Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
A közelmúltban egyre többet nézegetem az e-rollereket, mint lehetséges autót kiváltó commuting solution-t. Kíváncsi lennék a véleményetekre, tanácsotokra, hogy szerintetek mennyire lehetne valódi alternatíva.
Jelenleg a XX. ker.-ből autózok munkába a II. ker.-be, ami kb 25-30km oda-vissza/nap. Időben ez reggel kb fél, vissza 3/4 órát jelent. Költségben pedig nagyjából 20e/hó, ha havi 20 nappal számolok.Mennyire életképes szerintetek, hogy az említett távokat napi szinten oda-vissza megtegye az ember rollerrel? Most legkevésbé az akksi relációjában teszem fel a kérdés. Inkább kényelem, "utazási" idő, járhatóság aspektusok tekintetében lenne releváns a dolog.
Útvonal tekintetében:
Az útvonal egyik része a XX. ker. része, ahol ha a Soroksárin megyek, akkor van a járda vagy a busz/bicikli sáv. Előbbi nem tudom, hogy teljes hosszon kiépített-e és hogy milyen minőségű. Utóbbinál meg fel is teszem az egyik kérdést: Az ilyen buszsávos, biciklisávos szakasz mennyire biztonságos/élhető rollerrel?
Ha hagyom a Soroksárit, akkor mehetek Csepel felé, majd a Weiss Manfréd-on a "rendes" biciklisávon. Pici kerülő, de talán ez lenne a jobb megoldás. A Közvágótól meg ahogy néztem már sima a dolog, mert a Duna mindkét oldalán faszán végig van kerékpárút/-sáv.Kényelem:
Mennyire számíthat az ember hadirokkanthoz hasonló tünetekre az említett napi távok megtétele után, csillapítás nélküli rollerek esetén? Tegnap néztem egy angol srác tesztjét, ahol számomra az M365 Pro és a Ninebot Max G30 volt az érdekes. Mindkettőre az előbb kifogásolt negatív hatásokat említette. Pedig szerintem Londonban jobbak az utak, mint Bp-n.
Valamint ezekben a fasza szaharai melegekben mennyire olvad le az Nber agya a rolleren? Van akkora "menetszél", hogy ki lehet bírni vagy inkább egy fürdésre kelljen számítani, hazaérés után?
Ha már nyár és a meleg. Mi a szitu a tél és hideg kombóval? Sok bizalmam nincs, de azért megkérdem: Ki lehet bírni vagy már 2 m után úgy kell lemelegítenie valakinek a kormányról?Közlekedés:
Ahogy néztem, átlagban 25km/h óra az emléleti max sebesség a 100-200e környéki sávban. Ez szintén elméletben, 45 perc alatt abszolválná a 15km-el kalkulált távot. De az nyílván mindig több lesz. Tapasztalataitok alapján mennyire számíthatnék egy oda/vissza útra? 1óra?
Amennyire olvastam, inkább a járda és a kerékpárút az optimális környezete a rollereknek. Mennyire macera/körülményes a gyalogosokkal és biciklisekkel a közös közlekedés?
Rendőrök szoktak vegzálni?Talán első körben ennyi lenne a kérdésem, így is elég terjedelmes poszt lett. Szóval lehet sokan így is át fognak siklani felette... Minden esetre előre is köszi mindenkinek, aki megosztja tapasztalatát, tanácsát a témában.
u.i: Beugró szinten érdeklődöm még csak az e-roller téma iránt, így első körben csak szerényebb budge-t szánnék rá. Szóval a 100-150e körüli ársávra lőnék, nagyon max a 180 környéke. Eddig leginkább az említett 2 rollerrel és a sima M365-el kokettáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Vicces képek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- PlayStation 5
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Diablo IV
- One mobilszolgáltatások
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- No Rest for the Wicked - Közel a 2 millióhoz, a fejlesztők az 1.0-ra készülnek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest