- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
S912 LibreELEC-kel nem 100%-os és a fejlesztők szerint valószínűleg nem lesz az, valamint az az eszköz YT-ot maximum 1080p-ben tud, tehát az UHD-t elfelejtheted. Ha kell a jó UHD akkor olyat keress ami Widevine L1-es, legalább, így lesz 4K YT, 1080p Netflix vagy S905X/S905D eszközöket kéne nézni. Android alatt meg nem túl acélosak ezek az eszközök. Ami jó Android alatt az 2x ennyibe kerül, pl. Minix Neo U9-H.
-
blakey
titán
Nekem most Neo U1-em van, sokáig próbálgattam az új LE frissítéseket de mellette volt egy másik kártyám amin a stabil LE7 volt, nos, már nem próbálgatom a frissítéseket, az LE7-et használom amíg a Leia meg nem jelenik stabil verzióban, sajnos a Kryptont olyan szinten elcseszték, hogy a kisebb javításokon kívül mással már nem foglalkoznak és tele van apró és néha bosszantó hibákkal. Persze van aki észre sem veszi de ott vannak. a Leia alfa állapotban is már néhol jobbnak tűnik mint a Krypton volt. Tehát nem kell semmit sem csinálnod csak használnod és az LE8 is jó de ha nem akasz LibrELEC-kel foglakozni akkor a felsorolt lejátszók Android alatt is jól működnek, de azokhoz is jön frissítés így kb ugyanott vagy mint az LE-vel, utóbbi jobb rendszer médialejátszásra.
-
blakey
titán
válasz
Rudee80 #2425 üzenetére
A skálázás Kodi esetében érdekes, ha 0-ra állítod akkor mindent skáláz, ha pl. 20%-ra állítod akkor a maximális felbontás 80%-áig skálázni fog, annál nagyobb felbontású anyagot már nem, tehát ha a megjelenítőd 4K és a HQ 20%-ra van állítva akkor pl. a 1080p-t skálázza, a 4K-t már nem.
-
blakey
titán
válasz
Rudee80 #2389 üzenetére
Nem gigabites de egy kis puffer állítással lehet rajta javítani, olyan 80-90 Mbitig jónak kell lennie. Próbáld ki az MX Playert és az Archost is, azok is csinálják-e vagy sem. Nálam is vezetékes a kapcsolat, bér a tv-t megjelenítőnek használom de amikor kipróbáltam a képességeit nálam nem akadt meg semmi a NAS-ról lejátszva, de jobban jársz egy normális külső lejátszóval.
-
-
blakey
titán
válasz
DUB Inc. #2363 üzenetére
Nem tudom ilyen egyszerűen felsorolni. Nekem fontos, hogy jó minőségben menjek minden, hang és kép egyaránt, kell a 96kHz-es DTS, FLAC, 7.1-es LPCM, stb. Plex jó annak akinek az általános anyagok megfelelnek, de nem egy médialejátszó app. Kodi az csak tudni kell használni és megfelelő rendszer kell hozzá. Hozzáteszem, hogy nekem Android alatt az SPMC valamint a Minixes XBMC tökéletesen működik, nincs semmilyen kínlódás, mindent visz.
-
blakey
titán
válasz
DUB Inc. #2361 üzenetére
Én már rég feladtam a Kodival kapcsolatos küzdelmet - Android alatt lehet, hogy nem jó, LibreELEC alatt nincs vele küzdelem, pillanatok alatt tökéletesen működik és messze jobb, mint a Plex, 2 éve leszoktam a Plexről, sok olyan anyag van amit nem visz, de akinek viszi az anyagait annak jó.
-
blakey
titán
válasz
tonyrulez #2347 üzenetére
Tehát Amlogic, akkor javaslom ezt a topikot és ott ha rákeresel az Update, Frissítés stb. szavakra akkor lesz találat, de a legegyszerűb ha letöltöd a legújabb LE-t (17.5 RC van benne
) bemásolod az Update mappába és újraindítod a boxot.
LibreELEC fórum. -
blakey
titán
válasz
bigacsiga962 #2331 üzenetére
Olyan szinten nem lehet, hogy meg se próbáld megkérdezni. hogy lesz-e vagy sem.
Keress másik lehetőséget. -
blakey
titán
Akkor valamit nagyon rosszul csinálhatsz, 1 éve Kodit és forkjait használom, tökéletesen kezel minden feliratot, legyen az külső vagy belső.
ui.: Milyen hálózatról? SMB, NFS netán DLNA?
(#2314) z67
Akkor megvan a válasz, nem minden DLNA szerver tudja kezelni a külső feliratokat. SMB/NFS a natív elérés, olyan mintha pendriveról menne az anyag. Popcorn SMB megosztását nézd, hogy jó legyen. -
blakey
titán
válasz
cintula187 #2271 üzenetére
Ha az erősítődön az a neve akkor igen. A bejövő és a kimenő jel is ua. legyen annyi különbséggel, hogy 2 csatornára keveri le.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #2269 üzenetére
Elvileg nem veszi figyelembe, vagyis nem is kéne, hogy felajánljon bármilyen Xovert de ha van akkor valószínűleg az adott freki alá nem nagyon engedi a hangsugárzókat és ilyenkor a 100Hz nem jó, legalább 60Hz de inkább 40Hz legyen, viszont ha mélynyomó van a láncba akkor bizony már small-ra ajánlott állítani a hangsugárzókat és akkor egy jó beállítással jó lesz a zene és a mozi is.
-
blakey
titán
válasz
cintula187 #2267 üzenetére
A "sima" sztereó helyett javaslom az automatikus felismerést, tehát nem a Pure Direct hanem, hogy lásd DD, DTS, stb. feliratot az erősítőn. Mivel 2.0-ád van így a 100Hz "kevés", ha a hagnsugárzók bírják akkor állítsd 40Hz-re, mivel az erősítőben 2.0 van beállítva így a többi csatornát a 2 hangfalra fogja lekeverni. Egyébként meg javaslok egy mélynyomót és akkor lesz dinamika rendesen, igaz, akkor jól be kell konfigurálni a dolgokat és nagyon kellemes lesz a mozi.
-
blakey
titán
válasz
cintula187 #2265 üzenetére
A többi? Vágás, stb? Milyen hangbeállítással használod, Pure Direct, valamilyen DSP-t használsz, stb.
-
blakey
titán
válasz
cintula187 #2254 üzenetére
2.0-val is hibátlanul kell szólnia, az erősítő beállításai nem megfelelőek vagy nem tudja jól lekeverni a hangsávokat. Nem kell center ahhoz, hogy jó legyen a beszédhang, most nálam 2.1 van és hibátlan Denon W3100-zal, minden hangot lekever és jól hallható.
-
blakey
titán
Múlthéten egy érdekességet vettem észre, eddig Jarvis és Krypton alatt is a TMDB-t használtam, viszont mostanában Jarvis alatt nem működik, egyszerűen nem találja az anyagokat, semmi hibát nem ír ki, Krypton alatt tökéletes. Jarvis alatt váltottam egy másikra és azzal hibátlan. Más is tapasztalt ilyet?
-
blakey
titán
válasz
morefire #2170 üzenetére
macOS-en ennyi, más platformot nem nagyon használok, de gondolom máshol sem sokkal több. Kodiról szól a topik viszont nálam 10 eszköz van ami hálózatról játszik le, van Kodi, van ami DLNA-s eszköz és van más program is, az nfo-t nem ismeri fel mindegyik program program, tehát ha azt szeretnénk, hogy mindennel kompatibilis legyen akkor a megfelelő neveket kell használni.
-
blakey
titán
válasz
morefire #2168 üzenetére
A részek átnevezése 0,5 sec, de általában azért jók az elnevezések. Tehát nekem az nfo-s dolog sokkal több munkával jár, persze ha valaki arra állt rá valamint jók az nfo-k akkor az is megoldás, de nálam a jó fájlnevek jelentik minden program számára a jót, tehát a Serviio, Plex, Infuse, Kodi stb így jól megtalál minden anyagot míg nfo-val azért küzdés lenne egy-két programnak és arra sincs garancia, hogy jól kezelné.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #2162 üzenetére
Írj a TMDB-nek, én sem csinálnám másként a keresést, angol címre a világ bármelyik táján rá tudsz keresni és ha igényed van rá akkor a saját nyelvedre megcsinálod a fordításokat és akkor lesznek olyan címek de ettől a keresés még angolra van állítva.
Egyébként nem értem a problémádat, miért gond az angol elnevezés, még a Serviio, Plex is szépen megtalál minden anyagot, nemhogy a Kodi, Ez az általános keresési módszer.
Ha intuitívat szeretnél akkor írj a fejlesztőknek, nekem így tökéletes és nincs kavarás semmilyen szinten. Mint írtam 100% a találati arány a kb 6000 cím esetében. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #2157 üzenetére
Komolyan kérdezem, melyik része nem világos? Úgy írd ahogy leírtam, eredeti nyelven legyenek a fájlnevek, nem értem minek szenvedsz magyar címekkel, nem fogja megtalálni, 100% pontosságot csak eredeti címekkel illetve angol címekkel érsz el. A Magyar címek azért vannak fent, mert lelkes felhasználok megadják (ahogy én is
) de ettől még az angol címek alapján fog keresni. Magyarul és használhatod, de akkor ne várd el, hogy minden anyag esetében legyen találatod arról nem beszélve, hogy sok olyan sorozat van aminek nincs is magyar címe, tehát akkor meg sem fogja találni.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #2154 üzenetére
Amúgy a TMDB-n is az a cím van, de sorozatokhoz a TVDB szokott működni.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #2154 üzenetére
Nekem tökéletes, tehát vagy úgy csinálod ahogy írtam vagy próbálkozol, te tudod. Az évadok külön mappákba vannak, természetesen. Az első rész az bevezető epizód és S00-ik évadban szerepel, de majd jó helyre teszi a Kodi, de figyelni kell, mert különkiadásnak van felvíve.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #2151 üzenetére
A fájlok neveivel van gond, nem a TVDB-vel, nekem a Mylord megvan és tökéletes.
Könyvtár neve: You Rang, M'Lord (1988), epizódok nevei: You.Rang.M'Lord.S00E01 (Season_00) a többi: You.Rang.M'Lord.S0XE0X. Minden a helyén van és tökéletes. -
blakey
titán
Elolvastam, de ne a LibreELEC-kel gyere, mert az operációs rendszer, tehát rossz szavakat használsz. Tehát Kodi vs. ZDMC a lényeg, semmi köze a LibreELEC-hez, ugyanazt a felületet Windows alatt telepített Kodival is eléred.
Zidoo csak Androidot tud használni, nincs semmilyen Dualboot.
-
blakey
titán
Ennyire nem érted? Openelec 16.1-es Kodival volt, tudtommal, aztán jött a LibreELEC, eleinte 16.1-es Kodival, most is telepíthető és volt belőle új verzió illetve az idén megjelent 17.1 kodival is készül a LibreELEC, tehát a LibreELEC egy operációs rendszer, olyasmi, mint az Android, Windows, macOS, iOS. A ZDMC meg egy Kodi fork (másolat), a felületek (skin) többnyire a Kodiból vannak csak a Kodi szót átírják ZDMC-re.
Értsd már meg, hogy köze nincs a LibreELEChez.Nekem egy Minix Neo U1-em van amin Androidos rendszer van, mint a Zidoon és van saját Kodi forkja aminek a neve Minix XBMC de a boxot tudom használni LibreELEC-kel amit egy SD-re telepítettem, tehát az enyém Dualbootos, 2 operációs rendszer fut rajta és médialejátszásban azért a LibreELEC jobb.
-
blakey
titán
Mi nálad az Openelec felület, mert elárulom neked, hogy az Kodi felület. A LibreELEC vagy Openelec felületét te nem is látod, maximum a LibreELEC menüpontban, de az kb Kodi szintű. Tehát Kodit van, maradjunk annyiban.
A HD hangok továbbítása édes kevés, az Androidos Kodi és sajnos a legtöbb Fork szenved néhány betegségben, persze inkább a Kodi ami gyakorlatilag használhatatlan. Tehát ha már Zidoot vettél akkor tessék a saját lejátszóját használni, mert az mindent jobban kezel, mint a ZDMC. De majd úgyis meglátod.(#2139) SunMount3r
Nézd, a LibreELEC egy kiváló rendszer Kodi futtatásához és abból olyan szintű lejátszást lehet kihozni amiről a többi lejátszó csak álmodik. Lehet gúnyolódni, de ha egyszer megtapasztalod, hogy milyen szintű a kezelése akkor nem fogsz róla ilyeneket írni. Azóta is örülök, hogy eladtam a Himediát, sokkal kényelmesebb a mozizás, zenehallgatás valamint a frissítés is, nem kell "pöckölni".Windows alatt is lehet normális médialejátszót alkotni, de most nem arról van szó.
-
blakey
titán
Kodi fork, a LibreELEC egy operációs rendszer ami csak Kodit futtat. Kodi miatt kár volt Zidoot venned, annak a lényege a saját lejátszója. ZDMC-vel nem leszel felhőtlenül boldog, messze van a LibreELEC alatt futó Kodihoz.
Szóval ne erőltesd az összehasonlítást, mert a két Kodi között elég nagy a különbség, tudásban a LibreELEC alatt futó javára. -
blakey
titán
Nem LibreELEC az alapja hanem az Androidos Kodi minden előnyével és hátrányával, a LibreELEC nem lesz egyetlen Androidos box alapja sem.
(#2131) TCr
A Zidoo X8/X9S/X10-en nem fut a LibreELEC, Androidos rendszer, szóval lesznek korlátai illetve többnyire a saját lejátszója a lényeg és nem a ZDMC ami elég sok hibával küzd. -
blakey
titán
válasz
Kapanyél #2065 üzenetére
Előfordul, hogy az "eredeti" magyar címben
Magyar címeket hasznász? Akkor ne csodálkozz, hogy valamit elront. Én angol címeket használok, csak magyar filmeknél van magyar cím és 99,9%-os a találat. TMDB-be szoktam javítani, mert néha el van rontva valami, pl. Safe House, RED, stb. el volt rontva, javítottam. Elég sokat javítottam így most már gyakorlatilag hibátlan a találatok száma. Ha van olyan film aminek úgy látod, hogy nem jó a címe akkor írj és javítom. -
-
blakey
titán
válasz
hedgehog #2027 üzenetére
Nem csak MTK-ra gondolok, általánosságban az androidos Kodi nem túl fényes egyes eszközökön, sőt inkább a legtöbb androidon míg a forkok jobban teljesítenek, arról nem beszélve, hogy egyéb platformokon sokkal jobb, tapasztalat. TV-n nem használok Kodit, de nem hinném, hogy különösebb gond lenne, tudtommal a TV beállításainál a "DD tömörítést" ki kell kapcsolni és Kodi alól is megy az AC3.
-
blakey
titán
Az Androidos Kodi sajnos nem túl jó és finoman fogalmaztam, nem minden hardverrel működik és ha működik akkor sem garancia, hogy jól teszi. Javaslom, hogy másmilyen lejátszót próbálj ki, pl. Archos player, nagyon jó kis Androidos lejátszó vagy ott az SPMC (Kodi) ami Androidra van fejlesztev esetleg a Plex ami szintén egy jó szerver/lejátszó páros.
-
-
blakey
titán
Már van ahol április 2. van.
-
blakey
titán
válasz
szitya1980 #1988 üzenetére
A portot is be kell állítanod ha változtattál rajta valamint azt is figyelned kell, hogy aktív vagy passzív, nálam jól működik a kapcsolat igaz SPMC-vel és telefonon.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #1900 üzenetére
Igen, ez többnyire a streamekre vonatkozik, eleinte a Kodinak (XBMC) nem ez volt a lényege, de ugye megtalálták a lehetőséget és mindenki elkezdett kiegészítőket gyártani. Szerintem sem fair Kodival árulni a boxokat, sőt a Kodival még oké, de kiegészítőket nem volna szabad telepíteni.
-
blakey
titán
válasz
djherby #1821 üzenetére
Szerintem nem erre kiváncsi hanem inkább arra, hogy miket állítasz be ahhoz, hogy a sorozatokat megtalálja, mert amit most betettél az a NAS betallózása. Az lenne a lényeg, hogy mi az amit beállítasz a kereséshez illetve hogyan vannak elnevezve az anyagok. 100%, hogy valamit figyelmen kívül hagytál.
-
blakey
titán
válasz
headhunter #1771 üzenetére
Ha ebből semmit nem veszel észre akkor nincs gond. Mintha nekem is lett volna ilyen, de semmit gondot nem láttam. Nem SPMC volt, az biztos, de ha megtalálom azt az anyagot akkor megnézem még 1X.
-
blakey
titán
válasz
headhunter #1769 üzenetére
Ez a skip meg is látszódott vagy csak infó sávból vetted észre?
-
blakey
titán
válasz
Pendragon911 #1743 üzenetére
Sorozatoknál egyszerű, rámész az első részre amit nézni szeretnél, megnyomod a Menü gombot vagy hosszan az OK-t és megjelenik egy menű ahol kiválasztod a Lejátszás innen opciót. Filmeknél is működik. Vagy a Beállíások alatt valahol van egy olyan lehetőség, hogy következő film automatikus lejátszása.
(#1744) péjé
Valamit nagyon rosszul csinálsz, hogy nem szed le semmit, nekem az összes sorozatomat megtalálja és még csak bűvészkedni sem kell. Írd le, hogy pontosan mit csinálsz, esetleg képekkel is illusztráld és hátha kiderül a hiba. -
blakey
titán
válasz
Pendragon911 #1663 üzenetére
A kérdésednek nem sok köze van a Kodihoz, itt nem biztos, hogy választ kapsz.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #1628 üzenetére
Ezért van már egy jó ideje az SPMC, pontosan ezzel a céllal készül(t).
-
blakey
titán
válasz
xitron1 #1622 üzenetére
A TV nem fog kiadni HD hangokat, meg kell elégedned a DTS és az AC3 (Dd) hangokkal. A Sony tv topokjában érdeklődj, hogy miket kell még beállítani ahhoz, hogy ne csak PCM hangod legyen. A helyedben, TV-n nem Kodit használnék, ott inkább MX Player, BSPlayer, Archos ami jobb a Kodinál android alatt.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #1601 üzenetére
Nem, csak akkor végzi a lejátszást a laptop ha ez engedélyezve van, sokáig használtam Plex-et és mindig ki volt kapcsolva ez a funkció, tehát a lejátszóra volt bízva, higy letudja-e játszani vagy sem. Az más kérdés, hogy a Plex a legnagyobb erőforrás igényű szerver, pontosan emiatt már nem használom a NAS-son, helyette a Serviio megy.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #1596 üzenetére
Nem, azok nem mind médialejátszók, 11 eszközöm ami képes a lejátszásra, ebből 3 médialejátszó, de előfordul, hogy a gyerekek tv-ről nézik vagy épp Blu-ray lejátszóról, ott nem engedélyezem, hogy "szemeteljenek". A legjobb megoldás, hogy a film mellett van a felirat is.
-
blakey
titán
Igen, a Kiegészítők alól lehet betölteni és úgy rémlik, hogy elmenti a beállításokat, régen használtam.
(#1587) tomp
Kodi esetében valamilyen módon "le kéne szokni" a DLNA-ról, SMB, NFS a legjobb. Ha neked így kényelmes akkor oké, de nem sok haszna van és ha Kodiban szeretnél feliratot letölteni akkor nem tudja a film mellé tenni, mert DLNA-n nincs írási jog. -
blakey
titán
válasz
DoItYourself #1558 üzenetére
Ezt azért nem tetem hozzá, mert előttem írták, hogy automatikus és az az alap beállítás, én kipróbáltam eltérő beállítást is és nem volt gondom, tudom, hogy másnak volt.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #1555 üzenetére
függőleges szinkronizálás: automatikus, ezzel lesz mindig a tv-d is arra a frissítésre kapcsolva mint a lejátszott film (24p, 50Hz, 60Hz) - A V-Sync megakadályozza, hogy mozgás közben ne vibráljon illetve szétcsússzon a kép.
A frekiváltást a Beállítások/Videó/Lejátszás/Képfrissítés gyakorísága alatt lehet beállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anime filmek és sorozatok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest