Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
válasz
Tangerine #27302 üzenetére
Pontosan így van! Nem értem mit rugóztok 1.5 millió forinton???? Nem egy LaFerrarit vettem, hanem két rollert!
Szerintem zárjuk ezt a témát, rollerről ide többet úgyse posztolok, feleslegeszoltanz: meg kell tanulni olvasni, hogy kinek mit veszek és akkor nincs ez! Hogy sok 450.000 Ft egy rollerre a gyereknek? Lehet, de mindenki a maga zsebébe turkáljon!
-
-
h1mpi
félisten
válasz
Tangerine #27140 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy jó roller? Volt valami amit azonnal érdemes cserélni rajta?
Peaceliker: az jó hír, mert általában inkább óvatosan megyünk.
Nekem meg nincs rollerem, mert volt némi félreértés a DT III-al kapcsolatban, de a lényeg, hogy nincs rajta garancia. Meg a kijelzője se az eredeti, így nem tudom hány km van benne... Visszamondtam inkább. Most megy a matek mit vegyek... Lehet nekem is jó lenne egy ilyen Mantis 10 dual?
(1 milla a keretem)
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tangerine #26768 üzenetére
"Azokat a tükröket hol vetted? Ér is valamit ha állsz a rolleren? Vagy csak ülve jó?"
A két Keeway tükröt magát nem egész 10k -ért vettem február végén. Most hogy rákérdeztél ránéztem és felment az ára, darabja 14k.
[link]
Ez pedig a konvex tükör. [link] Homasitában vettem 1500 pénzért.
A holttér tükröt a bal oldalira visszapillantóra ragasztottam, mert az ugyan magában dizájnos, de kb. hasznavehetetlen.
A holttér tükörrel legalább már látok is valamit hátra.
Állva szerintem egyetlen tükör sem használható arra amire való, nem csak az enyém nem,de javítsatok ki ha tévednék.
Szinte soha nem állok a rolleren, és csak akkor emelem fel a seggem, ha nagy bukkanó jön, és csak addig amíg át nem megyek rajta, különben végig ülök.
Ha fel is állok, akkor is csak az utólag felszerelt lábtartóra/ pegre, mert a trepnit általában elfoglalja egy klasszikus sporttáska, az úszócuccommal.
(A sporttáskát meg a csomagleszorító háló tartja a trepnin.*)
-
-
FeniX-
senior tag
válasz
Tangerine #26062 üzenetére
Mostmár végülis mindegy, fent van az új gumi..meglátjuk, meddig fogja bírni.
A szétszerelés elég jól ment, buktatók nélkül. Csak iszonyat sok a csavar.
A trepnit képező műanyag az akksifedélhez 10 csavarral van hozzáfogatva, utána a felső burkolat az alsóhoz 10 másik csavarral, és külön az alsó műanyag a vázhoz 6 csavarral.
Az akksi és a kontroller lakhelye szintén kb. 10 csavar. Utána válik láthatóvá a kábelkorbács, és oldani tudom a hátsó kereket 18-as kulccsal.
Egy közeli bringaboltos aki rollerekkel is foglalkozik, volt olyan szíves, hogy lecserélte nekem a kereket. Nagyon megszenvedett vele, mert hiába volt nagy kompresszorja, nem akart "rápattanni" a felnire a gumi mindenhol.Végül, azért csak sikerült.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tangerine #25901 üzenetére
"Ilyen "gyári kínai" felfogatót vettem(a gátló nem ilyen, de ezt már tudod
). Az egyiket (hátsót) a vázra kell szorítani, a másikat pedig a kormány forgáspontjára."
Megnéztem a videót, így már van képem a konzolodról...
Fenn tartva amit előbb írtam azt gondolom, hogy könnyen lehet, hogy hézagolóra lehet szükséged, hogy a roller tengelyétől oldalra egyenlő távolságra kerüljenek a szemek, hogy a szitálás-gátló - a kormány, és a szitálás-gátló középállásában -, párhuzamos legyen a roller hosszanti tengelyével, megoldva ezzel a szimmetrikus szögkitérést.
Megjegyzem az hogy a szitálás-gátló testen így hova esik a mozgatható rögzítés mellékes, mindegy, hogy előre, középre vagy hátra.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tangerine #25900 üzenetére
"Nem értjük egymást.
Majd talán most:"
Ok így már értem...Azt gondolom, hogy működés szempontjából teljesen mindegy, hogy a rögzített szem, ami a tengelyvégen található, elöl, vagy hátul van, én valószínűleg egyszerűen 180°-al megfordítva szereltem volna fel, így a "vastag vége" nem akadályozza, hogy a mozgatható bilincsszem a test végéhez közel kerüljön rögzítésre.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tangerine #25892 üzenetére
"Itt látszik, hogy a jobb oldali verziót mennyivel nagyobbra lehet (Lmax) állítani, mint a balt."
Az Lmax szerintem nem az amit gondolsz, hanem a szabad maximális elmozdulás hossza, a képek egyikén sem tudom hogy a kék jelölések mit takarnak, de hogy nem az Lmax-ot arra fogadni mernék.
A max. szabad elmozdulási hosszt el kell felezni, és ez adja meg hogy az egyik és másik irányba mennyit mozdulhat.
Ráadást a képeken nyilvánvalóan nem középállásban vannak a tengelyek.
Ezen az Amazonról lopott képen pl. az aprx 70mm az Lmax, itt mint általában 35-35mm helyed van oldalanként a csillapításra -
alphamooncam
őstag
válasz
Tangerine #25891 üzenetére
OK !
Nem tudsz képeket küldeni. Abból kell főznöm ami van.
Fordítsuk meg a dolgot, elmondom, hogy én hol futottam bele problémákba, és hogyan oldottam meg a tervezésénél és kivitelezésnél.
1./ Szitálás-gátlót még nem láttam belülről, ezért eszembe sem jutott szétszedni, tekintve hogy a csillapító közeget nem tudnám hogyan visszatölteni.
2./ A Dualtron Cityhez gyárilag nem létezik konzol - legalábbis ilyen irányú keresésem nem vezetett eredményre - ezért nulláról kellett kezdenem.
3./ Kellett építenem egy a még úton lévő szitálás-gátló főbb méreteivel megegyező próbadarabot a tervezéshez, hogy haladjak.
4./ Felfogatási, rögzítési pontokat kellett keresnem a konzolhoz.
(Szerencsém volt, mert elég közel találtam a kormányoszlop tengelyéhez, erről még később lesz szó.)
A kormányoszlop átmérője 50 mm átmérőjű (forgó rész ). Ennek a külső felszínén tehát kb 25mm-el a közeptengelytől volt az egyik felfogatási pont.
A gépem rollerhez képest extrém nagy kerekekkel rendelkezik. A kormány hattyúnyaka követi a kerék ívét, aminek eredménye képpen a trepni is szintén extrém nagy távolságra került, mint lehetséges rögzítési pont, ezért azt kizártam. Amit láttam példákat ott sokszor trepnire rögzítették a konzolt.
Végül, a csőváz kerékhez közel eső részén találtam két gyári menetes lyukat, amik a kürtöt tartották.
Mindebből azt akartam kihozni, hogy milyen fontos, minél közelebb kell lennie/találni konzol rögzítési pontokat, a szitálás-gátló viszonylag kicsi hossza, fizikai mérete miatt.
Mivel a rögzítési pontok a roller hosszanti tengelyében helyezkednek el, ezért a konzolnak oldalra kell kinyúlni ettől a ponttól egyforma távolságra elöl is, és hátul is.
Amikor a tesztelés során oldalra nem egyforma távolságra nyúltak ki a középvonalától a szitálás-gátló felfogatási pontjai, akkor megbomlott a szimmetria, és az egyik oldalra nagyobb, a másik oldalra kisebb kitérést eredményezett.
Ráadást nem tehettem akármilyen messze a középvonaltól való oldalra kinyúlásokat, még akkor sem, ha ezek egyenlőek voltak, mert akkor meg drasztikus csökkent a kitérés maximális szöge.
Amikor végre megérkezett a szitálás-gátlóm, meg kellett határoznom, hogy hova kerüljön a testére, milyen távolságra kerüljön a szemet rögzítő bilincs.
Apropó nem értem ezt:
" Oda kellene tenne tennem a bilincset a gátló testén, hogy elég messze legyen, ahol már a vastagabb rész van. "
Nincs vastagabb rész a gátlómon, a test mindenhol ugyanolyan átmérőjű, ezért oda csúsztatom a rögzítő szemet rajta, ahova csak akarom/kell.A végső beállítás, felszerelés úgy történt, hogy a gátlót beállítottam középre, hogy a tengely mindkét végén 35-35mm-t ( L-max 70 mm ) mozdulhasson el, majd a legnagyobb fokozatra tekertem, hogy rögzítsem ezt az állapotot.
Ezután a tengelyvégen lévő szemet rögzítettem először a váz-konzolhoz, majd a mozgatható szemet a kormány-konzolhoz, és majd csak ezt követően rögzítettem a gátló testén két csavarral a mozgatható rögzítőszemet.
Legvégén feloldásra került, legnagyobb fokozatról lecsavartam talán 4-es fokozatra, és ellenőriztem a kitéréseket, hogy egyformák-e, nincs-e akadály.
Abból amit írtál nekem az jön le - javíts ki ha tévednék - hogy korábban nem volt a rollereden szitálás-gátló. Így a rögzítési pontokat is Neked kell meghatároznod hova essenek.Ez gondot okozhat, ha nincs gyári rögzítési pont, és/vagy nem gyári a konzol.
Nem tudom mi a helyzet Nálad, mesélhetnél még a konzolodról, ill. elmondhatnád hol voltak még gondjaid, esetleg ha tudsz fotózhatsz is.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tangerine #25877 üzenetére
"Azért szedtem szét, mert meg akartam fordítani a tengelyt, mert a két felfogatási pont túl közel volt egymáshoz. Szóval a bilincset a legvégére kellene tennem, de ahhoz a tengelyen lévő felfogató "szemnek" a gátló vastagabb végénnél kellene lennie, hogy a bilincset a vékony rész végére lehessen tenni. Eredeti állapotban csak kb középre lehettet volna, és így jobbra alig fordult el a kormány."
Leírásodból megpróbáltam elképzelni a helyzetet. Szeretném megérteni, és ha lehet segíteni...
Nagy könnyebbség lenne három fotó a két végállásból, meg középről, de legalább egy, amire azt írtad, hogy "...így jobbra alig fordult el a kormány."
P.S. Kiemelten, nyilván a konzol érdekelne, és ha mondjuk kerülhetne mellé egy "centi" is, hogy lehessen látni, mennyi a különbség a bal és a jobb szélső állás közt, az jó lenne.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tangerine #25869 üzenetére
"A végállást nem szabad, hogy a gátló adja, akkor hosszabb útú gátló kell, vagy kisebb út, azaz kisebb sugáron kell, hogy forduljon a felfogatási pont a kormánynál (beljebb kell fúrni a lyukat)"
A problem az, hogy nekem alapból nem volt végállásom, pontosabban a tyúkbelek határozták meg, meddig tekerhetem a kormányt.Ezen még dolgoznom kell... most a szitálásgátló adja a végállást.
Egyébként a tiedet miért kellett szétszedni? Mi volt a hibajelenség? Hogyan hárítod el?
A rúdnak, elvileg nem kéne a hosszanti tengelyre merőleges erőhatást kapnia, ezért nem gondolom, hogy a "könnyítés" a müa dugattyúnál kritikus. Persze jobb ha nincs kikönnyítve, de...
Meg azért kerek a tg, hogy lehessen tömíteni. Új gumikarmantyúkat, szimmeringeket hol kapsz hozzá?
A szelep hogy néz ki? Tudnál egy jó fotót, meg némi leírást a működéséről?
Köszi.
-
Peaceliker
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest