, közben iszonyat sokan, teljes szektorok dolgoznak fél/negyed munkaidőre bejelentve (sok helyen persze ugyanúgy napi 8 órában, de a korábbi bér 25%áért....)
És a jelenlegi alakulás szerint ez csak rosszabb lesz, eü költségek irdatlan megnőnek, szomszédos, kb kifogyhatatlan forrásokkal rendelkező országokban már terjed a felismerés hogy a telet sem lehet 3-4 hét full lezárás nélkül megúszni (akkor nálunk miért sikerülne, a 10-ed akkora színvonalú eü apparátussal?), és aki épp olyan szektorban dolgozott, örül majd ha még egyszer 1 hónapig semmit nem kap vagy további leépítés jön, megint negyedelik a bérét....Tök feelinges lehet ilyen körülmények közt ilyen nagyszabású tervbe belefogni, csak amikor az átépítés között félúton megint (újra) kirúgják valamely szolgáltatószektorban dolgozó apust a gyes/gyeden levő anyus mellé és pár hét alatt szalámira és gyertyalángra sem fog maradni, akkor szerintem páran elgondolkoznak hogy milyen jó lett volna ha munkahely megtartásra, bértámogatásra, stb költötték volna
De hát a magyar általában ilyen, sírva mulat azt lesz ahogy lesz.
Szerintem tetőtér meg melléképület nélkül az a pár ezer család el tud élni 1-2 évet. Ugyanezen család munka nélkül már nehezebben bírja ki.....@BigBlackDog - franc se tudja. Nyilatkozni is ennyire tudnak. Az élethelyzet alapján a gyerekvállalást serkentendő, pl tetőtérbeépítés, stb, de említették a külön bejáratot is.
ez teljesen üti egymást. Nem tudom hányan szoktak pl a jövőben megszületendő újszülöttnek konyhával / vkülön vizesblokkal rendlekező szobát kiépíteni.
Vagy valamilyen bújtatott mama-hotel építési lázat akarnak támogatni ?
esetleg van pár haver akik társasházban gondolkoznak és jól jönne egy kiadható tetőtér ?
sok minden lehet, de látszik hogy mennyire átgondolt és megalapozott ha egy sorban sikerül 2x ellentmondani önmaguknak -
axioma
Topikgazda
A gond itt inkabb az, hogy aligfizetesre 2 gyereket tervezve ilyen koltseges hobbit nem eleg hogy bevallal (ertem ez alatt magat a sajat tulajdonu hazat), hanem barki szamara elerhetonek tartja. A parjaval gondolom legalabb megegyeztek ezen ertekrendben, de a gyerekek meg nem szavazhattak...
Amugy a sporolas onmagaban nyilvan jo, de ez is olyan mint a fogyokura: anorexianal azert mar nem lehet pozitivan nezni ra. -
De4d
őstag
Nem írtam sehol ilyet hogy hitel mentesen akarok, és nem is vágyok palotára, de hogy 35- 40nm-es lakás 20+ millió az nagyon sok. 10 millió hitelt meg nem tudok egyedül bevállalni.
Az meg hogy akkoriban a fizetése nem ennyi volt nem releváns mert. mert míg kb az átlag kereset a duplájra elemlkedett addig az ingatlan a 3-4x-ra az élelmiszerekről nem is beszélve.
Albérlet is ma már egy fél fizetés, horribilis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- One mobilszolgáltatások
- Spórolós topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest