- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davidkoma
tag
válasz
Tharkoul #2609 üzenetére
A korábbi hozzászólásaimban nekem voltak hőmérsékleti problémáim a Rapid Case-zel (már 5-10 perces használat után), de ez pusztán a melegedésre hajlamos 7200.7-es Seagate miatt jelentkezett, lévén WD Greennel már nem vált forróvá a helyzet.
Másrészt nyitott rack-el is megszaladt a hőfok az ős Seagate-tel, ami egyértelműen a HDD számlájára volt irható, nem a rossz/elégtelen szellőzésé.
Tehát én az említett HDD-det nem javasolnám sem ebbe a rack-be, sem más hasonló, venti nélküli házikóba.
Az én Seagate-em is rendszervinyó volt egy darabig a házban anno, de ott egyrészt a fémház passzív módon eldisszipált némi hőt a HDD-ről, másrészt venti is fújt rá talán, ha jól emlékszem.
Egy biztos, a vincsi-hőfok figyelve volt és nem volt "izzasztó" a helyzet. -
Davidkoma
tag
Valószínűnek tartom, hogy lesznek még néhányan, akik felteszik a módosított firmware-t, de azt már kevésbé, hogy még XP-vel "tolják".
Ha nem sürgős, és ráér pár hétig, akkor majd megnézem a munkahelyemen, ott célszoftver miatt kényszerűségből van XP-s gép.Amit a linkelt oldalról kihámoztál, az válasz lehet arra, hogy miért van egybegyúrva a letölthető firm.
Mondjuk, ha behalt volna a rack a ráerőszakolt firmware-től, nehezen magyarázhattam volna meg a rendeltetésszerű felhasználást. -
Davidkoma
tag
válasz
troszti #2577 üzenetére
Hali!
#2544-ben írtam a módisítást.Nekem szintén 1053-as "jutott", amihez -a márkatársakhoz hasonlóan- nem alkalmas a gyártó oldaláról letölthető firm.
Amint írtam, nekem fontos lenne, hogy inaktív állapotban leálljon a benne lévő Wincsi, ez most úgy tűnik megoldódott. Nagyobb HDD még nem zuhant bele, így ilyen tapasztalataim még nincsenek.
A leválasztás után leállítást assz'em még nem néztem, de szerintem az is megy már vele biztonságosan. -
Davidkoma
tag
válasz
DJ. Ru$y #2578 üzenetére
Kukkold meg ezt: Sharkoon DriveLink Combo 3.0
A gyártó szerint 4 Teráig kezel HDD-t, 100 centis USB3.0-ás madzagja van.
Ára itthon ~10000 Ft körül.
-
Davidkoma
tag
Hali!
Amíg nem ír ide egy Thermaltake-tulaj, aki saját infókkal tud szolgálni, addig pár észrevétel:
-Mindkét tipusnál max. 2TB-os HDD-méretet ad meg a gyártó. Ez persze lehet, hogy neked most elég, de gondolj arra, ha kölcsön kapnál egy nagyobb HDD-t, vagy jövőre beruháznál egy tárolóba, ne emiatt kelljen kisebbet venned bele.
-A passzív hűtésű 0025-ös szerintem kissé túlárazott (szerintem), ugyan az a körítés jár hozzá, mint a fentebb taglalt Sharkoon Rapid Case USB3.0-hoz vagy egyéb 3.5"-os USB3-as külső házakhoz, a fém borítás is általános ezeken, márkafüggetlenül.
-A ventilátoros változat melegedésre hajlamosabb HDD-hez ideális lehet, de plusz zajforrás a később hangosabbá váló két propeller miatt. Az ára ennek már duplája a Sharkoon-féle házikónak, igaz, ez a kevés aktív hűtésű 3.5-ös mobilrack között nem kirívó.
Régen volt a Transcendnek is 8-centis ventivel szerelt 3.5-ös rack-je, a Storejet is USB3-as csatlakozású volt, ha ragaszkodsz az aktívhoz, és ha beszerezhető még, vedd számításba esetleg azt is, Power Saving: 10 perc után, hőfokfigyelés, igényfüggő veti-fordulat (más kérdés, hogy mekkora HDD-t kezel max.-ban) -
Davidkoma
tag
válasz
troszti #2566 üzenetére
Hali!
Bocs, hogy beleszólok.
A 1053-as firmware-emhez a linket, ahonnét a frissítést leszedtem egy Mac-es fórumféle? adta, Google-találat után jutottam a Mac-es oldalra, ahonnét ez a link látszott, amit King Unique is belinkelt.
Tehát Mac-es felhasználók(nak) is ez a win-es megoldást linkelték Mac-es fórumtársak.
Ha lett volna közvetlen megoldás Mac-alá, szerintem azt írták volna a kérdezőnek. -
Davidkoma
tag
válasz
liszi70 #2553 üzenetére
liszi70:
Tessék, egy mondatban: megoldható a "stand by" és a "kikapcs.", ha alapból nem menne.
Olybá tűnik, aki most vesz Rapid Case 3.0-at, annak 1053-as ASMedia jut.Szerintem ne nagyon "Rack"-ezzél most, élvezd a nyaralást, kapcsolódj ki, úgy is hamar eltelik a szabi.
Jó pihenést!Gedeon31:
Persze, megy Sata2-vel és Sata1-el is (lásd nálam), arra vigyázz, hogy ne forrófejű példányt tegyél bele. Nálam a régi 7200-as túlságosan melegszik. -
Davidkoma
tag
Na az előbb állt le a wincsi a Sharkoon-ban. Leválasztottam, és ugyanúgy, mint #2545-ben vlevi-nek, itt is égve hagyja a ledet, miután leállt a HDD forgása. (Az alvó üzemmódnál is ugyanúgy mint vlevi írta, olyankor nincs led-fény.
-
Davidkoma
tag
válasz
King Unique #2550 üzenetére
Ezidáig (korábbi firmmel) nem állt le, ha leválasztottam a tálcán lévő opcióval, de majd megnézem.
Amit kifogásolok/hiányolok a Sharkoonnál, hogy itt a firmware, a leírás elég szűkszavú, de hozzáférhető, az átlagfelhasználó (én) megveszi, hisz látja, hogy a weboldalukon is van hozzá javítás, foglalkoznak a termékükkel.
A doboz csili-vili, de jobban megnézve inkább csak szép, mint informatív.
Kibontva meg kis tasakban csavarok, kis csavarhúzó, meg egy kb. A/6-os papírfecni, mint manuál.(?)
Igaz, a kis ábrák magukért beszélnek, de semmi plusz információ.
A letölthető firmware is dettó, elindítod, aztán pislogsz, hogy mi micsoda (nem a fájlok, a Tool-nál az opciók).
X-ek meg körök, rövidítések, mint valami rejtvény.
A Support meg. jó ez igy, meg maj' lesz valami talán.Jó, ennyi pénzért (cirka 20 Euróért) mit várok el, de csavarhúzó azért minden háztartásban akad, ahol számítógép is van, de a kérdéses dolgokat egy oldalon összefoglalhatták volna, akinek gondja/kérdése van, úgy is először a gyártónál néz körül, ha már a manuál ilyen fecniféle.
-
Davidkoma
tag
válasz
King Unique #2548 üzenetére
Egyelőre az inaktiv állapotból a leállás megy, ha pl.TC-vel ránézek, akkor elindul szépen, ahogy kell, ha pedig nincs aktivitás, leáll.
A 2TB feletti méretet alany hiányában nem tudom még kipróbálni, az is lehet, hogy csak egy 2TB-ost veszek bele, ez a bizonytalanság nem nyugtatott meg.Őszintén megvallva mielőtt megvettem volna, futólag olvastam itt egy-két hozzászólást, de ugye semmilyen jel nem különbözteti meg a JMicron/Asmedia kettőst a Sarkoonnál, így csak 50% esélyem volt, hogy a kevésbé macerásat kapjam, a PCX-nél, ahonnét az enyém is van, nem lehetett a rendelésnél választani, annyit láttam, mikor elment a rendelés, hogy fekete házas lesz.
A dobozán, a készüléken sincs egyetlen árva jel, hogy milyen chipset lapul benne.
Szóval lutri.
A neked küldött lepattintó válasz (nyilván nem az volt, de én annak értelmezem) sem győzött meg.A konkurrens mobilrack-gyártók termékeit sem ismerem jobban, (azt látom ,hogy más is építkezik ezekre a chipsetekre), tehát nem állítom ,hogy ez rosszabb, vagy kevésbé jó, mint X vagy Y.
-
Davidkoma
tag
válasz
King Unique #2546 üzenetére
A Plugable.com-oldaláról szedtem a linket, nem a station drivers-ről.
Ez egy egybecsomagolt exe-állomány, (UASP1-130107, 962kB, eredeti fájlnév: 121005.exe)), de amint fut, a jólísmert MPTool-os kezelőfelület jelenik meg, a jobb felső sarkában a verzió is látszik szépen).A belinkelt kép kicsi lett, itt egy olvashatóbb ugyanerről: [link]
-
Davidkoma
tag
Az imént frissítettem ("downgrade"-eltem) a firmware-t a Sharkoon Rapid Case 3.0-ban. Ami most benne van az is 2013-as, csak korábbi, mint a gyáriként szállított.
A 2.0.4-es legújabb MPTool, az nekem sem működött, ahogy senki másnál sem, de az egyel korábbi (2.0.2) az igen.A dolog szépséghibája, hogy megismételni nem tudom, nem állítottam át az opciókat, (idle timer és társai), a cél az volt, hogy egyáltalán hozzá tudok-e nyúlni az MPTool-lal?
A frissités néhány másodpercig tartott, a Progress Bar-on a kis csík végigment és megjelent lent egy ablak a tálcán, hogy az eszköz müködésre kész.
Ja, miközben ezt írom, lekapcsolt a Sharkoon, a kék led nem világít, a HDSentinel-hőfokmutató ablakában lent viszont mutatja a stabil 38 fokos értéket.
Na bazz', a kép meg lemaradt:
-
Davidkoma
tag
Nagyjából 570GB szabad hely volt/van rajta.
Ez egy ~3 éves HDD, itt vettem 2011-ben a Hardveraprón nagyon minimális használattal, de igazság szerint sose volt egy táltos wincsi. Mivel adattárolásra volt használva, így nem volt akkora dráma a sebessége.
Nem lett firmware-frissítés sem rajta, nem is néztem, hogy van-e hozzá újabb.
Ha majd lesz újabb szabad meghajtóm, lefuttatom ugyanezeket ismét.Ja, és a legfontosabb: semmilyen aggasztó hőemelkedés nincs a mobilrackben.
Kérdés: 3TB-os új HDD-t tudnék-e formázni/partícionálni ebben az USB3-as Sharkoon-rackben?
A sharkoon gyártói támogatás a használatot 6TB-ig írja, az alaplapom nem UEFI-s, így a számomra fennálló 2.2TB-os korlátot szeretném megkerülni azáltal, hogy külső tárolónak vennék bele egy 3TB-ost (fajlagosan gazdaságosabb lenne, mint egy 2-es).
32bit-es Win7-tel használnám.Köszi.
-
Davidkoma
tag
Csináltam pár tesztképet egy 2TB-os WD Green-nel (WD EARX), USB3-as porton.
Kérésre 1GB-os beállítással: -
Davidkoma
tag
válasz
liszi70 #2528 üzenetére
Még mindig ugyanaz az öreg 120GB-os 7200.7-es Seagate, amit tegnap este említettem, nincs más S-ATA HDD, amit behajíthatnék a rackbe, a gépben pörgő 3db 2TB-os HDD-n kivül.
ha majd leáll a masina, megnézem újabb gyártású 7200-assal (a melegedés végett) és 5400-as WD-vel is.OFF:
Csak közbevetőleg jegyzem meg, nálam is az a távoli cél, hogy leálljon majd a HDD benne, lévén nemrég vett TV-hez kívánnám majd használni.
Az öreg 120-as sajnos ilyenformán nem lesz ide alkalmazva, hála a "hőemelkedésnek".Ja, 25%-ot gyorsult az olvasás (nem tesztprogrammmal, csak Total Commanderben nézve), nyilván gyorsabb tányér-sávokról olvasott ma reggel.
-
Davidkoma
tag
Annyi fejlemény van tegnap óta, hogy nem áll le a wincsi a rackben.
A nyák így néz ki benne:A 15. és 16. képeken jól látszik.
-
Davidkoma
tag
-
Davidkoma
tag
válasz
King Unique #2519 üzenetére
A szenzor mindkét indítás alkalmával 25C-ről indult, ez kb. megfelelt a szoba jelenlegi hőmérsékletének.
Anno ez a wincsi ment a gépemben, de nem produkált kiugró értékeket, igaz mindig hűtve volt ventivel.1054-es: [link]
-
Davidkoma
tag
válasz
King Unique #2515 üzenetére
Ok, kipróbálom, köszi.
Egyébként 1051, és 1053-as firmware-eken kívül 1054-es is előfordulhat (Sharkoon-okban is) legalább is Google-szerint.
-
Davidkoma
tag
Köszi az infót, egyébként van egy olyan gyanúm, hogy fals adatot ad a szenzor/Sentinel ennél az őskövület Seagate-nél, a Sharkoon-burkolatot fogdosva nem ilyen drámai a helyzet.
A kipróbálandó HDD-k a gépben pörögnek, így most nem tudok mást belepróbálni momentán.
Ami furcsa volt, hogy korábban a gépben menő wincsiknél az intenzív haszálatkor fellépő hómérséklet-emelkedést megfoghattam lokális hűtéssel ill. másolási szünetekkel, itt viszont üresjáratban is további (bár kevésbé vehemens) emelkedést jelzett a szenzor.
-
Davidkoma
tag
Sisoft Sandra-szerint:
VEN_174C, DEV_55AA, PRT_00 -
Davidkoma
tag
válasz
liszi70 #2509 üzenetére
Igazad van, a melegedés a HDD-től függ, Az öreg, 120GB-os 7200-as fordulatú HDD-ről másoltam USB3-as kábelével USB3.0-ás porton keresztül. Ment kb. 5-6 percet, több szünettel, de észrevettem, hogy intenzíven kúszik fel a hőmérséklet a HD Sentinelben. 42C-nál abbahagytam a másolást, vártam, de csak kúszott feljebb, erre asztali ventivel közelről direktben hútöttem, de még mindig emelkedett 47C-ig.
Igen, kipróbálom más wincsikkel is, 7200-as Toshibával és EARX-es WD-Green -nel is.
A kikapcs. tesztet még nem vizsgáltam, de megnézem majd.
-
Davidkoma
tag
válasz
King Unique #2506 üzenetére
A két azonosítót én is a HDSentinellel olvastattam ki, ott csak ez a két információ jelent meg, a Firmware verziószáma nem, a Google meg annyit közöl erre, hogy. ASMedia, illetve Rayfull is ezt írta #2492-ben.
Egyébként rövid (30 perces) ismerkedésünk alatt annyit tapasztaltam, hogy tényleg halk, de eléggé melegszik, 47C-nál ki is kapcsoltam. Egy régi, Sata1-es Seagate 7200.7-ről másoltam vele, akár mekkora fájlokat, de nem ment 40k fölé a tempó olvasásnál.
-
Davidkoma
tag
Űdv!
Tegnapi beszerzésű Sharkoon Rapid Case USB3.0 3.5"-os HDD-házikó: VID:174C, PID:55AA, azaz: ASMedia chipset.
#2483-as hozzászólásban említett új szállítmányból egy fekete példány.
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest