Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TheProb

veterán

Sziasztok!

A közelmúltban egyre többet nézegetem az e-rollereket, mint lehetséges autót kiváltó commuting solution-t. Kíváncsi lennék a véleményetekre, tanácsotokra, hogy szerintetek mennyire lehetne valódi alternatíva.
    Jelenleg a XX. ker.-ből autózok munkába a II. ker.-be, ami kb 25-30km oda-vissza/nap. Időben ez reggel kb fél, vissza 3/4 órát jelent. Költségben pedig nagyjából 20e/hó, ha havi 20 nappal számolok.

Mennyire életképes szerintetek, hogy az említett távokat napi szinten oda-vissza megtegye az ember rollerrel? Most legkevésbé az akksi relációjában teszem fel a kérdés. Inkább kényelem, "utazási" idő, járhatóság aspektusok tekintetében lenne releváns a dolog.

Útvonal tekintetében:
    Az útvonal egyik része a XX. ker. része, ahol ha a Soroksárin megyek, akkor van a járda vagy a busz/bicikli sáv. Előbbi nem tudom, hogy teljes hosszon kiépített-e és hogy milyen minőségű. Utóbbinál meg fel is teszem az egyik kérdést: Az ilyen buszsávos, biciklisávos szakasz mennyire biztonságos/élhető rollerrel?
    Ha hagyom a Soroksárit, akkor mehetek Csepel felé, majd a Weiss Manfréd-on a "rendes" biciklisávon. Pici kerülő, de talán ez lenne a jobb megoldás. A Közvágótól meg ahogy néztem már sima a dolog, mert a Duna mindkét oldalán faszán végig van kerékpárút/-sáv.

Kényelem:
    Mennyire számíthat az ember hadirokkanthoz hasonló tünetekre az említett napi távok megtétele után, csillapítás nélküli rollerek esetén? Tegnap néztem egy angol srác tesztjét, ahol számomra az M365 Pro és a Ninebot Max G30 volt az érdekes. Mindkettőre az előbb kifogásolt negatív hatásokat említette. Pedig szerintem Londonban jobbak az utak, mint Bp-n.
    Valamint ezekben a fasza szaharai melegekben mennyire olvad le az Nber agya a rolleren? Van akkora "menetszél", hogy ki lehet bírni vagy inkább egy fürdésre kelljen számítani, hazaérés után?
    Ha már nyár és a meleg. Mi a szitu a tél és hideg kombóval? Sok bizalmam nincs, de azért megkérdem: Ki lehet bírni vagy már 2 m után úgy kell lemelegítenie valakinek a kormányról?

Közlekedés:
    Ahogy néztem, átlagban 25km/h óra az emléleti max sebesség a 100-200e környéki sávban. Ez szintén elméletben, 45 perc alatt abszolválná a 15km-el kalkulált távot. De az nyílván mindig több lesz. Tapasztalataitok alapján mennyire számíthatnék egy oda/vissza útra? 1óra?
    Amennyire olvastam, inkább a járda és a kerékpárút az optimális környezete a rollereknek. Mennyire macera/körülményes a gyalogosokkal és biciklisekkel a közös közlekedés?
    Rendőrök szoktak vegzálni?

Talán első körben ennyi lenne a kérdésem, így is elég terjedelmes poszt lett. Szóval lehet sokan így is át fognak siklani felette... Minden esetre előre is köszi mindenkinek, aki megosztja tapasztalatát, tanácsát a témában.

u.i: Beugró szinten érdeklődöm még csak az e-roller téma iránt, így első körben csak szerényebb budge-t szánnék rá. Szóval a 100-150e körüli ársávra lőnék, nagyon max a 180 környéke. Eddig leginkább az említett 2 rollerrel és a sima M365-el kokettáltam.

Új hozzászólás Aktív témák