Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szgzuri
üzenetére
A bejáratól, távolabbi oldalon voltam kétszer nyáron. Ha jól emlékszem egy nagy törés van kb 15m környékén. Mérni kéne pontosan hol. Ott érdemes próbálkozni. Ahol bojlival húzták a halat, az az utolsó hely és ott is a sziget csücskénél. Mindenki más a sziget tövébe dobált. Aki sokat fogott, az vízközt és pellet waggler módszerrel. Mellettem ült, ő viszont hihetetlen mennyiségben. Elviekben van benne minden, de nem láttam pontyon kívül halat.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Tavon, bányató, Babóton. (Kis falu Kapuvár mellett, Sopron-Győr közt)
Nem is készültem, csak kivételesen reggel fagy sem volt, a szél sem akarta feltaszítani az embert, szóval bepakoltam, és go....
Pár órás pecára jó, közel van, amúgy szívem szerint folyóra mentem volna. Olyan ügyes vagyok, hogy a telepített tavi eredményt bármelyik vadvízen tudom produkálni....
Saen: Igen, de ha darabonként rendeljük a szettet, akkor jók vagyunk....
Amúgy a nyeletős orsóm is áfa köteles lett volna, de simán átjött. Lehet azt is nézik ki rendel sokszor, az én orsómmal nem foglalkoztak.
Lányomat jobban lesújtja majd a drágulás, én ritkán rendelek, de ő amennyi "kacatot" rendel..A macska nyakörve, hajgumik, telefontokok..... Kettesével hozza a csomagokat a postás.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Hol voltál Zoli bácsi?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
@mriya@
üzenetére
Na...Ezt találtam, itt akár darabonként vehető, nekem 2+1 bőven elég lenne. [link]
Németből: [link]
Majd esetleg dobjál linket, hol találtál legolcsóbban, lehet más is kedvet kap.
Más: Megint nullás pecám volt. Egy fenekező bot lebegtetett kukoricával, és egy method feeder volt a kezdő támadás a halak ellen. Aztán a Tímár-mix method pellet box tartalmát ki...tam, lehet régi volt, nem akart összeállni a 2mm-es pellet, akárhogy tömtem szétdőlt, nem lehetett dobni. Hosszúelőkére váltottam, wafters, csonti.....Mozdítás sem volt. Mentségemre legyen mondva a mellettem lévő helyre telepedett társaság 6 bottal tudta hozni az én kétbotos eredményemet.....
Hideg a víz, keszegek sincsenek. Ez is olyan minimál peca volt, rod-podot sem vittem.
Ilyen béna szezonkezdésem nem volt, sőt, ilyenkor tudtam a legtöbbet akasztani az őszi telepítésből, minden évben. Mondanám én vagyok béna, de akikkel beszéltem, mindenki azt mondja nehéz halat fogni, aki fog, az nagyobb pontyokból, a kisebbek, amiket telepítettek, eltűntek.....
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
30 ezer Ft a 4 adós változat.
Az még jó ár az itthonihoz képest.
56 ezer kis hazánkban.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Igen 8 liter. Igazából nem akarom erre kihegyezni a dolgot, a két edzésnap dönt majd, de ha megmakacsolják magukat a pontyok, akkor muszáj lesz valamit alkotni. Kb. 2 liter aqua +1 liter method kaja mellé befér még 5 liter keszeges. Giliszta nem mehet sajna, 1/8 élő használható, az is csak horogra.
szgzuri
Haverom szokott járni. Vagy az említett túloldal, vagy láb alatt 5-10 méterre. Van elvileg valami erős törés, ha nincs nagy zsivaj a parton szerintem érdemes megpróbálni. Ha más nem horgászat elején bedobsz pár marék kaját rövidre, amúgy meg hosszún kezdesz pecázni, aztán rápróbálsz arra is. -
szgzuri
tag
Jövő szombaton Dunaharasztira megyek a Joker tóra.
Először fogok ott horgászni. Olvastam, hogy bányató, nagy részén 4m mély. Megnéztem pár videót, amiben a sziget köré dobálnak a sporik, onnan húzzák a pontyot. Ez a parttól kb 80 méter lehet.Érdeklődnék, hogy ilyen lassan melegedő tavaszi időben érdemes lehet-e máshol is keresni a halakat ezen a tavon?
Esetleg a parthoz közelebb van-e sekélyebb rész, ahova kijönnek a halak?
Olvastam, hogy nyáron vízközt is szoktak pontyozni, ezt érdemes ilyenkor próbálni, vagy még hideg van hozzá?
Keszegre, kárászra érdemes-e próbálkoni hosszú előkével, vagy "csak a method csak a ponty" megy? -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Kapásjelzőhöz adnál linket?
Megvan, de nagyon drága így garancia nélkül.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Július 1.-től, ha jól tudom.
Elvileg most is kéne már ez után az érték után valamit fizetni, de a nyeletős Coonor orsóm is megjött, nem sarcolták meg.
Egy két dolgot rendelek a sarc előtt, Litokala 18650 aksikat, meg kapásjelző szettet (ami Delphin Briton néven fut Mo.-on), meg egy Litokala LI-500 töltő is kéne..Meg persze ez az orsó.....
Szerencse az asszony nem olvassa.... (Gondolom én).
Amúgy azok az aksik marha jók, ha van 18650 akkus dolgotok, rendeljetek.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
gyorsan dönts mert jón az ÁFA+ vám
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Na, elnéztem az árát, most látom az Alin hogy nem is olyan drága.... [link]
Okuma 8K-hoz hasonlítják...
..
Olyan kéne érzésem támadt.....Pótdobbal, karbon lamellával... (több fajta van)
Beszéljetek már le.....!
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
igen kajára . Ha keszegezni akarsz nem tudom mennyi a kaja limit Method révén gondolom 8 liter a max limit . Így túl sok variációt nem tudsz csinálni .
. Turbo és G5 keveréke löszös agyaggal . 1 kiló kaja 1 kiló löszös agyag (nem tiszta lösz) 25cm előke jó . Gilisztát vágj a kajába ,ha keszegezel azt mindig meghálálják. -
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Én ezt értem. Teljesen rendben van minden módszer, engem sosem zavart, a picker után másnap elő a dunai szett, és ott ólmot kellett dobálni. Tudom az ólom magában sokaknak szentség törés, vagy ha nem feeder vagy pergető bot van a kézben akkor az buzis. Sajnos. Sztem nem a módszerekkel van a baj, hanem a mohósággal. De az már más téma. Lásd a túl finom szerelék esete. Az hogy beszaggat valaki x előkét egy peca alatt, az teljesen rendben van, de ha valaki masszívabb felszerelést használ, az már szúrja mások szemét, mert felmeri tenni a 10-es alatti horgot a 18-as helyet . Na ez buziság, meg minél és minél több hal legyen.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Ja hogy a kajára gondoltál. Hát meglátjuk, mindenképpen fenéken kellene maradnia a rövid előke miatt.
joe979
Én csak a magam nevében beszéltem, de azért engedtessék meg, hogy egyik-másik irány közelebb vagy éppen távolabb álljon tőlem. Kivéve a bojlisokat, őket sehogy sem kedvelem.
-
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
A peca minden formában jó. Ha keményvonalas valaki , azzal sincsen baj . Túl van ez lihegve mi a szép és mi nem. Na jó a gereblye csúnya dolog.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
szerintem 2/1 ben nem tudod túl vizezni (hogy a fenéken bontson) ebben az arányban ahogy vizet ér a kosár lerobban róla a lösz
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy kicsit vizesebb kaja, de legalábbis mindenképpen a fenéken bontson. Vagy az előkehosszra gondolsz hogy ne emeljem, maradjon a sztenderd ~10 centi?
bercsi
Keresgéltem és találtam már pár videót, megnézem ezt is. Nem szép módszer, mind a hosszú előkés mint a match ezerszer közelebb áll a szívemhez, de a cél most szentesíti az eszközt.
-
bercsi
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Szerintem egy jót snecizel ezzel a módszerrel . Keszegez de ne vízközt bontson a kaja ,mert reptében elkapja a sneci a szúnyogot .
-
galervin93
addikt
Mennyire elvetemült ötlet keszegre methodozni?
Nem jókedvemből tenném, versenyen B-tervként filózom rajta. A kosárba valami jól felhőző cucc menne (mondjuk lösz:kaja 2:1) 1-2 percenként dobva, plusz kihasználva a maximális 25 centis előkehosszt könnyű horgon 2-3 szál szúnyog, ha már lehet 1/8-nyi élőt vinni. A víz sekély, sneci is akad, szóval egy picit vizesebb kaja, ami még leér a fenékre, de ott szinte azonnal bont... Szerintetek?
Ha már itt tartunk, Maconka előtározón járt már valaki? Csak a nagy tavat ismerem, a halállomány nagyjából egyezik a két vízterületen, a mélység és a fenék is hasonló, de hátha akad konkrét infó.
-
zsolt1225
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
De hasonlításnak jó, hogy milyen egy copy, részletesen elmagyarázza milyen, valószínű akkor a többi coonor orsó is jó lehet.
-
zsolt1225
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
[link] Ezt tegnap tette fel egyik facebook csoportban a srác, ez is Coonor orsó.
-
csababarca
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
köszi, nekem az első is tetszik.
mondjuk az okuma szemre a legszimpatikusabb, de az árcímke nekem már sok erre. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Orsó?
Ez van nekem a Silstar boton: [link] A képen nem látszik, illetve ez az első szériáról készült kép, de van ilyen műanyag szoknya a dob alatt ami megakadályozza a zsinór dob alá kerülését.
Másik ajánlásom Okuma CB 60. [link]
Ha Kína is játszik, akkor..: [link]
Fentebb linkelt Alis orsó idehaza: [link] -
BogyóBP
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Miért jó a nagy keverőgyűrű? A dobást is és szerelék bevontatását is elősegíti?
Láttam tegnap a vakbotot (bydöme fehér method feeder)kiállitva ,meg is néztem, siralmas volt
. Viszont a Fine carp botja ami kék szinü beütést taglal nagyon tetszett. Az rohadt jó kis pálca lehet és atom könnyű volt szerintem alig volt 200g és ennek ellenére van egy 80 as dosúlya de nekem a spiccgyűrűk piciknek tűntek így egy cormoran bull fightert vettem 3,6 ban 40-120 al annak nagyobb volt ez se nehéz spádé de gyűrűk azért vannak rajta rendesen és elég masszivak. Kár hogy csak két spicc jár hozzá gondolom a dobosúly annak függvényében változik melyik van benne.Távdobo nyeletőfékes legyen. Nevis is már elég korrekt ilyen téreb pl a Nevis Karma elég brutál orsó van egy elfekvőben itthon nekem nagyon bejött csak irtó nehéz de bojlizni kiváló. 60-65 ösnél nem kell nagyobb. De lehet még az 50-55 ös is jó. Ahogy látom költséghatékonyan szeretnéd megúszni.
-
csababarca
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
köszi, ezt könyvjelzőztem is!!!
tetszik, a név nem számít, h jó akkor jó
orsó ajánlás esetleg?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Nekem Motive Carp van, 3m-es, ez még kétrészesből vállalható szállítási hossz ....Bitang erős, feszes. Hiába 3 Lbs, erősebb bármelyik 3,5lbs botomnál.,
Amit merek ajánlani, (Nekem a Horgász Zónába ajánlották) az ez: [link] Nézd meg a súlyát, 320gr...50-es keverőgyűrű. Ne a nevét nézd.
Ebben az árban legjobb választás. Ugyan nem sokat használtam (Tavaly feedereztem jobbára, meg bőven elég volt a 3m-es bojlis bot), de árához képest teljesen használható. -
sasa311
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
nekem nincs sajnos, de hátha a többiek okosabbak.
-
csababarca
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
ezeket találtam, de nem tudom, van e tapasztalat ezekkel, bármelyikkel.
https://www.haldorado.hu/termekek/bot-c1/bojlis-c37/energoteam-carp-hunter-long-cast-36-m-35-lbs-3-reszes-i23801#description
https://www.haldorado.hu/termekek/bot-c1/bojlis-c37/nevis-altiva-carp-360-3-lbs-3-reszes-i28325
https://www.haldorado.hu/termekek/bot-c1/bojlis-c37/nevis-force-carp-360-35-lbs-3-reszes-i23444
https://www.haldorado.hu/termekek/bot-c1/bojlis-c37/nevis-motive-carp-360-35-lbs-3-reszes-i33462
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Valaki szokott a hárosi öbölbe járni pecazni? Tavaly haverral partról be dobható deeper el megmertuk a vizet olyan 20m re befelé de mivel a kotras miatt konstans a meder 3 métert mertünk a toreseket leszámított 4-6m nel beljebb mivel toresekkel süllyed a viz nagy részben. A vízállás akkor egy zsilip hiba miatt 86 és 100cm közt mozgott nagyon alacsony volt most 200-240cm az átlagos vizmagassag ha nincs áradás ez itt az elfogadott általános, minden ezen felül már magasnak számít. Így akkor ha össze adom nagyjából 5m lehet benn közepén a meder ahol a kotrohajok megkotortak. De ez is csak találgatás csónakkal kellene az úgy lenne a legjobb. Itt a kep:
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
145-ös hosszban csak 3 részesben tudsz gondolkodni sajnos.
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Hát az engem is mert a kocsiba lehajtott hátsó üléssel is csak trükközve fér be
De a legtöbb bojlis bot 2 részes. Találsz egyébként 3 részeset is ugyan itt, sőt, Daiwa-ból vannak tele botok is, bár ahhoz tökösnek kell lenni, hogy bevállald
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Nekem ebből van kettő:
https://www.nordfishing77.at/daiwa-d-carp-2300-12ft-3-00lb-40mm-1614928 EUR.
És a black widow-ból van 50-es gyűrűs, az is akciós:
https://www.nordfishing77.at/daiwa-black-widow-carp-12ft-3-0lb-50er-startring-6030Ez is elég jó ár 39 EUR-ért.
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Daiwa D'Carp van nekem is, létezik belőle nagy gyűrűs kifejezetten dobásra. Nordfishingen épp filléres akcióba van...
-
BogyóBP
addikt
Hosszú elokes pecanal a távolság függvényében novelni vagy csökkenteni szoktak az előke hosszat?
-
törölt tag
válasz
technium
üzenetére
Egyedül bojlizásnál használok fonott zsinórt az előkéhez. Ott is általában fluorocarbonnal kombinálva. Tigrismogyorónál vagy kukoricafüzérnél is használom így. Vastag fluorocarbon és egy nagyon pici fonott a csali előtt. Jobban bejön mint a hámozható végig fonott. De ha nem ez a hívjuk "bojlizásnak" a módszer hanem csak egy dobálós pontyozás messzire hagyományos csalikkal akkor én nem használom soha a fonottat előkének és feederbotot sem. Ezek a távdobó feederek gyakorlatilag egy bojlis bot erősségű botra szerelt feederspiccek . A végszerelék gyakorlatilag egy hagyományos pontyozó szerelék. Annyi az eltérés a kapást nem a jelző hanem a spicc mutatja. Csak dobásnál ideálisabb a bojlisbot , és fárasztásnál is vsz mert szép parabolában dolgozik míg a távdobó feedernél a bottest nem egészen . Itt most a finomabb bojlisbotokra gondolok, nem a 150+ dobásokra kitalált 3,5 librásokra.
-
technium
csendes tag
válasz
üzenetére
Fonott zsinórt csak távdobós pecánál használok horogelőkének, mikor ponty a célhal.
Picker és Light feederen csak monofilt szoktam én is használni, ott én se látom értelmét, pláne ha hosszúelőkével horgászol, eleve könnyebben gubancolódik a fonott, illetve keszegezésnél nem is lenne értelme. -
törölt tag
válasz
technium
üzenetére
Szerintem a feeder pecának állóvízen akkor van értelme ha valaki egy feeder kategórián belül is finomnak számító bottal egy pörgős horgászatot szeretne sok fehérhallal és ha olyan a víz pontyra is lehet számítani akkor pontyokkal is. Pickernek is nevezhető finomságú cuccal 330-as hosszban . Kis finom orsóval rajta . Közelre horgászva . Bár én ilyen pecákra is szívesebben veszem elő a matchbotot. De lehet olyan eset amikor matchnél kicsit nagyobb távra ideális és fúj mondjuk a szél zavarja az úszózást. A fonott 0,1-es előke kevésbé finom mint a mono 0,2-as de megkockáztatom a legvékonyabb fonott előke ami létezik is durvább a 0,2-as mono előkénél. A fonott előkének ilyen pecáknál egy esetben van értelme nem kell újrakötni olyan gyakran mint a monofil vékony előkét. Fogsz egy fonott előkével egy mázsa halat valószínű még ugyanolyan jó mint volt, a monot közben kicserélhetted párszor. De mint finomszerelékes pecaeszköz nem oda való vsz. Soha nem tennék a picker finomságú feederre a 0,1-0,2 közötti monofil helyett 0,06 -os fonottat mondjuk. Az merénylet lenne a finomszerelék ellen vsz.

-
BogyóBP
addikt
Vettem 20as kek Döme zsinort (fine carp zsinor) feltekertem majd kiprobalom. Furcsa mert a Döme zsinorok valami érdekes felület kezeléssel vannak ellátva amitől olyan mintha sérült vagy csavarodott lenne a zsinor pedig nem az.. direkt lehúztam vagy 5m ert tekerés után de semmi extra csak annyi hogy már most friss állapotban is kicsit olyan volt mint a p.naszőr. Lehet mert kicsit kemény zsinor vagy passz.
-
technium
csendes tag
válasz
üzenetére
Igazából a hangsúly a finomítás lehetőségén volt, mondjuk egy 0.10 vagy 0.12-es fonott előke durvább lenne, mint egy 20-30 -as közötti vastagabb és merevebb mono, hát nem tudom. Persze fonott, erős... de eredményesen használható. A keszeg távoli feederezésnél bezavarhat, ahogy időnként bojlizásnál a kisponty is, ez így van.
Én horgászat közben mindig variálok, ha nagyon aktív a keszeg és pontyra szeretnék menni, akkor nem erőltetem tovább a finomkodást, ha kell a method kosarat bordásra cserélem nagyobb horogra, nagyobb csalira (előfordul, hogy ez sem elég). Nem mindig van értelme a finomításnak. -
törölt tag
válasz
csababarca
üzenetére
3 részeseket nem használok nincs vele tapasztalatom. Azért kerestem én is 3,60-ast mert az még kétrészesbe se olyan vészes szállítási hossz. Szebben dolgozik a kétrészes bot , ez megéri e a macerát a szállításával azt már neked kell eldöntened.

-
csababarca
őstag
válasz
üzenetére
Köszi.
Szimpatikus a bot, hirtelen rákeresve 14ezerért van
Egy problémám van, azt elfelejtettem említeni, hogy 3 részest kell keresnem (ha van olyan), mert 145 cm-s táskám van.
Persze ha nem fér bele hordom azon kívül, csak jobb lenne azért ha beleférne, de nem tudom létezik e 3 részesben bojlis bot, ami használható. -
törölt tag
válasz
csababarca
üzenetére
Daiwa D Carp 3 librás 3,60-as. 10.000 alatt vettem még ezeket a botokat. Finom pálca nem egy kifejezett távdobó durung bot (a bojlis kategórián belül) 22-es monofil főzsinórral 30-as monofil dobóelőke 22-25-ös monofil előkével használom. 100 méter környékét így megdobom vele pedig nincs is rajta olyan kifejezett távdobó orsó . Pl az egyiken egy dam quick vsi 50-es orsó van ezer éves cucc. Ha ezekre keresel egy nem túl nehéz távdobó jellegű orsót. Ne böszme nagyot azért vsz olyan 60-as méret körülit ami 500-600 gramm között van, és tudsz egyébként dobni, akkor a 100 méter +-os táv is elérhető vele. Szóval ki lehet hozni 30 ból vsz mert 20 környékén azért már találsz megfelelő orsót, de, hogy melyiket most az újak közül . Ideális lenne rá egy shimano 5500-as ultegra csak az jóval drágább. Mondjuk ez a méret és tulajdonságok és súlyban 550 gramm körül, csak olcsóbb kategóriában passzolni fog hozzá. 22-es monofil főzsinór 30-as monofil dobóelőkével passzol hozzá nagyon szépen dolgozik vele a bot. Kosárnak [link] most nem tudom a 45 vagy az 55 grammost használom. Nem a legnehezebbet az biztos mert az nagyobb kosár és megtömve már sok a botnak.
-
törölt tag
válasz
technium
üzenetére
A fonott előke akármilyen vékony az durvább cucc lesz mint a monofil 20-30-as közöttiből kötött. Az nem finom pecákhoz való végszerelékre passzol. Monofil 10-20-as közötti előkének lehet jelentősége ha ahhoz van igazítva a csali a horogméret. De akkor egy kicsit melegebb víznél a keszegek támadni fognak. Kivéve persze a kockatavakon ahol annyi ponty van fejbetalálja a kosár mikor beesik.
Vagy pontytelepítésnél amikor pontyok megszállják a pályát. Olyan vízen ahol nincs nagy pontysűrűség és ilyen végszereléket csalit használsz amire a keszegek rámozdulnak 100 méterre horgászva mindezt, nagyon nehéz lesz ponttyal találkozni vsz. Nem lehetetlen küldetés de határeset. -
csababarca
őstag
válasz
üzenetére
Ha már említetted a bojlis botokat, mit ajánlanál olyan árkategóriában, mint feederre egy nevis vanity+bydöme power fighter orsó?
Tehát ilyen 30k-ig bezárólag lehet bojlis szettet összerakni, vagy lehetetlen küldetés?
Gondolkozom, hogy vennék egy bojlis botot, ahova járok elkellenek a hosszabb dobások, 30-40 elkeszegezgetek a rövid mh vanityval. -
technium
csendes tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Kb. én is ennyire szoktam feltölteni 0.20 -as monofil zsinórral a távdobó orsókat. Ha könnyen kezelhető dobásnál a zsinór, a felkapókar nyitása után nem dobja le a zsinórt magáról az orsó gubancot okozva, akkor jó.
-
törölt tag
válasz
Kelvin
üzenetére
Szintén bojlis bot párti vagyok távoli fenekező pecákra . Eleve ha messzire horgászom akkor pontyra megyek. Nem fogok 100 méterre fenekezős cuccal keszegre horgászni. Többet kellene tekerni az orsót mint horgászni, ha eszik a keszeg.
Nem beszélve arról a távdobó feeder se egy keszeghorgászatra ideális cucc , durung keszegezéshez. Azt, hogy ne jöjjön sűrűn a keszeg ilyen pecáknál a csalival tudom befolyásolni. Ha pedig olyan csalit használok ami kizárja valamennyire a keszeget (legalább annyira nem veszi fel 5 percenként) akkor már a horogméret nagyobb mondjuk 10-esnél. Akkor már mindegy, hogy 22- 25 ös előkén van vagy 18-ason.Dömének vannak nagyon komoly filmjei a témában mikor lemegy a Balatonra és fog 20 telepített pontyot feederrel 100 méterre dobálva pontyozó végszerelékkel és csalival. Mellette pedig fognak 1-2 darabot. Ebből leszűri, hogy a feederbot miatt történt mindez. Aminek konkrétan ehhez semmi köze nem lehetett mivel a végszereléke egy sima pontyozó végszerelék. Persze a boteladások biztos megugrottak tőle.

-
Steady74
Topikgazda
válasz
DanielLong
üzenetére
Sztem ez így is jó.
-
DanielLong
senior tag
Balzer kicsit megviccelt, dobra azt írták, hogy 0,10/100m; 0,15/140m, direkt szereztem is 0,10-es fonottat, majd feltöltés után láttam, hogy még maradt hely... Így aztán akkus fúró segítségével zsinór le, majd 0,20-as monofil fel, kb 150 méter lehet, ez lett az eredmény:

Szerintetek is még elmegy így? Voltam is vele ma horgászni, szuperül működött, nem volt gondom.

-
hermanyi
addikt
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Mint az angol kaják (mondjuk ez speciel MAROS gyártja nekik) Nem arra vannak tervezve ,hogy kosárban maradjanak . Amúgy sok vizet vesz fel az jó tudni . Azt hiszed ,hogy jó ,de azt a szintet csak 4-5 percig tartja és már száraz is . Illik vagyis nem árt előtte való nap bekeverni (kissé túl vizezve) ,hogy tényleg megszívják magukat a szemcsék .
-
Vettem [Daiwa F1-es kaját] nem igazán jön be. Most csináltam próbát, macerás beállítani az állagát( ha optimális akkor is rövidtávot bír ki,nem marad meg a kosáron)

-
technium
csendes tag
Még egy előnye lehet a pontyos bottal szemben egy 390-es feedeebotnak: hogy a végszereléket le tudod finomítani (előke, horog méret) távoli horgászatnál is. Mert lehet durung egy light feederhez képest, de sok xh feedernek rugalmasabb és lágyabb a felső része, mint egy pontyos botnak, és mondjuk egy Guru QM1 12-es horoggal, monofil 0.18-as vagy vékonyabb fonott előkével is ki tudsz szedni egy nagyobb halat, míg egy pontyos bot végszerelékét nem tudod ennyire lefinomítani, kiakadna a horog vagy az előke szakadna. Írom ezt úgy, hogy pontyos botot is használok és a feeder minden fajtáját alkalmazom.
-
KunEmber
senior tag
RSD déli részén (is) tevékenykedő sporttársak: szeretnék elmenni valamelyik RSD csatornára egy békés spiccbotos (5m) pecára, könnyű féderre.
Egyedül ezt a szakaszt ismerem, de ezt sem jól. Kérlek benneteket, hogy konkrét térképes ajánlással segítsetek nekem, hova menjek.
-
busman
veterán
válasz
everest140
üzenetére
Most nézem, elég húzós áron van. Ennyiért én Daiwa-t, Shimano-t vennék. Meg a faszi sem szimpatikus..
-
Sungoo
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Kicsit úgy érzem, csak hozzászólás gyűjtés folyik...
-
Steady74
Topikgazda
Uraim, fórumpeca!
-
BogyóBP
addikt
válasz
everest140
üzenetére
Én nem de itt vannak páran akik nalam jobban értenek a borokhoz
-
BogyóBP
addikt
válasz
everest140
üzenetére
Az olcsóbbik vagy a drágabbik modellt? Szerintem a dragabbik modellnél is van jobb vétel olcsóbban.
-
Kelvin
őstag
Ha annyira pörgő a peca akkor egy jól beállított fék elég, hallod és látod mikor megakasztotta magát a hal és nekiindul. Bár még nem volt részem ilyen távoli pörgős pontyhorgászatban, ahol sok idő lenne egy swinger-t felakasztani, sajnos. Na mindegy nem akarok meggyőződés vitába keveredni, ne érts félre.
-
everest140
tag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Igen, a Concourse-t néztem ki finom feeder peca rövid vagy közép távon kisebb méretű kosarakkal inkább method végszerelékkel használva. Csak hobbipecára kell, szórakozás céljából, versenykörülmények nélkül. Érdekel vélemény az Universal-ról is, mint általános mindenes feeder, ha valakinek az van meg.
-
Kelvin
őstag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Igen, és nem csak ő. Ha a parton valakit megkérdezel, azt se tudja mit jelent a feeder horgászat. Egyből a távdobó, felül megütköztetett- kvázi önakasztós szerelék és a durung nagy botokra asszociálnak.
Pedig azt a távot egy minőségi jóval rövidebb parabolikus pontyos bottal sokkal egyszerűbb és élvezetesebb meghorgászni. 60-70 méter felett úgyis csak azt látod mikor a hal megugrik és megakasztotta magát. Szeretem a feeder-t a fentebb írt távolság alatt, valóban finom szerelékkel és az úszózás után. Esetleg folyó vízen lehet még jogosultsága ezeknek a hosszabb erősebb f. botoknak, mikor el kell tartani a töréstől a zsinórt valamint nagy kosarakat kell használni a sodrás miatt. Persze mindenki azzal és úgy horgászik ahogy akar. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
everest140
üzenetére
Nincs személyes tapasztalatom, de jelzem, hogy az energofish yt csatornán vannak hosszabb termék reklámok is.
Például itt a concourse . -
BogyóBP
addikt
válasz
everest140
üzenetére
A concorse methodra gondolsz vagy az alap allin ekre?
-
everest140
tag
Valaki esetleg tudna véleményt mondani a Benzár tavalyi "új" feeder horgászbotjairól? A termékleírásokban és 1 perces videókban bármit el lehet adni, hogy csúcsszuper és mindennél jobb, de engem éles helyzetben bevetésen érdekelne milyen.
Ha valaki nyúz ilyen botot és tudna nekem véleményt írni, azt megköszönöm. -
Sungoo
addikt
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Köszi!
Kelvin: ezt most nem értem...Több évig erőltette, kipróbálna mást is. Hol itt a marketing “bedőlés”? -
hermanyi
addikt
válasz
joe979
üzenetére
Hogy szakmai is legyek . Az orsójuk erősen közép kategória. Ládák nagyon jók , Rakok szintén . Feeder és match botjaik felső közép kategória. Alkatrész ellátás nálunk ismeretség alapján alakul , mezei halandó embert el szokták felejteni ,hogy alkatrészt rendelt . A másik hazai forgalmazó K SZ viszont berendel bármit ha kell viszont árban nem túl rugalmas .
-
sasa311
veterán
Nekem van 2 db Kastking sharky III 6000-es. Még nem sokat használtam, de nem nagyon tudok belekötni eddig - szintén spanyol raktárból aliról.
Viszonylag szép zsinórképe van, féke nagyon jó, összeszerelés minősége is. Iszonyat simán fut, visszaforgás gátló nem kotyog... szvsz bőven felveszi a versenyt a jóval drágább orsókkal is.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Update 01.07. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
..
. Turbo és G5 keveréke löszös agyaggal . 1 kiló kaja 1 kiló löszös agyag (nem tiszta lösz) 25cm előke jó . Gilisztát vágj a kajába ,ha keszegezel azt mindig meghálálják.

Steady74