- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
válasz
jim bcs #1933 üzenetére
Szerintem a legjobb ha magadnak kísérletezed ki. Olvass el több receptet, és próbáld meg összekombinálni őket, aztán már csak saját szád ízének megfelelőre kell beáálítanod. Ehhez mondjuk nem fog ártani ha pontosan méred az adagokat. Nem kell nagy adagokat készíteni, és akár egy adag húshoz 3-4 féleképpen összeállított kegeréket is kipróbálni ahol kicsit elveszel ebből vagy éppen hozzáadsz. Ha ez nem akkor sajnos nem fog maradni más mint a próbavásárlások, esetleg ha van olyan keverék ami nagyjából tetszik ahhoz még mindig lehet adni bármit. Pl. Ha soknak gondolod az ánizst akkor eelnsúlyozd azzal, hogy adsz hozzá még római köményt, stb. Én pl. A pho leveshez a fűszerezést kb. 10 recept összefésülésével kísérleteztem ki-
-
lemmy71
Topikgazda
-
Peetta14
tag
Hasonlóm van. Mi lenne a helyes huzatszabályozás? Ugye 4 szellőző van rajta (mindkét oldalt alul és felül). Nálam gyakran kialszik a parázs, pedig nyitva van 1 vagy 2 szellőző. Olvastam, hogy érdemes levenni a kis gumidugót a fedeléből, hogy résmentesen záródjon a fedél. Én gyakran sütök benne indirekt módon (parázs az egyik oldalon, hús a másikon).
Más.
Húshőmérőt (vezetékest) tudtok ajánlani? Ikea Fantast (2k) megteszi?
köszi -
lemmy71
Topikgazda
Télre már be van tervezve két grill gyártás a haveroknak, már ide is hordták a sok rozsdás vasat alapanyagnak
lesz egy cirka hat-nyolc szeletes ami egy lábon álló vasfelniből lesz, annyi volt az extra kérés hogy a talp is felniből legyen és abba rakjak egy kis elektromos ventilátort ami rásegít majd a faszénre, ezen még agyalnom kell
A másiknak egy cirka 100 literes acél tartályt hoztak, az egyszerű lesz csak az a bibi hogy a kinai plazma vágom feladta a harcot
most keresem az utódját az alin
de így lesz időm legyártani a sütőrácsot, azt 12 -s köracélból hegesztem össze, örökös lesz mint a nyomorúság
Tavasszal meg nekikezdek a sütőszigetnek, ebből a közel kétezer darab összeharácsolt kis és nagyméretű téglából
Ráadásul a lányom is kitalálta hogy az emeletre költözik és alakítsam át neki a szobát
Szóval ha ezekkel megvagyok akkor jöhet a smóker
Tetszik amit linkeltél, ez a sok vas vas hátán a gyengémahogy néztem árban sincsenek elszállva. Egyetlen egy ami szúrta a szemem, az a "kamu szegecs" utánzat, ezen a szinten már hagyományos hőkezelt szegecscsel kellett volna összerakni a "vasat", mint ahogy a hidakat vagy a titanicot szegecselték
Más szempontból le a kalappal a srácok előtt
-
lemmy71
Topikgazda
Ezeket a viszonylag olcsó grilleket nem igazán érdemes átalakítani, én már próbáltam egy havernak a nagy gömb grillt "átfaragni" nem egy egyszerű történet, ez a vékony anyagában préselt lemez amikor vágod és hegeszted össze vissza vetemedik.
Ha egyszer BBQ félét szeretne a fórumtárs ebből a grillből akkor én [így] oldanám meg. Ez gyors és egyszerű és maga a sütő is érintetlen maradna, maximum a két jobboldali huzatszabályzót kellene eltávolítani. Szinte minden beszerezhető egy fémhulladék telepről pár száz forintért. Közvetlenül az alsó sütőrács alá tennék egy 1,5 - 2 milli vastag acél lemezt, 5 - 6 centis füstjáratot hagynák a bal szélén a szabad áramlásnak. A tűzteret 5kg acél gáztartályból vagy egy kidobott 20 - 25 literes acél kompresszor légtartályból készíteném kopoltyús huzatszabályzóval. Vastag falú cirka 10milis átmérőjű acél füstcsővel kötném össze a grill alsó jobb alsó huzatszabályzó nyílással, kéménynek elég valami lemez kémény egy pillangó szeleppel a teteje közelében, lényeg hogy akkora legyen a cső keresztmetszete mint az összekötő cső. Így megmaradna grillnek, de ha mellé teszik a tűzteret kész a rögtönzött smóker -
Essejó
Topikgazda
Szeretem ezt a csapatot
Jó filmjeik vannak fenn a Youtubon Bár alaposan megvágják őket, hiszen elég ritkán mutatják, amikor parázzsal utánatöltik a kis gömb grilljüket, ha egy hosszabb sütést adnak elő, de ötletadónak nem semmi. Bár errefelé aligátort pl elég nehéz lenne beszerezni.
Bár lehet nem is kivitelezhetetlen.
-
Precorus
tag
Egyébként igen, lehet ez a "mindenki leblogolja és utána belinkeljük" lenne a legegyszerűbb.
Excellel az a baj igazából(vagy bármilyen táblázatkezelővel) hogy az fix. Nagyon nem szép/effektív így tárolni a recepteket
(igazából ez relációs adatbázist kívánna, 3 szintű BOM-al(alapanyag, félkész-késztermék)+mennyiségekkel)
de ezt már csak nagyon halkan jegyzem megMég azt kéne kimatekozni, hogy rendes, legördülős összefoglalót hogy kell csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest