- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #2584 üzenetére
Van egy ezer éves OBI -s Lucifer grillem
azt én is "pörkölővel" gyújtom be
A minionba meg ilyen tüzet rakokés erre megy a faszén
A smokinál ha nincs kéznél újságoapir, akkor van egy mini gázlámpám és azzal alulról, röffentem be a fát.
Van négy grillem itthon és még
készülőben néhány projekt. Emiatt kaptam egy nagy begyújtó kosarat. De nem használom, túl egyszerű és elveszi a grillezés előkészítésének a hangulatát.
Szeretek kint szöszmötőlni és közben legurítani pár sört 🍺 -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #2440 üzenetére
Hát hogy a pizzások mit mondanak rá, az nekem csak pipa füst
A magam ízlése szerint csinálom, bőven megpakolva ( házi kolbásszal, császár szalonnával, sonkával, paradicsom, erőspaprika ... kukorica, ananász, kagyló és hasonló vackokat én nem teszek rá, azt a nejem és a lányom szokta csak) Ha egy ilyen negyven centis "pizzát" beburkolok, az egy napig elég. Pedig fizikai munkát végzek és így estére megspórolom a gyökér klubbos konditermet is
Valamelyik nap, friss házi disznósajtott tettem sonka helyett a "pizzára" na az ütött olyat mint egy lórugás -
jozsi252
veterán
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #2365 üzenetére
Az tuti, úgy összerogyik az első szezon alatt mint a huszonegy
Tavaly csináltunk az egyik ismerősnél egy 50X1800X1000 -s konyhasziget munkalapját, cirka négy mázsa volt. Pedig valami könnyített holland gránit utánzatú anyag volt.
Ami a videón van, az valami ultrakönnyű gipszbeton vagy foliázott saválló rétegelt juhar (esetleg fake kínai márvány).
Amerikában a zsirkő, az amit előszeretettel használnak kül és beltéren munkalapoknak. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #2275 üzenetére
Ki mit szeret, amúgy meg nem vagyok egy pizza fun, egy jó marhagulyást többre értékelek.
De azért finomabb faszénen a smokerben a pizza mint a konyhai sütőben. Persze én is csak nyáron sütöm ott, amikor van rá bőven idő is. Nem is a pizza a lényeg, inkább az előkészület és a szabadban megivott hideg sörNéha egy szivart is elpöfékelek, még melegszik a smoker 🚬
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #2271 üzenetére
Én a "smokerben" 250C sütöm a pizzát. 10 perc alatt sül meg, nem szárad ki. Persze olajosabb lágyabb tésztát készítek, bőven megöntve szósszal, plusz szalonna kolbász stb. Én a magyaros pizzát kedvelem
És a lényeg, hogy sütés közben a smoker, huzatmentesen le legyen zárva.
Amúgy a kisgömböc kemencéket (mint amit linkeltem is) nagyon könnyű felfűteni. -
Ferike81
senior tag
válasz
soldi3r #2269 üzenetére
Apríték, és fa is akad. De havi egy két alkalomnál azért nem lenne többet használva, ezért nem akartam építeni. De így, hogy most nézegetem, lehet a grillezőmre csinálok valami pizzaadaptert. A tetőt kellene valamivel szigeteljem, hogy ne csak 15-20 percig legyen 300°C fölött a hőmérséklet a sütőtérben. Lehet csak építés lesz. Egyébként ez a sütő sem lehet rossz amit linkeltél. Köszönöm!
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #2254 üzenetére
Nekem is van egy hastok stílusú asztalom, X lábbal klasszikus ékes összekötővel. Egy 4 centi vastag táblásított fehér kőris ovál lappal. Lassan húsz éve kint van a teraszon. Festve nincs évente kétszer, tavasszal és ősszel forró lenolajjal átdörzsölöm. Egy repedés vagy vetemedés sincs rajta.
Amúgy ez a OSB lapra csempét ragasztunk módszer egy igazi kokány dolog. De ezért ne szerződjön meg senki. Akkor már tegyen rá 20 -as rétegelt platóbetétet, az önmagában is jó. Vagy sírkővesnél kap olcsó kínai műmárványt esetleg zsírkövet. -
fogtunder
nagyúr
válasz
soldi3r #2248 üzenetére
nagyobb baj a hosztoldott, ragasztott mivolta. én amit be mernék vállalni, az egymás mellé rakott, egyenként csavarozott pallók, minimális réssel, hogy a pára se üljön meg rajta és legyen helye tágulni.
ha vesz valami készen kapott, ilyen-olyan darbokból összetoldott táblát, az tuti a ragasztásnál fog elkezdeni szétmenni.
én eredetileg Thermowoodból terveztem csinálni az enyémet, de azóta átgondoltam és a dupla 15mm-es OSB+csempeburkolat mellett döntöttem. -
fogtunder
nagyúr
válasz
soldi3r #2246 üzenetére
én nem raknék hossztoldott fa munkalapot kültérre. még ha fedett helyen van is, nagyon sokat foghullámozni a nedvességtartalma, ott valami engedni fog.
szerintem a legegyszerűbb rárakni egy vastagabb OSB lapot, ragasztó, üvegszálas háló és csempézni. vagy csinálni egy zsalut, kiönteni betonnal, vagy a múltkor láttam önterülő műkövet, akár azzal is, és megcsiszolni. -
Ferike81
senior tag
válasz
soldi3r #2200 üzenetére
Én most egy lemezből próbálok csinálni egyet. Már tervezem vagy fél éve. A pizzakőre lehetetlen rátenni úgy, hogy ne hulljon le a fele motyó. De az olasz pizzériákban láttam falapátot is. Persze ők nem értenek hozzá.
Egy biztos, hogy még 10 ezrest sem adnék egy ilyen cuccért.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
soldi3r #2051 üzenetére
Én special nem a gépre gondoltam hanem a kemencere, ilyen dupla tengelyű gépet meg itthon is lehet venni 130 e felett. De ehhez is mar fanatikusnak kell lenni és sokat használni. A kemence sem arra van szvsz, hogy néha kimegyek és begyujtom. Nagy család, nagy baráti kör udvari foci vetítés, stb.
-
Beni2360
félisten
válasz
soldi3r #2049 üzenetére
Én Pluhar László pizza készíteset nézegettem. Nem egy egyszerű dolog és szvsz csak annak éri meg befektetni aki sokat és sok személyre csinál.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1842 üzenetére
Na nálam is kemence mélysége miatt jutott eszembe a sarokra helyezés, persze ez még képlékeny dolog. Annyi hogy így sok hasznos tér kárba vész, na de még ezen filózóm egy keveset.
A füstölő az jó gondolat, néha nekem is jól jönne egy gyors sonkához vagy amikor ősszel már elfogy a házi kolbászAmúgy egy havernál szoktam disznóvágás után füstöltetni, neki van egy nagyon komoly épített füstölője. Ősztől tavaszig erre van ráállva a munka mellett.
Igazából nem is vágom az ilyen kis méretű, téglából épített hidegfüstölök építését. Nem tudom hogy megérné évi 4 - 5 kg kolbászért és egy két sonkáért építeni.#1843 SyMbioTe
Ha adott az építőanyag egy része és megvan hozzá a megfelelő lelkesedés az építéshez akkor nincs is min filózniAmennyit kiadnál egy kész grillért abból már sok mindent megkapsz az épített sütődhöz. A tégláknál figyelj oda milyen is kerűl kívülre, mert nem mindegyik bírja a fagyot, inkább a régi sárgás vöröses téglák a megfelelőek. De ha évi egyszer, ősszel a szezon végén lekened lenolajjal és télire letakarod akkor évtizedekig bírni fogja.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1834 üzenetére
Na úgy lesz saccperkábé mint a képen csak én téglából falazom fel nem pedig zsalukőből. Két barátomnál is így van, csinálva üveg plusz kis és nagyméretű tégla, tökéletesen működnek szóval én is úgy csinálom, ráadásul az üveg megvan csak össze kell törnöm.
A falazást klasszikus malterral csinálom, nem akarok csemperagasztót használni, inkább egy kicsit kövérebbre keverem az anyagot és akkor az esetleges hőtágulást is bírja majd, bár ott alul nem lesz komoly hőnek kitéve.
Annyiban tér el az én "tervem" hogy a tégla test nem lesz teljesen kitöltve üveggel, mert a két ajtó között lesz a klasszikus hamukihúzó. Azt még ki kell találnom hogy mekkora legyen, lentre egy régi alacsony cserékpálya ajtót gondoltam amin befér egy hamutálca, így azért egyszerűbb tisztítani. Szerintem egy téglás kémény elég is lesz, azon vidáman lemegy a hamuAkár egy eternit csövet is betehetnék, de ha már csinálom akkor hasonlítson az eredetire.
Még azon agyalok ha közvetlen mellé vagy is egyben falazva a kemence mellé építenék egy vaslapos sütött, cirka 700X1000 sütőlappal, akkor annak a kéményét vajon hogy lehetne összehozni a kemencével. Építőanyagom van bőven, akár három kemencére is elég, de nem szeretnék egy kéményerdőt látni, csak igényesebb egy kéménnyel -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1832 üzenetére
A betonalap már készen van, vagyis beton placc. Kisméretűből falakat rakok (cirka 65 centi magasan) és azt a közt töltöm fel tört üveggel, amit alaposan betömörítek. Erre fogom építeni a kemencét, még az a kérdés hogy mivel ragasztom vagy ágyazom be rá a törtüvegre a samottlapokat vagy téglát. De szerintem agyaggal és samott lisztel fogom csinálni, mint a csempekályhák belsejét, vízüveget csak keveset teszek hozzá mert attól nagyon rideg lesz és könnyen megreped.
-
gu007
aktív tag
válasz
soldi3r #1820 üzenetére
[Kb 9. perctől elmondja]
De nem ezért lett az enyém ilyen hanem mert ehhez volt elérhető rajz -
Ittnemaz
aktív tag
válasz
soldi3r #1823 üzenetére
Nem feltétlenül van igazad.
Míg korábban az általad írt megoldás miatt alkalmazták (drága volt), egy időben az olcsó tömeg és hőszigetelés miatt. Később felvaltottak a samot es egyeb hőszigetelőanyagok, de bizonyos kemencék esetén jó megoldás lehet alkalmazni. Tehát fogalmazzunk úgy bizonyos típus kemencék eseten ne vessük el alkalmazásnak lehetőséget. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1819 üzenetére
Nem felesleges
Búbos kemencénél sokan így csinálják, amúgy az üveg már megvan, a helyi közüzemi cégnél van ismerősöm és kaptam egy kisplatónyi boros üveget
Van egy nagy betonkeverőnk és abban gondoltam hogy összetöröm, beteszek két betondarabot meg egy rakás üveget és leturmixolom
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1614 üzenetére
Határ esett a 400 átmérő de még elmegy, abba simán belefér egy 380X800 rács, arra meg lehet már pakolni.
gu007 fórumtárs kisebb tartályból csinálta a reverset némi fűtési gyakorlat után jó dolgokat sütött benne.
De készít belőle egy pöpecc grillt vagy tepsis sütőt -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1604 üzenetére
Nekem jó árban ezt dobta ki a google Buda Vasáruda itt ugyan arra 508X8 -as spirálvarratos csőre, bruttó 25.200ft/fm -t ír. Most vagy az oldal régi, vagy ekkora különbségek lennének
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1596 üzenetére
Na ez így már korrektebb mint lehengereltetni egy tábla lemezt, főleg ha vadidegenként sétálsz be, egy lakatos üzembe
Itt a videón is hasonló elgondolással és méretű csőből dolgozik emberünk
Még egy észrevétel vagy kérdés, ha már lakatos munka a téma. Tegyük fel ha frissen lehengereztetnék 6 -os lemezből egy 1300X600 csövet és nem varrnám végig csak a szélétől számított 70mm. Így kevesebbet kellene vágnom az ajtó nyíláson, szóval ha kivágom az ajtót akkor abba vajon mennyi feszültség marad, menyit deformálódik majd -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1463 üzenetére
Igen lehet azzal is, de én amikor begyújtok és sütök akkor nem hajt a tatár. Szeretek minden szépen komótosan csinálni, hogy közben nyugodtan tudjam kortyolgatni a sörömet
#1465 Essejó
Tudom jól milyen mert vagy 25 éve azzal gyújtok be a csempekályhába telente, magyarán büdös. Van nekem is begyújtókéményem, de nem használom, szeretek el szaszerolni a begyújtással és közben beszélgetünk a családdal vagy a barátokkal. Én eleve a grillben gyúltok be, egy kis papír és vékony keményfa szeletek, szóval én a grill közelébe sem viszek szintetikus vagy olajszármazékú begyújtótEsetleg azt a gáz dolgot amiről a múltkorában beszéltem, beépítem a következő grillbe
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1283 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, igen nem a beáramló levegőt szabályozza de az látható a képen is hogy a tűztér ajtón nincs állítható "súber".
Bent a sütőtérben jobb oldalt van egy "doboz szerűség" amire a vizes tálcát is teszi, az alatt jön be a forró fűst. Ott szabályozza az áramlást, különböző lemezekkel. Az egyik írásában meg is említi hogy egy fém rendszámtáblát rakott be, az volt hirtelen kéznél -
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1080 üzenetére
Én ezt csak azért mondtam, mert az egyik gyerekkori cimborámnak az apja kovács, szenes kovács tűzhelye van amiben patkókat kovácsolt és ha a smoki tűzkosarat nézed ott is van ám hő mint egy szenes kohóban.
Amúgy az anyai nagyapám is kovács volt még a nagy Magyarország területén, a most készülő offset smokerembe olyan patkócsavarokat építek bele amit még anno ő kovácsolt kézzel. Lehet hogy egy kissé a véremben van ez a dolog -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1075 üzenetére
Pedig igen
Próbáld majd ki ha grillezel, dobj az izzó faszénre egy 3 millis lemezdarabot, pár perc és meggyújthatod rajta a cigit, milyen pokoli hőmérsékletet abban a zárt tűztérben
#1076 gu007
"Ponthegeszted" vagy valami rozsdamentes popszegeccsel teszed fel a borítást -
gu007
aktív tag
-
lemmy71
Topikgazda
A Figure2 -n mire is gondolsz, a kéményre vagy a tűztér és a sütő közti csatlakozásra
A kémény az tuti nem olyan, bár egy két leírásában szerepel ez a fajta kéménycsatlakozás is. A tűztér becsatlakozása szerintem ugyan az amiről beszél csak más módon vázolta a terelőlemezt és nem rajzolta köré a "rejtélyes" dobozt.
Úgy érzem hogy megszületett a végleges terv hogy hogy is csináljam meg az összekötést. Egy dobozt készítek én is ami a tartályban lesz és ahhoz csatlakozik majd a tűztér, a doboz tetején elfér a vizes tál is. A dobozba teszek egy kazán lemezt amit majd kívülről tudok szabályozni, akár teljes lezárásra is jó lesz. Hagyok a doboznak egy belső peremet amihez laposvasból készítek egy 45 fokos lamellás rácsot, vészesetén azt is belehet majd tenni, úgy mint Franklin master a rendszámotSzerintem ennek így jónak kell lennie
A levegő áramlás az tökéletes már teszteltem, szépen körkörösen cirkulál a tartályban. A meleg a fűst, spirálisan áramlik ki a kéményből, úgy ahogy Franklin vázlatán
-
hegegabi80
addikt
Jónak tűnik, de ez már kicsit bonyolultabb, ettől egyszerűbb kell.
lemm71:
köszi újra a képeket, egy hasonló tökéletes lesz. Remélem még nyitva a méh telep és elugrok egy kis anyagbeszerzésre.
Bár heggesztőm az nincs, meg nem is tudok vele bánni, de majd megoldom csavarozva.
én még mosógép belső fobjára ix gondoltam, de az nem tudom mennyire strapabíró.
Aztán skatok majd még egy kis kemencét, de az még nem ma lesz. -
lemmy71
Topikgazda
Nem rossz az elképzelés és a 4 -es anyagvastagság sem probléma egy tűztár (rácsnál tálcánál) még így is benne van a pakliban hogy a hő elhúzza és szétszedni meg újból összerakni már nehézkes lenne ha precíz pontos illesztésekkel kalkulálsz.
(#356) hegegabi80
[Itt] vanegyszerű olcsó és a célnak tökéletes.
[kép]
Használat közben, nem ég ki alatta a fű a bográcstartó pedig leszúrható. -
-
Essejó
Topikgazda
Igen, mindkettőben alul ég a tűz, kb ennyiben hasonlítanak egymásra, de akkor ez igaz az uds-re is. A kamadók működése meg nagyon pici tűzzel tényleg lehet bennük füstölni, de elsődlegesen nem erre valók, hanem a magas hőtartományban történő sütésre (250 ° felett) ráadásul ezt a magas hőfokot hosszú ideig képesek tartani. A hőszigetelt szekrények meg elsősorban a vendéglátóhelyek és a bbq versenyekre lettek fejlesztve. A pelletes meg tán 3-4 éve jelent meg, alapból áram kell a működéséhez (vezérlés, begyújtás, csiga hajtás, ventiláció miatt) ráadásul egy kb kéttenyérnyi tűztere van, szóval az alakját kivéve miben is hasonlít az eredeti offsetre? De tudod mit, legyen neked igazad, építs egy akármilyen szókert, szigeteld le és használd. Én két éve sütök a magamnak készített uds-ben, és nem éreztem késztetést arra hogy szigetelnem kéne, igaz a nagy zimában elcsomagolva pihen az eresz alatt. Majd Márciusban kezdődik nekem a bbq szezon. Elvileg tervben van egy offset építése is, meglátjuk idén összejön-e, de azt sem fogom szigetelni!
-
nessh
tag
Próbáltam keresni szilikont de nem találtam nagyban.
De hogy használhatót is mondjak, van alukasírozott 3cm kőzetgyapot. Az egyik oldala alu, a másikra lehet venni vastag alufóliát. Én ezt tervezgetem most. Ja és van hőálló alu ragasztószalag is, azzal körbe lehet ragasztani. -
Essejó
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Samottozni egy USD vagy gömb grillt értelmetlen, azt maximum kikenni lehetne, agyag samott tört H cserép és vízüveg keverékéből, de az első komolyabb felfűtésnél ledobná az acél magáról a rákent anyagot mint a huszonegy, ha meg tégláznád akkor inkább építs egy fix rakott vagy tapasztott kemencét
Abban igazad van hogy maga az acél nem rendelkezik hőszigetelő tulajdonsággal, de az 1mm és az 5mm lemez közt hőtartásban igen komoly különbség van.
Én ha USD készítenék, akkor tennék a hordóra kívülről egy hőszigetelő héjazatot, 10cm üveg vagy kőzetgyapot amit beborítanák egy 0.8 -s lemez palásttal. -
Essejó
Topikgazda
Ennek ellenére sokkal jobb egy vastag falú offset mint a barkácsboltokban kapható kartonpapír vastagságú offsetek, utóbbiakban még jó időben is nehéz az egyenletes 110 fokos hőfoktartományt tartani órákon keresztül. Egy UDS vagy egy Töltény szmóker teljesen másképp viselkedik mint az offset. Hiszen ez utóbbiakban a hús mondhatni a felszálló meleg felett van közvetlenül, na jó egy deflektor lemez vagy vizestál közbeiktatásával. Télen meg mondjuk pár kg sóval töltve a víz helyett.
-
lemmy71
Topikgazda
Ahogy már írtam én is sokallom az árát, de azért nem úgy van hogy egy nap alatt összedobod, még ha profi lakatos vagy és megvan minden szerszámod hozzá. Max ha előtte mindent profin összevágtál lehajlítottál megterveztél stb. de még akkor is necces egy ekkora szmókernél. Arról meg ne is beszéljünk hogy ha az első prototípust készíted, hiába van kész terved mindig közbe jön valami és akkor lehet agyalni hogy is tovább. Az meg ha kezedben egy tervel elmész egy lakatos műhelybe legyártatni egy "sütőt" nem az anyag ártól dobsz egy hátast hanem a munkadíj lesz horror. Egyszóval ha nem tudod megadnak összehozni akkor mélyen zsebbenyúlós a játék, de hát ez a luxus ára
-
Essejó
Topikgazda
Ok 70 K a lemez, mi kell még?
Miből készült a rács? Expandált lemez, ponthegnesztett hullámrács, saválló rúd, esetleg lézer vágott lemez vagy csak betonvas? Mennyi flex korong ment el, és hegesztő pálca, esetleg Co is volt? Kellett egy felszerszámozott műhely, néhány kerék, fogantyú, hőmérő, alkiton hőálló festék, menetes szár, csavarok egyéb apróságok. Esetleg a festés előtt egy homokozás, vagy flex és néger tárcsa vagy drótkorong. Lakatos vagy és a műhely adott, szóval van gyakorlat? Vagy nem ilyesmiből élsz , de van egy "hobbi" műhelyed, hogy ami kell a ház körül azt meg tudd csinálni?
Mit is akarok ebből kihozni? Ja igen, szóval magadnak megcsinálva persze olcsóbb a felénél is, de ha egy offsetért kellene minden szerszámot megvenned ami kellhet, plusz a hozzá való anyagokat, amiket adott esetben táblában és szálban kapsz, és még némi lakatos gyakorlatod sincs. Akkor megértem azokat, akik megveszik a készet. -
Essejó
Topikgazda
Azt pontosan még sosem. Én elég szabadelvűen készítek szószt, a tűzhely mellett ott a fűszeres polcom, az alapokat, paradicsomszósz, barna cukor, só, bors belerakom a lábasba. Aztán ami a kezem ügyébe kerül és tetszik beledobálom. Mondjuk a kínai kacsafűszert még eddig kihagytam.
Meg nem szoktam grammozni, hanem hasra ütve. Mondjuk bírom amikor azt írják, hogy evő kanál. Benyúlok a fiókba és minimum 6 féle különböző méretű evőkanalt kiveszek, de teás és kv-s kanálból is 4-5 különböző méretűt. Ezért van egy igen ronda kb 70 éves Alu evő kanalam arra áll rá a kezem a főzés közbeni adagoláskor. Viszont már többször elhatároztam, hogy legközelebb ha járok az IKEA-ban akkor veszek Csésze - Cup típusú mérő készletet, asszem 4 db-os, de amikor ott vagyok mindig elfeledem.
-
-
jim bcs
nagyúr
Van más módja a faszén begyújtásnak, nem kell ott ülni mellette (kivéve ha ürügy
) és nem kell ventilátor sem, de fújtató sem, kíváncsi vagyok ki jön rá hogyan kell csinálni. Annyit elárulok, hogy 2 összetevő kell a faszénen kívül, újságpapír és borosüveg.
Na, valaki?
Aki járt már görögben és tudja az most ne szóljon, ottani 100 éves találmány és tökéletesen működik a mai napig.
-
lemmy71
Topikgazda
Így kérte a haver vagy is így szeretné
Amúgy én úgy szoktam begyújtani a grillt hogy keményfából tüzet rakok a tűztérben és ráöntök egy félzsák szenet, majd leülök mellé egy sörrel a kezemben vagy kettővel
és egy óra hosszáig előmelegítem a sütőt, legalábbis a nejemnek ezt mondom amikor megkérdezi hogy mit ücsörgök a sütő mellett
na ilyenkor néha nekem is jól jönne egy ventilátor, szeretem nyugodtan meginni a sörömet
. Magamnak is építek majd egy nagyobb sütőt tavasz folyamán és lesz benne ventilátor vagy valami kovács fújtató. Ezzel a decemberi két gill építéssel nagyon elvagyok havazva, azon kívül hogy méretre szabtam az anyagokat és homokfújattam két acél felnit, sehol nem tartok, hátha az új év új erőt ad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest