- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
válasz
King Unique #5249 üzenetére
2.0-ás type B kábelem van, nem is gondoltam volna, hogy kompatibilis a 3.0-ás aljzattal. De sajnos azzal sem észleli semmi sem (diskpart, lemezkezelő, eszközkezelő, sem a live gparted).
Akkor vihetem vissza a boltba.
-
zolka95
őstag
válasz
King Unique #5247 üzenetére
Live Minttel is kipróbáltam. fdisk -l nem listázza ki, Gparted sem, ahogy a Gparted live-al sem sikerült.
Legelőször Raspberry Pi-n próbáltam ki LibreELEC OS-en és hát az sem látta.
3 különböző OS és Gparted Live után 100%-ra biztosra vehető, hogy nem szoftveres hiba van a háttérben? Vagy van még lehetőségem valamivel próbálkozni?
Ha nincs akkor már csak a kábelek maradtak, amiket nem bírok leellenőrizni, sajnos.
Az USB kábelre gyanakszom. Windows eszközkezelő ablaka meg se villant, miközben minden más USB-s eszköz ki-be dugásánál igen.Vagy a tápkábel, bár a vinyó enyhén rezeg (pörög) ha ráteszem a kezem.
-
zolka95
őstag
válasz
King Unique #5245 üzenetére
Kábelek megfelelően vannak bedugva. USB több portban kipróbálva a PC-n. Másik kábellel nincs lehetőségem próbálkozni. Más eszközbe bedugva sem.
A vinyó pörög, ha ráteszem a kezem enyhén érezhető.
Eszközkezelő nem mutat semmit. [link]
Sőt, ha ki-be dugom a racket nem is villan az eszköszkezelő ablaka, minden más USB-s eszközömnél igen. (gondolom frissít).
Ha rádugom egyáltalán nem történik semmi.
Itt lehet a bökkenő?
Mivel sehogy sem sikerül látnia a PC-nek tehetek még valamit ezen kívül?? Vagy vigyem vissza a boltba? -
zolka95
őstag
válasz
King Unique #5243 üzenetére
A lemezkezelő és a diskpart akkor látta a vinyót ha visszaraktam a PC-be.
PC-be rakosgattam vissza mindig és csak úgy tudtam formázni. A rack-be téve semmivel sem látja.Illetve a két led közül csak az egyik világít, a kék ON/OFF. A piros status-nak nevezett ledet még nem láttam világítani.
-
válasz
King Unique #5235 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
King Unique #5220 üzenetére
Ezekből az IDE/SATA-USB adapterekből megoldható a 3,5 collos vinyó megfelelő csatlakoztatása? Ugye nekik kell a külső tápellátás is pluszban.
-
pirate777
csendes tag
válasz
King Unique #5227 üzenetére
Szia
Köszönöm a segítéget Neked és batagy fórumtársnak is!
Közben kipróbáltam a bevezetőben ajánlott MPTool 2.0.2 -t. A felismerés folyamata nem változott, azaz 7-8 hardverfelismerés hang után hibaüzeneteket dob a windows, viszont egy pillanatra bedobta a rack-et is, sajnos nem volt annyi időm, hogy a táblázatban látottakat elemezzem vagy megjegyezzem, 1-2 sec után el is tűnt minden adat a táblázatból. Próbálkoztam többször fényképezőgéppel felkészülve, hogy elkapjam a pillanatot, de nem sikerült megismételni. Nem kizárt a kábelhiba sem...
A rack-et kipróbáltam 2 különböző notebook-ban és mind2 esetben ugyanaz volt az eredmény. Mindkét notebook problémamentesen kezel más 2.5-es rack-et és még sosem volt gond az USB porttal vagy mással.
Mind az eszközkezelőt, mind a lemezkezelőt ellenőriztem, nem láttam a merevlemezt vagy a rack-re utaló bejegyzést sehol.
Úgy gondolom pillanatnyilag, hogy a rack, esetleg a kábel lehet rossz... de persze más is lehetséges.
Nem akarom a merevlemez épségét feleslegesen kockáztatni, ezért a további próbálgatást hanyagalom... holnap megy vissza a rack, rendeltem helyette egy ugyanilyet (bár közben elgondolkoztam Chieftec 7035 -n is és a Raidsonic megoldásait is nézegettem, 4 munkanapot írnak szállításra... majd addig átgondolom, maradok e ennél a típusnál).Köszönöm mégegyszer segítséget! A fejleményekről majd írok.
-
válasz
King Unique #5220 üzenetére
Mindenképpen usb-n keresztül szeretném használni, másképp nem is tudnám, mivel sff gép és csak egy hdd-vel bővíthető. De szerintem lesz bele még egy ssd és kész.
Lehet veszek egy hdd dokkolót, talán az a legegyszerűbb, mert nem kell átdugdosni a kábeleket a rackben, hanem csak beledugja az ember a vinyót a dokkolóba. Ezekben az usb adapterekben annyira nem bízom, még 2,5-es vinyónál oké, de itt be is kell tápolni a vinyónak. Köszönöm szépen az ötleteket!
-
violino
csendes tag
válasz
King Unique #5217 üzenetére
Szerintem első körben valamit ellámáskodtam, ami az én esetemben nem meglepő.
-
violino
csendes tag
válasz
King Unique #5214 üzenetére
-
violino
csendes tag
válasz
King Unique #5214 üzenetére
-
violino
csendes tag
válasz
King Unique #5211 üzenetére
Megtörtént a formázás a leírtak szerint.
A laptop érzékeli a HDD-t, de nem látja, nem tudom megnyitni a meghajtót.
Ellenben a beltéri az érzékeli a HDD-t, meg is tudom nyitni, fel is tudtam rá venni és le is játssza a felvételt.
Mi lehet a gond? -
violino
csendes tag
válasz
King Unique #5211 üzenetére
Bocs, nem igazán tudtam kihámozni a laikusságom miatt.
Nagyon köszönöm ez eddigi segítségedet! -
violino
csendes tag
válasz
King Unique #5209 üzenetére
No, neki látok, majd kiderül, hogy beborul-e.
Ja, még egy kérdés. a gyorsformázás elől kivegyem a pipát, ez befolyásolja a minőséget? -
violino
csendes tag
válasz
King Unique #5207 üzenetére
Szia, köszi a választ!
A további lépésnél ntfs-re formázzam a HDD?
Érdemes két partícióra osztani formázáskor a HDD-t? -
kristof123
őstag
válasz
King Unique #5204 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
24/7-ben ment volna olyan helyen, ahol a szellőzés problémás, így egyelőre jegelem a dolgot. Később veszek egy WD Red-et nagyobb tárkapacitással és azzal egybekötve veszek egy rack-et.
-
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #5200 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
Az uasp módot ellenőriztem, rendben van, a többi részével nem foglalkozom tovább itt az asztalon. Feltettem a szekrény tetejére, rákötöttem a pi-re, tökéletesen látja a benne lévő hdd-t. Ez esetben a leválasztáskori leállás nem lényeges, nagyon ritkán fog onnan lejönni. Viszont azt nem bánnám, ha a használaton kívüli időszakban leállítaná a nas, a másik, mobilhdd-vel meg tudja oldani az omv. Pár napig figyelgetem, valahogy csak jelzi a leddel, ha alvóban van. -
Drexler22
csendes újonc
válasz
King Unique #5195 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
King Unique #5191 üzenetére
lehetséges megrendelem azt a Sharkoon házat
köszönöm a segítséget
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
King Unique #5191 üzenetére
értem akkor lehet mindegy milyen rack mert nem kapcsolja ki, csak fogadja a nagyobb tárhelyű HDD-t ha veszek bele később
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #5186 üzenetére
Köszi! Akkor ez így marad. Firmwaret inkább nem frissítenék, ráadásul ez nem is 55A. Felső a Rapid Case.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #5184 üzenetére
Köszi! Igen itt a fizikai, logikai is 4096. SSD-nél 512. Igaz ez előbb is látszódott.
Akkor a Rapid Case valószínűleg azért formáz 4K-ra, mert régebbi, amikor még volt XP, ezért "gyárilag" ere van beállítva. Akkor mi lenne arra a megoldás, hogy a benne formázott HDD-t, a PC is tudja olvasni? MBR-re kellene GPT helyett?
Rapid Case bizonyos tesztekben (ugye ezek a nagyobb fájlokra vonatkozik) jobb, mint a Swift Case, a WD Purplevel. Ez is a 4K miatt van? -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #5180 üzenetére
Köszi! Rapid Case-n nem volt bekapcsolva a gyorsítótárazás, igaz lehet az számít, hogy az SSD-n be volt.
Az viszont érdekes, hogy pont a régebbi Rapid Case a 4K-s. Az, hogy lehet ezt még a PC sem tudja olvasni? fsinfo-t, hogy kell megadni? Próbáltam, de nem sikerült.
Megvan. Ezek szerint a Rapid Case olyat tud, amit a többi nem, vagy nem alapértelmezettként kell formázni, hanem 4096-ra állítva? Egyébként van valami előnye a 4K-nak? Nem értem a PC miért nem tudja olvasni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #5178 üzenetére
Köszi! Rapid Case-t már nem tudok venni, egyébként szerintem masszívabb kialakítású, mint a Swift Case. Erre a 3TB-re csak nem fontos vagy 3. másolatot fogok tenni.
Most, hogy üresek a lemezek, gyorsnak tűnnek, de ugye ez nem GB/s hanem Gb/s, ami kb. 135MB/s.Érdekes módon PC (SSD)-ről külső házra maradt a MB/s.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #5175 üzenetére
Köszi! Igen a Rapid Case is 3.0-s, ezért furcsa, hogy 2 Swift Case is fagyott. Lehet kell egy kábel csere. Purple a Swift Caseben lett inicializálva. Viszont nem a Rapid Case WD Red 2TB sem megy a Swift Case-ben. A Rapid Case WD Red-et szerencsére a PC felismeri, viszont érdekes módon az olvasás hasonló, de az írás fele akkora.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #5173 üzenetére
Köszi! Érdekes, hogy nincs a kábelhosszúságra szabvány, csak tapasztalat. Akkor ez simán csak szerencse, hogy a Rapid Casevel oda-vissza működik? Swift Case saját kábelével nem tud ennyit.
Sajnos kell az 5 méter. Lehet még kipróbálom a Purplevel is. Csak le kel mindent menteni róla. Swift Case merevlemezeket lehet egymás között cserélgetni, de a Rapid Case-t nem tudta betölteni. Remélem PC-ről azért menne. Kellemetlen volna ha Rapid Case elromlása esetén, az adtatok is elvesznének. -
harry
veterán
válasz
King Unique #5164 üzenetére
Köszi a részletes összefoglalót!
Igen, a topik infóban olvastam a dolog menetéről, de maradtam annál, hogy ebbe most nem bonyolódnék bele - meg hát igen, ökölszabály, hogy nem piszkáljuk ha nem kell. De később még jól jöhetHDD: együtt vettem a tokkal, egyből abba került, és win10 alatt csináltam rá egy nagy partíciót (GPT + NTFS formázás). A router felpakolt még rá magának valami meta fájlokat, de úgy látom másba nem nyúlt bele, az előbb volt átkötve PC-re, ugyanúgy tudtam kezelni, majd most ismét a routeren figyel.
Ezt a WD purple szériát amúgy kicsit nehéz hova tennem
Mármint, asztaliba a Blue/Black-et javasolják, NAS-ba a Red-et, ez meg akkor így kicsit a kettő között? Mert ugyan folyamatosan áram alatt van, de néha sleep-be kerül, illetve hálózaton nem is tud akkora sebességgel írni rá.
Na most megnéztem erről egy videót, ott azt mondta az arc, hogy mivel megfigyelő rendszerekbe szánták, inkább írásra van optimalizálva, a folytonos rögzítés és ritka olvasás hozzáférés miatt. Ez így kicsit fura, nem tudom mit ért 'optimalizálás' alatt, de talán filmlejátszásnál szinte mindegy. -
oxide83
aktív tag
válasz
King Unique #5157 üzenetére
Köszi, talán egyszer megpróbálom az általad javasolt linkeken lévő szoftverekkel, programokkal helyreállítani a HDD-t és ha nem sikerül így jártam
. Egyenlőre nem nyúlok hozzá, hiszen a HDD teli van és az okos tévém felismeri. A tervem pedig befuccsolt, hogy egy dokkolóval kezeljem a 4TB-os és a 2TB-os HDD-t de legalább a dokkoló most kezeli a 2TB-ot az LC POWER pedig a 4TB-ot, öröm az ürömben VAGY szerencse a szerencsétlenségben aka blessing in disguise :-).
-
oxide83
aktív tag
válasz
King Unique #5155 üzenetére
Ezek szerint újra kellene formáznom a HDD-ket és újra kellene partícionálnom, hogy tudjam használni megfelelően a dokkolót. Mindkettő HDD teli van így ezt buktam
. A 2 TB-osnál nem tudom mi a gond, az LC Power külső mobile rack-be vagy az új dokkolóba helyezve is felismeri az okostévém...és lejátsza a rajta lévő dolgokat, viszont sajnos sem a windows 10-es laptopom sem a windows 7-es PC-m nem tudja kezelni tegnap óta. Érdekes...mintha a dokkoló valamit bekavart volna szoftveresen vagy nem tudom...találkoztál már ilyennel hogy okos tv lejátsza de windows már nem
? Szerinted hogy tudom újra működésre bírni a 2TB-os HDD-t windows alatt?
-
oxide83
aktív tag
válasz
King Unique #5151 üzenetére
A K meghajtó, azaz a 2 TB-os HDD partíció stílusa pedig fő rendszertöltő rekord (MBR), lemezkezelőben megtudom nézni a tulajdonságait, de a sajátgépben nem nyitható meg így jelenleg nem tudom használni ezt a HDD-t.
Megnéztem másik USB kábellel, nem az okozza a gondot, nyílván próbáltam úgy hogy csak az egyik HDD-t rakom be a dokkolóba de úgysincs változás, részemről nincs több ötletem, ez a dokkoló kb egy kidobott pénz eddig.
-
oxide83
aktív tag
válasz
A lenti képen láthatod a lemezkezelőm, a dokkolóba van helyezve mind a kettő HDD.
A H meghajtó a 4 TB-os HDD egyik partíciója, szépen felismeri a dokkoló. A fekete színnel jelölt, nem lefoglalt, 1678,02 GB tárhely pedig a 4TB-os HDD nem látható másik partícióját jelöli. A tulajdonságokra kattintva a partíció stílusa GUID partíciós tábla (GPT).
A K meghajtó a 2 TB-os HDD-t jelzi, amelyet nem tudok megnyitni a windows 7-ben délután óta. -
oxide83
aktív tag
válasz
Szia!
Köszönöm a válaszod viszont láthatóan neked sokkal nagyobb az ismereted ebben a témában mert kb fogalmam sincs arról amiket írtál
. Viszont engedd meg hogy leírjam a tapasztalataim hátha tudsz segíteni. Igen utánanéztem, hogy ez a dokkoló tud kezelni több partíciót is és felismer 2TB-nál nagyobb HDD-ket, épp ezért vettem meg. Aztán itthon jött a hidegzuhany hogy bizony itt gondok lesznek. Van egy 2TB-os HDD-m is amit még ma a tesztelgetés során felismert a windows 7 de most már azt sem kezeli, fogalmam sincs mi történhetett néhány óra alatt. Mind a 2TB-os és a 4TB-os HDD-t évekkel ezelőtt windows7 alatt partícionáltam külső USB-s LC Power mobile rack segítségével de az egyik bedöglött ezért vettem a dokkolót. Jelenleg ha az okos TV-hez csatlakoztatom a dokkolót akkor az látja és kezelni tudja a 2 TB-os HDD-t de a 4TB-os HDD egyik partícióját sem látja a kettő közül, a régi LC POWER mobile rack eszközök szépen felismerték mindkét HDD-t. A PC-re telepített Windows 7 kapcsán ha rákötöm a dokkolót jelenleg a 4 TB-os HDD egyik partícióját látja csak illetve a 2TB-os HDD-t nem tudja kezelni délután óta, a sajátgépre kattintva helyi lemezként felismeri de nem tudja kezelni, nincs tartalom rákattintva a partícióra.
Remélem tudtam további adatokkal szolgálni, perpillanat ott tartok hogy ez a dokkoló egy nagy csalódás, 10 éves külső mobile rack-ekkel nem volt semmi gondom amíg tönkre nem ment az egyik, hiba nélkül kezelték a 2 TB-os és a 4TB-os HDD-ket okostévéken és PC-n is. Ez A 2019-es dokkoló meg csak szívat, lehet élek is a 14 napos elállási lehetőséggel ha te nem tudsz segíteni.
-
Vibalazs
tag
válasz
King Unique #5147 üzenetére
Valami ilyesmibe gondolkodtam: [link]
Bár ezt nem tudom, hogy támogatná-e a HD Sentinel?
-
abdulka1
őstag
válasz
King Unique #5141 üzenetére
A Kolink házban nincs problémám USB3.0 sebességen, csak a melegedés miatt szerettem volna az LC power-be rakni a 3 terrás lemezt.
Eleve ebben szerettem volna formázni is, az UEFI mutatta is a lemezt, viszont USB kábeles csatlakozásnál a win 10 már nem látta, így nem tudtam vele mit kezdeni.
SATA kábelre dugva viszont, csak kb 1,5TB területet lehetett formázni illetve particionálni.
Mióta leformáztam a másikban, azóta nem próbáltam az LC-be tenni, mert félek a további adatvesztéstől. -
oxide83
aktív tag
válasz
King Unique #5138 üzenetére
Köszi a választ, van 4TB-os HDD-m, gond nélkül lejátsza a televízióm, a gond csak az lehet ha nem ismeri fel magát a dokkolót a TV, vagy felismeri de pl a nagyfelbontású filmeket akadozva játssza le de akkor max élek a 14 napos visszaküldési lehetőséggel.
-
xabolcs
őstag
válasz
King Unique #5135 üzenetére
Igen, olvastam azt a leirast, de nem talaltam teljes mertekben kielegitonek.
Valoszinuleg privat lesz belole, igen.
A savszelessegel meg pont az a bajom, hogy a szamaimbol 270~290 MB/s atviteli sebesseg jon ki, ami boven elmarad az USB 3.0 tetejetol (hat meg az USB Type C-tol
)
Azzal, hogy a 4 lemez atviteli sebessege X / 4, azzal kevesbe van bajom, minthogy azzal, hogy X << 450 MB/s
Persze majd csinalok USB-C-n keresztul is tesztet, de az tulzottan nem fog erdekelni, mert a cel rendszer csak USB 3.0-t tud majd, sot: halozati tarhely lesz, igy eleg az 1Gbps-t megugrania
.
-
maestro87
őstag
válasz
King Unique #5127 üzenetére
Jogos.
"De ha valami ezalatt állandóan felébreszti és emiatt rendre felpörög, majd utána X perc után megint leáll, akkor úgy már igen."
A torrent seed az pont ilyen.
Általában hetente töltök le vagy két-három torrentet, szóval annyira aktív használatnak nem nevezném. Lehet az lesz a legjobb megoldás, hogy csak 48 órát hagyom őket seed-ben, így jó esetben csak az két-három torrent ébresztheti majd fel amint hetente letöltök. Jobb megoldást nem tudok.Drive Power Cycle Count az csak 91, de ennyiszer biztos, hogy nem kapcsoltam ki fizikailag a HDD-t.
-
MZsoltee
veterán
válasz
King Unique #5129 üzenetére
Elvileg a GPT nem gond, támogatja a router. Azért gondoltam a P300-asra mert lényegesen olcsóbb. 21,5k vs 26-29k egy WD Purple vagy Red. Nem tudom menynivel melegszik jobban azonos terhelés mellett. Nem programok lesznek róla futtatva.
-
DonMaster
addikt
válasz
King Unique #5122 üzenetére
rámásoltam egy 8gb file -és ott irta a sebességet .
viszont linuxnál se látta másik port, usb3 portok nem látták csak usb3.1gen2 és usb2 portok látták.
viszont usb3 pen-t. mindegyik látja . már 3gép 1laptop -on teszteltem és mindegyiknél usb2-nek látja és nem mindegyik portnál érzékeli.
végig probálom amit irtál, aztán ha ugyse akkor megy gariba ez még akkor is egy plug&play eszköz kell legyen de lassan több szivás van vele ami nem kéne legyen szerintem . köszi -
DonMaster
addikt
válasz
King Unique #5117 üzenetére
vettem kábelt, windows alalt ugyan ugy usb2.0 érzékeli és nem mindegyik usb port .
live linux-al viszont nem tudom minek érzékeli de ráirásnál 130mb/s-el irt , tehát gondolom usb3.-nak viszont linux nál sem érzékelte mindegyik usb ,másik gépnél usb3.0 port win server2019 és ugyan ugy usb2.-nek érzékeli.
ami igy már biztos hogy linux alalt a kábel jó , de akkor mi a szar? a windosok? az usb portok? vagy mi? hogy windos alalt is meg legyen az usb3.0 speed-em ?
-
DonMaster
addikt
válasz
King Unique #5117 üzenetére
tudom irtam már nekik ipon-tol vettem, jan22-én vissza viszem ez van szerintem nem ér +3k-t hogy menjen maxon 11e böl már dual dockolot vettem volna inkább nem sima külsö racket nah mindegy köszi tényleg visza viszem aztán majd leirom mi lett.
-
DonMaster
addikt
válasz
King Unique #5115 üzenetére
meg probálom live linux-al de ebböl kábel vásárlás lesz sajnos.
igen azt probáltam és H-t irt . totál üres frissen formázott lemeznél próbáltam.
irok amint meg van a live linux teszt. addig is köszönöm segítségeteket.
jah még valami kábelt nem cserélik garanciálisan? -
DonMaster
addikt
válasz
King Unique #5111 üzenetére
crystaldiskmark teszteltem .
-
DonMaster
addikt
válasz
King Unique #5111 üzenetére
köszönöm nyilván elméleti maxot irtam,
közben probálgattam régebbi hsz-ed szerint és usb tree-s progival látom hogy highspeed-ben megy tehát usb2.0-lán: majd kihuztam és bedugtam az usb3.0 pendrive-omat és azt superspeedre irta .kérdéseidre a válasz:
win10 hátsó usb3.1gen2 portokon (msi z270gaming m3 alaplap) ott irt usb2.0 az usb-tree progi.
win2019server usb3.0 hátlapi gigabyte brix(j5005) itt is 40/40nél nem mértem többet
a tv gondolom lényegtelen azon nem usb3 vande így gondolom a kábel rossz
-
diox
tag
válasz
King Unique #5103 üzenetére
Kábelprobléma volt! Köszi a tanácsot!
-
diox
tag
válasz
King Unique #5103 üzenetére
Win10Pro az asztalim próbáltam hátul az összes 3.0-ás portba dugni,laptop 3.0 portba ami win 8.1! 2TB Toshiba DT01ACA200 (bad sector nincs) most jön kábelcsere...de fura,hogy 2.0 portokon mindegyiken felismerte..
-
Peter Kiss
őstag
válasz
King Unique #5100 üzenetére
Kopik a külső ház tápellátása, egyéb elektronikája, ugye minden öregszik.
-
Piftuka
veterán
válasz
King Unique #5086 üzenetére
Köszönöm az info-t!
Hadd legyen még egy teljesen általános kérdésem a dokkolók kapcsán...
Lehet bármilyen hátránya a folyamatos használatuknak? Vagy nyugodtan alkalmazhatom a gépben lévő HDD "kiterjesztésére" is?
Tehát folyamatosan csatlakoztatva volna az USB portra, a dokkolóban benne a SATA eszközök, amelyek minden egyes gép indításakor, illetve használatakor aktívak, és a rendszer által elérhetőek?
Nyugodtan használhatom így is?
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
King Unique #5069 üzenetére
"3 TB-os WD Purple merevlemezt van aki LC-35U3-Sirius külső házba téve használ, amiről tesztet is készített"
A tanácsot köszönöm, és bár a következő pár sor nem ezt fogja tükrözni, de meg vagyok vele elégedve összességében
Ezek inkább az idetévedő, hozzám hasonló embereknek szólnak, egyáltalán nem a tanács ellen vagy ilyesmi
nekem ez volt az első 3,5-ös HDD-m, eddig csak 2,5-ösök voltak, így én se tudtam igazán hogy ennek milyen korlátai vannak úgymond.
Először a negatívumok:
Lehet hogy azt mondja mindenki, hogy egy olcsó ház, de azért a lyukak helye igazán lehetne pontosabb. Vagy a WD-nél nem mérték jól ki a lyukak helyét (ezt mondjuk kétlem), de az, hogy a két lyuk helye nem egyezett, az biztos. Mondjuk legalább feszítések közepette sikerült betenni végül. A másik dolog hogy a WD lemez mintha kicsit oldalra feszítené az LC házat, így mikor a ház külsejét óvatosan visszatettem, egy kis réteget az leforgácsolt a műanyagból (a ház belsejéből, amibe a WD megy). Valamint egy apró de bosszantó dolog: a ház olyan szinten össze volt csavarozva, hogy bár nem vagyok egy gyenge ember, de nem lehetett szétszedni a hozzá kapott csavarhúzóval, kellett hozzá egy nagyobb (hosszabb).
Pozitívumok:
A kezdeti nehézségek után jól működik, és végül is ez a lényeg - ha nem akar az ember lemezeket cserélgetni (ahogy én sem szerencsére). Kívülről hűvös, használat közben is. Szerintem szép, dizájnos, de ez már egyéni ízlés.
Összegezve nincs vele gond, a lényege rendben működik, egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt vettem, és remélem sokáig fog még menni. Mindenesetre ha most lennék vásárlás előtt, akkor inkább egy egybeépített, flottul működő HDD-t vennék, amivel nem kell szórakozni, még akkor is, ha egy kicsit drágább is (3e Ft-ot nekem megért volna, de persze ezt csak így utólag mondom.) -
daniel2121
őstag
válasz
King Unique #5091 üzenetére
Igen tudom,hogy nem ide való volt a kérdés,de azért vannak itt is elèg jól hozzáértőek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
King Unique #5083 üzenetére
Chieftec volt az elso, amelyiket neztem, de igazabol nem sokat fogom nezegetni, egy kis fuggesztett polcon lesz a router mellett. Remelem nem sul meg benne a winyo, attol az egytol felek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
King Unique #5079 üzenetére
Duplan utana jartam kozben, es hala a jo kis tablazatnak az osszefoglaloban, vettem egy Sharkoon Swift-Case Pro USB3.0 -at. Koszi a hasznos tablazatert, nagyban megkonnyiti a valasztast.
A winyo kerdese is tisztazodott. Kezeli a 6TB-s hdd -t, de a maximum particio meret az 4TB.
-
maestro87
őstag
válasz
King Unique #5058 üzenetére
Na végül ezt az Orico külső házat rendeltem meg, mert most van rá 3$-os kupon, így csak 14$-t kellett fizetni.
A Sharkoon mondjuk szimpatikusabb volt, de ahogy olvasom azzal is vannak minőségbeli problémák, akkor meg minek fizessek érte kétszer annyit?
Jó lesz ez addig, amíg nem találok egy legalább 70%-os NAS akciót.
Remélem alvó funkció azért lesz benne, mert nem néztem utána. -
OgKush
senior tag
válasz
King Unique #5065 üzenetére
Fu köszönöm ezt a részletes választ! Megveszem ezt a modelt, ez szimpatikus volt és árban is megfelelő. Persze nekem is jobb ha védve van a HDD meg szebb is, nem csak oda van hányva..
uram
-
válasz
King Unique #5065 üzenetére
az a baj, hogy pont annyi ház nélkül, mint házzal
-
maestro87
őstag
válasz
King Unique #5052 üzenetére
Köszi a kimerítő választ és BÚÉK neked is!
A Sharkoon tetszik vagy ez az Orico is. Sebességben az utóbbi nem lenne jobb?
Ha nem kezeli a médialejátszó, akkor az ellen nem sokat tehetek. Amúgy Linux alapú LibreElec fut rajta, valószínűleg nem lesz vele gond. Talán később majd Androidos box-on lehetnek problémák...
Egyébként NAS-ban is gondolkoztam, mert fájl szervernek is használnám de szerintem az a médialejátszóval is megoldható, szóval tényleg nem tudom hogy mivel nyújtana többet egy 1 lemezes NAS (a topikjában nem kaptam választ).
-
andaman
tag
válasz
King Unique #5053 üzenetére
Köszönöm
A üres(?) partícióra ment a tesztelés. Korábban W7 biztonsági mentés ment rá amit töröltem, már amit láttam. Viszont rajta maradt 116 GB amit nem látok. Ez micsoda és hogy lehet törölni?
1TB WD 3.5" SATA-III 64MB Red NAS winchester (WD10EFRX) lesz benne. -
tobias40
veterán
válasz
King Unique #5016 üzenetére
Igaz,bocsi..itt a dokkoló
A Nas-nak is "simán" fel kellene ismernie,igaz?
Mert azon próbáltam először de az sem látta.
Természetesen megpróbálom majd a cseréket,ha lesz rá időm holnap.. -
arcitec
addikt
válasz
King Unique #5010 üzenetére
Apropó, a 6TB HDD a PC-be lett megformázva NTFS-re csak azért , hogy az is kiderüljön jó-e. Talán 1 kis könyvtár lett rámásolva. Az új külső házba betéve(ha megjön) - illetve így most berakható? - formázni célszerű.De mire, hogy célszerű belőni a használathoz?
Köszönve a választ. -
arcitec
addikt
válasz
King Unique #5010 üzenetére
Köszönve a választ, de szervizelve lett és hibás.Úgy hogy jelen állás szerint a Chieftec CEB-7035S lesz beszerezve, nem tom ez jobb választás-e?
-
Martel
csendes tag
válasz
King Unique #4994 üzenetére
Ha a fentebb leírt módon akarom használni a Sharkoon Swift Case Pro USB 3.0 racket akkor mehet 7/24 ben vagy nyomjam ki a tápot ha épp nem megy a gép?
Általánosságban bírják ezek a cuccok a folyamatos üzemet? (Feltételezve hogy a hdd bírja.) -
Martel
csendes tag
válasz
King Unique #4994 üzenetére
Köszi a választ!
Az elgondolás az, hogy egy router usb portjára kötnék egy hdd-t amit backup és torrent célra használnék napi 8-10 órában.
Alapból a gyári egybeépített 2.5-ös külső hdd-től sem zárkózom el, de nem tudom mennyire bírják azt a használatot és mennyire megbízhatók.
Ha pedig elszáll akkor nem biztos, hogy csak a hdd-t ki tudom szedni adatmentésre, mert azt hiszem egybe van építve nyák, táp stb.Ezért gondoltam egy megbízható 3.5-ös WD Red vinyóra külső házzal. Csak a külön táp konnektor kialakítása kicsit macerás a bútorzat miatt.
-
tomy86
addikt
válasz
King Unique #5000 üzenetére
Még egy másik táppal teszek egy próbát holnap.
-
tomy86
addikt
válasz
King Unique #4998 üzenetére
Ha nem is vagyok profi a témában, de a számítástechnikában nem vagyok kezdő.
Azért nem látom értelmét más gépen, operációs rendszeren való tesztelésnek, mert semmi nem változott a körülményekben (másrészt durva lenne, ha a rackhez kellene pc-t és os-t választanom). Ugyanezen a gépen, ugyanezen os alatt és minden szempontból azonos hardver környezetben régebben működött. Mivel a másik rack ugyanabban a környezetben hibátlanul kezeli az összes hdd-t (és nem csak "állítólag"), így szerintem joggal gondolom, hogy a Sharkoon rackemmel van a gond. Közben kipróbáltam másik usb porton is és az 1-es hdd-ről tudtam másolni, a 2-esről nem, majd az 1-est visszatéve a rackbe már annál is megszakadt a másolási folyamat.
De, ahogy korábban írtam, marad a média boxhoz csatlakoztatva a hátralevő "életében" (én is úgy emlékszem, hogy két év garancia volt rá).
Félreértetted, én nem emiatt bántam meg a vételt. Tudom, hogy bármi megadhatja magát, egy meghibásodott termékből nem vonok le messzemenő következtetéseket egy gyártóról vagy termékről. Már eleve elégedetlen voltam a minőségével (a Chieftechez képest főleg) és az még rátett egy lapáttal, hogy nálam nem kezeli a gépben formázott GPT particiós, 2TB-nál nagyobb lemezeket. Csak azért vettem ezt és nem még egy Chieftecet, mert olcsón jutottam hozzá.
Köszönöm az eddig rám szánt idődet, de már többet nem kísérletezgetek vele. Mivel van másik, így nem ér meg több energiát és időt számomra. -
tomy86
addikt
válasz
King Unique #4996 üzenetére
Köszönöm a választ.
Közben kipróbáltam másik usb kábellel is. Mivel a másik ház ugyanazon az usb porton hibátlanul teszi a dolgát így ezt kizárnám. USB port hiba azért sem lehet, mert ugyanazt produkálja a média boxra csatlakoztatva, mint a pc-re. Öt különböző hdd-vel is előjött már ez a hiba. Ráadásul random jelentkezik. Van amikor gond nélkül át tudok másolni több 10 gigányi anyagot, de ma 2-3 gigás fájloknál letérdelt. Konkrétan szinte semmit nem tudtam másolni róla.
Még a táp cserét kipróbálom.
Nem emlékszem, hogy van-e rá még garancia. Két éve, valamikor november végén vettem (szerintem maximum egy hét garancia lehet még rá), de már úgyis többször megbántam, hogy ezt vettem egy második Chieftec helyett. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy hagyom a média boxra kötve és bírja ameddig bírja. Utána kuka. -
Gabrielle654
csendes tag
válasz
King Unique #4988 üzenetére
Már megvan a HDD, ház nincs még hozzá. Köszönöm szépen, akkor megveszem.
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #4979 üzenetére
Még ismerkedek vele, mert nem 100%-os. Tegnap teszt miatt rádugtam 2 HDD-t (egy 3TB Toshiba P300, és egy 500GB Toshiba...passz). Este távolról ránéztem, látta mind. Intézőben lépegettem ide oda, majd amikor a 3TB-os HDD egyik almappájába léptem, Dolgozunk rajta..és befagyott. Kb 5 percet vártam, semmi. TC alatt a másik HDD-t látta rendesen, el is indított róla filmet.
Ez szoftveres, vagy szted hagyjam a 2HDD-s üzemet?
A cél 1 HDD lenne, stabilan, torrentre. Ne álljon le, meg semmi.
Energiasémában ki van kapcsolva a merevlemezek leállítása.
(Sok racket használok, igazából egyiknél sem kellett soha semmit se állítani, évek óta teszik a dolgukat. Ez az egy típus szívat..) -
havri1
félisten
válasz
King Unique #4973 üzenetére
Megérkezett a másik dokkoló, extra gyorsan, és ez működik. Most rádugtam 2HDD-vel a gépre, és megy a hosszú teszt. Le a kalappal az eladó előtt
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #4973 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #4970 üzenetére
Az egyik videón usb kábel nélkül is próbáltam, tehát nincs köze a géphez sajnos. Jól hallod, egyből leáll a hdd amint "felismeri". (mindegyik) Másik hdd is, mindkét slotban. Intézőt mutattam, de sehol sem látszik, sem a dokkoló, sem a hdd sajnos.
Próbáltam 5400rpm 2.5" hdd-vel is, ugyan ez
Leveleztem már az eladóval, kert videót emailban (már nem tudok ügyet nyitni sajnos, ameddig lehetett volna, addig nem derült ki a hiba). Ezek a videók neki készültek, hátha.. Sok reményt nem fűzök már hozzá. -
Zola007
veterán
válasz
King Unique #4967 üzenetére
sajnos a RAID és NAS topikokban se találtam több infót a RAID rackekről
eddig te voltál a legjobban képben ilyen téren, akivel találkoztam a PH-n, ezért írtam inkább ide -
Dr. Akula
félisten
válasz
King Unique #4960 üzenetére
Szeretném is, de a vízéren kívül más ötletem már nem maradt.
Ezért kérdem hogy ebből létezik-e ilyen bestof cucc, aminél kizárhatom hogy a gány minőségből ered a probléma. Régebben még minden nevesebb gyártó (Thermaltake, Cooler Master, Enermax, Scythe, stb) csinált külső házat, dokkolót, ma már szinte csak nonamekkel lehet összefutni, amiről azt se tudom hogy thaiföldön vagy vietnamban hamisítják, és hát simán elhiszem hogy önmagában is ennyit tud csak.
-
tomi5244
őstag
válasz
King Unique #4957 üzenetére
Köszi az instrukciókat!
Nézelődtem, és találtam használtan egy RaidSonic IB-3620U3 példányt. Kicsit "sufnizott" , de akár még jó is lehet. Gyári oldal szerint elboldogul a 3TB-nál nagyobb lemezekkel is, de ha 2x3-tud, nekem már az is elég.
-
tomi5244
őstag
válasz
King Unique #4955 üzenetére
Értem, végül is a fő felszanálás az általad is említett mód lesz. Belerakom a HDD és formázom, utána pedig remélhetőleg évekig nem lesz vele gond
A néha néha dokkolóként is használt ötlet akkor jött, mikor elgondolkodtam, ha hoznak nekem mentésre szorult lemezt, akkor ne keljen a gépet szétszedni, ha már van egy könnyebben szerelhető ház a közelben.
Meglátom még, körül nézek a piacon. Továbbá jó lenne biztosra tudni, hogy mennyit kezel a Chieftec, mivel 6TB-nál kisebb lemez nem nagyon jöhet szóba
Szerk: Esetleg két fiókos külső házat tudnál még ajánlani?
T
-
tomi5244
őstag
válasz
King Unique #4953 üzenetére
Köszi!
Chieftec CEB-7035S házikó elnyerte a tetszésem, bár 2x annyiba kerül.
Viszont minőségibb darabnak látszik. Annyi, hogy nem találok infót a maximálisan kezelt tárkapacitásról.
Érdeklődöm majd a Synolgy fórumon is, bár szerintem az általad fogalmazott eredményre fogok jutni: Lutri, vagy jól kezeli vagy sem, legfeljebb ha huzamosabb ideig nem használom majd, akkor lekapcsolom.
T
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
King Unique #4944 üzenetére
Köszönöm! Megpróbálom majd, amint szabadidőm engedi, egyelőre a megosztásos módszer működik.
Milyen néven keressek ehhez hosszabb USB kábelt? Ez a gyári 50 cm-es nem elég hosszú.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
King Unique #4941 üzenetére
Megjött az Axagon.
Felismeri mindkét winchestert.
Viszont a 3 TB-ossal lenne problémám.
Tehát van a 3TB-os, amin vannak az 1TB-ról átmásolt adatok.
Az 1TB-os most üres, a 3TB-os majdnem tele van
Már gyanús volt nekem TC-ben, hogy amikor a 3TB-oson megnyitok egy mappát, azt kéri , hogy rendszergazdaként. Oké, utána a fájlt viszont nem nyitja meg, mert hozzáférés megtagadva.Ha viszont ugyanazt a fájlt átmásolom rendszergazdaként(rákérdez a TC) az 1TB-ra, majd ott elindítom, az gond nélkül megy. Ha visszamásolom, ismét rendszergazdaként kéri, és ott ugyanúgy hozzáférés megtagadva.
Szóval gyanítom, hogy nem a dokkolóval lesz a gond, hanem valami tulajdonjogi dolgokkal. Mit hol kellene állítani?
Intéző -> Meghajtó > Biztonság és a felhasználónevem alatt teljes hozzáférésre mentem. Be is olvasta az összes mappát, és még mindig hozzáférés megtagadva.
Az előző PC-m még megvan, tegyem vissza a winyot és ott kell valamit állítani?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
King Unique #4935 üzenetére
124-est valóban sehol se találni. Amazonon volt egy használt, de ott is 1 csillagot adott neki valaki, mert adatvesztés.
Axagon ADSA ST Próbáljam meg ezt?
Raidsonic Icy Box 123CL-U3
Már csak ez a kettő között vacilálok. -
havri1
félisten
válasz
King Unique #4938 üzenetére
Nem merem most mozgatni, torrentek vannak rá beállítva, fontos a megszakításmentes idő.
Idővel ki fog derülni, 1-1 leállás után tesztelgetem oda vissza. -
havri1
félisten
válasz
King Unique #4935 üzenetére
Azóta is atomstabil 1 HDD-vel, tápra gyanakszom.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
King Unique #4933 üzenetére
Ezek az Oricoek is sűrűn adnak ki új verziókat.
Ezt még olvastam a topikban fentebb: [Raidsonic icy box
Esetleg inkább ez akkor!? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
King Unique #4929 üzenetére
Nagyon köszönöm, atnezem mindet, amint gépnél leszek!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
King Unique #4927 üzenetére
Azta.. Azért a második ára barátságosabb. Lehet egy olyat megpróbálok.. Vagy pedig atkoltozni teljesen a 3 Tb-re.
Sima egyes dokkolóban mi most a bestbuy?
Látom szerkesztetted. Mondjuk az tény, hogy jelenleg nem lesz hordozva egyáltalán. Csupán a noti csak SSD lesz.
Amikor a szobában vagyok és kell valami tartalom a winyorol, akkor lesz csak összekötve. -
blaca83
őstag
válasz
King Unique #4912 üzenetére
Szia!
Igen, GPT-re tettem 1 NTFS kötetként formatálva.
Még annyi "update"-et tennék hozzá, hogy a héten teszteltem egy 6TB-os WD60PURZ winyóval is és azzal is tökéletesen működött a Thermaltake Max 5G.Részemről a különösen ajánlott RACK-ek közé lépett elő, mert nagyon jó a hűtése és kellemes meglepetés volt, hogy a nagyobb winyókat is gond nélkül kezeli.
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #4923 üzenetére
Régi Toshiba, Hitachi 7200rpm. Pontosat nem tudok, de 5 db van, majd próbálgatom külön. 5 napja megy eddig stabilan, és csak annyi változás történt, hogy egyiket kivettem.
Most marad így pár napig, aztán beteszek egyet még mellé. (torrent)
Azért linkeltem ezt konkrétan, mert ezt vettem, tőle -
havri1
félisten
válasz
King Unique #4916 üzenetére
Egyelőre csak 1 HDD-vel, de azóta is működik a rack.
Kevés lenne a 3A a 2 HDD-nek? -
havri1
félisten
válasz
King Unique #4916 üzenetére
Rendben, köszi, rajta vagyok. Igen, az említett táp van hozzá.
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #4914 üzenetére
Ez sajnos eldobja a hdd-ket. Volt olyan pillanat, amikor még láttam őket, bele is tudtam lépni, de bármilyen műveletre hibát dobott. Aztán HDSentinel már csak kérdőjellel látta a meghajtókat, később az sem.
Most 1 hdd-vel tesztelem, hátha a 2 hdd a baj egyszerre. -
blaca83
őstag
válasz
King Unique #4874 üzenetére
Talán belefut valaki ismét egy ilyen esetbe, ezért megírom a tapasztalatokat:
A héten rendeltem egy 4TB-os WD40PURZ winchestert és tökéletesen tudja kezelni a Thermaltake Max 5G mobilrack.
A gyárilag megadott 3 TB-os határ ellenére kellemes csalódás volt, hogy hibátlanul teszi a dolgát a fent említett szériájú merevlemezzel.
Amennyiben lesz kapacitásom rá, ki fogom próbálni 6 ill. 8 terrással is. -
sityuka89
tag
válasz
King Unique #4909 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Mindenképpen 2,5"-os HDD-ben gondolkodom, majd ahhoz veszek azt a "case" vagy "rack", hívják akárkinek is
És akkor abba raknám be.
-
andaman
tag
válasz
King Unique #4899 üzenetére
Üdv!
Köszönöm.
Akkor ezt megrendelem.
Olvasgattam a "Milyen merevlemezt vegyek" összefoglalót és a hozzászólásokat is, de elvesztem a részletekben... Már a márkát illetően is elakadtam... -
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4901 üzenetére
Most beállítottam a lemezek leállításának akadályozását, meglátjuk mi lesz.
És ez csak addig működik, amíg a HDS-t ki nem lövöm a folyamatok közül?Szerk: Működik, köszönöm szépen.
-
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4899 üzenetére
Rá lehet valahogy bírni szerinted a dokkolómban lévő egyik merevlemezt, hogy ne álljon le 20 percenként, majd induljon újra rá pár percre? Energiatakarékosságnál próbáltam keresni, de nem jártam sikerrel.
-
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4891 üzenetére
Ez is megvan, köszönöm szépen.
-
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4889 üzenetére
Közben a MiniTool-lal sikerült átkonvertálni Basic-ké a lemezt, sikerült lementenem mindent.
Most akkor egyesítem a partíciókat, király.Nagy mágus vagy, köszönöm a segítséget
Ha esetleg nem probléma, ránéznél még erre?
Itt miért nem látom a partíciót tcmd/intéző alól? Pedig ez már nem dinamikus, hanem basic. -
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4885 üzenetére
Nem adom fel...
Na most nekiálltam volna dinamikus Basic-ké alakítani a lemezt, viszont azt írja, hogy túl sok a partíció rajta.
A partíciókat lehet egyesíteni adatvesztés nélkül AOMEI-ben? -
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4885 üzenetére
Ohh, tehát ha lecserélném egy másik USB-s dokkolóra a mostanit, akkor ugyan úgy nem csinálna vele semmit, értem.
Mindig tanul az ember, köszönöm a segítséget! -
blaca83
őstag
válasz
King Unique #4874 üzenetére
Köszönöm a választ, sajnos én is ennyire jutottam egyenlőre....!
Bíztam benne, hogy valaki túl van már a "kísérletezgetésen" és vannak bevált szériák amivel biztosan nem nyúl mellé az ember.Egyébként szerintem 2018-ban már talán elvárható lenne, hogy gyári oldalukon egy kompatibilitási lista elérhető legyen, amilyen winchesterekkel biztosan működik.
Ugyan úgy, mint az alaplapok és a hozzájuk kompatibilis ramok esetében egy minimális iránymutatást található. -
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4882 üzenetére
-
MurdR
veterán
válasz
King Unique #4882 üzenetére
Ohh, értem! Holnap megnézem azt is, és jelzem mi a helyzet ott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest