- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz
lemmy71 #2069 üzenetére
Van egy kis frissítés tavaly január óta, eléggé elvoltam havazva nyáron és a köv. évben sem lesz kevesebb elfoglaltságom -> még néhány év és elkészül a sütögető
A lényeg: kialakításra került a levegő beáramló nyílás (és a rácstartó rész belül, de erről elfelejtettem képet csinálni). Kerül majd rá vmi kis fogantyú, illetve vmi kis állító záró bisz basz amivel a nyitás nagyságát tudom állítani.
Nem mondom, hogy a legjobb megoldás, de szükség esetén így tud a legtöbb levegő beáramolni, talán nem is annyira antiesztétikus.
(Igen, a zsanéroknál direkt fordított a csavarozás, különben a szűk távolság miatt csukott állapotban összeérnek az anyacsavarok.) -
pvt.peter
őstag
Igazad lehet.
A tervem most az, hogy meghagyom a lehetőséget arra, hogy a későbbiekben áttudjam alakítani egy offset smokerré, tehát egy plusz tartály kerülhessen a főtartály mellé egyfajta toldásként (a kéménnyel átellenben a túloldalra).
Visszatérve a grillező funkcióra:
Valahogy az aljára kellene egy hosszú csíkot vágni, aminek a rése állítható/zárható.
Ezt a részt úgy kialakítani, hogy akár takarításra is lehessen használni, viszont ne is szóródhasson ki hamu akaratlanul. -
pvt.peter
őstag
-
pvt.peter
őstag
Kívülre ki milyen "hőálló" festéket ajánl?
Vagy ha semmit, akkor külső felületkezelésnek mi lenne a legcélszerűbb megoldás, hogy ne egye meg a rozsda a sütögetőmet? -
pvt.peter
őstag
válasz
lemmy71 #1650 üzenetére
Köszi, utána nézek majd.
Egyelőre a tartó lábakat kapta meg, lehet hogy anyagban kicsit túlméreteztem, de legalább nem fogja felborítani a szél
(igen, a lábakat, meg a "nyúlványt" majd a végén vágom méretre).
Elkezdtem az ajtó pántok körbehegesztését is, de rájöttem, hogy nem jó ötlet folyamatos varratot csinálni a laposvasnak, ugyanis elhúzza az anyagot...
Úgy hogy majd áprilisban folyt. köv., lekell majd köszörülnöm róla, és pontokban felhegeszteni.
Lesz majd rajta tányértartó szerűség is, innét loptam az ötletet. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Ki milyen hőmérséklet kijelzőt ajánl a grillező tetejére?
-
pvt.peter
őstag
-
pvt.peter
őstag
Értem.
Nem feltétlenül csak a felénél lehet a rács, ugyanis ha nem negyedet vágok ki, akkor a rácsot értelemszerűn lejjebb kell tenni.
Ennek az előnye az lenne, hogy közelebb lenne a rács a hőforráshoz, legyen az szén, fa, stb.
Persze amennyiben függőlegesen (is) mozgatható a rács, így ebben az esetben nem releváns, hogy mekkorát vágok ki. -
pvt.peter
őstag
-
pvt.peter
őstag
válasz
lemmy71 #1628 üzenetére
Oksa, igazából csak azt akartam elkerülni, hogy az ajtó szegélyét megkelljen vágni.
Szebb ha egyben marad végig és nem megy rajta keresztül semmi se, de végülis nem annyira vészes ha mégiscsak a "hagyományos" módon oldom meg
Ez a megoldás is tetszik.Esetleg van olyan aki hőálló üveget is fabrikált az ajtóra?
-
pvt.peter
őstag
válasz
lemmy71 #1624 üzenetére
Szia.
A "zsanérra" egy fordított megoldást szeretnék majd alkalmazni, egész konkrétan ennek a fordítottját.
A félköríves dolog, nem kívül lenne, hanem belül, így amikor felnyitom, akkor a "körív" ütközéséig nyílna ki az ajtó. (A körív belsejével ütközne a tartály pereme.)
Szerintem kivitelezhető, csak kikell méricskélni pontosan.
Persze nem butaság felhegeszteni ideiglenesen néhány zsanért, ameddig a "belső" végleges zsanér nem készül el.Igen, 1/4 -es bevágás jónak tűnik sztem is.
Kihúzhatós rács is szimpatikus, de ezt függőleges irányban is szeretném majd valamilyen mértékben mozgatni, ahogy pl. ebben a videóban is látszódik.
Ebben az esetben viszont az tartály átmérője és a rács szélessége eléggé bekorlátozza azt, hogy függőleges irányban mennyire lehet majd mozgatni a rácsot.
Egy ilyen funkciót sokkal jobban meglehetne valósítani egy téglatest alakú dobozban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest