- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998 #110793 üzenetére
Nem neveztem senkit idiótának,oda meg fölösleges a 3x10.
Talala...el kellene dönteni mit akarsz,sportos suhanót mely csak aszfaltra jó,vagy valami hibridet,esetleg sárvédőslámpáskitámasztós városi bringát.29" váz nincs,az a kerékre vonatkozik,de az felejtős annyi pénzért.Keress valami tetszetőset majd itt véleményeztesd.
cozmo...tele vagy tesztoszteronnal,menj tekerni egy kicsit.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Redneck #110789 üzenetére
Nyeregnek/hátsódnak még adj egy kis időt,ha tobábbra sem jó nézd át az összefoglaló ide vonatkozó fejezezét.A farokcsontod,vagyis gerinced vége meg amúgy sem fájhat,az nem érhet a nyereghez csak talán mikor kéz nélkül mész,így vagy valami baj van ott,vagy csak gyenge voltál anatómiából,és az nem is a farokcsontod.
Szerintem az nem.baj ha sokat váltasz,épp ellenkezőleg,így egyenletesebben kopik a hajtás,vagyis tovább tart.Nem is értem azokat akik 2 koszorút és egy tányért koptatnak el a mondjuk 3/10-es sorból.Személy szerint gyakran egyszerre váltok elől,hátul (mondjuk pár tizedmásodperc eltéréssel),főleg mikor hirtelen gyorsítani/könnyíteni kell,akkor egyet elől egyik irányba egyet hátul a másikba követ,így lesz a 3/10 sor fokozata kellően finom léptékű.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
fgabor87 #110774 üzenetére
Ha egyszer belefért,akkor ott a rugózásnak már nem kell több hely,hisz az összekötő híd együtt mozog a kerékkel.Ott már csak a vastagabb guminak és esetleges rárakódó sárnak.kell a.hely.
G@ben...feezességmérő nélkül nehéz,tapasztalat kell,én már téptem meg jó küllőkulccsal felnimben a szegecset.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Intruder A 6 #110768 üzenetére
Ilyen ez,kicsi a magyar piac,nagy a márka, típus és méretválaszték,de ne add fel,sok hasonló felszereltségű,típusú és árú kerékpár van a piacon.Cube,Kelly's,Merida,Superior,Rock Machine,Ghost,Focus és még kismillió más mind egy kutya,valahol csak meglesz a tied is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #110694 üzenetére
Ezért kell venni Sanyit,mely vízálló és nem sznoboknak való Ájjfónt.
...ami meg a csengőt illeti,amióta elhatároztam,hogy veszek egyet és rászántam végre a pénzt,többet használom mint pl. a lámpát,vagy a pumpát.Ha időnként a kerékpárutat is igénybe veszed,nélkülözhetetlen a csengő.
Enyém amúgy egy hangyányival olcsóbb volt mint a linkelt darab (pontosan 80 forinttal,egy szaküzletben,valami Auchan a neve
)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
haiiro_o #110577 üzenetére
Tapad eléggé? Csak mert ezek a lekerekített fejű szegecsek csúszósak tudnak lenni ha vizesek,kopottak stb.,míg a csavarok nagyon élesek mindig.
(#110596) cozmo...nem értem.
Nem karbon vázad van,melyen minden csavart ajánlott pontos nyomatékra húzni?
...vagy akkor miért csak a stucniról beszélünk? Amúgy én is gondolkodtam nyomatékkulcson,de nincs egyetlen ami az egész ajánlott nyomatékot átfogja,így letettem róla,mert alu bringával nem költök 2 nyomatékkulcsra.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
SirKero #110582 üzenetére
Két lovat egy seggel,vagy kié a második?
cosmo...nézz itt szét,és olyant vásárolj mely minél többet átfed.Ha fele csavarokat nem tudod meghúzni,nincs sok értelme költekezni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee #110543 üzenetére
pont te javasoltad...azért is kérdem.
Milyen nyomáson és visszaút-csillapítással használod? Ha igazán ki szeretnél próbálni egy taposót,akkor vásárolj legalább egy ilyent. Igaz idővel szétszedi minden cipő talpát,de kiengedett karmokkal biztos nem csúszik meg rajta a lábad.Nem lehet nehezebb megszokni,hogy ne szakítsa le a bőrt a sípcsontodról,vádlidról,mint azt,hogy adott esetben ne a könyököddel támassz ki mikor terepen hirtelen elakadsz és le kellene ugorj.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
tipuka #110387 üzenetére
Inkább nem-ajánlottak vannak,de azoknak még nevük sincs (vagyis van,olyan szellemes nevek mint GTX,Cool Boy,Shark,Fusion Atlantic meg a többiek) és a nagyáruházak kínálatában találhatók.(Tesco,Auchan,Praktiker,Obi stb.) Mivel a keret igencsak szűkös,a használt meg nem játszik itt inkább csak az ár-érték arányról tudunk érdemben nyilatkozni.Várjuk a kiszemelt jelölteket,elég ha márka és típust írsz fel,eladási árral.
(#110379) vighpeter...egy komoly U lakatot nem tudom mi fokozhat tovább,de ha mindenképp akarod,akkor lánc,hisz a 2 típusú lezáróhoz általában 2féle vágóeszköz szükségeltetik.Személyes véleményem szerint már túlköltekezés,egy jó zár mellé (komoly lánc,vagy U lakat,esetleg hajtogatható zár) újabb drágát venni már költségesebb mint amennyi + biztonságot jelentene. Bizonyos esetekben már az isten sem védi meg kerékpárod a lopástól.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerintem nem rossz kerékpár.Ha tökéletes állapotban van szerintem megérhet olyan 80-90et.
(#110385) tipuka ...hát akkor nincs más hátra mint előre,felkeresed a kis,jó kondíciójú hölggyel a szegedi kerékpárboltokat,próbálgattok,nézegettek,jegyzeteltek,majd itt esetleg véleményeztethetitek a látottakat.Gugli a barátod.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZolkoW #110326 üzenetére
Én is azt gondolom,hogy ezt egyszer kell megvenni,hisz leginkább kivételes esetekben használod,ezért azonban nem éri meg sz@rt venni,mert egy elnyalt csavarfej,vagy küllőanya több kár,mint amennyi haszon egy olcsó multiszerszám megvásárlása.Nekem egy ilyen szerszám nem csak azért fontos mert segítség ha az úton bajba kerüsz,hanem azért is mert a finomállítások szinte mindig menetközben végezhetők el a legpontosabban.
MezgaAladár...van olyan,hogy a pulzusod látványától nő a pulzusod.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
zolem #110315 üzenetére
En már évek óta "cipelem" minden hosszabb útra,ugyanakkor a láncbontó még sosem kellett.
Eddie1978...egy ideje egy amolyan törhető,megvezetős patentszem is van a nyeregtáskában,sőt egy ilyen meg egy kupak is hozzá,ugyanis az történt,hogy valamiért kicsavarodott,engedte a levegőt és istennek sem találtam semmit amivel visszatekerhetném.Hiába na,a rutin és az évek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
zolem #110308 üzenetére
Egy városi aszfaltbetyárnak,vagy hétvégi,kizárólag lakott területen kerekező kocabringásnak vicces lehet,de ha elbarangolsz 20-30 km-re terepen,ahol nemhogy busz,de még madár sem jár,megkímélheted magad egy többórás kerékpártolástól.A láncbontó meg otthon is jól fog,hisz pl.a Shimano nem kézzelbont6ó szemmel forgalmazza láncait.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
zolem #110303 üzenetére
2 dolog miatt maradhatsz úton egy kerékpárral,egyik a gumidefekt,másik a láncszakadás.Na jó még ott a szabadonfutó szétesése,de azt az úton tényleg művészet lenne megjavítani.Ha egy váltós kerékpárral elszakad a láncod,kinyomod a csapot a hibás láncszemből,kiiktatod azt a láncból,így megrövidítve azt és ki,majd visszanyomva egy működő csapszeget,folytatod útad.Jah,és ne okoskodj!
IMIKE...attól az nem lesz egysebességes,több láncszem kivétele után is csak a szélső fokozatok használhatatlansága a jellemző.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #110300 üzenetére
Szerintem ezért is nehéz mondjuk egy tesztnap után véleményt alkotni a villákról,egy nem a súlyodhoz állított darab rossz villa érzetét keltheti.Nem tudom,de nekem a 3 próbált Reba közül mindegyik érzéketlen,kemény,rázósnak tűnt,míg a próbált X Fusion sokkal jobb benyomást tett.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Redneck #110282 üzenetére
Ez egy ismert márka alap kerékpárja.Az agyak alap sajátmárkásak (ilyent szinte minden nagyobb gyártó csináltat magának valahol távolkeleten),a fék alap mechanikus tárcsa,melyek általában nem jobbak egy jó véféknél,a gumi is,természetesen igazodva a kerékpár árszintjéhez,az olcsóbb kategória.
Ami a szerszámot illeti,egy ilyen kötelező minden kerékpárosnak.Ezeken minél több szerszám van,annál jobb és drágább,a jobbakon van láncbontó szerszám is. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #110242 üzenetére
Értem,én akkor rosszul tudtam.
...ez érvényes a kevés,100-120mm mozgású XC villákra is? Tehát ha az nagyon beül mert puha,nem áll fenn a veszélye,hogy felütöd mikor vadulsz?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee #110219 üzenetére
A Dr.Bike szerint a gyári ajánlás alatt kicsivel az igazi,gondolom mert a gyáriak biztosra mennek és ott biztos nem ütöd fel.Én a Manitoum-at a gyárilag ajánlott elég tág keretben valahol alsó-középtájon érzem a legjobbnak.81-83 kg vagyok és 5,2-5,3baron használom.
A visszaút csillapítást meg gyorsra állítom,ahol már éppen "szusszan" visszafelé.
Ugyanakkor ez felhasználásfüggő is,mert ha nem vagy egy kamikaze típus akkor nyugodtabban közelíthetsz az alsó határokhoz,vagy akár még alább,hogy kényelmes legyen,hisz felütni nem fogod,ellentétben egy "állattal" aki a végletekig feszíti at xczés határait.
Érdekes lehet 64kg-al 90 kg-oshoz kellő nyomásra állítani,mert hát attól még indulhat könnyen...egy 90kg-os bringás alatt,de pehelysúlyod alatt úgy folyton a tetején fog koppanni.Ezért is kell a beülés,ha csak szépen ránehezedsz is már legyen ott helye felfele is menni/visszaút csillapítani mikor hirtelen egy letörésnél,buckánál stb.terheletlenül marad az eleje és kirúg a teló.(#110220) varsam...szerintem megvehető,én inkább az eladó értékeletlenségéért aggódnék,Keresnék olyant akit már értékeltek vásárlói és jónak ítélnek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #110078 üzenetére
Úgy általánosságban írtam,kivételek mindig vannak,hol a feltörekvőknél,mint a Devron,vagy Romet,hol meg a nagyoknál,ugyanakkor a minőség általános romlása az bizony elég kézzelfogható.A fogyasztói társadalom logikája,mely szerint fogyassz,pazarolj,cseréld a régit mértéktelenül,minden termékre rányomja bélyegét.
Redneck...barátnődnek is kell,tehát kezdjük előlről?!😲 Veled nem tárgyalunk,küldd őt,remélem neki jó lesz az első amit ajánlunk.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Redneck #110070 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel,hogy ha van pl.egy márka,brand,mely megbízható,bizonyított a piacon,és ismert,azzal valószínűleg már nem fogsz kellemetlen meglepétésekbe futni.Pl.Cube,Kelly's,Cross,Giant,Specialized,vagy Trek,de válaszhatod innen,vagy innen és még sok ilyen helyről bármelyiket,melyek ugyan újabban lenyúlnak az utolsó fillérért is,gyártva belépőszintű termékeket,hisz ma a fennmaradásuk ezt megköveteli, nagyon ritka és véletlen kivételektől eltekintve,ipari hulladékot ők mégsem szoktak gyártani.Lehet az Shimano TX váltóval szerelt,legolcsóbb és kőnehéz Cube,vagy Trek belépőszintű váz,attól mégsem kell félj,hogy rendeltetésszerű használat mellett eltörik alattad és nyakad szeged,vagy pl. majd összevissza vált.Egy Tourney,vagy Sram X3 váltó sem fog cserben hagyni,csak mikor esetleg megzakkansz és bepróbálkozol vele egy Salzkammergut hosszú távon,esőben,vagy egy kőnehéz alap Superior váz sem fog alattad ketté törni,hacsak nem bolondulsz meg és kezdel déházni és több métereseket ugratni vele.Hogy mit nevezünk sz@rnak az nagyon relatív,hisz itt is van aki az Acerától el van ájulva,de olyan is aki szidja az XT-t mint a bokrot,mégis mindkettőnek igaza van,hisz különböző felhasználási szint mellett,bizony nem csoda,hogy különböző módon teljesítenek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
minas #109992 üzenetére
Nem fog a lánc a tányéron maradni,azt valaminek ott kell tartani akkor is mikor hátul ide-oda váltasz.Az 1 tányérosoknál vagy a tányér olyan (NW),vagy van láncvezető,esetleg úgy van kialakítva a rendszer,de ha egy 3 tányérosról leszeded a 2 szélsőt,az első váltó terelője nélkül nem hiszem mindig ott marad a középsőn a lánc.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
trialboj #109954 üzenetére
Ez egy érdekes dolog,mert ha igazad lenne akkor mindenki Fiat Multiplat venne,hisz mikor benne ülsz,ami az autóhasználat 99%-a,akkor úgysem látod milyen ronda kívülről.Van itt egy jó adag szubjektív érzés,fetisizmus,aminek akarod nevezni,mikor leszállva kerékpárodról letámasztod,aztán nézed,esetleg fotózod stb. ami bár szinte irreleváns maga a kerékpározást illetően,mégis része annak ahogy megéled azt. Szerintem...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
SirKero #109934 üzenetére
Az ajánlható kategória.
Redneck...nem is a sártól lesz szutykos (pl.nejemé) hanem a kenésnél esetleg széfröccsenő kenőanyagtól,a láncvilla a lánctól,mindenhol a bowdenérinkezésektől és a kulacsból kicsepegő italoktól,melyektől konkrétan hányadék lesz a hajtóműtengely körül a váz,vagy egyszerűen az út porától is.Kényes a fehér,csak mikor tiszta akkor szép,egy gumicsere közben megfogod itt-ott,máris jöhet a mosás.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Redneck #109920 üzenetére
50 km még bringával sem távolság.Az anyagi buktát értem.A szürke kellene nekem is,francnak kell a figyelemfelkeltés,sok suttyó tolvaj csak a színe miatt dönt egyik,vagy másik mellett.
.A tisztántartásról meg már leírtak mindent. Teszel rá egy kék kulacstartót,meg a villára egy kék rakshaksz felíratot az íbéjrű és te leszel a legmenőbb az utcában.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Egyeseknek mennyire nehéz megérteni,hogy mi is a szitu,pedig itt tapasztalt emberek próbálnak segíteni,akik gyakran már évtizedek óta és saját bőrükön tapasztalták ezeket a buktatókat.Hiába na,mindenkinek rá kell ébredni előbb vagy utóbb,hogy itt,a kerékpározás világában sem lehet sz@rból vaskarikát,mint ahogy sehol máshol.Van egy zsebmélység ameddig muszáj benyúlni mindenkinek aki rendszeresen kerékpározni szeretne,és ezt vagy most az elején,vagy aztán kicsit később megtennie
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eladogeppc #109870 üzenetére
Drága,láttad mit adtam el annyiért!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #109857 üzenetére
Remekműveket készítenek,a kerekeik is brutálisak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZolkoW #109851 üzenetére
Engem ilyenekkel bombáz a Crank Brothers a hírlevelekben,de hát ezek nem halandóknak lettek árazva.
Ez például nagyon állat,nekem meg egy ilyen kellene kékben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eladogeppc #109843 üzenetére
Nem úgy tűnik. (javítva)
(#109839) 6030D ...Ő lenne az?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998 #109832 üzenetére
Rendben,köszi,úgy fogok tenni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eladogeppc #109825 üzenetére
Ezek bizonyítják,hogy nem mission impossible amit elterveztél.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ggg666 #109776 üzenetére
Nagyon változó,egyetlen szilvásváradi maratontól (vagy 50km 3 óra) 5000km és egy évtizedig...vagy még tovább. Felhasználásfüggő.
Más...én ezeket nem szoktam megosztani,de ha már szóba jött,tegnapelőtt Budapesten a kerékpárút közepén,melyet a buszmegállótól egy amolyan fedett,pados váró választott el,(tehát a kerékpár út mögötte ment) egy dagadt nő ácsingózott egy gurulós bőrönddel.Már messziről csengettem,egyre sűrűbben amint közeledtem,mígnem szinte megállva csengettem amilyen gyorsan csak ujjam bírta,de olyan volt mintha süket lenne,oda sem nézett.Végül kénytelen kelletlen kikerültem,lemenve a felfestésről,mire nejem,aki mögöttem jött azt kérdi hallottam-e amit mondott. Mikor visszakérdeztem,hogy mit,azt mondta,hogy "Kerülj ki te geci!"
Én egy nyugodt ember vagyok,de ha én jövök hátul és ezt nejemnek mondja 95%,hogy lekeverek egy sallert,de olyant,hogy utána már nem állni,hanem feküdni fog a kerékpárúton!
Nem csak úgy nyilvánosan,hanem mondjuk mellette elhaladva hirtelen széles karmozdulattal jelzve letérési szándékomat.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
norrberth #109748 üzenetére
Mi ez valami Deadpool 3,igazságosztó 2 keréken?
Azt gondolja mert kamerája van azzal együtt már automatikusan igaza is,de hát nagy a forgalom,a stressz,mindenki tévedhet,nem muszáj azonnal tegeződni,anyázni,rohadjmeg-ezni.Sosem értettem azokat akiknek olyan fontos elsőnek dobni a követ.
(#109751) eddie1978...nem elég,valami déhá gép kellene.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mariann294 #109735 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eladogeppc #109709 üzenetére
Jó.
(#109726) Mariann294...ő fiú,és az volt a felvetés,hogy esetleg női nyerget vásárolt,erre írtam,hogy meglehet neki kicsi van,így elmegy neki a női nyereg is.Azt,hogy Neked mekkora van,nem tudom,szívből remélem semekkora!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mariann294 #109724 üzenetére
Sokan uniszex nyerget gyártanak,itt valami kereskedői elírás lehet,hisz a saját honlapjuk sem különbözteti meg nemek szerint.Amúgy meg lehet neki nincs olyan nagy,nem fogja zavarni.
(#109723) 6030D...tucc te a sorok között olvasni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A nagyáruházi "akciókat" úgy kell nézni,hogy figyelmen kívűl hagyod a "mennyi volt" hazugságot,és az eladási árra koncentrálsz,azt hasonlítod össze más kerékpárok áraival.Ebben a pofátlan hazudozásban a Hervis zászlóshajó,fenntartásokkal kell kezelni az áthúzott árakat.Ugyanakkor persze nem árt résen lenni,tavaly már kaptak itt meg (500 ezresnek hazudott) 250-350ezret érő Hervises kerékpárt ötvenért (!) elírás miatt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem jó árak,mindenképp megéri várni.Amúgy meg az utolsó egy trekking,amit így nem kell összehasonlítani a montikkal.
(#109719) 6030D...kicsit olyan ez mint ahogy Greg mondta,sosem lesz könnyebb,csak (szerk) mind drágább bringákat vásárolsz.
A szenvedés mindig ugyanaz,anno én is Attention SL-t néztem,aztán mikor nejemnek egy beragadt,olcsóbb (azóta már lányunknak adott
) Asgard Pro-t vettünk,én is elmehettem a LTD Pro-ig.Aztán jött a kúpos fejcső,átütőtengely,meg még isten tudja mi,a határ meg mint mindig,a csillagos ég.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Redneck #109701 üzenetére
Na,jött Runner kolléga is,segíteni egy negyedikkel...
Szerintem nem ér meg hússzal többet,csak hát az idei,a másik meg tavalyi.Az értékelések szerint a Tektro 285 is van olyan mint a Shimano 315.Rendeld meg aaaa...melyiket is?
...a 2017-es Cubeot,a maradék húszból meg szereld fel minden jóval.
...a méretre vigyázz,egy IMIKE bőven elég ide nekünk.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Redneck #109685 üzenetére
Lehetni lehet,hisz vannak még és lesznek is egyenes nyakkal villák,csak ez némileg korlátozza a választékot.Aztán meg ott van az átalakító is,mellyel kúpossá teheted az egyenes fejcsövet is.
#109684) eladogeppc...egy ilyen "éppen egy ufó általi elragadása közben fotózott" képből nehéz megmondani mennyit érhet.A nyeregcső viszont látszik,hogy brutálisan megvolt erőszakolva,szinte menetet metszett már rá a váz.
Így ránézésre inkább azt mondanám szét van hajtva,mintsem,hogy alig mentek vele.A markolat szinte sima,mellette a rögzítőbilincs lekopott (a helyben állástól?
),a nyeregcső...áhh,azt hagyjuk is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #109677 üzenetére
Redneck: vedd meg, az első váltó tökmindegy, többet számít, hogy milyen állapotú a bowden. A hajtókar meg kb ugyan az, ha akarod, akkor majd cseréled később egy integráltra akcióban 10-15e-ért. Meredek mászásnál meg nem a két fogszám fog számítani egyelőre....+1 Az első váltó talán a legegyszerűbb váltással kapcsolatos alkatrész,ezért is spórolnak rajta a kerékpárgyártók és gyengébbekkel szerelik elől a kerékpárokat mint hátul.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998 #109601 üzenetére
Tokió közepén lax?
(#109608) eladogeppc...és nem kérdezted,hogy a többivel mit csinálj?
(#109611) Runner_fxr ...+1,autóval odavinni olyan sz@r,az a jó ha az ajtóban felnyergelsz és le.
(#109613) ZolkoW...attól függ milyen defektvédelem,mert az amolyan futófelület alatti vastagításost biztos össze nem hajtogathatnád az életben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Rain Blade #109575 üzenetére
M=mechanical?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #109573 üzenetére
Én a legolcsóbbal járok,de ilyent nem tapasztaltam,pedig egyik immár (először elől,majd most hátul) márciusban múlt egy éves,és 7ezer kilométeres.Meg ha tapasztaltam volna is ilyent,pont lesz@rnám,ki nézi nagyítóval a recék éleit,amikor jól tapad,jól gurul és nem tartja a sarat magában.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
varsam #109569 üzenetére
Mellé éppen nem fox egyik Jagwire-el sem,de ott is vannak ám különbségek. Ami a vágót illeti,nekem ilyen van,ajánlom.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eddie1978 #109528 üzenetére
Ott van -3,5 kg és +3W különbség a CX javára,a túloldali egy perccel szemben. Kihirdetem a győztest: (dobpergés)...and the winner is...a monti!
(#109560) Runner_fxr...remélem jjeahh kolléga megnézi kis videódat és eltanulja haverod trükkjét,mert attól a fickótól a medve is infarktust kapna!
Amúgy hol van ez,úgy a 10. perctől nagyon jó helynek tűnik.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
trialboj #109461 üzenetére
Leírom betűkkel is:huszonhétezer negyven három kilométer....és azért kopik lassabban mert míg hátul a leginkább használt mondjuk 3 kerék 20 fog körüli,addig az elől a 2 leginkább használt 40,illetve 30.Amúgy ez nekem 5. láncot és 2,5dik hátsó sort fogyasztja.(azért 2,5,mer van egy félig kopott 456 fokozatát garisan cserélt sorom tartalékban)
(#109478) pc360 ...miért,ezzel mi a baj? Kicsit kicsi neki,de egy méteres kormányszárral már egészen más lenne.
(#109483) Redneck...végül melyik az az "ennél" ?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bringasisti #109458 üzenetére
Több oka is lehet,a laza lánc/gyenge váltórugótól,a piszkos hajtáson keresztül a kopott hajtásig
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee #109450 üzenetére
Még fent van,talán a régi lánccal fogom egyszerre leszedni.Sőt az is benne van a pakliban,hogy még egy láncot hajtom és utána a sorral,lánccal együtt a teljes hajtás megújul.Persze ha még néhányszor felhozza a láncot a láncvilla fölé,úgy elhajítom,hogy 3060D kollégáig repül.
(Kicsit félek az új is felhozza,és akkor szélütést kapok,majd felteszek egy bazi nagy gyors-kötegelőt peeler-nek,mint Sheldon Brown .
)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #109446 üzenetére
Kiszámolod a villanás után mennyivel dörög,utána meg mindig rákészülhetsz...feltéve ha nem beléd csap,mert azt már nem fogod hallani.
6030D...ja,és otthon úgy tudják külföldön dolgozik és várják haza,mi?
...amúgy meg itt egy Shimano FC-M672 SLX Hollowtech, (40-30-22 fog) hajtómű melyben pontosan 27043 km van.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Redneck #109430 üzenetére
Picivel jobb a Kross hajtóműve,hátsó váltója,de a Cube egyértelműen tetszetősebb.Továbbá a Cube mellett szól a fogkiosztás is,hisz aszfalton,városban jobb a 42-32-22 elől és 12-32 hátul,míg a Kross 40-30-22-je a 11-34-el inkább mászni való mókuskerék.(Nekem 11-36 van
) Egy szavazat innen a kockára.
(#109433) jjeahh...mi a baj dagonyakirály,te ezt szereted,vagy nem?! A sarat,zsírsárt a kezeden,stb...
Attól a kis villámikontól meg ne félj,hamarabb fog megenni a medve mintsem villám üssön beléd.(Olyanról még nem is hallottam,hogy bringásba csapott volna
)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
DrDante666 #109414 üzenetére
Összefoglaló megvolt?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #109362 üzenetére
Jó hallani,hogy a badzsetnek számító Fox is annyira jó és nem kell feltétlenül csilli-milliókat adni egy tisztességes villáért.( Amíg nem volt neked,én inkább csak átsiklottam felette,hisz "csak" budget villa.)
jjeahh...az utolsó bandázáson volt vagy 2 fickó is új Markhor villával szerelt kerékpáron.Panaszkodtak rá,hogy nekik kevés,de olyan 90-100kg körüli vasgyúró alkatú fickók voltak,akik azt mondták alattam már biztos jól mozogna.
Olyan fapados Marvelnek néztek ki.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eladogeppc #109357 üzenetére
Nem bántásból írtam,csak kint a levegőn elég kemény az a sebesség,annyi ideig fenntartva.
(#109359) RaiZka...ha nincsenek elég jól tolható a bringás úton is,de valóban kanyargósabb mint az országúton.Jah,és neki 2,2-es terepgumikkal szerelt montija van...legalábbis úgy tudom azzal akar menni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eladogeppc #109355 üzenetére
Itt már mindenki frúm?
Aki egy órán át tolja majd 36km/h-val nem 40 ezres,hanem 400+ ezres bringát szokott vásárolni.
...vagy csak a te órád is javításra szorul,mint a kollégáé.
(#109352) 6030D ...szóval rossz az órád,mi?! Akkor át kell gondoljuk eddigi Naszály átlagaidat is?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #109335 üzenetére
Úgy akartam mondani!
(valójában fingom sincs,csak arra következtettem,hogy talán egy déhá villát nem csikkekre állítják.)
(#109340) 6030D...nekem meg a kóla a +1-ért.
(#109344) RaiZka ...végül is igen,ott is nyersz pár percet,csak azért írtam onnan,mert addig hellyel-közzel a bringaúton is lehet tolni...nem vasárnap délelőtt,ugyebár.
Amúgy meg végig az országúton is necces 40km-en 27-28-as átlagot nyomni montival,úgy,hogy közben a város felé mész...kell ott rendesen színvakot játszani a lámpáknál.
A szentendrei viszont Váci út a négyzeten,azon neccesebb tekerni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #109323 üzenetére
Határeset,ez a város vazze,nem holmi Szilvás maraton!
...az a helyzet,hogy Dunakesziről fel a Hűvös völgybe érni nekem nem nagyon sikerül 65-70 percnél kevesebb idő alatt,még akkor sem ha kihajtom a belem,az meg csak olyan 22-23 km.
Ugyanakkor ha biztosra akarsz menni,akkor a Göd előtti gátról leszállva esetleg kimész a kettesre a Megyeri hídig,onnan már végig meglehetősen gyorsan lehet menni.Én magamnak legalább 105 percet számolnék Váctól,de még akkor sem lenne őszinte a mosolyom odaérkezéskor.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #109315 üzenetére
Egyiken sem.Dunakeszi végéig bringás úton/sávon,majd ~3km a kettes úton,utána kerékpárúton át a Megyeri hídon,majd a kerékpárúton a Királyok útjáig,Királyok útján,Nánásin végig,aztán a jobbkanyar után át a vasút alatt az Infopark és sorban Gázgyár-Ángel Sanz Briz-Filatorgát HÉV megálló-Ladik-Bogdáni-Búvár utcák.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
trialboj #109307 üzenetére
Szerintem az,hogy kimozog mindent leginkább a kis rugóutúakra jellemző,hisz a nagyok azok durvulásra valók,nem csikkek kimozgására,azok keményebbre is vannak állítva.Azt tapasztaltam,hogy Manitoum kicsivel a gyári ajánlás alatt,valahol 5-5,5 bar körül mozog a legkényelmesebben,és ott ül be olyan 2cm-t a ~90kg összsúly alatt..legalábbis nekem,aki óvatos duhajnak nevezhető.(Lefele max 40km/h,továbbá max 50-60 cm letörés + pár méteres lépcsősor). Egy kamikaze hamar felütné,ugyanakkor ott kimozog mindent. A visszaút csillapítás úgy van beállítva,hogy éppen "szusszanjon" ha hirtelen felengedem,így imádom ahogy fújtat minden kis gyors felütésnél.
Szerintem a megindulásban van a kutya elásva,vagyis le és fel,rossz terepen mindegyik mozog,de ha a megindulás,mindegy,hogy nulláról,vagy a 2cm beülésről,de nem vaj-puha,akkor kényelmetlennek érezheted a felütéseket.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bringasisti #109270 üzenetére
Hát igen,így is lehet,és az ipari csapágyas kerékpárt használók kábé.10%-a így is csinálja.A többi meg cserélteti jó pénzért.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bringasisti #109250 üzenetére
Van egy szerelő kollégám,aki valami japán 4-5e forintos csapággyal bekkeli ki a folyamatos cserét.A segédeszköz alatt csapágykihúzó/betolóra gondoltam.
(#109251) Rain Blade...ez csak egy vélemény,de annál a Riversidenál csúnyább kerékpárt nem sokat láttam.Az önmagában egy külön kategória.
(#109254) TomMusic...jó kifogás,Dunakeszin ma egy csepp sem esett.
#109264) Redneck...Szlesss-egy Szless-egy Szless-egy Szless...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Monyos #109241 üzenetére
Nejemnek volt,csúszik,terepre nem.jó.
bringásisti...ez sarkítva kábé olyan mint nyugodtan készíthetünk szarból vaskarikát,mert alapanyag az van elég.Amúgy ha nem akarod folyton cseréltetni mert nem vagy esetleg csilliárdos ,vagy célszerszámokat vásárolva cserélni mert esetleg elunod ez nélkül az életed,érdemes minőségi csapágyokra cserélni a gyári fost.
jjeahh...egyrészt biztos nem használsz magasnyomásút,másrészt könnyű vagy,hisz a pedált egy nagy állat (mint pl.jómagam is a 80+ kilómmal) tulajdonképp széttapossa,attól lesz kuka.Minap mértem és teljes harci díszben,6dl itallal 97,5kg-ot kell meglódítsak,és felcipeljek minden normális kerékpáros által messze elkerült dombra,hegyre.Hacsak 10-20 kg-al kevesebbet kell,az már számottevően meghosszabbítja minden terhelt alkatrész üzemidejét.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #109238 üzenetére
Azok az ipari csapágyak tömítettek,bírniuk kellene...és főleg nem a sár mennyiségétől kellene függnie beengedi-e vagy sem,hanem esetleg a nyomástól,időtől (megöregednek a gumi,műanyag tömítések),kopástól stb.Szerintem egyre több sz@rt gyártanak,és szó szerint mindent feláldoznak a súlycsökkentés oltárán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Háború Izraelben
- Gyúrósok ide!
- Elektromos autók - motorok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest