- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
Jelentem a helyzet változatlan!
HD Sentinel-lel kiolvasott információk: VID: 1BCF PID: 0C31 azaz Sunplus Technology Inc.
Erről a chipset-ről milyen információk vannak? -
batagy
őstag
Olvastam már korábban is a gondodat, de nincs értékelhető ötletem. Ez nem oprendszer probléma szerintem, és AHCI módhoz sincs köze.
Szerintem két dolog lehet:
- Vagy valami kontakt probléma van, akár az USB kapcsolatnál, akár a vinyó tápellátásánál. Másik USB kábellel nézted? Szedd szét a Raidsonic racket és nézd meg, hogy a SATA-n is rendesen csatlakozik-e, nincs-e lötyögés.
- Vagy még vezérlő inkompatibilitásra gondolnék. Mivel USB2-es rackről van szó, feltételezem nem az alaplapi USB2-es vezérlővel van gond, mert az már 2014-es azért kiforrott lehet. Nem tudom az említett Raidsonic rackben milyen chip van, meg tudod nézni? Vagy szétszedve fizikailag megnézni, vagy HDD Sentinel Infó fülén az elején van egy VID PID azonosító. Hátha valami gagyi chip.Ha nem múlik, akkor racket cserélnék.
Bár az is fura, hogy dokkolóról nincs hiba. -
t256
őstag
Végül újratelepítettem a Windows 7-et. Ahogy elkezdek nézni egy filmet az pár perc után leáll, kapok a VLC-től egy üzenetet, hogy nem tudja olvasni a fájlt. A Win7-től pedig kapok egy olyat, hogy a meghajtót használat előtt formázni kell. A probléma zene lejátszásnál is fennáll, tehát adat olvasásnál.
A Laptop dokkolóról megy, ez befolyásolhatja a dolgot?
Már azon gondolkodom, hogy veszek egy 1 TB belső HDD-t és minden gondom letudva.
Egyszerűen nincs ötletem. -
tomp
félisten
Minden féle hibaüzenet nélkül egyszer csak újraérzékelte a racket azaz kiírta újra a windows, hogy external hdd de már nincs sehol. Eszközkezelőben az eszközre azt írta ki, hogy nincs csatlakoztatva. A vinyó közben pörgött a házban leparkolt fejjel. Amióta töröltem a dupla illesztőt, nem tűnt el. Azóta is aktív a lemezhasználat. Amúgy volt egy 3. lemezmeghajtó eszköz név de nekem az ismeretlen volt. Valami external usb device. Lehet ASMedia agybaj. :-D
-
King Unique
titán
Nem tudom biztosra...
régen birizgáltam már IDE vs AHCI módot, (külső) vinyóknál mostanában max fejparkolás szabályozására a WD programjánál, de már ott se kötelező az IDE, mert sok helyütt ment AHCI-ben is.
Újabban meg minden gépemen szinte utóbbi és nem voltak gondok külső merevlemezekkel.
Gondolom OS-t újrarakni nem akarsz, saját felelősségre ki lehet próbálni ezt a registry ACHI-ra átállítást [link], aztán megnézed javtott e vmit külső vinyó használaton. -
King Unique
titán
Az OS ilyenkor első csatlakoztatáskor elvileg felrakja automatikusan az illesztőprogramot, eszközkezelőt kéne megnézne, h ott OK-e , valamint lemezkezelőben.
Nemrég 2,5" rack topikban is volt némileg ahasonló gond [link], [link].
A torrentes dolgot szerintem topikjában kérdezd, mert lehet csak beállítás kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest