Hirdetés
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kínai mobilok (replika, klón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
fulopmartin #2699 üzenetére
Elsőnek teljes rendszer mentést javaslok 2féle képpen aztàn Morelocal2 a play-ből és utána JBart hungobungo leírása alapján.
-
üszök
őstag
Annyi tennék még hozzá az általatok leírtakhoz,hogy a Needrom-on sok klónhoz található Rom,fényképekkel a készülékről,hogy beazonosítható legyen,de a siker akkor sem 100%.
Még vásárlás előtt érdemes átnézni a leírást mik vannak a telefonban mert kimaradhat ez, az, GPS 3G szenzorok, ilyenek.
Arról is van véleményem,hogy miért vesznek az emberek klónokat,de azt nem írom le.
Járt nálam FEITENG H9500 minden működött rajta,szép volt a kijelzője,de nagyon lassú volt,akadozott.
Volt ELEPHONE P7 mini is itt,az egy tök jó készülék volt. A tartósságukról nem tudok nyilatkozni,mert hamar elkeltek. Bár ezeket már nem lehet kapni.Akkor a Speadtrum:
Vettem egy ilyen telefont magamnak vésztartaléknak, csak még ettől is olcsóbban. Talán 39$ volt,hozta a postás semmi tréfa bekapcsoltam működött ment a szekrénybe. Vagy 2 hét múlva elő vettem elkezdtem nézegetni,tele minden felesleges dologgal. Skype,Face,MSN, akkor takarítsunk.Menteni nem kell minek,én menő vagyok.
Vroot pik pakk rootolta TC-vel elkezdtem a Systemből törölgetni az appokat. Mikor a Sypet-ot kitöröltem akkor jött az össze omlás. A pontos szövegre már nem emlékszem mit írt ki,de nem volt hajlandó működni. Kikapcs után bootlop csak Andoid felírat. Na itt jött a cumi.Nincs a Speadtrum-ban Recovery mód,hangerő fel+bekapcsra Speadtrum Factoty teszt mód jön elő,itt lehet a telefont tesztelgetni. Elkezdtem keresgélni SC6820 kulcsszóval gugli,youtube. Jöttek a találatok.
Ekezdtem Romot keresgélni ezt találtam (nem biztos,hogy ez volt a jó de csak ez van a könyvjelzőim között)
Ebben a csomagban megtalálható a progi ami kell hozzá,és a Driverek. itt egy XDA leítás a használathoz,Itt egy Youtube videó ez alapján könnyen meg lehet csinálni. ki kell választani a romot a progiban,telefont kikapcsolva kell feldugni a gépre a progiban play-t kell nyomni,majd hangerő le+bekapcs gombbal indítani a telót. Magától el kell induljon a dolog,ha nem megy,kábel ki,aksi ki pár másodpercre,és lehet újra próbálkozni.
Valaki itt írta,hogy a Speadtrum nem olyan kényes a Romokra. Ezt tanúsíthatom,mert volt vagy 4 amivel nem működött az érintő,meg vagy 2 amivel el sem indult. K.b negyedik Rommal jó lett,viszont nem volt Google szolgáltatás. Nekem viszont szükségem van a Gmail szinkronra,a levelek,és névjegyek miatt. Megint 2-3 hét pihi neki.
Itt sajnos nincs CWM,hogy onnan telepítsem a GAPPS-ot [jFox] segítségével ezen XDA leírás alapján simán TC-vel bemásoltam a System/APP könyvárba 3 filet és megy. Nem 100-as a dolog,mert néha kéri a Gmail jelszót,meg a telefonkönyvet nem hajlandó a Gmaillal szinkronizálni,de működik a telefon,több napig napig használtam.
Azt,hogy teljes mentést,hogy kell csinálni most sem tudom,de már annyi időmet elvitte ez a kis vacak telefon nincs kedvem vele többet foglalkozni. -
Zeki
nagyúr
válasz
#54902272 #2693 üzenetére
Klónód van baszki, nem TELEFONOD!
Érted a különbséget?
A Huawei egy telefon. Van support, tudni lehet mi van benne, jönnek hozzá a gyári frissítések is.
A klón meg telefonnak látszó izé, amin talán csak a gyártója tudja pontosan, hogy VALÓJÁBAN milyen hardverrel van szerelve, és arra HAJSZÁL PONTOSAN milyen rom a jó. Mert amúgy összevissza hazudozik úgy a gyártó, mint a webshop, mint a rátelepített szoftver.
Ezért kell előbb a témaösszefoglaló szerinti dolgokat megtenni, szoftvereket letölteni, több módon menteni a telón lévő romot. Mert ha az elszáll... akkor ha nem találsz sehol biztosan hozzávalót, akkor kuka.Amúgy nem lennék meglepve, hogy ha ezek a trillió féle klónok nem is mind "gyárban" készülnének.
Pár hónapja volt egy cikk, hogy valakik ellátogattak egy kínai iparvárosba (talán Shenzen?), ahol elég kemény az élet, és ahol a fiatalok unalmukba bemennek a nagy és több szintes telefon és alkatrész áruházba, és szabályszerűen összelegózzák maguknak a telefonokat. Van páka meg minden ami kell. -
válasz
#54902272 #2693 üzenetére
Ezt is olvastad?
2. a klónt nem eredeti hardware-el szerelik exynos vagy snapdragon lapka helyett jellemzően MTK SOC-al roszabb esetben SpeadtrumMeg ezt is?
Gyári rom mentése nélkül SOHA nem állunk neki rendszert piszkálni!
Márpedig a boot.img szerves része a rendszernek.
Tehát a kérdés az az, hogy:
- van-e rendszermentésed
- milyen hardverrel állunk szembenA témaösszefoglaló elkészítője szeretett volna rávezetni a hiányosságokra...
Recovery menúből elvileg megoltható lenne mint a huawei-nál
Szerinted minden platform és telefongyártó ugyanazt a metódust használja?
Elárulom: nem. Még azonos platform esetén sem.
Tehát nem kell felkapni a vizet, hanem szisztematikusan hallgatni azokra, akik segíteni próbálnak. És ha tudnak, akkor segítenek.
De engedtessék meg, hogy abból, hogy "nem látja a kies", és "S.O.S", ebből nem derül ki, hogy elolvastad volna az összefoglalót.
Valamint elhangzott a kérdés, hogy "milyen hardver?" Erre persze nem válaszoltál, hanem nekiláttál nyomni, mint süket a csengőt...Ezt is olvastad?
Klón/replika esetén soha ne bízz meg más telefon szoftverében, ne akard ráerőltetni, mert tégla lesz. Még típusazonos telefonok esetén is igaz ez (még mindig klón/replika esetén)!
Maradjunk annyiban, hogy klón/replika esetén minden telefont egyedinek kell kezelni.Nem is oly rég volt jó, és kevésbé jó példa... melyik úton szeretnél haladni? Ezt neked kell eldönteni.
Tehát vélhetően tudunk segíteni... ha hagyod, hogy segítsünk.
szerk.:
Spec a valódi samsung telefonok lelkivilágát egyáltalán nem ismerem.
Történt pedig vala, hogy Mesterem megkeresett egy, a kislánya által kezelésbe vett telefon felélesztésére. Samsung Y volt. Megkerestem, hogy hogyan lehet életet lehelni bele. 4x olvastam át az egyébként érthető bejegyzést, és csak akkor álltam neki. Elsőre sikerült életet lehelni belé.
Tanulság: amiről nem tudom, hogy hogyan működik, arról vagy többet kérdezek, vagy többet olvasok. -
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #2692 üzenetére
Először is elolvastam! Honnan veszed, hogy NEM? A huawei u8120-at össze vissza flesheltem és semmi baja, immáron 4. éve nyúzom, több custom rom is volt fent!! Ha nem akarsz segíteni akkor nem kell hozzászólni. Recovery menúből elvileg megoltható lenne mint a huawei-nál, ha nem a gúnyolódás lenne itt a fő szempont! Gondolom Te mindenbe tökéletes vagy!!!
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
#54902272 #2690 üzenetére
Ne szívd mellre de ez a dolog több szinten is meghaladja a képeségeidet!
Egyrészt van egy klónod amiről tudod hogy az ennek ellenére elkezded flash-elni mint az eredetit!!Leírod hogy a kies fingot nem lát a telefonodból de még itt sem gyanakodsz semmire sem!Kicsit fentebb a kolega megemlíti neked az összefogllalót de baxol rá!!!Most hogy téglát csinátál a telefonodból kérlek OLVASD EL A TÉMA ÖSSZEFOGLALÓT!!
-
törölt tag
S.O.S segítség kellene. Gondoltam meg próbálom fastboot flash boot boot.img-vel azt a boot.img-t ami az elvileg rá való romban volt de rosszul sült el!
A flashelés sikerült de innentől kezdve csak felvillan fehéren a Note3 klónom Slideload-ba alkalmanként be tudok lép és recovery meűbe is. Csak a kérdés, hogy erre hogyan tudom újratenni a boot.img-t. Remélem valaki ért hozzá!
Segítséget előre is köszönöm. -
válasz
keringospasi #2682 üzenetére
Mit értesz eMMC hiba alatt?
-
törölt tag
A Note 3 klón-t SM-N 9006 nem látja a Kies3-as miért? Elvileg működnie kellene?!
http://www.galaxynote3update.com/china-galaxy-note-3-sm-n9006-update/chinas-galaxy-note-3-sm-n9006-4th-4-4-2-kitkat-update-n9006zcuenf3/
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
keringospasi #2684 üzenetére
Várd meg cappa72 válaszát addig ne dobd ki....
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
keringospasi #2682 üzenetére
Szerintem kuka...
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
csabika222 #2679 üzenetére
Első kőrben én is egy másik multilang romot keresnék hozzà.Ha nincs akkor egy gyári romból kiszedném a kamera appot és azt tenném a helyére. De ehhez kell a romod mentése minimum cwm.
-
válasz
csabika222 #2679 üzenetére
Eloszor a playrol tolts le kamera alkalmazast. (Amugy a tcl nem klon. O gyartja az alcatelt is)
-
csabika222
csendes tag
Sziasztok
Tudna nekem valaki abba segiteni hogy van egy Tcl s720 as telefonom .
Aminek az a hibája hogy hiányzik belőle a kamera app
Vagyis sehogy nem jön be a kamerája és nem is tudom előhozni.
Nézeggetem romokat is hozzá de nem találtam olyat amibe van magyar nyelv is .
Ha tud nekem valaki segiteni hogy hogyan tudnám megcsinálni akkor segitsen már valaki .
Köszönöm előre is. -
üszök
őstag
-
Ha már megvetted... című bejegyzés következik...
Ebben a fórumtémában igyekszünk mindenkit lebeszélni a klón/utánzat telefonokról.
Ám ha mégis megvan már, mert véletlenül, vagy akár tudaosan is ilyet sikerült beszerezni, akkor rögtön az első tanács:
- Ha működik, ne piszkáld!
- Ha nem működik, próbáld meg visszacserélni, pénzt visszakérni, vagy mást választani (ami lehetőleg ne klón legyen)A klónok eddig megismert főbb jellemzői:
- megtévesztésig hasonlítanak az eredetihez
- vagy a megtévesztésre alkalmas márkajelzéssel látják el, vagy csak sima „Android” felirat van rajtuk
- sajnos nagyon sok a hamisítvány, ami leginkább az egyik nagy koreai elektronikai cég telefonjait célozza meg
- nincs, vagy igen minimális hozzájuk a támogatás
- frissítések jellemzően nincsenek
- ugyanazon kódnév alatt számtalan variációjú hardverrel és szoftverrel kerülnek ki a piacraTekintve a fentebb említetteket, gyakorlatlan felhasználók jobb, ha nem bántják a rendszert. Még akkor sem, ha már találkoztak android rendszerrel, és azt mondjuk sikeresen frissítették.
Klónok/replikák esetén nem feltétlenül egyszerű, hiszen a hardver és szoftver szinte mindegyikben más.
Ha mégis valaki arra adja a fejét, hogy elkezdené piszkálni, „hátha jobb lesz”, az első körben, vagy nulladik lépésként csináljon biztonsági mentést.Mostanában leginkább az olcsónak mondott MTK platform az, amit előszeretettel használnak eme replikák kialakítására. Ez mellett azonban léteznek még Speadtrum csodák is, kicsit még nehezebb kezelhetőséggel.
Minden Android telefonon létezik ún. usb debug, magyarul usb hibakeresés. Ezt mindenképpen be kell kapcsoni, mert ez kelleni fog szinte minden művelethez, amit a számítógép segítségével a telefonon végzünk (ún. adb-n keresztül, Androd Debug Bridge)
Nagyon hasznos program az MTKDroid Root and Tools, amit röviden MTKDroidTools vagy még rövidebben MTKDT-nek szoktunk nevezni.
Ha letöltöd, elindítot, és az adb driver megfelelően telepítésre került, akkor a telefont usb kábellel ccsatlakoztatva a telefonhoz néhány másodperc múlva kiírja az információkat, amit adb-n keresztül le tudott kérni a telefonról.
Ekkor meg fogod látni, hogy milyen MTK platform van a telefonodban. Azt is ki fogja írni, hogyha „hazudik” a telefon a belsejében rejlő hardverrről (pl. MT6572, MT6589 is fake! - tehát valótlan az MT6589, a valós platformunk MT6572).
Arra is figyelmeztet, ha UBIFS (ami mellesleg magyar fejlesztés!) van a rendszerpartíción.
Mindig nézd meg, hogy milyen üzeneteket közöl az MTKDT, mert igen hasznos és nagyon jól megírt program!
Ha nem MTK, akkor a továbbiakban ezt a programot ne használd!Amennyiben MTK platform dohog a telefon belsejében, akkor a mentés lehetősége adott.
Persze erre is több megoldás létezik, de a legbiztosabb az, ha az MTK platformhoz általánosan használható SP Flashtool-lal készíted a mentést.
A mentés menete megtalálható itt:SP Flashtool Readback opció gyári rom mentésére
Gyári rom mentése nélkül SOHA nem állunk neki rendszert piszkálni!
Némileg egyszerűbb a helyzet, ha a rendszer már eleve root-olt.
Ekkor az MTKDroidTools-os mentést lehet – inkább kötelező... – alkalmazni.
Ennek a menete is leírásra került. Felhívom a kedves olvasó figyelmét az értő olvasásra!Ha van már kétféle mentésed, na onnantól már kicsit szabadabban lehet a rendszert körüljárni, módosítani.
MTK platformon alapszabály, hogy a telefon „preloader” blokkeszköz szakaszát nem flesseljük át más, ismeretlen helyről számrazó preloader-re, mert tégla lesz a telefonból. A sajátját szabad használni.
Klón/replikák esetén ez fokozottan igaz.Klón/replika esetén soha ne bízz meg más telefon szoftverében, ne akard ráerőltetni, mert tégla lesz. Még típusazonos telefonok esetén is igaz ez (még mindig klón/replika esetén)!
Maradjunk annyiban, hogy klón/replika esetén minden telefont egyedinek kell kezelni.Akinek a telefonja pedig már féltégla, az is csináljon mentést. És ez nem vicc.
-
zakoss
tag
Tudja valaki, hogy hogyan tudok képernyő képet készíteni a telón ( milyen kombinációval )?
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat. Elvileg megjelent a 4.4.2-es verzió,de inkább hagyom a frissítést, nem akarom elrontani!
-
Zeki
nagyúr
válasz
#54902272 #2664 üzenetére
Akkor jársz jól, ha nem baszkurálod szoftveresen a klónod. ( ahogy visszább is írtam már, a klónoknál azt sme tudni hogy valójában mik hardveresen, mert a rajtuk lévő szoftver hazudik erről, és több különféle megoldással kell megtudni, hogy valóban milyen a telefonod hardveresen, és hogy valóban van-e rá való rom).
Mégjobban jársz ha eladod, és veszel normális kínait. (Lenovo, ZTE, Jiayu, Zopo, Huawei, THL ...)
-
n0is3es
aktív tag
Sikeresen téglásítottam a telót, gondolom gyári rom mentés nélkül nem menthető. Ha tud valaki kérem segitsen. Scatter file om van de rom mentésem nincs
-
-
törölt tag
SM-N 9006-ost ki tud frissíteni? Van szerviz Pesten aki ilyennel foglakozik??
-
n0is3es
aktív tag
Sziasztok, hozzám került a teló, úgy néz ki a root is eltünt belőle valahogy. Csinálok print screent hátha tud valaki segiteni.
-
keringospasi
tag
-
válasz
WOT-H-A-C #2656 üzenetére
Képzeld, közben megoldódott a root ezen.
A már említett boot.img patch-el sikerült megcsinálni... De a 4. próbálkozásra. És végül az MTKDT-vel meg lehetett szerezni a root jogot...
Természetesen a readback / flash sem ment simán.
A 3-as sorozattal lehetett menteni, az 5-össel meg visszaflesselni... -
WOT-H-A-C
veterán
"Mt6572 proci van benne, 2x1,6ghz "
-
-
válasz
n0is3es #2649 üzenetére
Ha root-olt, akkor az MTKDroidTools segíthet ennek visszaállításában.
Ha bekapcsolod a wifi-t, akkor nem jelenik meg egy NVRAM ERR warning 10-es hálózat?az eredeti kínai cwm is még rajta van
Erről képet kaphatnánk?
Mert létezik kínai cwm, de lehet, hogy factory mode-ot talált rajta. És a kettő nem ugyanaz... -
n0is3es
aktív tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám haverom vissza állította gyárilag az Alps I9600 telóját és elszált az imei száma. Házilag vissza tudom varázsolni rá valamely úton módon vagy marad a szervíz? Válaszotok előre is köszönöm.
-
válasz
keringospasi #2642 üzenetére
Sajnos nem. Mivel szinte biztos, hogy 67 féle hardverrel szerelték, ezért csak az eredeti lesz jó hozzá. Legalábbis a mostani 4032-es hibás állapotban.
Ha van mentésed, akkor próbáld meg visszatölteni rá, fw upgrade segítségével.
Ha nincs, akkor... marad a keresgélés.
Egyébként próbálj meg egy readback-et csinálni róla, és ha a readback is 4032-es hibával száll el, akkor 2 dolog lehet: 1, döglött emmc; 2, kiütött preloader.
1-es esetben kuka
2-es esetben a már említett fw upgrade segthet. Ha hozzá való preloader rendelkezésre áll.
FW upgrade-et lehet csinálni meta mode-ban is, ekkor a hangerő fel gombot kell nyomva tartalni csatlakoztatáskor (némely esetben a fless időtartama alatt nyomva is kell tartani.) -
Nepal
csendes tag
válasz
keringospasi #2629 üzenetére
passz, nem tudom...a cappa adott egy linket azt futtattam
-
Nepal
csendes tag
válasz
keringospasi #2626 üzenetére
megint elvagyok akadva...hogy tudom kideríteni, hogy jó-e a driver-em?
-
Nepal
csendes tag
válasz
keringospasi #2624 üzenetére
hááááát....közeledek a célhoz, de ez nekem nagyon nehézkes...akik segítenek azoknak meg a legmélyebb tiszteletem, mert alapvető dolgokkal is küzdök, amit gondolom itt mindenki kiráz a kisújjából
-
A kiolvasási adatok:
Név ; kezdő érték ; hossz
PRELOADER 0x0000000000000000 0x00080000
__NODL_PRO_INFO 0x0000000000080000 0x00100000
__NODL_NVRAM 0x0000000000180000 0x00180000
__NODL_PROTECT_F 0x0000000000300000 0x00180000
__NODL_PROTECT_S 0x0000000000480000 0x00180000
__NODL_SECCFG 0x0000000000600000 0x00020000
UBOOT 0x0000000000620000 0x00060000
BOOTIMG 0x0000000000680000 0x00600000
RECOVERY 0x0000000000c80000 0x00600000
SEC_RO 0x0000000001280000 0x00040000
__NODL_MISC 0x00000000012c0000 0x00060000
LOGO 0x0000000001320000 0x00100000
__NODL_EXPDB 0x0000000001420000 0x00200000
__NODL_FAT 0x0000000001620000 0x01400000
ANDROID 0x0000000002a20000 0x14100000
CACHE 0x0000000016b20000 0x00700000A data is menthető, de ahhoz még kell extra infó.
Ha a bootimg-t sikerül lementeni, és 6MB-os, akkor jó helyen leszünk. -
Nepal
csendes tag
válasz
cappa72 #2581 üzenetére
PRELOADER 0x0
{
}
__NODL_PRO_INFO 0x80000
{
}
__NODL_NVRAM 0x180000
{
}
__NODL_PROTECT_F 0x300000
{
}
__NODL_PROTECT_S 0x480000
{
}
__NODL_SECCFG 0x600000
{
}
UBOOT 0x620000
{
}
BOOTIMG 0x680000
{
}
RECOVERY 0xc80000
{
}
SEC_RO 0x1280000
{
}
__NODL_MISC 0x12c0000
{
}
LOGO 0x1320000
{
}
__NODL_EXPDB 0x1420000
{
}
__NODL_FAT 0x1620000
{
}
ANDROID 0x2a20000
{
}
CACHE 0x16b20000
{
}
USRDATA 0x17220000
{
}
__NODL_BMTPOOL 0xFFFF0050
{
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Yettel topik
- Autós topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest