- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyen dokkolóegységet?
https://www.axagon.eu/hu/produkty/adsa-st?ami=90
Mi a vélemnyetek, megbízható eszköz? Az okos tv-k felismerik vagy csak számítógépeken használhatók?
-
oxide83
aktív tag
válasz King Unique #5138 üzenetére
Köszi a választ, van 4TB-os HDD-m, gond nélkül lejátsza a televízióm, a gond csak az lehet ha nem ismeri fel magát a dokkolót a TV, vagy felismeri de pl a nagyfelbontású filmeket akadozva játssza le de akkor max élek a 14 napos visszaküldési lehetőséggel.
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Axagon ADSA-ST USB 3.0 DUÁL HDD dokkolót és az a gondom vele, hogy a 4TB-os Wester Digital HDD egyik particíóját nem ismeri fel. Korábban két partíciót csináltam rajta mert a régebbi televíziók csak így ismerték fel, van egy régebbi mobile rack-em, azon könnyen felismeri mindkét partíciót.
Esetleg van-e megoldás arra hogy a dokkoló mindkét partíciót kezelni tudja vagy az Axagon ADSA-ST winchesterenként csak egy partíciót tud kezelni?
-
oxide83
aktív tag
válasz King Unique #5151 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod viszont láthatóan neked sokkal nagyobb az ismereted ebben a témában mert kb fogalmam sincs arról amiket írtál . Viszont engedd meg hogy leírjam a tapasztalataim hátha tudsz segíteni. Igen utánanéztem, hogy ez a dokkoló tud kezelni több partíciót is és felismer 2TB-nál nagyobb HDD-ket, épp ezért vettem meg. Aztán itthon jött a hidegzuhany hogy bizony itt gondok lesznek. Van egy 2TB-os HDD-m is amit még ma a tesztelgetés során felismert a windows 7 de most már azt sem kezeli, fogalmam sincs mi történhetett néhány óra alatt. Mind a 2TB-os és a 4TB-os HDD-t évekkel ezelőtt windows7 alatt partícionáltam külső USB-s LC Power mobile rack segítségével de az egyik bedöglött ezért vettem a dokkolót. Jelenleg ha az okos TV-hez csatlakoztatom a dokkolót akkor az látja és kezelni tudja a 2 TB-os HDD-t de a 4TB-os HDD egyik partícióját sem látja a kettő közül, a régi LC POWER mobile rack eszközök szépen felismerték mindkét HDD-t. A PC-re telepített Windows 7 kapcsán ha rákötöm a dokkolót jelenleg a 4 TB-os HDD egyik partícióját látja csak illetve a 2TB-os HDD-t nem tudja kezelni délután óta, a sajátgépre kattintva helyi lemezként felismeri de nem tudja kezelni, nincs tartalom rákattintva a partícióra.
Remélem tudtam további adatokkal szolgálni, perpillanat ott tartok hogy ez a dokkoló egy nagy csalódás, 10 éves külső mobile rack-ekkel nem volt semmi gondom amíg tönkre nem ment az egyik, hiba nélkül kezelték a 2 TB-os és a 4TB-os HDD-ket okostévéken és PC-n is. Ez A 2019-es dokkoló meg csak szívat, lehet élek is a 14 napos elállási lehetőséggel ha te nem tudsz segíteni .[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
A lenti képen láthatod a lemezkezelőm, a dokkolóba van helyezve mind a kettő HDD.
A H meghajtó a 4 TB-os HDD egyik partíciója, szépen felismeri a dokkoló. A fekete színnel jelölt, nem lefoglalt, 1678,02 GB tárhely pedig a 4TB-os HDD nem látható másik partícióját jelöli. A tulajdonságokra kattintva a partíció stílusa GUID partíciós tábla (GPT).
A K meghajtó a 2 TB-os HDD-t jelzi, amelyet nem tudok megnyitni a windows 7-ben délután óta.[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
A K meghajtó, azaz a 2 TB-os HDD partíció stílusa pedig fő rendszertöltő rekord (MBR), lemezkezelőben megtudom nézni a tulajdonságait, de a sajátgépben nem nyitható meg így jelenleg nem tudom használni ezt a HDD-t.
Megnéztem másik USB kábellel, nem az okozza a gondot, nyílván próbáltam úgy hogy csak az egyik HDD-t rakom be a dokkolóba de úgysincs változás, részemről nincs több ötletem, ez a dokkoló kb egy kidobott pénz eddig.
[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
válasz King Unique #5155 üzenetére
Ezek szerint újra kellene formáznom a HDD-ket és újra kellene partícionálnom, hogy tudjam használni megfelelően a dokkolót. Mindkettő HDD teli van így ezt buktam . A 2 TB-osnál nem tudom mi a gond, az LC Power külső mobile rack-be vagy az új dokkolóba helyezve is felismeri az okostévém...és lejátsza a rajta lévő dolgokat, viszont sajnos sem a windows 10-es laptopom sem a windows 7-es PC-m nem tudja kezelni tegnap óta. Érdekes...mintha a dokkoló valamit bekavart volna szoftveresen vagy nem tudom...találkoztál már ilyennel hogy okos tv lejátsza de windows már nem ? Szerinted hogy tudom újra működésre bírni a 2TB-os HDD-t windows alatt?
[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
válasz King Unique #5157 üzenetére
Köszi, talán egyszer megpróbálom az általad javasolt linkeken lévő szoftverekkel, programokkal helyreállítani a HDD-t és ha nem sikerül így jártam . Egyenlőre nem nyúlok hozzá, hiszen a HDD teli van és az okos tévém felismeri. A tervem pedig befuccsolt, hogy egy dokkolóval kezeljem a 4TB-os és a 2TB-os HDD-t de legalább a dokkoló most kezeli a 2TB-ot az LC POWER pedig a 4TB-ot, öröm az ürömben VAGY szerencse a szerencsétlenségben aka blessing in disguise :-).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- WD RED SA500 SATA 2TB
- Samsung 980 500GB M.2 PCIe
- Kingston FURY Renegade 1TB - 7,300/6,000MB/s
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest