- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz
spiky03 #2745 üzenetére
Ma próbáltam ki a Lidl-s téglalap alakú rostlapot amit talán előző héten (vagy előtte) vettem, a szintén lidlis gömbgrillben smash burgerre. Teljesen jól működött a dolog, fél kémény szénnel bőven jó volt. Hétvégén ugyanezt a rostlapot felraktam a Jaxon XL-re és lazac meg valami tengeri egész hal ment rajta és zöldségek, ott is jól működött.
Nagynak nem nagy, a gömbben két húspogácsát nyomtam szét rajta hogy se túl forró se túl hűvös ne legyen a lapon, bár lehet ha jobban eloszlatom a szenet alatta akkor 3 szét nyomott pogi elférne. Ha rarakom a gömb tetejét a két fül kilóg.
Összességében jó cucc, nem bántam meg, hogy elhoztam ezt. Ha méretben találsz passzentost szerintem főnyeremény, nekem nem volt türelmem szétnézni -
-
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
spiky03 #2637 üzenetére
Ez egy nagyon jó brikett👍 Jó párszor használtam már, szép egyenletes az égése. Hosszú (maratoni) sütéshez is kiváló, felhasználási időt nem írok, mert az a huzat szabályzástól függ.
Én nem itthon veszem, egy barátom szokta a kedvenc sörömmel hozniA német "multik" 8+2kg akciós csomagban árulják néha és ehhez még egy két kis apró ajándékot is hozzácsapnak.
Amúgy az aldiban kapható fekete zsákos "holz..." brikett is jó.
Én egyszerre egy zsákkal cirka 4 kg. brikettett használok, az nekem vidáman kihúz 5 órát. de még talán többet is.
Benyújtókéményt, már nem használok. Egy kis tüzet rakok fából és fölé mehet a brikett vagy faszén.
Háromnegyed óra és sütéshez ideális a grill. Addig van idő elkészülni és belehet dobni egy két sört is -
lemmy71
Topikgazda
válasz
spiky03 #2631 üzenetére
"Akkor azt mondod nem lenne gyorsabb a faszén beizzitasa egy olyan elektromos begyujtoval, mint a keménnyel?"
Hát azzal amit linkeltél, azzal biztos nem
Van olyan amit belehet tenni a faszén alá, talán az kényelmesebb, mivel nem kell tartani.
De én a helyedben, maradnék a benyújtó keménynélNekem is van kéményem de nem használom, én eleve a grillben gyújtom a faszenet. Ha visszaolvasól, megtalálod a módszert. Vagy használhatsz, természetes "kókuszrost" kockát is benyújtásához, nagyon jó én már próbáltam.
-
fo_di
őstag
-
Essejó
Topikgazda
válasz
spiky03 #2397 üzenetére
Kezd azzal, hogy a régi samotot kiszeded, és új samotot raksz be helyette. Előtte eldöntheted, hogy a sütőt benthagyod, bár akkor kicsi helye lesz a parázsnak. A sütő ajtót én tuti bent hagynám. Raknák mögé egy kellően vastag samot lapot. Ami felforrósítva a parázzsal majd azt lekotorva két oldalra, príma pizza sütő lap lenne.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
spiky03 #2385 üzenetére
Ki ne dobd, az a legtökéletesebb "donor" egy sütősziget építésénél
Nekem is van egy, bár már darabokra szedtem, mert a tetejét és talán az ajtókat fogom felhasználni.
Nem tudom hogy neked milyen a platnid, osztott vagy régi osztatlan, de teljesen mindegy mindegyik fajta jól felhasználható.
Nálam a terv, egy bontott tégla falazatt aminek a belseje samott lappal lesz burkolva. Az építmény tetejét vastagon megkenem (agyag, samott liszt, és némi vízüveg) masszával és erre lesz ráűltetve a sparhelt kibontott platnija, persze a fém kerettel együtt.
Nagy vonalakban ennyi, van aki flexibilis csemperagasztót használ de az idővel kireped.
Ez lenne az cél, baloldalon lenne a sparhelt, a karikák levételével egy 15 literes bogrács oda is fér. A másik részén, akár hamburger húspogácsát is lehet majd sütni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Medence topik
- Fotók, videók mobillal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest