- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
Aktív témák
-
aurum
senior tag
/*
Hát azt gondolom te is tudod, hogy az aktív rendszerpartició betüjelét nem fogod tudni soha megváltoztatni
*/
hat meg jo hogy nem tudtam, ugyanis sikerult :) pqmagic... most jo minden, bootol stb.
/*
Én csak azon lepődtem meg, hogy írtad, három éve jól megy az XP, hoppá, szerintem az XP nincs is három éves!?
*/
lehet, azoata van n fenn amito kijott. a win98-at is egyszer raktam fel 98..99 korul es azota is azt hasznalom. illetve fel eve nem, mert kijott a DSO-hosz az xp meghajto.... sott a debianomat is 95 korul raktam fel es azota csak frissitem es masolom amikor koltozok nagyobb hdd-re.
en utalok instalani!
az infok birtokaban fel ora volt a particok atmeretezese, kb 3 ora a masoloas a maxtor progijaval, es fel nap mire rajottem hogy irjam at a volume-ket. ha tudtam volna mindent az elejen amit most, akkor kb 3 ora lett volna az attelepules. -
oregcsóka
őstag
Hát azt gondolom te is tudod, hogy az aktív rendszerpartició betüjelét nem fogod tudni soha megváltoztatni.
A másik particiódat meg lehet hogy a PM elcseszte, azért nem bootol róla, hiába teszed primari masternek, akkor is csak a jó particióról fog indulni.
Én csak azon lepődtem meg, hogy írtad, három éve jól megy az XP, hoppá, szerintem az XP nincs is három éves!?
Én az idén csak 8x telepítettem az XP-t újra, mert muszáj volt, legutoljára dec.22.-én, de már most gondom van vele, eltünt a vezérlőpultom...
Mondjuk nekem az a szerencsém, hogy van egy ME-m egy 6GB-os partición, utána egy XP-m a 152GB-os partición, és van egy tartalék /szűz/ XP-m a másik vinyón, egy 30Gb-os partición. És mind a három oprendszer alá telepítettem 18db programot, amiket rendszeresen használok./office,néro,norton,sygate,stb.../ Na ez tartott fél napig.
Üdvözlettel: oregcsóka -
-
aurum
senior tag
azert akarom felcserelni, mert a 80g-s hdd-t ki akarom cserelni a sajat 20g-s hdd-mel. ujrainmstall kb 1 nap lenne es nem is sok kedvem van hozza. ezt az xp-t olyan 3 eve raktam fel es mar megszoktam :). bootolni azert nem bootol ,m ert nem oda mutat a bootloader ahol a ramasol xp kernele van igy nem tudja betolteni.
ameddig jutottam...
warezoltam egy pqm8-at csinaltam uj particiokat es atmereteztem a 80-ast 20-ra egy kulonon partira atraktam az atmeretezettet es a helyere bemasoltam a 20g-s hdd-rol a maxtor progijaval. tartott vagy 3 orat... hdd atdug, boot-ol, orul mit majom a farkanak... aztan behalas. pedig bitrol bitre ugyanaz van mindket hdd elso particiojan.
mar a hajamat tepem..... -
oregcsóka
őstag
Szia! Kérdeznék egy két dolgot:
1./ Miért fontos felcserélni a kettőt?
2./ Miért nem bootolhatóak az XP-k?/nekem is két vinyóm van, az egyiken ME és XP, a másikon tartalék szűz XP, de indításkor megkérdezi, hogy melyik töltődjön be./
3./ Újratelepítések nem jöhetnek szóba? Mert így volna a legegyszerübb.
Üdv: oregcsóka -
rdi
veterán
1. partition magic - sok sok partíció
2. drive image - rendszerbackup.
Csak óvatosan. fontos dolgok előzetes mentése!!! -
Almos
aktív tag
Haat, ha nem akarsz harmadik vinyot hasznalni, akkor eleg maceras lesz szerintem.
A lenyeg, hogy milyen particiok vannak a 80-ason? Ha szerintem a 80-ason az oprendszer particiojat lekicsinyited <20 GB-ra, es csinalsz melle meg min 2 db 20 GB particiot, akkor talan van vmi esely.
Ebben az esetben en talan ugy csinalnam, hogy a 20GB-ost vmilyen modon egy-az egyben (talan vmilyen image?) atmasolnam a 80-as egyik extended particiojara. Utana a 80-as rendszer particiojat atmasolod a 20-asra. Na ilyet mar csinaltam, a maxtor/quantum cegnek van egy jo kis gyari progija hdd installra (maxblast3, dos win verzio), ezzel sys particiot 1-az-1-ben atmasoltam egyik hdd-rol a masikra, es utana bootolt mindenestol.
Ezutan mar csak az ext. particion levo az eredeti 20 GB-os particiorol szarmazo imaget kene valahogy felvarazsolni a 80-as elso particiojara.
Termeszetesen garanciat nem vallalok erte :)
-Almos- -
aurum
senior tag
van egy 20 es egy 80G hdd. mindketton van egy-egy xp a kettot meg kellene cserelni ugy hogy bootolhato legyen mindketto es ne legyen szukseg egy 3. hdd-re.
mivel/hogyan ezt lehet megtennii?
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Path of Exile (ARPG)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Subaru topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest