Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
Manitou #11545 üzenetére
A Sigma az xxx6-ben használt DTS protokollt a xxx9-ben ezen hibák miatt cserélte le STS-re. Már a DTS is digitális volt, de sikerült "ügyesen" úgy megalkotni, hogy érzékeny volt bizonyos zavarokra, mint az analóg kommunikációt használókat. Az STS protokollos darabokkal és más megbízható gyártók modelljeivel nincsen ilyen probléma.
Nekem 9,5 évig egy Mity 2-es üzemelt, tette a dolgát, de sajnos annyira kontaktos lett (nem a vezeték, nem a csatlakozója, maga az eszköz valahol belül), hogy bringacserekor eszembe nem jutott átvinni. Néha kopogtatásra, néha nyomásra megindult, néha útközben magától, de a feladatára használhatatlanná vált. A tartó műanyagja hűvösben úgy meg szokott keményedni, hogy nem lehetett kivenni belőle az órát, Ennek ellenére a Mity 2 érzékelője, kábele és tartója még most is használatban van, ha jól rémlik, egy Velo 5 teszi benne a dolgát.
-
dqdb
nagyúr
válasz
amargo #11521 üzenetére
Jé, van olyan is? Az enyém, és az összes többi térdmelegítő, amit eddig láttam, az a fél lábat beborította.
sanzi89: ez a Ritchey legolcsóbb, kizárólag OEM forgalmazásra készített nyeregcsöve, ami nem anyag/gyártáshibás, hanem egyszerűen maga a konstrukció van elszúrva, mint az a reviewe-knál olvasható is. A te logikád alapján - mivel belefutottam ebbe a csodába - ezután egy Ritchey Superlogic kormányt sem lenne szabad komolyan vennem?
Amúgy az, hogy 1000 forint Kínában és 3000 forint itthon, szerintem nem kirívó különbség (igaz, én is inkább megrendelném Kínából, ahogyan a lámpákat szinte mindegyikünk). Ilyen apró tételeknél a rendes logisztika és garanciális háttér biztosítása rá tud rakni ennyit az árra, a Kelly's név szinte nem növelt semmit sem rajta.
szki: aláöltözetért Decathlon és túra/hegymászóbolt felé menjél el, én egy utóbbiban vettem, és sokkal olcsóbban jöttem ki. Térdmelegítőből érdemes olyat venned, ami szélálló.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Napfénysüti #11517 üzenetére
Ha nagyon hideg van, akkor aláöltözet alulra és felülre. Ha kevésbé, akkor elég a térdmelegítő (ami a neve ellenére közel bokától combközépig ér) és könyökmelegítő. Valamint egy thermokesztyű sem árt ilyenkor, a végtagok nagyon le tudnak hűlni. Ja, és persze sisak alá való sapka, bár ebből ésszel kell vásárolni, mert nekem a vastagabb darab olyan, hogy -5 fokban izzadok alatta
Komplett aláöltözet 8e környékén indul, térdmelegítő 3e, könyökmelegítő 2e, kesztyű 2e és sapka 4e. Nem olcsó, de egyszer kell megvenni. A reumagyógyszer drágább
Ariadne: micsoda finom, nőies téma a több száz kilovoltoké
Tudom, hogy miért tudod, csak nem hagyhattam ki a beszólást.
Ha valaki úgy tervezi, hogy jön a már itt is propagált Thury Maratonra, az a jövő hét közepéig utaljon nevezési díjat, mert vasárnap zárul a kedvezményes nevezés.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon #11487 üzenetére
Utólag érdekes visszanézni, de menet közben semmi értelme a lognak.
Szerintem meg menetközben sokkal több értelme van, mint utólag. Utólag akkor érdemes visszanézni, ha nagyon komolyan gondolod az edzést, és szereted a gyakorlókörödet alaposan kiértékelni. Menetközben bármikor jól tud jönni, mert például
* alacsony pulzussal szeretnél menni, és az órával kényszeríted rá magad, hogy ne menj túl gyorsan (játszottam már ilyet, utcai ruhában kulturáltan kinézve kellett odaérnem valahová, de az odavezető úton adja magát a száguldozás)
* emelkedőnek felfelé be tudod lőni az optimális tempót a pulzusod egy adott tartományban tartásával, amikor nem vagy se túl lassú, se túl gyorsA pedálfordulatszám mérése nekem nem igazán jött be, megpróbáltam egyszer az ajánlott tartományban tartani, aminek a vége az lett, hogy kikapcsoltam az idegesítő csipogást
Bár hozzátenném, országúton még nem próbáltam, ott sokkal több értelme lenne.
szki: Nem tudom hogy vízálló, ha usb töltős...
Valószínűleg hasonlóan mint a Garminom: egy tökéletesen záródó gumidugó védi a csatlakozót (amit a hülye konstrukciója miatt néha kínszenvedés jól visszarakni, a Dakota 10 megoldása nagyságrendekkel jobban sikerült). Igazán rakhattak volna fel egy képet a pántról is, sokat számít a kényelem szempontjából, valamint nem árt, ha az külön utánrendelhető. Ennyiért (a 10 eurós kedvezmény ide vagy oda) én is a Polart venném, nekik azért már nem kis tapasztalatuk van a monitorozásban, valamint az edzés után adatkiértékelésben. -
dqdb
nagyúr
válasz
runner 125 #11467 üzenetére
Mindenki azzal jön, milyen ronda a küllőprizma. Néztétek már meg a bringátokat sötétben oldalról/félig oldalról távolról megvilágítva? Ha nem, akkor ajánlom, mert ezek a műanyag vacaknak tűnő prizmák nagyon hatékonyan működnek. Egy reflexcsík a külsőn - főleg, hogy könnyen koszolódik - a közelében nincsen.
Augusztus 20-án este a tábortűz mellett ment a keresztbe-kasul bringapróbálgatás, és természetesen mindehhez a kibicek részéről az elemlámpázás a távolba
A küllőprizma nagyon jó dolog. A fényvisszaverő ruházat szintén, egy díszítésnek tűnő fehér csík, vagy egy logó a cipősarkon messziről kiszúrja a szemedet. A hátsó prizma helyett a nyeregcsőre dobott fényvisszaverő szalag is tökéletesen jó (copyright by Ariadne), és ez még rondán sem néz ki. Eszméletlenül durva volt a különbség zabcs80 jól felszerelt és KaraDani (akkor még minimalista) bringájának a láthatósága között 30-40 méter távolságból. Szóval az aktív világítás mellé kellenek a passzív fényvisszaverő felületek a bringákra, és nem árt a fényvisszaverő ruházat sem.
KaraDani: a fenti koncepció mögött a lustaság állt
Megvettem, a hátizsák egyik zsebébe bekerült, hogy hazaviszem, aztán másfél évig ott is maradt
Azóta a csengő is felkerült, bár azt sohasem használom, bringaúton kóválygó gyalogosok ellen a DT racsnihang hatásosabb, és a reakciók alapján ők érzik magukat kellemetlenül, nem te vagy az őket lecsengető bunkó
runner 125: az első rekacióm nekem is az volt, h "nah ez lesz az első amit leszedek róla
A fentieket ajánlom a figyelmedbe. Amúgy a küllőprizma törik magától is (a pedálon lévő még inkább), szóval nem kell nekiesned azonnal, ha nem tetszik. -
dqdb
nagyúr
Legyen nálad a táskában mindig egy prizma, hogy most vetted, de még nem tudtad felrakni
Én hasonló indoklással hordoztam másfél évig egy hátsó prizmát (lámpa mindig van nálam, valamint fényvisszaverő csík is, szóval látszódom), majd amikor fel akartam rakni, akkor szétrepedt a rögzítőkonzolja, mert ezalatt az idő alatt elöregedett
-
dqdb
nagyúr
válasz
SOAD19 #11449 üzenetére
Egy Abus Bordo 6500 tartóval együtt 2 kg, egy alsó kategóriás teleszkóp 2,5 kg szokott lenni (de bőven 2 kg felett), szóval 4-4,5 kg csak ez a két komponens. Nekem ezek 0,7 kg + 1,5 kg súlyt jelentenek városi közlekedésnél (Abus mini U-lakat és egy jó/könnyű teleszkóp). Na most a teló helyére képzelj el egy 0,8 kg-s merev karbonvillát ...
Városban én, ha dinamikusan szeretnék haladni, akkor középső tányéron nyomulok, mert ott pont úgy vannak a fokozatok, hogy rövid idő alatt nagyon jól fel tudok gyorsulni. Ha csak haladni szeretnék, akkor nagytányér, és szinte SS módban tekerek (vagy maximum 1 fokozatnyi oda-visszaváltás).
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #11443 üzenetére
Meg ne tessék megfeledkezni a pályabringásokról se, akik combkerületükkel hódítanak.
Jó, a pályabringások tényleg a korcsolyázókkal tartoznak egy kasztba.Persze, ott van helyből Armstrong is ellenpéldának, de a nagy átlagra igaz a kijelentésem.
De ugye a "traktorgumi" az nagyon visszaveszi a teljesítményt városi használat esetén (mondd, hogy igen, ez az utolsó mentsváram az állóképességem védelmében)?!
Traktorgumivan járok városban is, és a válaszom az, hogy nem igazánA végsebességet természetesen visszafogná, de azt esélyed nincsen elérni, tempós haladásnál ugyanakkora energiabefektetés mellett maximum 2-3 km/h-t vesztesz szerintem, mert a városi közlekedés az elindul-gyorsít-fékez-megáll folyamat körül forog. Így bár van hátránya, de szerintem csak minimálisan jön ki.
Konkrétan én a mostani 2.25"-ös bütykös felületű terepkülsőkön gyorsabb vagyok aszfalton (terepen pedig főleg), mint a korábbi 1.75"-ös tökéletesen slick futófelületű félterep külsőkkel.
Abban egyetértünk, hogy városban is nagyon jól jön a teleszkóp, nem kellene merev villás bicaj.
Én egy merev karbonvillával is kiegyeznék -
dqdb
nagyúr
válasz
SOAD19 #11438 üzenetére
anno gyúrtam vagy 4 évet, úgyhogy az erőnlétem felől ne legyen szemernyi kétséged se
Ha aktívan gyúrnál, akkor is bringázás simán megalázhatna olyasvalaki, akiből nem nézed ki. Más izomcsoport, másfajta terhelés.Nézz meg egy rövidtávfutót, komoly mennyiségű izom, hogy a szükséges oxigénmennyiséget tudja tárolni. Nézzél meg egy hosszútávfutót ezután: őt a konditeremben körberöhögnék, pár km-nyi futás után pedig ő röhögné körbe a levegőért kapkodó konditermeseket.
Aki gyors, az nem lockolt telóval (nagyobb emelkedőn tud valamennyit számítani, de aszfalton nem olyan vészes a hatása, és az átlagos magyar útminőség mellett én inkább nem lockolok
) és traktorgumikon is gyors. 3-4 km igen kevés városon belül, annyi idő alatt be sem lehet melegedni igazán.
Eddzél sokat
szerk: Szép lassan megírom, mosogatok közben egy kicsit, erre ezalatt ketten is elmondják ugyanazt.
venember83: A gyúrásod meg bringázás szempontjából nem biztos, hogy jót tett, lehetséges, hogy van rajtad sok kiló izom, ami csak halott teher tekeréskor.
Az ideális biciklis a pálcikaember hús-vér megfelelője végletekig szálkás combbal, nulla zsír- és izomfelesleggel -
dqdb
nagyúr
válasz
tzimash #11349 üzenetére
Annak hogy 2/3 részt lejöttél megállás és gond nélkül, nem inkább önbizalmat kellene adnia a maradék 1/3-hoz?
Ha olyan durva a terep, akkor a vihar előtti csend érzését is elő tudja hozni belőledzoltanz: ha nem mersz elsővel fékezni, mert félsz az orra eséstől, akkor azt mondom rendben van, bár fejben és gyakorlással leküzdhető. De az elsővel fékezés közben kieső első keréknek sajnos, mint oly sokszor a téveszmék esetében, az a fránya fizika ellentmond, ugyanis fékezéskor a súlypont előrecsúszik, és az első kereket szó szerint a földbe nyomja, közben ugyanez az erőhatás igyekszik az első tengely körül megforgatni a bringádat. Vagyis ha valamiért, ismétlem valamiért az első kereked a kiesés határán volt, akkor pont a fékezés fogja visszarakni a helyére ... A hátsóval fékezés pont ezért nem hatékony (amellett, hogy megcsúszásra hajlamos), mert ahogyan fékezel, egyre kisebb súly nyomja a talajhoz a hátsó kereket, így csökken a fékhatás, hiába húzod a fékkart jobban.
Amúgy én teljesen összerakott és működőképes bringával szoktam tekerni, ebbe beletartozik az is, hogy a gyorszár zárt állapotban van
-
dqdb
nagyúr
válasz
rétisün #11343 üzenetére
az izületeimet (térdemet főleg) féltem a futástól
Ezért ülsz inkább -5 fokban is bringáraA téli SPD cipőd (ha jól emlékszem Northwave Celsius) hogyan vált be tavaly? Shimano SH-MT71 vagy Shimano SH-MT91 cipőkkel van valakinek tapasztalata?
Ariadne: a szint aszfalton is szint, csak kicsit könnyebb tud lenni. Én már döntöttem a rövid mellett, ott van esélyem értékelhető időre, a hosszú, ha menne, akkor is a 10-11 óra közötti indulás miatt sötétedésbe hajló időeredménnyel.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #11333 üzenetére
A mostani állapotánál csak nehezebb lesz, bár így nehéz használni
Megnéztem gyorsan, a Konán ötös imbusszal lehet a kulacstartó csavarját állítani. Tudományosabban sajnos nem tudom lemérni, nincsen tolómérőm, mint rétisünnek, maximum grammpontosságú mérlegen tudom megmérni
-
dqdb
nagyúr
válasz
rétisün #11330 üzenetére
Kell a pontos méret, mert nem tudja mekkora átmérőjű fúrófej kell a csavarok közepének kikönnyítéséhez, mert a titán is nehéz ám
zoltanz: Igen meg veszélyesebb is, pl kiugorhat a elsőkerék ha a gyorsszorító maglazúl, pl tárcsaféknél.
Ez igen életszerű szituációHa hátsóval fékezel, akkor a hátsókerék csúszhat meg, és kész az esés. Alapvetően, ha jó fékhatást szeretnél és gyorsan megállni, akkor aszfalton az első féket kell használod megfelelő adagolással, hogy ne bukjál orra. Terepen a terepviszonyoknak megfelelően egyszerre kell a két féket adagolni, de ott is az elsőt kell preferálni, amikor csak lehetséges.
-
dqdb
nagyúr
Kifutottam a szerkesztési időből ... szóval ez, ez és ez is női vázas. Nem azt mondom, hogy szép a festésük, mert nem az (kivéve a Ghostot, mert az gyönyörű), de nem asszociálok helyből arra, hogy női modellek.
rétisün: valamikor csak megálltál, nem?
Amúgy helyesen teszed, még akkor is, ha egy üveg sokat nem számítana
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #11284 üzenetére
Ki tudja, hátha eltévedsz
Amúgy ott kizárólag pulzusmérőként lenne haszna.
Használhatóságot tekintve a CAD mérő nem árt, mert akkor sebességmérésre nemcsak a GPS-t használja (így eléggé "darabos" a jel, láthatóan késik és nagy lépésekben ugrál, nem finoman), hanem a küllőmágnest is bevonja a számítgatásba. Magát a pedálfordulatszám-mérőt én nem használom, amióta egyszer majdnem elhagytam a mágnes a pedálról, azóta még nem került vissza.
Nem érintőkijelzős túra GPS-ben - ha még kapható, akkor - az eTrex Vista HCx is jó, vagy egy jó árú Oregon 450-be sem rossz belenyúlni. Ránéztem a garmin.hu árait, ennél némileg barátságosabb árak rémlenek a múltból
runner 125: a női vázak egy része lila és rózsaszín, messziről lerí róla, hogy a designernek a nőkről a tündibündi csillámpónik világa jutott eszébe. Normális gyártóknál ellenben meg nem mondod a festésről, hogy az valójában női modell, mert ott például a testfelépítésből adódó különbségekre mentek rá, mint nyereg, kormány, markolat, de ettől eltekintve a bringának normál kinézete van, maximum egy Miss (Ghost), WLS (Cube) vagy Myka (Specialized) felirat árulkodik.
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #11280 üzenetére
Garmin Edge 705 HR, ha kell pulzusmérés. Garmin Edge 800 HR+CAD, ha mégsem a legolcsóbbra pályázol, ezt az érintőképernyő jóvoltából nagyon kényelmes kezelni. Ha nem kell pulzusmérés, akkor általános túrázós GPS-ként Garmin Dakota 20 jelenleg a legolcsóbb (a 10-ben nincsen barometrikus magasságmérő, és a Dakota sorozathoz utólag nem csatlakoztatható HR és/vagy CAD mérő). Magyarországi árak: a Dakota itthon olcsóbb, az Edge Németországban, de érdemes figyelni, hátha van akció, mert akkor könnyen fordul a kocka.
Annak mindenesetre nézzél utána, hogy feléd létezik-e a turistautak.hu-hoz hasonló térkép, mert anélkül nem sokat ér az eszköz.
A 20-24 óra nem fog egyik sem menni, 16-17 órával kell beérned, szóval ha jövőre szólóban indulnál a 24 óráson, akkor nem fogja tudni végig rögzíteni
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ariadne #11194 üzenetére
Feltöltöttem Garmin Connectbe az útvonalat, az némileg alacsonyabb szinteket dobott ki, 1480 helyett 1363 métert hosszú távra és 780 helyett 735 métert a rövidre.
Érdekes dolog az adatkonverzió. A bikemap.net GPX exportját a Garmin Connect nem ette meg direktben, rá kellett ereszteni a gpsies.com oldalon egy identitástranszformációt
Vagy a metaadatot hiányolja az elejéről, vagy a időbélyegeket, de nem volt kedvem vele tovább játszadozni
Muton: Viszont az probléma, ahogy nézem, hogy nincs zuhanyzási lehetőség. Ilyenkor izzadtan, porosan kell hazamenni? Vagy mi? Ilyen esetben hogy szoktátok ezt megoldani?
Te már nem érzed saját magad, így ezzel nincsen probléma. A többiek hasonló állapotban vannak, ezért ők sem számítanak. A vonat többi utasa pedig mindenféle szag nélkül is ufónak nézAmúgy rendes mezeket használva nem lesz szerintem szagproblémád, a por vagy a sár tud problémát okozni, szóval inkább koszos leszel, mint büdös.
venember83: Mosdást? Komplett zuhanyzást is akár. Csak az a baj, hogy a hölgyek nem szoktak a helyszínen ad-hoc zuhanyozni.
Na igen -
-
dqdb
nagyúr
Ha valaki elégedetlen lenne a különböző oldalak által számolt szintekkel, akkor írhat magának jobbat, mert találtam ingyenesen felhasználható szinttérképeket
Az SRTM projekt keretében a NASA az északi szélesség 60. fokáig 90 méteres felbontású szinttérképet hozott létre (az USA területén 30 métereset), a fájlok és a dokumentáció innen tölthető le, Magyarország területét ez a szelet fedi le.
A japán kormány és a NASA közös gyereke az projekt, ami az északi szélesség 83. fokáig fedi le az északi félgömböt 30 méteres felbontással (itt nem mentem végig a regisztrációs procedúrán).
Szóval, akit csak a magassági adatbázis hiánya tartott vissza, annak hajrá
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kashim #11160 üzenetére
Normál 580 mm széles XC kormánynál nincsen nagy különbség a 25,4 mm-es és a 31,8 mm-es OS között, sőt, ha túl sok minden szeretnél a kormányra aggatni, akkor az utóbbi a kormányszár környéki vastagítás miatt hátrányosabb lehet, mert kevesebb felhasználható helyed marad rajta. Szélesebb kormányoknál és zúzósabb felhasználás esetén (660-680-700-760 mm) van értelme az OS kialakításnak, mert azok merevebbek lesznek, és kevésbé mozog a kormány vége.
Szóval, ha nem érzed túl keskenynek a mostani kormányod, akkor felesleges a kormányszárat cserélni, bírni fogja a 25,4 mm-es kialakítás is.
rétisün: Országúti esetén van értelme az OS kormánynak (esetleg sprintnél a brutális erőhatások miatt
), vagy oda csak marketing diktálta divatból szivárgott be ez a típus?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kashim #11149 üzenetére
Ha a hiányos fogazat, kulcscsont- és/vagy bordatörés, vagy a There, I Fixed It-re kerülés a cél, akkor próbálkozhatsz, de itt a tökéletes stabilitás érdekében a tizedmilliméterek is számítanak, nemhogy a 25,4 és 31,8 mm közötti különbség.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Jofi81 #11145 üzenetére
Sár esetén nagyon csúszik, és a problémás mennyiségű sárhoz elég az útszéli, padka mellett felhalmozódott dzsuva és az eső kombinációja. Nedves, de nem saras úton jól tapad, light erdei terepen nagyon jó, kicsit kövesebben már elhasal. Aszfalton is jó, nem kopik, de a Nobby Nic terepgumi létére jobban gurul nála. Szóval nem rossz öszvér megoldás, de sehol sem az ideális. Ja, és nem olcsó.
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #11107 üzenetére
Aha, szóval jó játék a flipper
Ne kérdezd, miért, nem tudom
Szokott ez így lenni, néha a tökéletes túra sem tud olyan jó lenni, mint egy bénázós szakasz -
dqdb
nagyúr
válasz
Ariadne #11101 üzenetére
Nem, Szilváson nem tervezek indulni (most legalábbis így gondolom )
Aztán rájössz, hogy olcsóbb a teljes sorozat négy versenyére befizetni, mint az idén teljesített három versenyedre külön-külön, és ha már pénzt adtál ki érte, akkor elgondolkozol azon, hogy nem kellene kihagyni, és azon kapod magad, hogy szakadó esőben ott állsz a rajtnálLegalábbis én ebben a gondolatmenetet várom el magamtól, lehet könyvjelzőzni
Mindennek megvan az ára, de az élményt nem pénzben mérik.
De a leamortizált vasat sajnos igen. -
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #11091 üzenetére
Kicsit morbid, de verseny alatt közelebb van a szakértő segítség, ha valami baj történik, mint mondjuk egy túra alkalmával.
Te is értesz az emberek megnyugtatásáhozAmúgy ettől még igazad van.
-
dqdb
nagyúr
versenyt megjártaknak, meghozták a kedvemet nekem is, de ha jól gondolom nincs zsírfóka szekció, szóval nagyon indulni nem tudok
Van, rövidtáv utolsó 5 helyét lehet annak nevezniAmúgy ha kedved van, és hajlandó vagy kifizetni a nevezési díjat, akkor vágj bele nyugodtan, mert messze nem csak elitrészerekből áll a mezőny.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Manitou #11073 üzenetére
Láttam valakit aki meg vagy egy 1,4-1,5 -ös körüli teljesen slick gumival ment a pályán Nooormális?
Versenyző. Vagy inkább versenyző-wannabe, de az biztos, hogy nem nooormálisGratulálok mindenkinek a tegnapi teljesítményéhez!
Ariadne: a Duna, Bükk és Mátra hogyan viszonyul egymáshoz nehézségben?
-
dqdb
nagyúr
Jó volt a becslésed: a 9 sebességes XT monti hajtómű (FC-M770) 44-32-22 kiosztású, hozzá 11-32 és 11-34 kiosztású sorok (CS-M770) léteznek. A keresztbeváltás elkerülése miatt ez 28 vagy 30 fogat jelent, szóval ezzel vagy magasabb hátsó fokozattal megmászni azt az emelkedőt teljesítmény a javából.
Egy versenyző nagy valószínűséggel 2×10-es rendszert használ ma, SRAM esetén 42-27 kiosztású hajtóművel, és 11-32 sorral.
-
dqdb
nagyúr
Hajrá holnap a Mátrában
Motaba78, Manitou: az Enervitnek meglepően jó íze volt, sőt, finomnak is nevezhetném. A hatásról nem tudok nyilatkozni, ahhoz túl rövid volt az itatópont utáni táv, hogy határozottan előjöjjön, mit tud.
-
dqdb
nagyúr
válasz
fpeter07 #10960 üzenetére
A színt a kommentben elfelejtettem kiemelni. A színére nem találok kifogást, rendkívül harmonikus.
Az rémlett, hogy pirosmániás vagy, azért szóltam beAmúgy szerintem is szép a festése.
A teló M2200 után szerintem bőven megfelelne.
Azután bármi jó lenneMivel tárcsafékes a bringa, így benne van az esetleges jövőbeni csere lehetősége, mert V-fékes tüskék ma már csak az abszolút low end telókon vannak (tavaly még a másik véglet SID-en volt a versenyzők kedvéért, idén már onnan is lekerült).
KaraDani: Ezek a telók állítólag nem rosszak nem?
Mindenki így tudja, így hallotta, de senkinek sincsen vele tapasztalataDemonDani: áá nem rockshox matricás...
Kinek* kellene egy "gagyi" Reba egy róka helyettNekem mondjuk egyik sem, az R7 Absolute+ tökéletesen muzsikál.
* Mondjuk annak, akinek remote lockoutra van szüksége.
-
dqdb
nagyúr
válasz
fpeter07 #10957 üzenetére
Na végre, ilyet is régen láttam, ahol tartották magukat a minimum Deore felszereltséghez mindenhol, és nem spóroltak Alivio/Acera irányban a kerékagy-hajtómű-fék-lánc négyesnél. Az akciós áron nem rossz, a súlya is rendben van, fejlesztési alapnak tökéletes, idővel teleszkópot cserélve még jobb bringát lehet belőle kihozni.
Nem piros
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #10930 üzenetére
Bingó
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #10928 üzenetére
Egy eléggé részletes leírást találtam egy angol oldalon a tubeless kerekekről, és az ott szereplő pro-kontra érvek az én esetemben nagyon a kontra felé dőltek el. Sajnos sem az oldal címére, sem a konkrét érvekre nem emlékszem már, csak arra, hogy a tubeless személy szerint nekem nem lenne jó
-
dqdb
nagyúr
válasz
lacos001 #10758 üzenetére
Ezek nem évenként megrendezésre kerülő versenyek, hanem időnként a Red Bull szponzorál egy-egy hasonló eseményt. Volt már ilyen Magyarországon is Metro Ride néven.
A műfajt urban DH-nak nevezik, az immáron sokadik éve megrendezett Gellérthegy DH ilyen a nyár elején, és ilyen lett volna a Buda Castle DH, ha nem fújják le az utolsó pillanatban.
Nem DH, de látványban és stílusában némileg hasonló az Underworld Kupa, ami múlt szombaton volt.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ariadne #10627 üzenetére
Én nem, mert addig gondolkoztam és agyaltam a utazáson és/vagy szálláson, míg lekéstem a kedvezményes árú nevezést. De jövőre érik a négyes sorozat
Teasüti: le kellene venni a susogós gatyát, és megoldódna a probléma
Komolyra fordítva a szót: nincsen véletlenül a legnagyobb lánctányér mögött egy műanyag korong, ami megakadályozza, hogy a lánc túlváltásnál a leessen? Mert nekem az tudod susogni. Másik lehetőség: tekerés közben nem ér hozzá a cipőd a hajtókarhoz? Észre se vettem, hogy súrlódik, aztán pillanatok alatt lekopott az enyémről a Shimano felirat.
-
dqdb
nagyúr
Őszintén szólva én a sajátomat inkább egy vastag törzsű fához rögzíteném 3 Bordoval.
Kivágják a fát ...525 versenyző, tippre átlag 400 ezer környéki technika (lehet több is, kevesebb is, ezt hasra ütéssel találtam ki), azaz 210 milliós összérték, ez azért rendes védelmet igényelne, hiszen simán megduplázhatja azon épület bekerülési értékét, ahol éjszakára elhelyezik.
-
dqdb
nagyúr
válasz
borcz06 #10602 üzenetére
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni
f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverővel,g) legalább az első keréken legalább 1 db borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával).(2) A kerékpárt fel szabad szerelni
- elöl fehér,
- oldalán borostyánsárga,
- mindkét oldali lábpedálon elöl és hátul borostyánsárgafényvisszaverővel, továbbá a kerékpár bal oldalán elhelyezett szélességjelzővel, amely előre fehér, hátra piros színű fényvisszaverőt tartalmaz.
-
dqdb
nagyúr
válasz
feka007 #10560 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de inkább 13 kg-hoz lesz a bringád közelebb, mint a 12-höz. Csak a teleszkópod 2,5 kg az interneten talált adatok alapján, és az alkatrészek nagy része a masszívságról és megbízhatóságról szól, nem a pehelysúlyról. Én 1,5 kilós teleszkóppal, ennél fél kilóval könnyebb vázzal, könnyű kerékszettel, SPD pedállal, hasonlóan nem diétás hajtóművel, szintén tárcsafékkel vagyok 11,4 környékén. De ha igazán kíváncsi vagy a súlyára, akkor gurulj el Meméék felé, nekik van akasztós mérlegük gramm-mániásoknak rendszeresítve
Ariadne: a gyűjtés jó ötlet, az eredményei és az őrültsége folytán simán ott lenne a helye Le Mans-ban
"Már tavaly világos lett számomra, hogy nem tudom élvezni a 200 km alatti versenyeket, megpróbáltatásokat. "
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #10541 üzenetére
Nekem szerencsére az fájt hasonló szögben álló nyeregnél, amíg nyeregcsövet nem cseréltem, mert az tartotta a teljes súlyt, de tudom, lehetett volna rosszabb.
szki: amennyit te mész, és emiatt amekkora nyomatékkal hajthatod a montidat, ne csodálkozz ezen. Szerintem még egy Alivio középrészt is simán az első váltóba hajtogatnál
Dirtyz: grat! Remélem, a következő CX szezon végén is összejön majd a pódium.
-
dqdb
nagyúr
Ha a környékbeli utak minősége a béka feneke alatt van, akkor cross kategóriájú bringákat nézzél. 28"-as kerék, alap teleszkóp, MTB-nél keskenyebb külső, és kevésbé előrehajlós geometria jellemzi őket, a montikkal közös alkatrészcsaládok tagjaival alkatrészekkel szerelik ezeket.
Ha az utak minősége elviselhető, akkor érdemes még a fitnesz kategóriát is belevenni a keresésbe, ezek a bringák lényegében egyenes kormányú országútinak tekinthetőek, országúti alkatrészcsalád tagjaival szerelik ezeket.
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #10506 üzenetére
42
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #10504 üzenetére
-
dqdb
nagyúr
válasz
Manitou #10467 üzenetére
Vagy bilincses rögzítésű kell, azokat könnyű felhúzni
Legalábbis nekem eddig kétféle Ergonnal jó tapasztalatom volt felfelé. A régi markolatok leszedése már más kérdés, az egyik pár nagyon könnyen lejött, a másik pár után órákig nem tudtam fogni, mert nem sok bőr maradt a tenyeremen (igaz az egyik oldalon esés miatt nem kevés föld szorult a markolat és a kormány közé, ami akkorra már cementként funkcionált).
-
dqdb
nagyúr
A másik, hogy a markolatot is lecseréltem, de kb 2 liter vizet vesztettem mire az egyik oldalra félig felhúztam. Mi a trükk? Bezsíroztam, de ha megszakadok, akkor is csak alig megy felfelé....
Szappanos vizet vagy más gyorsan megszáradó síkosítót nyomassál alá fecskendőből. -
dqdb
nagyúr
válasz
#56474624 #10371 üzenetére
Nem kell versenyszellem ehhez, elég egy 15 km/h környékén kacsázó amatőr, aki feltart a haladásban. A forgalomban nagy nehezen leelőzöd, a következő lámpánál pedig elhúz melletted, és kezdődik az egész elölről.
fpeter07: lefelé meg a folyamatos fékezés miatt
Nem kell fékezniDe most komolyan, nem folyamatosan kell fékezni, hanem szakaszosan erőset és keveset. Másrészről hatékonyabb mind időben, mind fékpofában fékezés helyett megfelelő helyezkedéssel megoldani a kanyarok egy részét. Persze van, amit nem lehet, de meglepően sok abszolválható így (nem mintha nekem menne
).
-
dqdb
nagyúr
Ezzel csak az a baj, hogy pár hét múlva elmúlik a miniszoknyás időszak
Meg különben is, miért előznéd le, van hátul neked szemed?
Ba cy lus: ismerős szituáció, amikor sokadszorra érek utol valakit, gyorsabb vagyok nála, de szabályosabb is ... Valami http://kerekagy.blog.hu/2011/08/11/egymillio_forint_a_buntetes_becsben_az_ittas_bicikliseknek itthon is üdvözölnék
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #10328 üzenetére
Nedves, sáros kövön van olyan külső, ami nem csúszik
Mármint az extrém puha, gyorsan kopó sárgumikon kívül?
belaazallat: biztosan a nyeregcsőbilincs az, és nem a nyeregpálca? Az is tud szépen nyikorogni a rögzítésnél.
-
dqdb
nagyúr
válasz
rétisün #10313 üzenetére
Ritchey Comp, Pro, WCS vagy SuperLogic? Mert nagyon nem mindegy sajnos ... Két csavaros mechanizmusa volt, de így sem lehetett rendesen rögzíteni rendesen. Oldalanként egy-egy csavarral a takarólemeznek feszített bordázott ívnek kellett volna elvileg a nyerget vízszintesben tartania, de nem bírtam annyira meghúzni, hogy az elmélet a gyakorlatban is működjön
Látom, nagyon a "gyógyulás" útjára léptél, ha egy 93 grammos szkandium kormányszártól megszabadulnál. Vagy az kellett a gyógyuláshoz, hogy ne lássad állandóan a kormányszár súlyát a bringára nézve?
Bár a nyeregből nem lehet igazi gramm-mániára következtetni, 210 gramm, nehéz az
Def26: Nekem azt javasolták a boltban, hogy nem is szabad vízszintesnek lennie.
Az a lényeg, hogy a terhelés egyenletesen oszoljon el az ülőgumóid és a combod között. Ha túl hátradől a nyereg, akkor a feneked fog megfájdulni (ezen nehéz terep és egy hátizsák sokat tud rontani, amikor minden döccenő után még ráüt a nyeregre, tapasztalat sajnos). Ha túl előredől a nyereg, akkor combból tartod meg magad, ilyenkor hamarabb fáradsz, és a térdednek sem tesz jót. Először lődd be vízszintesre, aztán teszteljél, módosítsál, hátha vásárlás nélkül megúszod. Játszadozz a magassággal is, bár azt könnyű elsőre jónak belőni. Kényelmetlen a folyamat, drága is tud lenni, ha vásárlásra kerül a sor, és elsőre nem találod meg az ideális összeállítást. Nekem két nyereg és egy nyeregcső van a szekrényemben mire összejött a mostani nyerő páros ...
-
dqdb
nagyúr
Vízszintes az a nyereg, és megfelelő magasságú?
Ez jó felvetés, bár a nem teljesen vízszintes nyereg már tekerés közben észreveteti magát (sajnos tapasztalat, nevesítem is a márkát, mert még nem szidtam eleget a Ritchey Comp nyeregcsövet) Bár, mivel hátrafelé dőlő nyereg esetén inkább az ülőgumóid fájdulnak meg, mert azokra a kelleténél több súly jut, szerintem nem itt lesz a probléma.
Def26: A vízszintes ellenőrzésére ne szemmértéket alkalmazzál, az semmit sem ér, hanem vízmértéket. Ha állítani kell a nyereg szögén, akkor ellenőrizd le tekerés után, nem mozdult-e el (rúgjunk még egyet a Ritchey Comp nyeregcsőbe: azt 40-50 km-enként utána kellett állítani, míg a mostani Syntace-hez nem nyúltam hozzá 600 km óta, mert jól megtervezett konstrukció, a nyereg még mindig tökéletesen vízszintes).
Próbáld megtalálni a nyergen a megfelelő üléspozíciót, csúszkálj rajta előre-hátra, hol a kényelmesebb, hátha úgy bejön.
-
dqdb
nagyúr
2 biciklizés között máskor meg szoktam várni (1-2 nap) amíg tudok rendesen ülni a nyergen, de most nem vártam meg.
Én a helyedben sürgősen nekiállnék keresni másik nyerget és/vagy betétes nadrágot, mert az, hogy bringázás után rendszeresen ülési problémáid vannak, finoman szólva nem normális. Az idénynyitó bringázást követő fenékfájás rendben van, de utána már nem szabad előjönnie.Nyeregből az ergonomikus kínálatban nézelődjél, mint a Specialized Body Geometry sorozata, vagy a Selle SMP olcsóbb nyergei, amelyek középen süllyesztettek vagy kivágottak.
-
dqdb
nagyúr
Még a múlt héten a rugó lazításakor véleményem szerint anyaghiba miatt lerobbant egy darab az M540-es pedálomból, azóta azon csak egyik oldalon lehet dokkolni. A pirossal bekarikázott fémalkatrészről lenne szó (a túloldalon még folytatódik, úgy néz ki, mint a kékkel bejelölt rész):
Ez a rész cserélhető (a Shimano oldalán a robbantott ábrán egyben szerepel), vagy kuka az egész pedál? Ha kuka, akkor csak párban lehet pedált beszerezni, vagy van esélye annak, hogy egy darabhoz hozzájussak? A helyzetemet javítandó nem az általánosan elterjedt szürke, hanem a bronzszínű változatot szereztem be belőle.
Németországi rendelés, valószínűleg drágább lenne a postázással a garanciális kör, mint venni egy másikat. Ha jól sejtem, akkor csak országon belüli garancia él, szóval a PLH messzire elhajtana vele
Ariadne: jut eszembe, még szombaton írtam, hogy erre fogom fogni, szóval ezért voltam lassú hegynek felfelé
-
dqdb
nagyúr
Kell egy kis sík edzés is, és épp jó bemelegíteni a szervezetet.
Arra a 16,5 km-es odaútra jut - ha nem számoltam el - 24 darab jelzőlámpa, egy turistákkal teli Duna part és egy híd. Az első 4-5 km-en még lehet tempót menni, de utána csak rossz választás van. Vagy keresztülmászol a Váron, vagy a hírhedt Duna parti bringagyalogon kell menni. A Lánchíd helyett most már elérhető a Margit-híd is, de arra sem lehet látványosan jobban haladni.Így aztán ezen a távon mindent lehet, csak bemelegíteni nem ...
-
dqdb
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #10248 üzenetére
Tudomásom szerint többen is, jó véleményeket hallottam róla, és az enyém is az. Én szemüveget rendeltem tőlük, rövid időn belül jött a levél, hogy megérkezett, elmentem átvettem, ennyi. Shimano terén az egyik legolcsóbb beszerzési hely.
Cathfaern: a hegy se sokkal jobb, nekem 33 km az oda-vissza út a János-hegy lábáig, és az még vastagon a városban van (de legalább van, tényleg csendes és kellemes környék). A Pilis megközelítése és elhagyása összesen 55 km környékén van. A Börzsöny már vonatozást igényel, mert a Budapest-Verőce-Budapest útvonal önmagában 120 km felett van.
-
dqdb
nagyúr
Underworld Kupára nem jön még valaki a föld alá száguldozni? Most szombaton lesz a rendezvény, a nevezési listát végignézve többen ott leszünk a topikból, és a tavalyi évvel ellentétben még van pár szabad hely a későn kapcsolóknak
Ez egy buliverseny, a tényleg profik külön futamban indulnak, a szórakozásról szól az egész.
szki: Nem a (fő)városban élvezet tekerni aszfalton, hanem a szabadban közúton vagy erdei aszfaltos utakon.
Persze, ez így van, csak a főváros eléggé nagy hozzá, hogy már a kijutás se legyen rövid. Nekem a legrövidebb irányban 10 km a városhatár, és ezután azonnal beesek Dunakeszire ... Szentendre felé 15 km, a keletre-nyugatra 20 km, valamerre dél felé 25-30 km. Szóval az élvezetes outizáshoz megfelelő helyen kell lakni, nekem elsőre forgalom és zaj jut csak belőle. -
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #10194 üzenetére
Elképzelhető, hogy külön többért el tudja adni a telót. Egy jól bevált nyereghez ragaszkodni kell, ebben azt hiszem, egyetértünk.
Vasinger! gyorsabb volt.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #10191 üzenetére
Ha megvan a régi nyerged/telód, és még használható állapotban vannak, akkor rakd vissza meghirdetés előtt, mert a rájuk fordított pénzből körülbelül 0 forintot fogsz visszakapni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
fpeter07 #10174 üzenetére
Állítólag túraként teljesítik, de megnézném azt, mennyire lehet egy fully 29er-rel túratempóban közlekedni.
Sose higgyél annak, aki azt mondja, most nem siet, kényelmesen, lassan szeretné teljesíteni a távotJól tudom, hogy a racsnit nem szabad oldalról, csak a forgásirányában leveretni?
Igen. Ha kónuszos agyad van, nem túl szerencsés a zsírt kimosni belőle. -
dqdb
nagyúr
válasz
raczger #10167 üzenetére
Nos, erre sajnos csak olyan tracket tudok linkelni, amiben van egy kerítésmászás
Előtte közterület, után közterület, középen érthetetlen módon kerítés. Egy bringás homályosított fel a mikéntről, mert összevissza keveregtem az utat keresve (Dunakeszi, Pálya utca felől érkeztem volna a hídhoz).
-
dqdb
nagyúr
válasz
raczger #10154 üzenetére
Gödön még nem sikerült kétszer ugyanúgy végigmenni, valahol biztosan túl hamar/későn fordulok be
Fáraó: elnézést, de nem tudom jobban azonosítani a helyet
Mivel az az út ott a nagy semmi közepén van Budapest határában, ezért tényleg nehéz másképpen azonosítani, de ezzel tökéletesen körülírtad -
dqdb
nagyúr
válasz
Ariadne #10138 üzenetére
Tegnap a termálfürdőben áztam inkább irkálás helyett
Mivel nem tudtam, milyen állapotban vagyok, ezért az óvatos (=lassú) megközelítést választottam, nehogy korai KO legyen a vége. A laposabb részen elment mellettem a rövidtáv majdnem teljes mezőnye, aztán a murvás emelkedőnél azt vettem észre, hogy sorban előzöm vissza őket. Itt végig középtányéron mentem, úgy éreztem, menne gyorsabban is, de nem mertem meghajtani jobban. Az első, kisebb hegyet utólag vettem észre, amikor gyanús lett, hogy milyen régóta lejt a pálya
A második hegyen a sáros szakasz elején váltottam vissza kistányérra, egy ideig mókuskerekeztem felfelé, miközben körülöttem már bringatolás volt a program. Egy sétáló bringást kikerülve majdnem eldőltem, mert megcsúszott a hátsó kerék, de ekkor még visszaültem a nyeregbe. Pár száz méter múlva a műveletet senkitől sem zavartatva majdnem megismételtem, ezért én is beálltam a tolók táborába. Tekerve 6-7 km/h, gyalogolva 4 km/h volt a tempó itt. Vagy kevésbé meredek, vagy kevésbé tapadós sár kellett volna, ehhez a kombinációhoz gyenge vagyok. A száguldozást élveztem, igazából nekem fel sem tűntek a veszélyes szakaszra utaló táblák
A harmadik hegynek egyedül futottam neki, beálltam egy kényelmesnek tűnő tempóra, így utólag nézve túl kényelmes lett, mehettem volna gyorsabban is. Ez a hegy már nem volt kihívás, a meredeksége köszönőviszonyban nem volt az előzővel, a széles száraz dózerúton jól lehetett haladni. A csúcsra érve már csak 8 km-nyi 30+ km/h-s száguldozás jött a célig aszfalton, murván és "valaha aszfalt volt" úton, és egy kegyetlenül rázós befutórész (a pálya legrosszabb része).
Az SPD jóvoltából megúsztam egy nem kicsi bukást lefelé száguldozva: a hátsó kerék kicsúszott jobbra, már éreztem a bringán, hogy túlment az egyensúlyi ponton, fejben felkészültem az esésre, és reflexből a bal lábamat felemeltem a pedálról, hogy egyensúlyozok vele. Ez nem jött össze, mert dokkolva volt, de a mozdulattal a bringát ismét egyenesbe hoztam. Szóval belülről nem volt benne semmi tudatos, de kívülről nagyon profinak nézhetett ki a mozdulat
És persze sikerült az első SPD-s borulást is összehozni. A harmadik hegyre mászáskor eldöntöttem, hogy a hegy tetején iszok a kulacsból, hogy ne fogyjon el az ivótartályból a víz. Felértem (csak azt hittem, mert a kanyar után folytatódott), fékeztem, megálltam, majd ekkor leesett, hogy dokkolva vagyok. Szépen eldőltem balra, de tanú nincsen rá. Kicsit megzavarodtam, mert megnéztem, megsérültem-e, nem, megnéztem, hogy a bringának lett-e valami baja, nem, szépen letörölgettem a kulacsot, ittam, elindultam volna, de jöttek fel, elengedtem őket, majd nagy nehezen elindultam, szóval itt sikerült röpke 2 percet eldobni egy felesleges ivással
Ariadne ezért mondja, hogy gyorsabb mászásban, mert kihasználva a helyzetet, ekkor elment mellettem, és a hegy tetejéig már nem értem utol
Az időm jobb lett, mint gondoltam, a 39.7 km/h maximális tempó is tetszik terepen, jó volt. Mivel még az eső előtt értem be, ezért az én bringámon a por áll vastagon. Technikailag nem nehéz pálya sem felfelé, sem lefelé, csak erősnek kell lenni hozzá. A sáros részt és az egyetlen ivás miatti megállástól eltekintve végig nyeregben voltam, szóval a felfelé nem volt nehéz. Az egész távon kizárólag az első féket használtam, párszor majdnem kisodródtam, de még ekkor sem kellett a hátsóhoz nyúlni, szóval ez alapján a lefeléket sem nevezném nehéznek.
Még a verseny előtt találkoztam Ariadnéval és venember83-mal, verseny után Dirtyzzel is, sajnos Manitouval nem sikerült összefutni (az SMS után egy ideig ott voltunk, aztán megnéztük a hosszútáv rajtját, majd hárman lementünk egy rövid körre a faluba).
Mivel én nyaralással egybekötve voltam a Bükkben, ezért még 13 km várt hazafelé a szállásra két keréken, így hamarabb elindultam. Megyek Felsőtárkányban az úton, megáll előttem a kocsisor. Bambán elnézek a sor mellett jobbra, megállapítom, hogy nem tudok felcsorogni. Hasonlóan bambán elnézek balra, jé bringaút. Gyorsan rátérek, megyek, egyszer csak sárga szalag zárja le keresztben. Még ekkor sem esik le, letolom a bringát a sárga szalag mellett, majd sétálok tovább, amikor a távolból egy rendőr rám kiabál, hogy tűnjek el onnan, mert a pálya közepén vagyok. Gyorsan kisiettem, szerencsére nem jött nekem senki sem, remélem, én sem tartottam fel senkit, mert nagy ügyesen sikerült a közép- és hosszútáv pályáját kereszteznem
Hazafelé 32-33 km/h környékén haladtam, majd a szobába lépve kezdődött el az a felhőszakadás, ami Manitou-t a pályán érte. Az időzítésem így tökéletesre sikeredett
Manitou: én végül az ivótartályban 1,5 liternyi vízzel és üres kulaccsal vágtam neki a távnak. A frissítőponton megittam 2 pohár vizet, és a kulacsomba töltöttek izót. A célig az izó elfogyott, és a vízből is csak három korty maradt, pedig érzésre nem is ittam olyan sokat. Az erdőben nagyon fülledt, párás volt a levegő, egyébként meg szimplán tűzött a nap, úgyhogy tényleg rémálom lehetett a folyadék nélküli szakaszod. Enni eléggé keveset ettem: rajt előtt negyed órával ettem egy müzliszeletet, majd 5 cm-es banándarabot a frissítőponton, és egy fél füstölt pisztrángot a szálláson, de ennek már nincsen köze a maratonhoz
.
Ariadne: Ja és jut eszembe, mikor mentem a bringámat lecsapatni kicsit, sorbanállás közben szembesültem azzal, hogy többen is fullos fürdést csaptak a "tusolónál". Abszolút nincs ellenemre a meztelen férfiak látványa, de azért mégiscsak kicsit meghökkentő volt. Mondjuk ha ez rendszeres szokás, lehet legközelebb többször is lemosom a bicót alaposan szép tisztára.
Hosszú volt a sor, így én inkább itthonra halasztottam a takarítást. De ha a lányok is hasonló programot szerveznek, akkor legközelebb kivárom a sort én isGratulálok mindenkinek!
-
dqdb
nagyúr
válasz
Jancsi #10116 üzenetére
Jogos, a széles kormány és az alacsony nyereg nem tűnt fel. Inkább maradékokból összeállítottnak tűnik a bringa, mert a rugós nyeregcső nem tipikusan dirtös felszerelés. A széles kormány preferencia kérdése, az enyém is emelt és 10 cm-rel szélesebb a szokásos XC daraboknál.
Kashim: ha nem mész terepre, vagy csak nagyon lightosra, akkor Jancsi ajánlatai sokkal jobban megfelelnek a célnak. Ha a szemedben az MTB geometria számít szépnek, akkor persze erről nehéz lesz meggyőzni
-
dqdb
nagyúr
válasz
Manitou #10111 üzenetére
Ez van, most már mindegy. Nem ez fog rontani az időeredményemen, de erre fogom fogni
Szerencsére egy laza lábmozdulattal 180 fokos pörgetés, és megy a dokkolás, ami a maradék 2 + 1 oldalon vajpuha lett végre.
Kashim: a váz 2009-es Kona Cinder Cone, élőben nagyon szép, volt ilyenem. A bringa felszerelése nem gyári, egyedileg összerakottnak tűnik, az Avid fék Hayes tárcsával eléggé érthetetlen. Ha jó állapotúak az alkatrészek, de a teló kuka, akkor egy új Torára cserélve is belefér 100k-ba.
-
dqdb
nagyúr
Az M540-es pedál beállítása közben széttört az egyik oldala, miközben lazítottam a rugóerőn, anyaghibagyanús a dolog
Szerencsére egy oldalasként még működik.
Zebu: A második körben jött mögöttem egy bringás arc országúti bicóval. 30-33 között hajtottam, de végig ott volt a hátsómban. Meg nem előzött. Az egyik lehajtónál lehúzódtam és elengedtem.
Az én olvasatomban így néz ki a történt: pihent egyet mögötted a szélárnyékban, aztán amikor jelezted, hogy nem akarod őt tovább húzni (az egyértelműen látványos félreállást egy rutinos outis így értelmezi), akkor bunkó módon nem viszonozta a szívességet, hanem inkább otthagyott ... -
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.04. 21:17:27
ki vesz 80 ezerér' bringát?
ti megőrültetektesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.09. 21:59:34
@Csajbringa: hadd válaszoljak, 80 ezerért már motort veszek.
20 ezerért most majdnem vettem egy monte carlót, de lekéstem róla, max 30-at költenék bringára, de 30-ért vidéken már motort lehet venni.amargo:
a Decathlon saját márkás termékeit is nézd megmegnéztem, nincsen normális méretű lendkerékkel szerelt darab kedvező áron -
dqdb
nagyúr
válasz
hoffman_ #9913 üzenetére
Ez a bringa az arányok alapján 90%, hogy kicsi neked. Ha hosszabb lenne, akkor a határeset kategóriában elmenne, de így nem lesz jó.
Ha levelezel az eladóval, akkor kérd meg, hogy mérje le az ezen az ábrán B' szimbólummal jelölt távolságot (azaz a felsőcső effektív hosszát, a fejcső és a nyeregcső középpontja közötti vízszintes szakaszt). Ha már itt sok cm a hiány, akkor nem érdemes továbbnézni, ha jó, akkor a következő kérdés, hogy be tudod-e állítani magadnak a megfelelő nyeregmagasságot (és lehetőleg úgy, hogy nem a hátsó kerék felett ülsz teljesen).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Manitou #9911 üzenetére
16,5" jó neked 183 cm-hez? A 178 cm-emhez használt 17"-es is a nagykönyv szerint elvileg már kicsi, gyakorlatilag pont jó.
20"-as méretben már 29er kell, úgy ismét szépek lesznek az arányok.
hoffman_: 18" szinte biztosan kicsi neked, sanszos a 20", 19" talán belefér, bár jó lenne a pontos geometriát látni (nem képet, hanem a számadatot).
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest