- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
powergoku #16337 üzenetére
Többi rolleres szervizben (pl Rollex, Ultimate) kellene megkérdezni, h mennyiért cserélik ki a hátsó csapágyat.
Vagy ha tényleg nem onnét jön a hang, akkor szintén egy másik szervizbe vinni megkérdezni, h mi okozhatja a hangot.
És hát kifizetném a javítást.
Inkább, mint, h visszakapjam a 130ezret.
Persze mehetsz szakvéleménnyel a kezedben (már ha adnak a többi szervizben) a Tékozló Homárra posztolni, meg a fogy védelemhez, de sztem ha egy tizesből megúszod, akkor inkább engedd el.
-
DigitXT
félisten
-
PociAti
őstag
válasz
powergoku #11119 üzenetére
Röviden, nincs rá igazán jó módszer az akku szintjének mutatására. Ezért is népszerű az, hogy pálcikákkal elnagyolt értéket mutatnak, nem pedig százalékot (vagy hatótávot) nyomnak a szemed elé.
Statikus és dinamikus tényezők egyvelege határozza meg az értéket. Pl. miután megálltál, akkor rövid idő elteltével kicsit felkúszhat az érték, de ha hidegben áll, akkor lefelé mozdul el a hatótáv.Nem célszerű kifacsarni az akkuból az utolsó kilométereket, de ha előre tudod, hogy el kell menni a határokig, akkor 16-18 km/h-s tempót kell felvenni, ne használd a sport módot és minél kevesebbet szabad gyorsítani, amennyire lehetséges tartani kell az elért tempót. (50% alatt már nem szoktam sehová se elindulni vele, legfeljebb az elején csináltam ilyet, hogy teszteljem a képességeit.)
Garanciális időn belül 300 km alatt nehéz legyilkolni az akkut. Attól nem tartanék. Legrosszabb, amit tehettek vele, hogy első héten belenyomtak 300 km-t, utána lemerülten tárolták.
Elvileg célszerű lenne minden használat után feltölteni az akkut, én csak akkor szoktam, ha 80% alá esik, vagy ha előre tudom hogy napokig nem fogom használni. -
DigitXT
félisten
válasz
powergoku #11119 üzenetére
Mi lehet a gond?Már most kezd haldokolni az aksi?
Inkább a Xiaomi-féle százalék kijelzés tréfálhatott meg. Jobban jársz, ha a
feszültséget nézed, és az alapján becsülöd a még várható hatótávolságod.Szerk: habár pont ez a dolog rákfenéje, hogy terhelés alatt nagyon sokáig
3.8V körül tudnak maradni a cellák, szóval nehéz megbecsülni a merülést
pusztán a feszültségből, de (ha már kiismerted a rollered) a nyugalmi fesz
elég jó irányadó tud lenni. A legpontosabb a töltésszámlálás lenne, elvileg,
de akkor is tudni kell, hogy milyen feszre hogyan reagál adott rollervezérlő.kicsit feljebb húzva leállt
Szerk2: amikor feljebb húzod, akkor több áramot kérsz az akkutól, amiben
emiatt nagyobb lesz a feszültségesés, ezért a vezérlő megijed és elveszi a
hajtást. Ezért nem mindegy, hogyan van összehangolva a konfig... Olyan is
gyakori butább vezérlőknél, hogy ráenged nagy áramot a lemerült akkura is,
amitől akkorát esik a fesz, hogy kikapcsol a BMS és a roller tök halott lesz.
G-Booster tulajok panaszkodnak erre pl., igaz, ott a két motor sokat beránt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo IV
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged